Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 1, 20:16 
Igen, neked!

Hozzászólás 2010 feb. 1, 20:15 
Idézet:
Szia!

Olvass vissza egy kicsit lejebb ezt "kitárgyaltuk".
Szia!

nekem írtad?

Hozzászólás 2010 feb. 1, 20:13 
Szia!

Hozzászólás 2010 feb. 1, 20:09 
Idézet:
gábor0000 írta:
sziasztok! Nekem kint vannak a hullámosaim és azt szeretném kérdezni hogy kb mikor tegyem be nekik az odut? Meg azt hogy hány %-ék esély van arra hogy egy pár egyedül szaporodik? remélem sikerül őket szaporítanom
a válaszokat előre is köszönöm!

Szia!

Az odukat rá érsz felteni majd Március környékén, amikor már éjjel sem fagy. Általában egy pár nem áll neki a költésnek, mert hullámosoknál a féltékenység ösztönzi őket a szaporodásra. Odu felrakás előtt 1 hónapal kezd nyomatni nekik a lágykaját. 1.héten 2szer, 2.héten 3szor, 3.héten 4szer, 4héten 5-6szor. Addig kapják még az első tojást észre nem veszed. Aztán az első fióka kikeléséig csak mag és víz. Kikelés után pedig igény szerint kapják a lágyeleséget. Én reggel és este adok nekik.

szia tamás! és két pár hullámosnak kb mekkora hely kell a költéshez? nekem most egy 110x50x80cm-es kalitban vannak de ha beteszem az odut elég nagy helyet foglal kető odu meg hát nem tom kb majdnem a felére csökkene a helyük. szaél nem tom mi legyen elég lessz nekik a hely? és akkor szinte esély sincs arra hogy egy pár szaporodjon?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára gábor0000 2010 feb. 1, 20:13-kor.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:49 
Sziasztok.Ma megjelent a második tojás is az oduban az egyik huli páromnál,de nem hinném h a második tojás után automatikusan el is ült.
Az baj h esetleg még nem ült el?Ez az első költésük.
Remélem azért a kicsik érkeznek majd.........Vagy ne várjam?

Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:41 
Koszi a válaszokat Gábor!:)

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:26 
gábor0000 írta:
sziasztok! Nekem kint vannak a hullámosaim és azt szeretném kérdezni hogy kb mikor tegyem be nekik az odut? Meg azt hogy hány %-ék esély van arra hogy egy pár egyedül szaporodik? remélem sikerül őket szaporítanom :?

Szia!

Az odukat rá érsz felteni majd Március környékén, amikor már éjjel sem fagy. Általában egy pár nem áll neki a költésnek, mert hullámosoknál a féltékenység ösztönzi őket a szaporodásra. Odu felrakás előtt 1 hónapal kezd nyomatni nekik a lágykaját. 1.héten 2szer, 2.héten 3szor, 3.héten 4szer, 4héten 5-6szor. Addig kapják még az első tojást észre nem veszed. Aztán az első fióka kikeléséig csak mag és víz. Kikelés után pedig igény szerint kapják a lágyeleséget. Én reggel és este adok nekik.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:06 
Valasek írta:
Sziasztok!Lenne pár kérdésem,ha valaki lenne olyan szíves válaszolhatna rá:)4-nappal ezelott ajándékba kaptam egy hullámost,szépen berendeztem a kalitkáját csengo,furtos koles, hinta,stb... Eleségnek kevert kolest vettem neki voros,és barna kolesbol áll, ma csináltam neki lágyeleséget,de hozzá sem nyúlt tojást kis babapiskotát kevertem ossze, most csíráztatok búzát nemtudom azt lehet e neki adni??? sárga répát is már kostoltattam vele,almát is de semmi csak a koles és a furtos koles miért van ez? jah alomnak pedig vettem ilyen papírlapok és homokkkal,apró kavicsokkal van behintve ez megfelel??? nemnagyon találtam rendes homokos almot itt felvidéken sajna:(,és világos kék szinu a csore felett szóval akkor fiú lenne igaz?:)
Ezen kívul ajánlanátok nekem valamiket??? nagyon szelíd amúgy a kicsike már simán ul most is itt mellettem az asztalon megse szólal szegényke:)korát honnan tudom meg?

udv Gábor

Szia Gábor!
Valószínűleg még nagyon fél a madárka az új környezettől, új emberektől.
Lehetséges, hogy eddig nem nagyon kapott gyümölcsöt, lágyeleséget, zöldségeket és ezért nem eszi meg amit kínálsz neki. Legyen bent neki mindig alma. A répát reszeld le nagyon apróra és keverd neki össze porrá darált háztartási keksszel. A reszelt főtt tojást (fél órán keresztül főzve) továbbra is kínálhatod neki, csak sokáig ne hagyd előtte, mert megromlik. Előbb-utóbb meg fogja kóstolni ezeket a finomságokat, csak türelmesnek kell lenni vele.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 feb. 1, 19:00 
sziasztok! Nekem kint vannak a hullámosaim és azt szeretném kérdezni hogy kb mikor tegyem be nekik az odut? Meg azt hogy hány %-ék esély van arra hogy egy pár egyedül szaporodik? remélem sikerül őket szaporítanom :?

Valódi név: Valasek Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 1, 18:58 
Sziasztok!Lenne pár kérdésem,ha valaki lenne olyan szíves válaszolhatna rá:)4-nappal ezelott ajándékba kaptam egy hullámost,szépen berendeztem a kalitkáját csengo,furtos koles, hinta,stb... Eleségnek kevert kolest vettem neki voros,és barna kolesbol áll, ma csináltam neki lágyeleséget,de hozzá sem nyúlt tojást kis babapiskotát kevertem ossze, most csíráztatok búzát nemtudom azt lehet e neki adni??? sárga répát is már kostoltattam vele,almát is de semmi csak a koles és a furtos koles miért van ez? jah alomnak pedig vettem ilyen papírlapok és homokkkal,apró kavicsokkal van behintve ez megfelel??? nemnagyon találtam rendes homokos almot itt felvidéken sajna:(,és világos kék szinu a csore felett szóval akkor fiú lenne igaz?:)
Ezen kívul ajánlanátok nekem valamiket??? nagyon szelíd amúgy a kicsike már simán ul most is itt mellettem az asztalon megse szólal szegényke:)korát honnan tudom meg?

udv Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 1, 15:26 
wisest írta:
Gyönyörűek,

mindig is tetszettek az ilyenek. Ennek a mintázatnak van valami neve? Amikor a fartollak, szárnytollak egyszínűen, a válla, háta pedig tarka?

Régebbi szakirodalomban "tarkófoltos" a neve: hüvelykujjlenyomat nagyságú fehér folt a tarkón, 6-7 fehér evezőtoll, a farok lehet világos is. (persze a fehér kék madáron értendő)
Angol irodalomban én a Clearflight elnevezést olvastam.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 13:24 
Gyönyörűek,

mindig is tetszettek az ilyenek. Ennek a mintázatnak van valami neve? Amikor a fartollak, szárnytollak egyszínűen, a válla, háta pedig tarka?

Egyébként a tojó viaszhártyája, amiről beszéltünk biztosan nem sérült meg fizikailag, az látszik.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 11:50 
:wink:

Hozzászólás 2010 feb. 1, 11:43 
Köszi Tamás.

Kedvetekért raktam fel egy harmadik képet is ahol jobban látszik a papa.

Hozzászólás 2010 feb. 1, 11:40 
Nekem is épp ilyen színűek vannak, csak itt a papa a zöld, a lánya meg lila tarka. :-)

Hozzászólás 2010 feb. 1, 11:33 
Szia bepeti2!

Szép a kicsi> az apja jobban tetszik :wink: !

Hozzászólás 2010 feb. 1, 11:28 
Sziasztok!

Nálam az idei első hullámos jan 4.-én kelt. Tudni kell hogy fűtetlen helyen vannak, így én nem is akartam, hogy télen költsenek. Igaz én hagytam fent az odut - jobban mondva miután az egyik tojó szétrágta a plafon hungarocell szigetelését, egy olyan kalitba került amelyen fent volt az odu. Azért meg, hogy ne legyen egyedül tettem mellé be egy hímet. :) Végül négy tojáson kotlott meg. Ki is kelt január elején három kicsi, viszont az első hét után kettő elpusztult. Akkoriban voltak -18 -20 fokok, így én annak tudtam be, hogy valószínűleg megfagytak. Mellesleg az első költésük volt, így lehet nem eléggé takart a tojó. Egy viszont szépen felcseperedett. Íme két kép róla:

Kép

Kép

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bepeti2 2010 feb. 1, 11:42-kor.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 23:11 
Szia Tamás,

hajlamos vagyok elhinni amit mondasz... :lol:

Megint igazad lehet. Megvizsgáltam közelről a viaszhártyáját a tojónak. Talán nem is ráncos. az orrlyukak körül most simának látom egy kis területen, lentebb pedig mintha le akarna hámlani a felső réteg, olyan száraz (pár napja még nem ilyen volt). A vitaminozás hatására remélem rendbe jön, mert nagyon sokat javult, sokkal aktívabb ismét, nem hullik a tolla, sőt vissza is nőtt (ha még nem is teljesen...). Öröm nézni, hogy napról napra aktívabb, s jobb az étvágya is, ami fel sem tűnt ennyire.

Hozzászólás 2010 jan. 31, 22:11 
Sziasztok!

Foglamam sincs, hogy mi okozza a "ráncosodást". Csak arra tudok gondolni, ami már említve lett itt is. Rossz egészségi állapot, öregség, beltenyésztés,stb. Bár szerintem beltenyésztett madaraknál más jelentkezik hamarabb. Csökött-kis testű fiókák, terméketlen tojások, magas elhullási arány stb.
Szóval nem tudom, hogy mi az oka, de "tíltás" ellenére(amikor még nem tudtam, hogy baj) voltak ilyen tojóim(nem sok) és nem volt gond a szaporulattal.

Lehet, hogy nagy butaság amit írok, de nem lehet pusztán az, hogy egyszerűen kiszárad a viaszhártya? Nem szokás őket emberhez hasonlítani, de azok között is van szárazbőrű. Azokra madarakra gondolok itt akik a "ráncosdás" ellenére jól nevelenk és fiókáknak sincs semi baja.
Vélemény?

Valódi név: Rép Judit

Hozzászólás 2010 jan. 31, 18:53 
szegény :(

szépen mondva nagyon csúnya, sajnálom :(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 327, 328, 329, 330, 331, 332, 333 ... 422  Következő