Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 18, 9:49 
Szia Adrienne!
Az ivermectin egy külső belső féregtelenitő.
Nálam(Budapest VII.ker Verseny u.14)lehet beszerezni.
Ha vidéken élsz el tudom küldeni postán.

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2010 márc. 18, 9:36 
Visszateszem neki akkor a régi rudat, az is fa. Csak majd szeretnék neki vágni vastagabbat, ami lekoptatja a körmét. Kell valamit csinálni vele mielőtt beteszem neki, hogy ne legyen gond?
Egyébként egy állatkereskedésben vettem. De a párját biztosan nem ott fogom, mert elég sok baj volt már vele.
Mi ez az Ivermectin? Mire jó? Hogyan kell használni? És milyen ára van? És hol lehet beszerezni?

http://www.ganodermacafe.dxn.hu

Valódi név: Mirjam

Hozzászólás 2010 márc. 18, 7:03 
Majd megnyugszik, természetes hogy rosszul reagál a megfogásra, minden papagáj, hiszen prédaállatok! Egy kis fürtösköles nyalánkságként, és akkor megint szebb a világ! :)
Az ágakat az atka miatt mondom, hogy jó lenne kicserélni!

Madarat mikor és hol vetted? Mert ha rühes - ami inkább akkor szokott előfordulni, mikor csapatban van - akkor előfordulhat, hogy más parazitai is vannak. Én speciel minden új madarat, mindegy honnan származik, egyszer elővigyázatosságból lekezelem Ivermectinnel. Biztos, ami biztos alapon!

Hozzászólás 2010 márc. 17, 21:12 
Többször jól megcsípte, mire rájöttem, h ha felkínálom neki az ujjamat, h azt szorítsa, amíg bekenem, akkor több esélyem van. Bekentem a csőr mellett is, elég hülyén néz ki most szegény. Meg elég rossz kedvű is azóta, és megint nagyon fél tőlem :(
Egyébként természetes ág van bent neki, kertben vágtuk neki.

Hozzászólás 2010 márc. 17, 18:43 
Ahogy Warhawk is mondta, ha csak megharapta a fültisztítót, nem lesz baja. Enyémeim is folyton megcsípték, mikor nem voltam eléggé figyelmes! Az már más tészta, hogyha a madár szervezetébe relatíven sok olaj került, ugyanis a paraffint mi rendszerint a rendelőben inkább szorulásos eseteknél alkalmazzuk, tehát hashajtó hatása van. De ha csak megnyalta, és gondolom azért nem olyan nagy mennyiségről van szó, akkor semmi baj! A csőr mellett bőrfelület is be lett kenve? Esetleg elővigyázatosságként a lábakat is be lehet kenni.
A rúdakat meg mindenképp cseréld ki, helyettük rakj inkább természetes ágakat! Madarad meghálálja!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 márc. 17, 17:20 
Adrienne írta:
Igen, folyton dörgöli a csőrét a rúdhoz.
Szóval akkor nem gond, hogy került egy kis olaj a csőrébe is?

Elvileg nem lesz belőle probléma. (Ugye a "kis" az relative fogalom, de nem lehet belőle gond).

Hozzászólás 2010 márc. 17, 17:18 
Igen, folyton dörgöli a csőrét a rúdhoz.
Szóval akkor nem gond, hogy került egy kis olaj a csőrébe is?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 17, 17:16 
Adrienne írta:
Most folyamatosan vakarózik... Az normális most?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de úgy aggódom érte :(

Ha a csőrét "dörzsölgeti", akkor normális, ugyanis érzi, hogy van valami ott, azt próbálja leszedni.

Adrienne írta:
Bekenegettem, bár nagyon ellenállt, össze-vissza csípett, meg a fültisztítót is csípte, ugye, attól nem lehet baja??? :(

Csak ha megette volna.

Hozzászólás 2010 márc. 17, 16:58 
Most folyamatosan vakarózik... Az normális most?
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de úgy aggódom érte :(

Hozzászólás 2010 márc. 17, 16:11 
Bekenegettem, bár nagyon ellenállt, össze-vissza csípett, meg a fültisztítót is csípte, ugye, attól nem lehet baja??? :(

Hozzászólás 2010 márc. 17, 15:08 
Sziasztok!

Marcsi! Szeretnék kérni tőled valamit.
Ne haragudj, de még mindig nagyon szkeptikus vagyok, ezért szeretném kérni hogy légyszíves dokumentáld fényképekkel (akár több nézetből is) a csőrnövekedést.
Komolyan nem bántásból írom, de szeretném látni hogy tényleg van ilyen.

Hozzászólás 2010 márc. 17, 14:55 
imi89 írta:
Sziasztok.
Hát marcsi minden elismerésem......
Olyan kérdésem lenne h ha egy papagáj mondjuk rak 5 tojást és csak a 6.-ik után kotlik el,akkor a letojt 5 tojásnak lesz valami baja álásában?
Vagy csak akkor lehet baja ha már elkezdi ülni és melegek a tojcsik és mondjuk leszáll róla 1 órácskára és elkezdenek kihűlni majd ujra felmelegedni?
Tehát csak akkor eshet baja a tojásnak ha már elkezd ülni a tojó és kihűti?

Mi baja lenne? Mitől lenne baja? ha belegondolsz józan paraszti ésszel hogy nem csak fészeklakó madarak vannak, hanem fészekhagyók is, (tikok, kacsák, libák, foglyok, fürjek, fácánok mittomén) és végig gondolod hogy náluk az utódok kelését valamilyen módon szinkronizálni kell, mivel náluk kelés után rövidesen már rohangálnak is a csibék, és rájössz hogy a kelés szinkronizálását csak úgy tudja megoldani hogy csak az utolsó tojás megtojása után kezd kotlani, akkor mitől lenne probléma ez egy papagáj esetében?
Mi az a tojcsi? Tojásokról beszélünk. Kotlás során a szülőmadár nem fog az inkubációs idő teljes hossza alatt a tojásokon kuporogni, nyilván való hogy egyrészt vannak neki is élettani szükségletei (táplálkozás, ürítés) másrészt az esetek többségében nem hülye, nagyon jól tudja hogy a fejlődő embriónak milyen igényei vannak, és igyekszik azokat biztosítani. Pl ilyen módon hogy a tojásokról x időre leszáll, alighanem a gázscerére van kedvezőbb hatással, az inkubációs hőmérséklet viszont csak pár tized C°-ot csökken, ami az embrióra nézve rövid időtartamon belül semmiféle káros hatással nincs. Amennyiben a tojásban fejlődő embrió egészséges, és a hőmérséklet sem olyan durván szélsőséges amit a szülőmadár nem tudna kompenzálni, (ugyebár a megfelelő inkubációs hőmérsékletet a kotló madár állítja be, nem az Aigner Szilárd valamint nem kemence mellett (száraz levegő) vagy fürdőszobában (páradús levegő) vannak a kotló madaraid, és nem zavarod őket feleslegesen, a akkor a fiókák alighanem ki fognak kelni.

Hozzászólás 2010 márc. 17, 14:43 
Köszi a segítséget karel! Megyek is a gyógyszertárba. Itt csak a megfogással lesznek gondok, mert elég félős, nem nagyon szereti, ha benyúlok hozzá, pedig folyamatosan próbálom szelídítgetni

Hozzászólás 2010 márc. 17, 14:18 
Nagyon jó!
A vedlést segíti, mint mondtam a fürdés, és ilyenkor ajánlott neki valami vitaminkészítményt adni, pl.: Korvimin ZVT, amit 5 grammos kiszerelésben is kapsz és teljesen elég lenne neki! Emellett amit hallottam, hogy a kígyóuborka is segíti a tollváltást, felgyorsítja, hogy népmese vagy nem, passzolom, enyémeim mindig kapnak.

Hozzászólás 2010 márc. 17, 14:17 
Hello!
Adrienne írta:
Sziasztok!
ezeket a képeket most csináltam Bogyóról. Légyszi, segítsetek, hogy probléma-e, hogy ilyen a csőre. Én atkára gondoltam...
Mit lehet vele csinálni? Mivel lehet kezelni és hogyan?
Szeretnék neki egy párt, de úgy gondoltam, hogy előbb ki kellene kezelni ezt, ha vmi baja van, mielőtt másik madarat hozok mellé.
Kép
Kép

A madarad rühös. Vagy rühes. (Nem tom hogy nyelvtanilag melyik a helyes, mindenesetre valaki ezt mondja, valaki meg azt.....)
Megijedni abszolút nem kell tőle, mindössze annyi a teendő hogy ráérős idődben (persze a madár jobban "szeretné" ha ez minél előbb megtörténne) szépen besétálsz egy gyógyszertárba, ahol kérsz perubalzsamot vagy parafin olajat, esetleg vazelint. Rajtad múlik hogy neked melyik a legszimpatikusabb, én anno ilyen célra perubalzsamot szoktam alkalmazni. Nem kell nagy mennyiség, egy pici tégelyben simán elég nem 1, hanem 101 madárra. Miután hazamész, fogsz egy fültisztító pálcikát, és kicsit belemártod a perubalzsamba, majd a madarat (ja, elfelejtettem, őt közben meg kell fogni) egyik kezedben tartva a másik kezedben lévő fültisztító pálcikával bekened a csőrét. Mehet egy kevés a viaszhártyára is, csak az orrlyukakra figyelj, hogy azért meg ne fulladjon. Lekezelheted a lábait is, mert előrehaladott állapotban a lábak bőrén is megjelenhetnek ezek a dögök (rüh atkák). (A te madaradon amúgy nem beszélhetünk előrehaladott állapotról, ez még éppen csak kezdődő dolog.) Az ülőbotoknak viszont kuka! Attól nem kell megijedned hogy a csőr környéki tollakat összekened a cuccal, ártani semmiképpen nem ártasz vele ha oda is jut. A kezelést követően a madarad kb 1 hétig, de ha kicsit sok perubalzsamot vittél fel rá akkor akár 2 hétig is elég ocsmányul fog kinézni, de ne félj, a knemidocoptesek az alatt az idő alatt ki fognak purcanni, és a madarad meg szépen letisztul a ráragadt perubalzsamtól.
Mindenesetre azokat a cuccokat, amit belsőleg kell adagolni felejtsd el, többet ártasz vele, mint amit használsz. Ezt helyileg kell kezelni, és a leírt módon kezelve 1-2 hét alatt olyan lesz a csőre mint új korában.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára karel 2010 márc. 17, 14:20-kor.

Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 17, 14:15 
tokos a feje úgy néz ki igazatok van:)koszonom a gyors segítséget, tervezem neki a párját csak még nincs kész a volierem ez a kalit pedig elég kicsi ketto madár részére:)

Hozzászólás 2010 márc. 17, 14:08 
A feltehetőleges atkák ellen az Ivermectin Light spot on jó. Állatorvosnál és állatpatikában kapsz!
A vakarózás lehet jele vedlésnek, és most a madarak zöme újít. Szóval lehet, hogy vedlik, ilyenkor pl.: adj neki fürdési lehetőségeket! A tokok ellen pedig egy pár lenne jó, aki kibontja neki a fején lévő tokokat, mert azok nagyon zavaróak tudnak lenni!

Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 17, 14:03 
Sziasztok!a hullim mostanság nagyon tollászkodik egy halom toll van a kalitka alján,jah és a fejét is vakarja!mi a teendo, mivel kezeljem?lehet hogy atkás?itt nálunk felvidéken az állatkereskedésben nemkapni semmit ami atkák ellen lenne:(

Hozzászólás 2010 márc. 17, 11:19 
Sajnos nem tudok ennél jobb képet csinálni

IDRE tag

Hozzászólás 2010 márc. 17, 11:11 
Adrienne írta:
nem hinném, hogy megütötte, mert ez már egy ideje egyre csúnyább. :( Olyan, mintha össze lenne karcolva a csőre vagy nem tudom. Időnként látom, hogy a rúdba dörgöli a csőrét, nem tudom, az jelent-e vmit.

Valószínűleg viszket neki (a viszketés egy alacsony intenzitású fájdalom). Ha valóban valami fertőzés vagy atkák, akkor teljesen "normális" hogy ezt csinálja. Nem tudnál esetleg egy nagyobb méretű (felbontású) képet készíteni róla? A "BETEGSÉGEK" topikot nézegeti egy állatorvosnak tanuló hölgy, talán tud mondani erről valamit...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 306, 307, 308, 309, 310, 311, 312 ... 422  Következő