Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 jan. 2, 18:32 
Eddig még egyszer sem volt kiengedve, 2 hónapja vettem, semmi baja nem volt idáig. Amire tudok még tippelni, hogy az éjszaka vmelyik kismadár leesett a botjáról, nem tudom melyikük volt, ha esetleg ő, akkor talán megüthette magát. Talán székrekedése is van, nem rég cseréltem papírt és csak az idősebb társának az ürülékei vannak leginkább. :(:( de a mag öklendezésből elsőnek arra gondoltam h kis mohó volt és most nem bírja megemészteni.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 18:20 
Mici írta:
sziasztok.
Fiú vagy lány :D papagájt jobb egyedül tartani?Azt hallottam,hogy a fiú sokkal bátrabb,és a lány általában félénken gubbaszt,és máshol azt,hogy a fiú csíp,és a lány szelídebb.

Annyi különbség tapasztalható, hogy a hímek könnyebben és többet tanulhatnak meg szavakat, mint a tojók.

Jaa, és a hímek néha a kezedet nézik a társuknak, amivel párzani is szeretnének! :D

Axella!

Én megvárom a tapasztaltabb tenyésztőket! Nekem semmi tippem nincs erre! Max annyi, hogy valamit összeszedhetett, ami miatt most rosszul érzi magát, de azt írtad, hogy ugyanazt ette, mint eddig. Nem szoktad kiengedni őket?

Esetleg akkor ehetett meg valamit.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 18:15 
sziasztok.
Fiú vagy lány :D papagájt jobb egyedül tartani?Azt hallottam,hogy a fiú sokkal bátrabb,és a lány általában félénken gubbaszt,és máshol azt,hogy a fiú csíp,és a lány szelídebb.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 18:06 
Sziasztok!!

A mai nap folyamán észrevettem, hogy a hullámos papagájom egy helyben a boton gubbaszt, folyton alszik, nem eszik, és kisebb szünetekkel sok-sok magot öklendezik vissza. Ez nála nagyon eltérő viselkedés, mert még fiatal madár, 8 hónapos lehet, és mindig jó kedvű volt, szószátyár és izgága. Nagyon aggódom érte, mert ha a kalitkába nyúlok be hogy ételt adjak, meg se rebben a kezemtől, máskor meg össze vissza ugrál ijedtében, teljesen maga alatt van. Most is a fejét hátra dugva alszik, és néha rájön az öklendezés. Szerintetek mi baja lehet és lehet és mit tegyek?? Olvastam neten hogy a kismadaraknál előfordul a mohó evés, ezt már tapasztaltam nála. Van társa is, rajta nem tapasztalok semmit, az étellel nem lehet gond. Segitsetek kérlek!

köszönettel, Szandra

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 2, 16:50 
Sziasztok!

Gumisember! Szépek a madarak. 12 pár akkora helyen elfér. Arra figyelj, hogy 12 párnak legyen fent legalább 20-24 odu. És remélehetőleg nem lesz gond.

Nyuzilla!
Koloniás tartásnál egy párra 0.8 - 1 köbmétert kell számolni/pár(esetenként még kissebb helyen is megvannak). Nálam 6 pár kb10 köbméteres röpdében kisebb öszetűzésekkel <koppkoppkopp> elvan. Úgy, hogy még 3 pár nimfa is van velük.

A köröm vágást valóban úgy kell elkerülni, hogy olyan vastag ülarudat (is) kell beteni a kalitba/röpdébe, hogy ne tudja átfogni a lábával. Vékonyabb ülőrúdra is szüksé van, mert így a madár nem mindig úgyan úgy fog rá az ülőrúdra, ezáltal "tornázik" a lába. De ettől függetlenül van olyan madár amelyik hajlamosabb arra, hogy gyorsabban növeszti a körmét, neki múszáj vágni.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 16:37 
Kb. 6 négyzetméter és 2 méter magas. Bár tavaly még nem így költöttek, úgyhogy én is kíváncsi leszek, de szerintem nem lesz baj mert a tojók együtt nőttek fel. A hímeket pedig vérfrissítésnek hoztam. Reményeim szerint 10-12 pár fog összeállni.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 15:52 
Szép kis vegyes társaság!
Mekkora helyen vannak? Nekem mindig gond, hogy mennyit tehetek balhé nélkül egy röpibe... :roll:

Hozzászólás 2010 jan. 2, 14:25 
Sok szép madár! jó is lenne 1 kertesben lakni :)

Az en madaram sem szeretett a csiszolopapiros rudon ulni, le is vettem, akkor kapott vastag ágat :)

Hozzászólás 2010 jan. 2, 14:16 
Ma fotóztam:

Kép

Hozzászólás 2010 jan. 2, 13:56 
Hali!
Én is fehérnek láttam az orrlyuka körül már a múltkor is, csak nem merek tippelni sem, mióta 4 párból 7 tojó-1 hím arányt "szakértettünk" a múltkor öreg barátommal... :-D
Ha két hím, akkor sem lesz velük probléma valószínűleg.

A körömkoptató papírt én hülyeségnek tartom, hiszen nem csak a körme, hanem a finom kis talpa is hozzáér, nem lehet kellemes rajta még ücsörögni sem! Nálam is a jó vastag ág vált be, pár hét alatt rendbeteszi a túlnőtt karmokat.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 13:28 
oopsz! A link lemaradt. Ezen a kepen neztem az orranal h fehér-e...

http://picasaweb.google.com/sssss1gmel/ ... 4955066530

Hozzászólás 2010 jan. 2, 13:24 
Először is BUÉK minden madárkedvelőnek!

Nekem is túlnőtt anno az egyik madaram körme, én nem mertem levágni így googlen kicsit keresgettem és rájöttem h az ulorud ami a kalitban van vékony. Vettem rá kereskedesben kapható ágra huzhato körömkoptató papírt. Vmennyit kopott tolle de nem volt az igazi. Majd vágtam a kalitba kb 2-2,5 cm atmeroju mogyoroagat. Kb egy honap telt el es a madaram korme latvanyosan lekopott elfogadhato mereture. Vhol azt is olvastam h "Nem vágni koptatni" amiben lehet ráció uis ha vagod az a madarnak stresszes kisse.

A madaramra azt irtatok h fiu mind a 2 viszont megint gondolkodoba estem uis az alabbi linken lathato kepen az orra korul feher, megneztem es valóban feher az eletben is nem csak a kepen.
Ha megis 2 fiu, akkor kesobbiekben nem fogjak egymast megtepni ha mindketten uabban a kalitban vannak? Remelem nem kell egyiket sem lecserelni tojora...

Udv!

Hozzászólás 2010 jan. 2, 11:25 
Te szoktad vágni egyébként? Tehát ez természetesy és rendszeresen kell is, vagy valamit nem jól csináltam? Mert tudtam, hogy van ilyen, de eddig azt gondoltam, hogy ez csak kivételes esetekben fordul elő.

Nekem úgy mutatták, hogy mutató és hüvelykujj közé kell a fejét fogni, de az nem is jött be nekem, pedig láttam, és annak aki mutatta stabilan sikerült megfognia.

Na erre egy kicsit készülni kell.... :) Az a bajom, hogy sajnálom megfogni.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2010 jan. 2, 10:40 
Szia Wisest!

Sajnos másképp nem tudod levágni a túlnőtt körmöt, csak ha megfogod. Megfogásnál határozottan kell fellépni. A bal kezedben, a mutató és a középső újjad közé kell fogni a fejét, úgy hogy a madár háta legyen a tenyered belső felén. Hüvejk újjaddal "érzéssel" a tenyerdhez szorítod. Majd a lábait egyenként a kis újjad és a gyűrűs újjad közé fogod(vagy a középső és a gyűrűs újjad közé). Így a jobb kezed teljesen szabad marad és a madár nem tud megcsípni. Szabad kezedbe veszed az ollót és végrehajtod a műveletet.

Hozzászólás 2010 jan. 2, 10:30 
Sziasztok,

Először is Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek!

Szerintetek mit lehet tenni, ha a papagájoknak nagyok a karmai? Tudom, le kellene vágni, tudom hogy hogy (amikor az ujjamon ült a fényben szépen láttam benne a hajszáleret), de ha csak nem muszáj nem fognám meg őket. A kalitkájukban jelenleg gyümölcsfa ágak vannak, valahol olvastam, hogy az is koptatja, de szerintem nem. Mióta kicseréltem a rudakat még talán hosszabb lett.

Félek, ha megfogom őket, akkor azzal jelentősen vadítanám, nem beszélve arról, hogy nem is tudom szakszerűen megfogni, eddig egyszer próbáltam, de nem tudtam úgy, hogy ne csípjen (talán nem sikerült elég határozottan)... Így annak is az lett a vége, hogy megfogtam, a csőrét az ujjamba nyomta, én meg összeszorítottam a fogam és tűrtem amíg bekentem a viaszhártyáját. :)

Így egy karomvágás nem lesz nagy élmény... Nincs valami tippetek?

Valódi név: Basa Mariann

Hozzászólás 2010 jan. 1, 13:21 
B.U.É.K

Hozzászólás 2009 dec. 31, 15:49 
Szívesen! Ezt én is nemrég tudtam meg Tamástól!

Úgyhogy neki köszönheted és köszönhetem, hogy ezzel tisztában vagyok!

Bár szokta azt is írni, hogy némely színváltozatnál lehetnek kétségeink!

Neked is BÚÉK!

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2009 dec. 31, 14:52 
Szi Norbi 0131!
Köszi a választ.tehát ha az orrlyuk körül fehér akkor tuti h tojó.
Ezt akartam tudni.További szép napot és B.U.É.K mindenkinek.

Hozzászólás 2009 dec. 31, 14:45 
imi89 írta:
Sziasztok.Nem sok tapasztalatom van,de annyi kérdésem lenne h ugye van elméletileg 4 pár hullámosom.
Az összeset tenyésztőtől szereztem.A 4 hím az tuti h hím mert erőteljes kék a viaszhártyájuk.
A 4 nősténnyel lenne gondom.Azt írják a könyvek h barna a csőre fölött a tojónak.Amikor elmentem a tenyésztőkhöz a sok-sok tenyészpár között alig alig láttam barna viaszhártyájú tojót még az öregek között sem.
Nekem amik vannak kivétel nélkül fehérek a viaszhártyájuk.Vagyis még az ugyanennyi idős hímeknek már kékül a csőrük az enyémeknek a hímeknek bekékült a tojóimnak kifehéredett.És szinte egyértelmű jelei vannak h tojók.
Akkor most mi az igazság?Az előző oldalon volt egy fiatal és egy idősebb hím.És a tojóimnak szinte ugyanolyan a viaszhártyája mint amire rámondtátok h hím.annyi különbséggel h a tojoimnál nincs benne kék szín,sőt inkább ilyen rózsaszínes szín van benne.
Valaki akkor magyarázza meg.

Akkor lássuk az igazságot:

A hullámos tojóknál nem kötelezőjelleggel kell barnának lennie a viaszhártyának! Lehet mindenféle árnyalata a barnának, kéknek és a lilának. Azt, hogy tuti tojó onnan tudod megállapítani már egész kicsi korában, hogy az orrlyukak körül fehér színű karika van. Az, hogy a viaszhártya már milyen színű teljesen mindegy.

A hímeknek általában erős kék szokott lenni, de most már ez sem feltétel, hisz nekem is az albínónak halvány lila. És még sorolhatnám...

Van, amikor az egész fehér színű. Ekkor, már a viselkedése alapján lehet megkülönböztetni. De ez ritka.

Biztos támpont az az orrlyukak körüli fehér körvonal.

IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2009 dec. 31, 14:32 
SSSSS1!
HA tudsz 100%-ig biztosat h tojó v hím kérlek írd meg.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 341, 342, 343, 344, 345, 346, 347 ... 422  Következő