Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 25, 23:24 
wisest
Voltatok dokinál.Mert kíváncsi vagyok,hogy mit mondott.Az én papeszomnak is olyan mintha hámlana a viaszhártyája.Eddig barna volt,most olyan kékesfehér.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 jan. 25, 18:41 
A zeolitot hogyan adagolod nekik?
ÉS a szépiát milyen formában,mert nekem van a csőrkoptatóként hasznosított mész és az a kő kemény valami amit le sem sz.rnak magyarul.
Melleseleg a mész formátumú csőrkoptatót szinte tömik magukba.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 25, 16:02 
és ez a nyöszörgő szerű hang amit kiadnak?De csak akkor amikor bent vannak akkor hallanai.Bejárni már kb 2 hete bejárnak de csak másodpercekre,kb 2-3 napja töltenek több időt odabent és télleg egyre többet már akkor sem jött ki amikor bementem a helyiségbe.A hím meg kívülről énekel neki.........Reménykedem.......

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 25, 15:53 
Sziasztok.A 3 ból két pár papimból a nőstények mintha beleköltöztek volna az oduba és ilyen nyöszörgős hangokat is adnak néha.nem akarok belenézni az oduba még,nem akarom h megijjedjenek.
De am nincs semmi bajuk kapják a tojást rendszeresen(főtt).
Nem tom ez a nyöszörgés mi lehet?

Hozzászólás 2010 jan. 25, 12:45 
El is döntöttem.

Este megyünk dokihoz. Nem akarom, hogy baja legyen. Csak attól tartok, hogy ha nem madaras orvos nézi meg, akkor lehet nem sokat ér.
mert van mellettünk egy állategészségügyi központ, több állatorvosuk van, hátha valaki ért a madarakhoz...

Majd megosztom veletek az eredményét...

Hozzászólás 2010 jan. 25, 12:31 
Sziasztok,

este megpróbálok képet feltenni róla, nem voltak csomóban tollak. Egyébként a farktollai is kiestek a hosszúak, így - bár maradt - az is megrövidült. És sajnos a viaszhártyája is olyan, mintha hámlana, valami nem stimmel. Félek, hogy ebből doki lesz.

A viaszhártyájuk szokott hámlani? Mondjuk egy vedlés alkalmával? (Sajnos sejtem a választ)

Hozzászólás 2010 jan. 24, 18:45 
Szia, wisest!
Képet nem tudnál feltenni róla? Szoktak elég furán vedleni, nekem a törpe vedlik most úgy, hogy egyszerre szórta ki az összes farktollát, két napra rá a kézevezőit, aztán a karevezőket. :-) Mintha fel lenne írva neki a naptárba.

Nem tudom, hullámosoknál is így van-e, pintyeknél tuti: ha másik madár tépi a tollat, akkor a földön több tollat látni egy csomóban, akár ötöt-hatot tépnek ki egyszerre, és ezek a hegyüknél együtt maradnak. Hulinál is így van? Többiek?

Timba!
Cukik, mint mindig, bár a standardok nem erőltették meg magukat kettővel.... :-) (ja, és nem ér áprilisig gyermek-képeket felrakni, mert nálunk épp pihenő van, hiába vágyom kismadárra!)

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2010 jan. 24, 16:25 
Sziasztok!

Rég jártam erre, gondoltam benézek...
Teszek is fel pár friss képet:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

2 st.gyerkőc:

Kép

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2010 jan. 24, 14:58 
Nálunk egyértelműen a hím az úr. Bár ritka, hogy ilyen fegyelmezés legyen, de előfordul. Egyébként elég békés, velem is, meg a tojóval is, állandóan udvarol...

Na mindenesetre ahogy a fejét nézem a tojónak az a legcsúnyább, nagyon sok kis tolla kihullott onnan, nagyon ritka. Úgy néz ki, mintha lenne valami betegsége, de remélem nem, megvárom hogy a vitamin mit használ... Remélem az átsegíti ezen az idősazkon.

Hozzászólás 2010 jan. 24, 11:17 
Sziasztok!

Nekem nincs ezzel kapcsolatban semmi rossz gondolatom!

Nem furcsállom ennyi toll ledobását sem, hisz az igaz, amit Tamás írt!

A rúdról való leverést sem furcsállom, hisz a hullámosok eléggé virgonc madarak és a hím is egyik rossz pillanatában megfegyelmezheti párját!

Az igaz, hogy a tojó gyakrabban csinálja, és a hím engedelmeskedik is neki, de láttam már sokszor olyat is, hogy a hím fegyelmezett!

Talán nem annyira harmonikus a pár, mint amilyennek gondoljuk!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 24, 9:32 
Szia Wisest!

Nekem az első ami furcsa, hogy a /hím/ lelöki a /tojót/ a rúdról. Ez inkább tojóra vall, mert még jól összeszokott pár tojója és rendszreint "megfegyelmezi" a hímet, pl lelölki rúdról ha az útban van stb.
Az egés zévben szobahőmérsékleten tartott madarak gyakran elveszítik az idő éz érzéküket, szóval fogalma sincs madárnak, hogy milyen évszak van. Ezért lehet, hogy "nagy vedlést" csinál a madarad és nincs semmi gondja.
Vagy pedig lehet, hogy stresszhatás miatt van, ha a másik madarad annyira zaklatja!

Hozzászólás 2010 jan. 24, 8:39 
Sziasztok,

hullámos párom van, a tojó az elmúlt napokban (3-4 nap) annyi tollat ledobott, hogy abból egy másik papagáj ruházata kijönne, a kalitka mellett vastagon állt a toll. A vedlésnek ez a formája természetes (már nem hinném)? Szobában vannak, egyenletes 20-21 fok van. Azért tudom, hogy a tojó (hiszen mind2 zöld), mert látszik is rajta... ritka a tollazat, nem szép, de nincs rajta kopaszodás.
Nem vakarózik, figyeltem, nem gyanakszok egyenlőre atkára, vagy tetűre, bár az első gondolatom az volt. A hímmel látszólag jól megvannak, eteti udvarol, csőröznek mindig (azon semmi ilyet nem látok), szóval látszatra harmóniában. De a szemem láttára volt már olyan, hogy odament a tojóhoz és leverte a rúdról, vagy a hintáról. napközben dolgozok, nem látom őket. Lehet, hogy bántani szokta? Vagy csak vitaminhiány? A kereskedésben ajánlottak egy vitamint, amit kúraszerűen kell alkalmazni, mert tömény, azt elkezdtem nekik adni.

A vitaminhiányról meg annyit, hogy kapják a magkeveréket, mellette almát, répát, meg egy gyenge vitamincseppet a vízbe állíndóan, fürtös kölest, mézes rudat ritkábban. Így is kialakulna?

Valami ötlet?

Köszi

Hozzászólás 2010 jan. 23, 23:23 
Akkor jó! Örülök, hogy ilyen gyorsan regenerálódik a madárka!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 23, 19:52 
Sziasztok.
Olyan mintha 1 mese lenne.Hihetetlen de mára virradóra szemmel láthatóan sokat javult az állapota.Simul a tolllazata.És egyre aktívabb.:D
Én bizakodom.

Hozzászólás 2010 jan. 23, 12:45 
Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön, amit akarsz! Elég erős madarak a hullámosok!

Ha idáig túlélte, akkor nálad, egy jó helyen már szerintem rendbe kell jönnie!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 22, 22:38 
Mindent megteszek.Lehet isten akarta így h ő az enyém legyen.Mert az előző fiatal tojóm megdöglött.az előző ldalakon írtam h 6-7 tojást tojt.Mai napig a hím párja be-bejárt az oduba de nem ülte.Ezért ma kivettem az odut kitakarítottam és 10 db tojás,nem hazudok 10 volt benne a 11.-et pedig nem bírta megtojni.
Na de ekkor mondtam h fiatal a hímem szerzek mellé tojó és akkor elmentem ,elhoztam és most kikúrálom hátha teljesen rendbe jön.Utánna mehet a párja mellé.Gondolom 1 hónap körül lesz ha rendbe is jön.

Hozzászólás 2010 jan. 22, 22:09 
Szia!
Ha fűtött helyen van, tehetsz be neki lapos tálkában vizet, hátha megfürdik...

Az ilyen ember miért tart állatot???? Nyíregyházán van egy olyan állatkereskedés, ahonnan majdnem sírva jöttem ki: a madarak lábán centis sz@rcsimbók, derékig járnak a koszban, az itató sosincs mosva, csak néha kapnak bele valami lehetetlen színű löttyöt! Volt olyan degenerált hullámos, hogy lábra se bírt állni, az oldalán feküdt. :-(

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 22, 19:54 
Köszi a tippet,egyenlőre még délután tettem be neki madárhomokot,hátha fürdik v eszegeti.ez be is jött.
A víz eszembe se jutott,de mindenesetre megpróbálom.ha láttátok volna amit én sztem ti egyenesen fejbe lövitek azt akitől hoztam,aki magát tenyésztőnek nevezi.De hogy a rákba tud így megragadni a kaki a lábán?
Remélem minnél gyorsabban javul mostmár a helyzete és betehetem a nagy röpibe a fajtársaihoz.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 22, 19:49 
Szia imi89!

Először is a lábát áztas lagyos vízbe, és kezeddel szed le a "[cenzúrázva] gumókat" a lábáról! Csak óvatosan, várd meg, hogy felázzon. Aztán tedd jó meleg helyre, de legyem olyan rész is ahol el tud menni a meleg elől!
A pozitív változást nem garantált.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jan. 22, 19:40 
Sziasztok.ha egy másik állatkínzótól megmentesz egy madarat........
és mondjuk az a madár olyan ramatyul néz ki h tollazata az valami förtelem......a lába gyenge ,de nem beteg.A lábára 1,5 cm-es guano darab van rászáradva ugy h le sem lehet egyenlőre szedni.A biztosnág kedvéért lecseppentettem ivermectin-nel.
Szerintetek van esély a teljes gyógyulásra,persze én most már rendesen etetem meg kap vitamint.
Ha gyógyulhat akkor mennyi idő lehet még legalább változást látni rajta?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 331, 332, 333, 334, 335, 336, 337 ... 422  Következő