Valasek írta:
Sziasztok!Lenne pár kérdésem,ha valaki lenne olyan szíves válaszolhatna rá:)4-nappal ezelott ajándékba kaptam egy hullámost,szépen berendeztem a kalitkáját csengo,furtos koles, hinta,stb... Eleségnek kevert kolest vettem neki voros,és barna kolesbol áll, ma csináltam neki lágyeleséget,de hozzá sem nyúlt tojást kis babapiskotát kevertem ossze, most csíráztatok búzát nemtudom azt lehet e neki adni??? sárga répát is már kostoltattam vele,almát is de semmi csak a koles és a furtos koles miért van ez? jah alomnak pedig vettem ilyen papírlapok és homokkkal,apró kavicsokkal van behintve ez megfelel??? nemnagyon találtam rendes homokos almot itt felvidéken sajna:(,és világos kék szinu a csore felett szóval akkor fiú lenne igaz?:)
Ezen kívul ajánlanátok nekem valamiket??? nagyon szelíd amúgy a kicsike már simán ul most is itt mellettem az asztalon megse szólal szegényke:)korát honnan tudom meg?
udv Gábor
Szia Gábor!
Valószínűleg még nagyon fél a madárka az új környezettől, új emberektől.
Lehetséges, hogy eddig nem nagyon kapott gyümölcsöt, lágyeleséget, zöldségeket és ezért nem eszi meg amit kínálsz neki. Legyen bent neki mindig alma. A répát reszeld le nagyon apróra és keverd neki össze porrá darált háztartási keksszel. A reszelt főtt tojást (fél órán keresztül főzve) továbbra is kínálhatod neki, csak sokáig ne hagyd előtte, mert megromlik. Előbb-utóbb meg fogja kóstolni ezeket a finomságokat, csak türelmesnek kell lenni vele.