Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 17:47 
Réka írta:
Hali! Azt szeretném megkérdezni hogy van 3 éve egy papagájom azt mondták hogy tojó és szerettem volna neki venni egy párt mert olvastam hogy nem jó egyedül tartani őket. Hogy lehet eldönteni hogy az új papagajom tojó vagy hím?

Alapesetben az ivarérett hullámos tojó viaszhártyája barna míg a hímé kék. A fiataloknál a tojóé kékes a hímé hússzínű.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 17:41 
Norbi0131 írta:
Érdekes feltevés. Elvileg egyik sem dominál a másik felett, így az arany középutat kellene választaniuk, vagy csak az egyik szín lehet egy madárban. Kíváncsi leszek, hogy azokból a lutínókból milyen kicsik lesznek!

Valahol olvastam, hogy ebben az esetben a lutínó dominál az albínó felett. Most így néznek ki:

Kép

Ők a kedvenceim az első lutínó fészekalj:

Kép

Valódi név: Réka

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 17:39 
Hali! Azt szeretném megkérdezni hogy van 3 éve egy papagájom azt mondták hogy tojó és szerettem volna neki venni egy párt mert olvastam hogy nem jó egyedül tartani őket. Hogy lehet eldönteni hogy az új papagajom tojó vagy hím? valaki lécci segitsen

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Réka 2010 ápr. 22, 17:46-kor.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 15:17 
dino írta:
Nekem van egy albínó hím lutínó tojó párom három lutínó fiókával. Esetleg egy ilyen lutínó hím hozhat albínót is?

Érdekes feltevés. Elvileg egyik sem dominál a másik felett, így az arany középutat kellene választaniuk, vagy csak az egyik szín lehet egy madárban. Kíváncsi leszek, hogy azokból a lutínókból milyen kicsik lesznek!

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 15:08 
feketemarcsi írta:
Nekem azt ajánlotta, akitől annak idején a hímet vettem, hogy ne tegyem párba a mutációt a mutációval, inkább normállal. Mivel tudtommal a tojó normál színezettel nem lehet hordozó, ezért az ibolya tojó biztosan nem hordozó, tehát a hím hozza a két féle színt.
Az egyik olajzöld fiuktól és egy másik normál színű madártól lett lutino utód az új gazdájánál, azt viszont nem kérdeztem, hogy hím-e, vagy tojó.

Én úgy tudom, hogy az albino, vagy lutino hímmel párba állított normál tojó utódai kizárólag a tojókban hozzák a lutinot és az albinot és a hímek a hordozók.

Az én páromnak mindig van a fiai között vagy lutino, vagy albino, előfordul még lila és olajzöld, az idei első fészekaljban 3 albino és 1 lutino fióka volt, a második fészekaljat remélem hamarosan lerakják.

Az inó hím utódai közül a tojók mind inók a hímek hordozók. Albínó hím ibolya tojó párosításból születnek a legszebb kobaltkék hímek. Albínó hím szürke tojó pedig gyönyörű hófehér, kékes beütés mentes tojókat eredményez.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 14:39 
Attól függ, milyen gyűrűt használsz, a jelzőt, amin nem zárt bármikor ráteheted, a zárt a mérettől függ, én 4-est használok, 6-7 naposan húzom fel. A standardoknak 4,5-eset rendeltem, de sajnos még nincs mire felhúzni. :cry:[/quote]

Köszönöm. Zárt gyűrűt gondoltam éppen a lutínó fiókák miatt. Most négy fészekaljban van belőlük.

feketemarcsi írta:
Nekem olyan párososm van, ahol a hím lutino és a tojó ibolya és a lányaik között albino és lutino kölkök is vannak.

Ez érdekes. Nekem van egy albínó hím lutínó tojó párom három lutínó fiókával. Esetleg egy ilyen lutínó hím hozhat albínót is?

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 14:28 
Részvétem! Nekem volt tavaly egy pár nélküli tojóm. Egyedül nevelte a fiókáit.

Valódi név: Jani

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 14:19 
Ma történt egy kis baleset. Ahogy mentem be a röpdébe, az egyik hullámos hím, meglépett és világgá repült.. :cry: Az a helyzet, hogy a párja, meg most tojik. Fel tudja egyedül is nevelni, ha kikelti őket? vagy ilyenkor mit lehet tenni?

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 14:15 
Kalikó hány napos korukban gyűrűzöd a hullámosokat? Én eddig nem szoktam, de a megkülönböztetés végett a következő fészekaljat már kénytelen leszek gyűrűzni.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 14:12 
Normál színű, ínó hordozó hím lutínó tojóval párosítva lutínó, albínó tojóval albínó utódokat hozhat.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 14:00 
Albínó hullámostól soha ne várjunk lutínó fiatalt kékkel párosítva! Ez genetikailag lehetetlen!

De lutínó és kék párosításánál lehet mindkettő, mivel a lutínónak a kék hiányzik a tollaiból, a kéknek, pedig a sárga így lehet albínó, vagy lutínó és kék.

Ezek a már régóta kalitban tartott madaraknak nem gond, ha megfogjuk a tojásaikat, mert amúgy se a szaglásukról híresek, hanem a látásukról.
Ha egy vad madár tojásait egy milliméterre is elmozdítod már otthagyja, de nem szag alapján. :D

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 13:13 
A laktiferint h adagoljátok?
Mert annyira keveset ír h azt nem tom kimérni.
1 l vízhez mondjuk egy csapott kávéskanállal elég?

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 13:12 
Sziasztok.
A tegnap délelőtt megrendelt cucc (laktiferin m+c) megérkezett.
Köszi Marcsi a tippet ma már kapnak is.Az antibiotikum még kérdéses h ma meglesz-e de valószínű h igen.
Várom már h adhassak nekik,én ugy gondoltam h az egész madár állományom átesik a kúrán biztos ami biztos.

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 13:06 
Köszönöm akkor máris intézkedem :wink:

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 12:43 
Még azt szeretném töletek kérdezni hogy van egy tojom aminek elpusztult a párja költés közben és a tojások sem keltek ki és tegnap vettem észre hogy elkezdet verekedni a többiekel ha a közelébe mentek őt különtegyem és vegyek hozá egy himet és akkor talán megnyugszik ? Vagy mit csináljak vele ?

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 12:10 
feketemarcsi írta:
Vagy lutino. Nekem a hím lutino és a kicsik között mindkét szín szokott lenni. Szép kis kupacot hoztál össze!

Viszont tarka hímmel az albino tojó szép tarkákat hoz, csak beste az anyjuk, ha nem vagyok résen, kitépkedi a fiókák farok és szárnytollait és kibéleli vele a fészkét a következő tojásoknak, a kis fiókák meg mire észbe kaptam ott panaszkodtak véres szárnnyakkal és farokkal, a legkisebbet gyorsan kivettem, neki ép maradt a tolla, a legnagyobb szívta meg legjobban, a középsőnél tartott, de annak már visszanőtt a pár hiányzó tolla, a nagyobb viszont cudarul nézett ki. :cry: Attól tartok, hogy esetleg vissza se nő szegénynek, mert csupa seb volt a szárnyélén a hús is. :?

Szerencsére még nem volt ilyen gyilkos ösztönű madaram,de ha lenne mennie kéne iziben.
Nekem is van egy érdekes háromszínű hímem,még fiatalka ,de egy szép lutinó tojót gondoltam neki.
Ő az:

Kép

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 12:07 
Marcsi! Neked is az albínó tojó gonoszkodik???
Nekem is van egy, és összeállt egy csodaszép lila hímmel. Erősen gondolkodom, hogy megtartsam-e... Annyi rosszat hallottam már albínó-lutínó madarakról.... :-(

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 12:07 
Nálam az első 19.-én a második 21.-én kelt ki remélem estére már többen lesznek :)
És a tojo nem hagya ott a kicsiket azért mert érzi rajta a szagodat ?
Én vettem fel egy gumikesztyüt hogy nehogy megéreze a szagomat.

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 12:01 
lenanita8 írta:
jaj de szépek ! :D a nagyobak milyen idősek ?

A legnagyobb 10 napos,a képen látható tojás ma kelt ki.
A legkissebb albinó a képen egy napos,1-2 naponta követték egymást a kelésben.
Kettőn már van gyűrű ,igaz pont nem látszik a képen.
Kétnaponta gyűrűzök és közben nem nagyon szoktam zavarni őket.

Tel : +36 30 / 4914 - 565

http://www.diszmadaraim.freewb.hu

Hozzászólás 2010 ápr. 22, 11:54 
jaj de szépek ! :D a nagyobak milyen idősek ?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 288, 289, 290, 291, 292, 293, 294 ... 422  Következő