Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Szántó Sándor

Hozzászólás 2010 jan. 13, 15:43 
Nyuzilla írta:
Köszi, én is olyan 10 körüli létszámra gondoltam. Remélhetőleg nem lesznek sokáig, eladósorba kerülnek. Még épp vedlenek, azt még nálam töltik.

Egyébként én stresszes időszakban (állomány átcsoportosítás, utazás) szoktam nekik adni egy Vitapur forte nevű multivitamin készítményt. Még a zebrák közt is megszűnt a veszekedés, pedig van köztük pár kekec! A tyúkokon is ez segített, mikor gyepálták egymást.

(csak halkan jegyzem meg, hogy a fürjesek is tehetnének vele egy próbát... :roll: )

Az biztos hogy jól csinálod, hogy adsz nekik vitamint. Ha jól emlékszem az E-vitamin tesz jót ilyenkor. De azt mondod ez segít a verekedések csökentésében is? Említed a zebrákat, menyi idő után szünt meg a verekedés?

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2010 jan. 13, 15:13 
Sziasztok!Valaki mondja már meg h mikor kezdődik a hullámosoknál a költés?
Kb 2 hete raktuk fel nekik az odut és már bejárkálnak ez jelent vmit.
Mennyi idő kell a bejárkálástól a tojásig?
Főtt tojást szoktam nekik adni minden nap kb 4 napja kezdtem nekik adni.
Mit lehet még elkövetni h minél egészségesebben kezdjék meg életük első tojásrakását?

Hozzászólás 2010 jan. 13, 14:33 
Köszi, én is olyan 10 körüli létszámra gondoltam. Remélhetőleg nem lesznek sokáig, eladósorba kerülnek. Még épp vedlenek, azt még nálam töltik.

Egyébként én stresszes időszakban (állomány átcsoportosítás, utazás) szoktam nekik adni egy Vitapur forte nevű multivitamin készítményt. Még a zebrák közt is megszűnt a veszekedés, pedig van köztük pár kekec! A tyúkokon is ez segített, mikor gyepálták egymást.

(csak halkan jegyzem meg, hogy a fürjesek is tehetnének vele egy próbát... :roll: )

IDRE tag
Valódi név: Szántó Sándor

Hozzászólás 2010 jan. 13, 12:57 
Nyuzilla írta:
Egy 75 x 75 x 100 cm-es ketrecbe szerintetek hány fiatal hullámost tehetek?

Hosszú távon ne rakj bele 10-nél tobbet. De ha szorít a hely lehet többet is, de ne sokáig legyenek együtt. inkább kerüljük a túlzsufoltságot.
Több stresz éri a madarakat, ez előhozhat lapangó betegségeket is akár.
Több lesz a verekedés is hisz kisebb az életterük.

Hozzászólás 2010 jan. 13, 9:12 
dujuor írta:
feketemarcsi írta:
Megcsapkodlak benneteket! Attól, hogy albino, még nem biztos, hogy vérengző, nálam az anyja is vérengző, oszt az nem albino, az apja lutino, attól örökölte a színét.

Nyuzi csak előítélettel van. Én már tapasztalatból sajnálnám a nimfákat, ha meghülyülne ez a hullámos (arról nem is beszélve, hogy így fürjet nem tudok betenni a röpdébe). Arra viszont nincs helyem, hogy egy viszonylag nagy helyre külön tegyem. Főleg nem, ha párt szeretnék neki. De ha senkinek nem kell, akkor természetesen marad, ezért nem tekerem ki a nyakát, hisz ösztönlény, nekem kell okosabbnak lennem. akkor majd kap külön helyet a társával.
Szia

Lehet tudok valakit a kis rapli mancira.Utánna kérdezek. :D

Hozzászólás 2010 jan. 13, 0:28 
Nyuzilla írta:
Atyaég! Nekem is van egy kis albínóm, igaz, még nem hullanak körülötte a többiek. Gondolkoztam, hogy megtartsam-e... Valahogy nem szimpi...

Nekem is van egy albínó hímnem! Van egy kék párja. Még nem nyírt ki senkit! Csak néhány fürjet lovagolt meg régebben. :D

És szerintem akkora kalitban legalább 10 fiatal hullámos elfér, vagy akár még 20 is!?

Hozzászólás 2010 jan. 12, 14:50 
Egy 75 x 75 x 100 cm-es ketrecbe szerintetek hány fiatal hullámost tehetek?

Hozzászólás 2010 jan. 12, 14:00 
feketemarcsi írta:
Megcsapkodlak benneteket! Attól, hogy albino, még nem biztos, hogy vérengző, nálam az anyja is vérengző, oszt az nem albino, az apja lutino, attól örökölte a színét.

Nyuzi csak előítélettel van. Én már tapasztalatból sajnálnám a nimfákat, ha meghülyülne ez a hullámos (arról nem is beszélve, hogy így fürjet nem tudok betenni a röpdébe). Arra viszont nincs helyem, hogy egy viszonylag nagy helyre külön tegyem. Főleg nem, ha párt szeretnék neki. De ha senkinek nem kell, akkor természetesen marad, ezért nem tekerem ki a nyakát, hisz ösztönlény, nekem kell okosabbnak lennem. akkor majd kap külön helyet a társával.

Hozzászólás 2010 jan. 12, 12:43 
OK. Ezen ismeretek előzményében valakinek nem kell egy majdnem ivarérett albínó hullámos papagáj (valószínűsíthetően tojó), aki kolóniás tartásra nem fogható, viszont kalitkás tartásra igen?

Az ára: mondjuk 1 kg. nimfa papagáj eleség. Vagy 2 deci lisztkukac.

De most komolyan. Ha már figyelmetlenségből megrendeltem a gyűrűket, akkor szeretnék hullámos papi ifjakat, de mivel röpdébe tartanám őket, ezért inkább új párt vennék, és ezt a kis rebellis hisztist kalitkás tartásra adnám.

dujuor

Hozzászólás 2010 jan. 12, 12:39 
Atyaég! Nekem is van egy kis albínóm, igaz, még nem hullanak körülötte a többiek. Gondolkoztam, hogy megtartsam-e... Valahogy nem szimpi...

Hozzászólás 2010 jan. 12, 12:19 
Nagy Tamás írta:
Duju! Biztos hogy albino? Nem fekete a szeme?

Biztos, hogy albínó, szép vérpiros szeme van. Biztos innen van a vérengzése is.

:D :D :D

Akkor ezek szerint ne a röpdében tartsam, ha megkapja a párját, mert sanszos, hogy elvesztem az esetleges nimfa fiókáimat?

Hozzászólás 2010 jan. 12, 12:14 
Van oliva hímem, ő a legszebb (nekem). Miatta lettek hullámosaim. A fiai is pofásak, de újabban kezdem megkedvelni a tarkákat. Érdekes, mert sosem tetszettek a tarka madarak.

Hozzászólás 2010 jan. 12, 11:58 
Ja, az előzőhöz még fontos: az egy röpdében kelt madarakat egy fészekaljnak kell tekinteni, hacsak a színe (genetika) ki nem zárja, hogy testvérek/féltestvérek legyenek!

Hozzászólás 2010 jan. 12, 11:55 
Sziasztok!
Marcsi! Ezért szoktunk mindig csak tojókat hagyni, és idegen hímeket hozni hozzájuk. Akkor tulajdonképpen mindegy, melyikkel párzott. Nálam is az első 3 fészekaljban szinte csak olivák voltak, meg annak a kivilágosodott változatai, attól függően, melyik tojó alatt kelt...

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 12, 10:24 
Én azért szelektálom már kb 4 éve hullámosokat, hogy ne legyen gondom a koliniás tartással. A legkisseb agreszivitást muatató tojót azzonnal "kiselejtez(t)em". Már két éve nincs háború a tojók között <koppkoppkopp>.

Duju! Biztos hogy albino? Nem fekete a szeme?

Hozzászólás 2010 jan. 12, 10:00 
Nagy Tamás írta:
Ja, megvan.

Hím hullámosról nehez tudom elképzelni, hogy ennyire agreszív legyen(de nem zárom ki). Ha meg tojó akkor, én koloniás tenyésztésben nem alkalmaznám. Mert attól tartanék, hogy megtámadja a többi tojót ill. a fászekben lapuló fiókákat, ha már a fürjet kinyírta.

Az hogy milyen színű lesz a párja te döntsd el. Mivel nem tisztavérű madár, ezért "akármilyen színű" fiókái lehetnek. Olyat vegyél neki ami neked tetszik :D :wink:

:D :D :D Én is tojónak gondolom, egyrészt a viselkedése alapján, másrészt a szülőket kb. 2 hónapja vitték el tőlem, és ekkor már a saját apjával kokettált, másrészt az öreg tojómra rá sem hederít úgy "férfimódra".

De azért megpróbálom lefényképezni.

Ami az albínóságot illeti. Én azt hittem, hogy az albínóság homozigóta módon öröklődik. Akkor ezek szerint nem?

duju

(most megyek képzésre, de 2 óra múlva jövök)

Hozzászólás 2010 jan. 12, 9:51 
Ja, megvan.

Hím hullámosról nehez tudom elképzelni, hogy ennyire agreszív legyen(de nem zárom ki). Ha meg tojó akkor, én koloniás tenyésztésben nem alkalmaznám. Mert attól tartanék, hogy megtámadja a többi tojót ill. a fászekben lapuló fiókákat, ha már a fürjet kinyírta.

Az hogy milyen színű lesz a párja te döntsd el. Mivel nem tisztavérű madár, ezért "akármilyen színű" fiókái lehetnek. Olyat vegyél neki ami neked tetszik :D :wink:

Hozzászólás 2010 jan. 12, 9:44 
Nagy Tamás írta:
Szia Duju!

Ne haragudj, de melyikről is? Kicsit "feledékeny" vagyok :oops:

Az örjöngő vadállatról, amelyik kinyírt 3 törpefürjet. Illetve 1-et tuti, mert csurom vér volt az "eleje" a hullámosnak, de a másik kettőt is neki tulajdonítom, egyrészt előítélet alapján, másrészt a nimfákról nem tudom elképzelni, és az öreg hullámos tojómról sem.

Milyen színű társat érdemes neki venni, hogy valami "érdekes" színű utód jöjjön ki a tojásból?

Fényképezni csak hétvégén tudok, a minőség még kérdéses.

duju

Hozzászólás 2010 jan. 12, 9:19 
Szia Duju!

Ne haragudj, de melyikről is? Kicsit "feledékeny" vagyok :oops: :D
(arról amelyik, ha egy kicsit ídősebb lett volna akkor kellet volna nekem?)
Kép jó lenne róla, szemből és közelről :wink: :D

Jól tutod, 10-12 hónapos kort kell megvárni. Utána lehet tenyésztésbe fogni őket.

Axella!

Korábban én is azt mondtam, hogy tojó, de mostmár látom a nagyobb képeken, hogy 100% hím.

Hozzászólás 2010 jan. 12, 9:05 
Kérnék egy kis segítséget.

Van egy albínó hullámos papagájom. Nyári születésű. Van valami biztos pont arra, hogy megállapítsam, hogy milyen nemű? Nagy Tamás, arról a bizonyos (!) hullámosról van szó. Úgy döntöttem, hogy megtartom (szigorú biztonsági feltételek mellett), és vennék hozzá egy lila színű párt. (ha már a gyűrűket megrendeltem).

Illetve hullámost hány hónapos kortól lehet tenyésztésbe fogni? Ha jól emlékszem, akkor 1 éves kortól?

dujuor

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 336, 337, 338, 339, 340, 341, 342 ... 422  Következő