Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 16, 11:22 
most jött ki az odúból egy gyönyörű márvány színű sárgás fekete és az egyik tojó úgy megverte hogy ha életbe marad mégis akkor nagyon jó őrzőangyalai vannak az biztos és jövök nekik eggyel!

Valódi név: Mészáros Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 16, 11:10 
már megint horror a p...csába de most megvan talán a bűnös külön van böüntibe egy ideig psziho papagájok nem értem?

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 16, 10:29 
wisest írta:
Sziasztok,

a bolti lágyeleségek teljesen helyettesítik a "hazait"? Tehát ha az összetétele megfelelő, akkor ki lehet váltani a főttojásos anyagot mondjuk költési időszakban, vagy nem arra való? Azért kérdezem, mert 2 hullámosra eléggé macerás ezt előállítani, mert mindig ki kell dobni egy részét ezeknek a kajáknak, mert ugye a frissesség fontos.
Természetesen nem a zöldeleségre gondolok itt, azt kapják mellette rendesen.

Bár ez a recept jól hangzik Marcsi! :) Kipróbálom. A kekszről én meg is feledkeztem, pedig olvastam már.

Elvben tartalmazzák a fióka fejlődéséhez szükséges vitaminokat. Amúgy ezeknek is nagy része darált keksz.
Én úgy szoktam csinálni, hogy reszelt főtt tojáshoz is teszek kicsi gyári lágyeleséget és kicsi darált háztartási kekszet is. Néha porrá darált szépiát is a kalciumbevitel miatt. Amikor reszelt sárgarépát adok, ahhoz szintén teszek kis gyárit és kis kekszet.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 feb. 16, 10:17 
Sziasztok,

a bolti lágyeleségek teljesen helyettesítik a "hazait"? Tehát ha az összetétele megfelelő, akkor ki lehet váltani a főttojásos anyagot mondjuk költési időszakban, vagy nem arra való? Azért kérdezem, mert 2 hullámosra eléggé macerás ezt előállítani, mert mindig ki kell dobni egy részét ezeknek a kajáknak, mert ugye a frissesség fontos.
Természetesen nem a zöldeleségre gondolok itt, azt kapják mellette rendesen.

Bár ez a recept jól hangzik Marcsi! :) Kipróbálom. A kekszről én meg is feledkeztem, pedig olvastam már.

Hozzászólás 2010 feb. 15, 22:18 
Az én kicsikéim a méregdrága bolti lágyeleséget nem eszik. El vannak kapatva, mint a kutyám! Csak azt eszi, amit anya főz. :-)

Vivi!
6 pár hulim van, illetve a szaporulat.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 15, 22:07 
Ezeknek a kész lágyeleségeknek édeskés ízük van, ezért jó esély van rá, hogy megkóstolja.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2010 feb. 15, 22:01 
Én azzal próbálkoztam, hogy szórtam a tetejére egy kis magot, de úgy sem nyúlt hozzá :) Ha veszek neki ilyet, akkor van rá esély, hogy legalább odamegy és megkóstolja?

http://www.ganodermacafe.dxn.hu

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 15, 21:37 
Adrienne írta:
Az én madaram hozzá se nyúl se a főtt tojáshoz, se a reszelt répához, almához :( csak a magot meg a kölest eszi, meg ha van zöld, akkor azt is hajlandó. Miért nem eszi meg? Rá lehet valahogy szoktatni?

Esetleg próbáld meg gyári lágyeleséggel (Orlux pl). Ha az ízlik neki, akkor később feljavíthatod egy kis hazaival. Ha meg még úgy is megeszi, akkor lassan ki lehet hagyni belőle a gyárit... :)

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2010 feb. 15, 21:08 
Az én madaram hozzá se nyúl se a főtt tojáshoz, se a reszelt répához, almához :( csak a magot meg a kölest eszi, meg ha van zöld, akkor azt is hajlandó. Miért nem eszi meg? Rá lehet valahogy szoktatni?

http://www.ganodermacafe.dxn.hu

Valódi név: Huszka Vivien

Hozzászólás 2010 feb. 15, 19:23 
Rendben só nélkül :) Jójó megpróbálom hátha sikerül :) Amúgy neked is van hullámosod? :)

Hozzászólás 2010 feb. 15, 19:21 
Só nélkül! A répát meg próbáld a bevált lágyeleséghez keverni. Egyébként célszerű minden új ételt így bevezetni.

Hozzászólás 2010 feb. 15, 19:20 
Nyuzilla!
Az én papijaim nem eszik meg a nyers répát a főt répát pecek alatt betörlik :D
A rizsát és a tésztát rendesen sósan kell megfőzni? :?
De a reszelt répát majd megpróbálom hátha úgy lecsúszik nekik :)
köszi :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 15, 19:14 
Szia, Vivi!
Adhatsz nekik főtt rizset vagy tésztát, én hántolt kölest is szoktam nekik főzni, bioboltban lehet venni, a nevelési időszakban nagyon jó!
A répát inkább nyersen add nekik, reszelve, mondjuk az enyémek szétmarcangolják az egész répát is.

Hozzászólás 2010 feb. 15, 19:01 
Tamás gyönyörű szépek a papagájaid!
Olvasok olvasok csak valahogy sok van :D

Amúgy mit adhatok még a hullámosnak lágy eleséget a tojáson és a főt répán kívül?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 15, 18:56 
Jó olvasást :wink: ! Szinte minden le van már írva. Egy-két nap és készen leszel vele :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 15, 18:53 
Norbi!
Meglátom mit tehet az érdekedbe :D
Amúgy meg olyan furák mint a gazdijuk ! :D

Tamás!
Köszönöm szépen tudom hogy képesek fölnevelni anyuval beszéltük!A fórum visszaolvasással hát elkezdtem de még nagyon sehol nem járok :D
Hát hullámos egy pár van de hamarosan jön majd egy fisher pár persze nem egy kalitkába mert azt nem szabad mert vérmesek a fisherek :) ők más szobában de hallható helyen lesznek! :)
Az e helyzet hogy úgy kezdtem hogy csak egy papim lesz de utána kettő és ha jönne még kettő anyu kivágna a papikkal együtt :) de végül is én nem is azért vettem őket hogy tojjanak hanem mert szeretem őket ha tojnak akkor boldog leszek ha nem akkor is mert vannak nekem :)
De köszönöm a segítséget :) és buzgó olvasok :D

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 15, 18:43 
Vivibaba93!

Besegíteni nem nagyon kell a fiatalok nevelésébe. Nálam volt hogy 8 fiókát neveklt fel egyedül 1 tojó! Persze én sem hagytam volna neki, de nem tudtam áttenni másik pár alá a fiatalokat. Egy pár 6-7 fiókát fel tud nevelni gond nélkül, nem is nagyon szokott több fióka kelni.
Még egy dolog: egyetlen egy párt nem biztos, hogy költésre lehet bírni. Azért, mert a hullámosokat a féltékenység ösztönzi a családalapításra. Ha minden képp fiatalokat szeretnél, akkor jobb ha beszerezel még egy párat, egy külön kalitba. Elég ha halják egymást, de ha látják egymást az sem baj.

Ajánlom, hogy olvass vissza ebben a topicban, mire végzel vele, garantáltan "tudni fogsz mindent" a hullámosok tartásáról.

Hozzászólás 2010 feb. 15, 18:41 
Érdekes madaraid vannak! Mik ezek barázda billegetők? :D

Én sosem figyeltem meg, hogy így "ugrálna" a farkuk. Csak amikor nagyon nyugodt állapotban vannak, akkor látni a légzésüknél.

Nem tudod esetleg levideózni? Nem kell jó minőségű, csak olyan, amint eléggé látni ezt a "jelenséget". Találomra úgyse tudunk mit mondani.

Imi! Ne is mond! Nekem mikor lesznek már fiókáim? :(
Na, de nem saját! :D

Hozzászólás 2010 feb. 15, 18:21 
Imi!
Gratula! :) Nem rossz :D Lámpázás?Hmmm azt meg hogy kell csinálni? :D Mindjárt itt a szombat :)
Szép napot neked is !

Hozzászólás 2010 feb. 15, 18:10 
Vagyok is!:)
Tamás!
Na szóval a kalitka:Az a kalitkás kép egy-két hónapja készült talán azt hiszem de ott a dátum az alján.Az az nap készült amikor beköltöztek az új helyükre :)Két műanyag ülőrúd van még mindig bent a többi fa !Rájöttem, hogy tornázik eddig ugye azon a két kis vackon ...de most ,hogy van több jobb nekik és ugrálnak rúdról rúdra :)
Hát siker az kell mivel kezdőnek mondom magam de anyukámék papagájoztak onnan marad nekem is ez a papagájozás meg onnan is hogy nekem mamám is papagájozott de két éve meghalt mamám és nem tudom azóta még jobban kötődök a madarakhoz!Sőt jobban mint valaha!Rá gondolok miközben a madarakkal beszélek vagy bármi ami a papagájokkal kapcsolatos és ez nekem jó :)

Marcsi!
Honnan tudom mikor tokosodnak?Vagyis gondolom milyen az....amikor nem tollasak de hamarosan azok lesznek? :)Az etetésbe hogy tudok besegíteni ha nagy a fészekalja? :D

A csepp:a neten gyorsan rákerestem és azt írta hogy receptes de ha nem akkor jó :)
Nem tudom honnan szedhette össze vagy ,hogy egyáltalán az-e de talán a jobbik eset ha atka ami kezelhető :?

Bocsánat a sok buta kérdésért de inkább most mint később én amondó vagyok :)Hozok képeket ,most csináltam friss képeket! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 322, 323, 324, 325, 326, 327, 328 ... 422  Következő