Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 feb. 17, 13:47 
Szia!
Internetes webáruházban próbáltad?
Sokan rendelnek utánvétel.
Szinte mindent lehet kapni.
Szép napot

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

Hozzászólás 2010 feb. 17, 13:39 
Reklámozás nélkül, nálunk két áruház méretű kereskedés van, ahová szoktam járni, de ezeket én még nem láttam... Keresgélek egy ideje, de nemtom hol tudok ilyeneket venni... Mindenhol csak a kutyáknak és macskáknak árulnak mindent, amit az ember el tud képzelni... a bolhairtótól a kimérős (minimum 20 féle) kutyasütik, meg művizeleten keresztül és sorolhatnám.... Sem a Hema termékeket, sem hasonló komolyabb vitaminokat nem látok soha, pedig már sokat kerestem céltudatosan... Magyarország 2. legnagyobb városában lakok, de biztos én keresgélek rossz helyen... Egy helyen találtam szaporodáshoz Orlux terméket. Nameg mindenfelé a vitaminos kismagok, meg a 200 Ft-os madárdoktor...

Ti hol szoktátok beszerezni ezeket?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 17, 12:00 
feketemarcsi írta:
Én kifejezetten szeretem a laktifermet, folyamatosan keverem a lágyeleségbe, amivel etetnek a madaraim, nagyon pozitív tapasztalataim vannak, gyakorlatilag 0-ra csökkentette egyes fajoknál az első napok elhullását, sajnos a balesetek ellen ez sem véd... :?

Konkrétabban erre gondolsz?

Laktiferm M (por).

A szárnyasok egészséges bélflóráját visszapótló és fenntartó probiotikum. Az emésztés és az erőnlét javítására szolgáló természetes hatóanyagú készítmény. A stabil bélflóra által csökkennek a stresszhatások és a gyógyszer felhasználás, valamint az emésztőrendszeri megbetegedések (elhalásos bélgyulladás, elhullás, stb.). Elkerülhetők a gyógyszerezések mellékhatásai, a gyógyszercsapda. Természetes anyag, magas hatóanyagszint.

Összetevők:
- Élő tejsavbaktériumok keveréke grammonként 1 x 10 a kilencediken CFU/gr

Beltartalom / kg:
- A-vitamin: 800.000 NE
- D3-vitamin :250.000 NE
- E-vitamin: 2.000 mg
- K3-vitamin: 200 mg
- B1-vitamin: 250 mg
- B2-vitamin: 750 mg
- B6-vitamin: 200 mg
- B12-vitamin: 2 mg
- Pantoten sav: 1.500 mg
- Niacin: 4.000 mg
- Folsav: 20 mg
- Biotin: 10 mg
vitaminok tiszta szőlőcukorban

Hozzászólás 2010 feb. 17, 11:37 
Sziasztok!

Milyen gyógyszereket, kiegészítőket lehet adni költési időszakban, amelyek nem okoznak fejlődési rendellenességet a fiókákban? Pl. laktiferm, féreghajtók, vitaminok ilyesmik. Ha valakinek konkrét tapasztalata vagy megbízható infója van ossza meg velem légyszi!

Nemsokára itt a tavasz... :D :D :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 17, 11:17 
feketemarcsi írta:
Még a kezelés alatt sem biztos, hogy jó, mert van olyan gyógyszer, aminek a savas környezet gátolja a felszívódását, de utána mindenképpen hasznos lehet, az én madaraim is kapják rendszeresen.

Jogos, erre nem is gondoltam :oops:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 17, 11:09 
feketemarcsi írta:
Meggyógyítani nem fogja, max az emésztő rendszerbe került baktériumoknak árt.

Így igaz, de a megelőzésben és a kezelés alatt hasznos!

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 feb. 17, 10:22 
Sziasztok
Egy ujjabb nap kezdődik el a várva várt napig,már csak 3-4 nap (elméletileg, le is kopogom) az életem első kismadarához.Nagyon várom :) Bizakodom.
További szép napot mindenkinek.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 feb. 17, 10:10 
feketemarcsi írta:
A szalmonellánál pont az a becsapós, hogy a díszmadaraknál semmi más tünetet nem produlkál, csak a fiókákban, vagy a tojások terméketlenségében. A beszáradt tojás lehetett hajszálrepedéses is. A felnőtt madarak minden tünet nélkül hordozhatják, terjeszthetik és a szaporodási zavarokon kívül nem látsz semmit, akár kicsattanóan egészségesnek is láthatod a madarat.

Itt a remek alkalom, hogy kipróbáljuk az almaecetet. Madár jóvoltából egy egész jó kis cikk található itt a jótékony hatásáról.

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 feb. 17, 9:52 
Dehogy is!
Én sem úgy gondoltam hogy száz ágra süt a nap és akkor a papiknak meg befűtök a szobába mert nehogy bajuk legyen a hőmérséklet ingadozástól! :)Sőt ha jobb az idő akkor kinyitom az ajtót hagy szokják a friss levegőt mert én is ki szeretném majd tenni őket nyáron árnyékos helyre a kertben!Remélem majd megtudom oldani! :oops:
Bonyolítani?Isten ments így is vannak bonyolult dolgok(nekem) a papi tartásba :D
Amúgy olvastam hogy jól bírják a meleget és a hideget is de én télire nem akarom kitenni őket én is fázok ,akkor ők? :D
Amint írtan nem hajtok a költésre!Nem azt akarom ,hogy most rögtön nekem kell kis papagáj! :D
Csak mégis jó lenne végigkövetni ,hogyan nevelik fel a nagyok a kicsiket :)Engem ez a vágy hajt!De abba sem fogok belehalni ha nem lesz kis papagájom mert van kettő szépségem !
Úgyhogy ez a helyzet! :D Lehet hogy én fogom fől hülyén a témát!Nem tudom!Én így látom :)

Hozzászólás 2010 feb. 16, 20:14 
Szerintem nincs. De mivel nem láttam, hogy viselkednek ezért csak tippelek. :)

És szívesen! :wink:

Egyébként a fény és a hőmérsékletet nem úgy kell érteni, hogy egész évben ugyanolyanok a viszonyok, hanem azok változhatnak is. Csak, ha meg van a megfelelő arányban, mennyiségben, akkor előfordulhat, hogy elkezdenek költeni. Lehetne bonyolítani még a dolgot, de már én is lassan belegabalyodok a saját mondanivalómba... :D

Például én kint tartom a legtöbb madaramat. És kin tis fogom tartani a jövevényeket is, még télen is.
Két hullámosom most is kint van a nagy röpdében. Ezzel el tudom érni, hogy tényleg pihenjenek és ne induljanak be idő előtt.
Biztosan lesznek madarak, amelyek nem bírják majd a hideget, vagy más miatt pusztulnak el nálam, de én a szigorú szelekció híve vagyok, így azokat nem is sajnálom egy cseppet sem.

Hozzászólás 2010 feb. 16, 19:15 
:D

Hát a fény és a hőmérséklet is papagájhoz igazítva :D Az odú pedig sötétebb helyen.
Igen észrevettem, hogy a kis drágák már fél7kor mondják mostanában mert pont ma néztem, hogy bizony már fél7kor világos van !

Holtan nem fekszenek a papik :)csak kajálni szoktak lemenni amúgy meg fönt ülnek a hintán vagy a rúdon és mondják a magukét ! :)Szóval akkor nincs baj a ,,barázdabillegetőimmel" megnyugodtam :) :D

Köszi a segítséget! :D

Hozzászólás 2010 feb. 16, 18:46 
Nagy baj, mert kíváncsi lettem volna! :D

A madaraknak két alapvető dolog szükséges ahhoz, hogy jól érezzék magukat és költsenek!
Egyik a sok fény, másik a megfelelő hőmérséklet. Ezen kívül még van sok-sok apró dolog, ami befolyásolhatja az egész dolgot, de, ha az első kettő megvan, akkor nagy az esélyünk arra, hogy sikeresen szaporíthatjuk madarainkat!

A legnagyobb befolyásoló tényező mégis a fény. Látni mindenhol, hogy ahogy nőnek a nappali órák száma úgy kezdenek el egyre jobban beindulni a madarak kint és bent is.

Egyébként, amíg a madaraid jól érzik magukat és nem a kalitka alján fekszenek holtan, addig nincs baj! :D :D :D

Hozzászólás 2010 feb. 16, 18:38 
Norbi!
Nem sikerült levideózni a ,,barázdabillegetőimet" :)
Nekünk is volt egy nimfa párunk!Ők is tojtak de soha nem ült rá a tojó!Így nem is lett kis papagáj!
Valószínűleg tényleg a pára mert nekem is azt mondták hogy legyen jó levegő bent a szobába mert a hullámosok ott vannak és azóta nálam is a vizes csetres bent van a radiátoron!Azóta talán mintha élénkebbek is lennének! :arrow: Ez lehet?

Hozzászólás 2010 feb. 16, 18:31 
Én az alacsony páratartalomra tippelek! A beszáradt fióka miatt.

Érdekes, hogy záptojás is volt közte. Nekem amikor a nimfa páromnál a hím elrepült, a tojó 2 hét múlva tojt le és kikelt a kicsi.
Arra utalok, hogy valami nem kerek náluk az biztos, de én nem hinném, hogy egy fertőzés okozza, hisz a felnőttek is megsínylenék a dolgot! Szerintem eleve le sem tojna a tojó, ha beteg lenne.

Egy kazánházban eléggé száraz a levegő...

Hozzászólás 2010 feb. 16, 13:49 
Sziasztok!

Ma reszelt répát kapnak a drágáim hát kíváncsi leszek a reakcióra :D Majd jövök hogy hogy ízlett nekik :) :wink:

Ezer meg még sok köszönet :) Bevált a reszelt répa ! :P :lol: :) :D

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 16, 13:07 
Akkor a páratartalommal lehet a gond. Vagy még az esetleg, hogy valami megzavarta kotló madar és nem ülte(ék) a tojást x óráig, ezáltal befulladtak a fiókák.

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 16, 13:04 
kapnak minden nap répát sárgát fehéret almát meg ilyen bolti lágyeleséget ami készen kapható csak vizzel kell összekeverni meg kapnak szépiát mészgrízt és homokot is! van amikor mandarint is adok nekik!

Hozzászólás 2010 feb. 16, 13:01 
igen büdi volt a kicsiknek viszont ott volt a szikzacskó meg nem volt még felszivódva rendesen a tojás sárgája!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 16, 13:00 
Valószínűleg Marcsinak igaza van! Kapnak valamilyen lágyeleséget, gyümölcsöt, sárga répát? Külön vitamint csak télen kapnak az enyémek.

Hozzászólás 2010 feb. 16, 12:57 
3 évesek ebben az évben lesznek négy 4 tojás volt abból kettőbe volt kicsi a harmadik záp volt a negyedikbe is volt kicsi de beszáradva!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 320, 321, 322, 323, 324, 325, 326 ... 422  Következő