feketemarcsi írta:
Ha nincs odú, akkor van amelyik letojik egy sarokba, a párok odútól függetlenül is összeállnak, csak max. nem költenek. Nálam, mikor két pár volt együtt, ők röpiben laktak, de ha kijárhatnak, akkor kalitkában is lehetnek, vagy lehet venni ilyen szobai röpit, csak az nagyon drága, ha ügyes vagy, magad is össze tudsz dobni egy kis röpit a valamelyik sarokba.
A papik barátságosak, ha egészen fiatalok, akkor könnyen megbarátkoznak, azt nem szeretik, hogy megfogják őket, attól pánikba esnek, de ha megszelidülnek, akkor rászállnak a kézre, fejre, vállra és ezt általában idősebb korukban is megtartják.
Ha megszokták a helyüket és madárbiztossá tetted a helyiséget, csak a kalitban van kaja és víz, akkor pár nap alatt megszokják, hogy maguktól visszamenjenek.
Ha a gyerekek megtanulják az alapvető szabályokat, nem hiszem, hogy baj lenne, a hulik alapvetően kíváncsi természetű madarak és barátságosak.
Jó. akkor együtt lesznek. Ismerősünk tenyészti őket, remélem van neki különbőző családokból.. Csinálunk 2 odút is. Röpit férjem biztos tud csinálni, de sztem kiengedem őket a szobába, nincs különösebb veszélyforrás. Kb. 1 hét után kezdjem a röptetést? És ha elsőre nem mennek vissza, fogjam be őket v hagyjam kint akár másnapig, amíg meg nem találják a kalitkát? Gyermeikeim nagyon jók, velük nem lesz gond. Nagyon szeretik az állatokat és képesek a szabályok betartására.
Még egy kérdés. szabad petrezselymet adni, v nem? Valahol tiltják, valahol meg ajánlják.
Nagyon kedves vagy, h segítessz. Ne haragudj, h ennyit kérdeztem, de szeretném a legjobbakat a madárkáknak! Nekem volt gyermekkoromban több is, de már nemigen emlékszem..