Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 3963 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 199  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Noémi

Hozzászólás 2012 jún. 16, 8:30 
Attila nagyon szépek a madaraid! Nekem különösen a fehér és a második adagból az első (ő tarka spangle?) tetszik!

Valódi név: Czingiszer Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 16, 6:54 
Attila, nagyon grat a madarakhoz!!

Szilvi, igazán gyönyörű a kicsike! :D

Hozzászólás 2012 jún. 16, 0:40 
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2012 jún. 16, 0:02 
Néhány fotó a madaraimról!
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 jún. 15, 22:22 
Igazán szép!!!

IDRE tag
Valódi név: Rédly Szilvia

Hozzászólás 2012 jún. 15, 21:50 
Hali! Csak úgy bekukkantottam, íme a Kalikótól kapott kis csodacsirke! :D

Kép

Hozzászólás 2012 jún. 15, 21:44 
Frici írta:
Nem tudom mitől ilyen, de vékonyabbnak is tűnik. Hátha valaki tudja mi ez. Nem néz ki túl jól.

Hát nem, ezért is aggódom. Amúgy semmi baja nincs, életvidám, eszik, iszik rendesen, használja is a bibis lábát. Külsérelmi nyom nincs rajta, ha piszkálom, csak az zavarja, hogy a kezembe fogom. Ugyanúgy rálép az ujjamra, sőt! ezzel kezd. "Csak" így áll az ujja, hátra lehet tenni, nem merev neki, és gyengébb az egész lába. Bár nekem még nem tűnt vékonyabbnak a másiknál.
Figyelem minden nap, és nagyon remélem, hogy rendbe jön!

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2012 jún. 15, 21:37 
Vikemi írta:

Kép

Nem tudom mitől ilyen, de vékonyabbnak is tűnik. Hátha valaki tudja mi ez. Nem néz ki túl jól.

Hozzászólás 2012 jún. 15, 21:11 
Fegyverneki Attila írta:
A szürke mint szín nem primer mutáció, ezért is jobb a greygreeen elnevezés, ugyanis primer mutációként csak a zöld szín módosulását okozza, hasonló mint az olív. Igazából a grey=greygreen blue, azaz a greygreen mutáció a kék színt szürkévé alakítja, azaz a szürke színű hullámos egy kombinált mutáció. Hasonló a helyzet a kissándornál stb.

Wow! Ezt kétszer kellett elolvasni! De értem! :D

Hozzászólás 2012 jún. 15, 21:09 
Nem mondanám, hogy meggörbült. Csak a hátsó belső lábujja előre fele áll. Hátra is lehet tenni, nem úgy néz ki, hogy ez fájna neki, és az egész lába gyengébb, mint a másik. Emellett naponta többször végig "rágcsálja, nyaldossa". Ha nagy volt az izgalom, mert megfogtam, hogy közelebbről megnézzem, akkor a többi ujja is úgy összébb csukódott - vagy hogy mondjam.
Itt a kép:

Kép

Kép

Hozzászólás 2012 jún. 15, 21:07 
A szürke mint szín nem primer mutáció, ezért is jobb a greygreeen elnevezés, ugyanis primer mutációként csak a zöld szín módosulását okozza, hasonló mint az olív. Igazából a grey=greygreen blue, azaz a greygreen mutáció a kék színt szürkévé alakítja, azaz a szürke színű hullámos egy kombinált mutáció. Hasonló a helyzet a kissándornál stb.

Hozzászólás 2012 jún. 15, 21:04 
A képet már nem találtam meg, de nem is tudnám megmondani, hogy angolkórtól vagy más csontbetegségtől görbült meg. Szerintem nem fog kiegyenesedni, ha egy csont elgörbül általában úgy is marad.

Hozzászólás 2012 jún. 15, 20:41 
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Nagyon jó ez a zsírmalac hibridcsirke!!!!
Ismerem ezt én is! Hiába állnék neki koplalni, ha nem mozgok, szélesedek... :? :oops:

Aha! Értem én! Szóval csak az a gáz, ha kövér! Az jó, mert én figyelek rá, hogy ne lehessen az. Volt már időm megtanulni, mennyi az a mag, amitől nem hízik. Reggel megkapják a napi adagot, és annyi jár.
Persze ott a többi fontos csipegetendő is!
Hát most azt mondta nekem, hogy angol kóros, nem tudom, nézted-e a képet a lábáról. Ez csak most kb. 1-1,5 hónapja van neki. Idén nem is volt hajlandó konkrétan érdeklődni az odú iránt. Mikor észre vettem a lábát, akkor meg le is vettem mindjárt!
Szóval ha rendbe jön, kapnak majd odút, ha nem, hát nem! Így is imádom őket!
Szerinted egy bizonyos idő után visszaáll az ujja a helyére, vagy így marad?

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2012 jún. 15, 20:33 
Köszi 8)

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

Hozzászólás 2012 jún. 15, 20:28 
Ebben igaza van a tenyésztőnek, az elhízott állatoknál rosszabb a termékenyülés, kevesebb az utód, stb. A tenyészállatokat nem is szokták agyonetetni. Attól, hogy két madár ugyanazon a koszton él, elhízhat az egyik, míg a másik nem. Nem biztos, hogy ugyanazokat a magokat eszik ki a keverékből, vagy az egyik többet eszik, mint a másik, genetikailag is lehet az egyik hízékonyabb (ugyanazon a kaján a hibridcsirke zsírmalac lesz míg a parasztcsirke még mindig inkább csak csibe :D ). Vagy betegség is okozhat elhízást. A kollegám kétszer annyit eszik, mint én, mégis kevesebb 20 kilóval :lol: . Röviden ennyi :D .

Hozzászólás 2012 jún. 15, 20:13 
Értem. .... Remélem, egyszer kiderül! :mrgreen:
A kérdés ez volt: amikor egy tenyésztőnél voltam a lába miatt, szóba jött az is, hogy hízásra hajlamos a tojó. Erre rögtön rávágta, hogy akkor nem is lesznek fiasok a tojások. De nem indokolta, és ezt kérdeztem csak meg, hátha tud valaki valamit erről. Annyit tett hozzá, hogy ugyanazon a koszton két darab madárnak egyformán kéne reagálniuk, nem szabadna az egyiknek hízni, a másiknak meg egyáltalán nem.
Nem tudom, van-e értelme, de ha van benne igazság, jó lenne tudni, tudok-e tenni érte valamit!
(Köszönöm, hogy megkérdezted!)

Hozzászólás 2012 jún. 15, 19:34 
Vikemi írta:
Frici, te miket nem tudsz!
Nem is úgy írtam én, hogy kizárólag mályvák lesznek belőle, csak hogy abból lehet az is! :wink: :D
Értem az árnyalatkülönbséges dolgot. De azért remélem, hogy van a felmenői közt mályva. Sajnos ennek náluk még nem volt esélye kiderülni, mert 3x üres tojásaik voltak csak. A tojómmal kapcsolatos kérdésemre meg nem kaptam semmilyen választ (még azt sem, hogy hülye kérdés :oops: :mrgreen: ), így várunk őszig vagy jövő tavaszig, és ha minden oké, megpróbáljuk újra.
Ezeket a genetikai dolgokat meg lehet valami doksiból itt tanulni a fórumon, vagy te máshonnan tudod?
És köszi!!!! :)

Én is alig tudok valamit, van az a mondás, hogy minél többet tudsz, annál inkább rájössz, hogy milyen keveset tudsz :lol: . Ez nagyon igaz. A kobalt hímedről ilyen formán ahogy Te értelmezed nem fog kiderülni, hogy volt-e mályva őse, ez teljesen lényegtelen, ha volt is ő egy sötét faktort kapott tőle és kész, ennyi. Ha olyan kékkel vagy kék hordozó zölddel rakod párba amelyik szintén rendelkezik legalább egy sötét faktorral, akkor lesznek az utódok között dupla sötét faktorosok, vagyis mályvák. A tojódról mi is volt a kérdés? Tanulni sok helyről lehet, a neten sok mindent találsz.

Hozzászólás 2012 jún. 15, 19:20 
Frici, te miket nem tudsz!
Nem is úgy írtam én, hogy kizárólag mályvák lesznek belőle, csak hogy abból lehet az is! :wink: :D
Értem az árnyalatkülönbséges dolgot. De azért remélem, hogy van a felmenői közt mályva. Sajnos ennek náluk még nem volt esélye kiderülni, mert 3x üres tojásaik voltak csak. A tojómmal kapcsolatos kérdésemre meg nem kaptam semmilyen választ (még azt sem, hogy hülye kérdés :oops: :mrgreen: ), így várunk őszig vagy jövő tavaszig, és ha minden oké, megpróbáljuk újra.
Ezeket a genetikai dolgokat meg lehet valami doksiból itt tanulni a fórumon, vagy te máshonnan tudod?
És köszi!!!! :)

Hozzászólás 2012 jún. 15, 17:49 
columba írta:
Lorba írta:
Frici, ezt értem, de honnan tudom, hogy melyik szürke és melyik mályva?

Ez nekem is gondot okoz.
A középső talán mályva (túl kék szürkének)!?

Kép

Sziasztok!
Ahogy maya is írta, az arcukon a folt a szürkéknél szürke, a mályváknál lilás színű. Ezen kívül még a fő faroktoll a szürkéknél fekete, a mályváknál sötét lila.

maya írta:
Ez pedig egy szürke hulámos. Neki fekete a foltja.
Kép

Ez nem szürke hullámos, ez az antracit, ez egy sötét szürke mutáció de nem azonos a szürkével.

Vikemi írta:
[

A könyv 1991-es kiadású, írók: Kovács Antal - Traub Péter : A hullámos papagáj.
Itt (is) az van, hogy "kobalt .... kobalttal .... legjobb esetben szép mályvákat eredményez", vagy kobalt mályvával. Aztán kicsit később van az a mondat, hogy: "a mályvaszínűt (nevezik lilának is)...." igaz, itt arról van szó, hogy akkor nem volt közkedvelt.
És a szürke is kékből lesz? Vagy az valahogy bonyolultan alakul ki?
Ha az én kobalt hímem tollai bizonyos fényesésnél szürkés lilás kékes, akkor a felmenőiben lehet akár mályva is?

Kobalt kobalttal párosításból lesz égszínkék, kobalt és mályva is. Kobalt és mályva párosításból kobaltok és mályvák lesznek. A szürke nem kékből lesz, önálló mutáció, olyan szerkezeti változást okoz a tollban, hogy a megtört fény szürke színű lesz. A kobalt hímed felmenői között természetesen lehet mályva, de ez nem látszik meg rajta, csak ha máshogy éri a fény más árnyalatot látsz.

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 jún. 15, 17:17 
Maya, a szürke hullámos sötétebb árnyalatú, a mályva pedig kicsit kékes...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 3963 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 199  Következő