Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Ádám Imre

Hozzászólás 2009 dec. 31, 14:21 
Sziasztok.Nem sok tapasztalatom van,de annyi kérdésem lenne h ugye van elméletileg 4 pár hullámosom.
Az összeset tenyésztőtől szereztem.A 4 hím az tuti h hím mert erőteljes kék a viaszhártyájuk.
A 4 nősténnyel lenne gondom.Azt írják a könyvek h barna a csőre fölött a tojónak.Amikor elmentem a tenyésztőkhöz a sok-sok tenyészpár között alig alig láttam barna viaszhártyájú tojót még az öregek között sem.
Nekem amik vannak kivétel nélkül fehérek a viaszhártyájuk.Vagyis még az ugyanennyi idős hímeknek már kékül a csőrük az enyémeknek a hímeknek bekékült a tojóimnak kifehéredett.És szinte egyértelmű jelei vannak h tojók.
Akkor most mi az igazság?Az előző oldalon volt egy fiatal és egy idősebb hím.És a tojóimnak szinte ugyanolyan a viaszhártyája mint amire rámondtátok h hím.annyi különbséggel h a tojoimnál nincs benne kék szín,sőt inkább ilyen rózsaszínes szín van benne.
Valaki akkor magyarázza meg.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 dec. 30, 14:56 
Mici írta:
köszönöm a gyors,és hasznos választ! =)

Szívesen! :)

Hozzászólás 2009 dec. 30, 14:45 
köszönöm a gyors,és hasznos választ! =)

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 dec. 30, 14:20 
Azért meg nem halnak, de persze boldogabbak ha van kivel "társalogni", legyen az fajtárs vagy a gazdi.
Azt tudnám ajánlani, hogy olyankorra időzítsd a beszerzését, amikor az első napokban többet tudsz vele lenni (hosszú hétvége, szünet, stb.). Így az első két-három napban nagyjából hozzád szokik, megismeritek egymást, utána pedig szerintem elég a "délutáni műszak".
Mindenképp fiatal, alig kirepült madarat lenne érdemes beszerezned, és a délelőttökre, amíg nem vagy otthon, rakj be neki játékokat. Persze ne csilli-villi tükröt meg labdát, meg hasonló borzalmakat, hanem pl. egy nagy buga fürtös kölest, csemege rudat, a bolti cuccok közül még a hinta is lehet jó.

Hozzászólás 2009 dec. 30, 13:13 
sziasztok.
Ha csak du. 2-től du. 9-ig(iskolába járok) tudok foglalkozni a leendő papagájommal,az nagyon rossz lenne neki?De akkor beszélnék hozzá,kézbe venném,szóval nem hanyagolnám el.Azért nem szeretnék párt,mert akkor egymással lennének elfoglalva,nem lennének olyan szelídek,és kevesebb eséllyel tanulnának meg beszélni.Olvastam,hogy ha egyedül hagyjuk őket,akkor nagyon szomorúak lesznek,meg is halnak,mindenképp párba vegyük őket,de azt is,hogy ketten féltékenyek lennének egymásra,egyedül vegyük.Ezt nem értem.Köszönöm előre is a választ.

Hozzászólás 2009 dec. 29, 21:39 
Nem tudom........nincs meg kezhez szokva
A kakaija nagyon zavar(hig zoldes es nyákos) es mindig felvan borzolva a tolla
Volt meg egy es az meghalt, de elotte semmi jelet sem mutatta hogy beteg csak borzolta a tollat, az mar keszhez volt szoktatva
Milyen gyogyszert tudnek neki adni?Nem szeretnem ha meg kellene fogni es ugy beadni.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 dec. 29, 20:08 
Szia!

Semmi baja madaradnak, csak meg akart etetni téged. Mivel (ha jól gondolom) nincs párja, ezért téged tekint annak.

Hozzászólás 2009 dec. 29, 19:56 
Sziasztok!
Ma reggel nagyon ramijesztett a kicsike.
amikor leultem melleje elkezdte emelgetni a nyakat mintha fuldokolna es viszakopkodte a a magokat amiket megevett......
Sajnos itt kelet hagyjam de amikor hazaertem az eteto mellett ott voltak a magocskak. Amiket kibontott nem tudta megenni. Mi lehet a baj. Kozben pedig megy a gyomra vagy nem is tudom hogy mondjam.
Remelem tudtok segiteni.
Elore is koszonom!

Hozzászólás 2009 dec. 29, 12:51 
Nyuzilla írta:
Na, jó. Bevallom. Lehet, hogy leosontam éjjel, és azt mondtam: HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ... :29:

Na ügye, megmondtam :D :wink:

Ha tojó, akkor csak akkor rakd be a röpibe, ha nincsenek fent oduk.
Ha hím, akkor berakhatod költő madarkhoz is.
Egyébként idővel megszokja a kissebb helyet is, nem fog repkedni-vergődni.

Hozzászólás 2009 dec. 29, 12:45 
Na, jó. Bevallom. Lehet, hogy leosontam éjjel, és azt mondtam: HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ... :29:

Viccet félretéve: lehet, hogy nálunk a kis kalitkás elkülönítés nem fog bejönni, mert ha benyúlok, akkor össze-vissza veri magát a kalitkában. Ha beteszem a röpibe, akkor a többiek nem fogják zaklatni?

Hozzászólás 2009 dec. 29, 11:07 
Nyuzilla írta:
(Tamás! Azt meg tudjuk Marcsitól, hogy te szoktad éjjel ijesztgetni a madarakat! Bocsi, ezt nem lehetett kihagyni!!!)

Persze hogy, szoktam őket éjjel ijesztgetni, a Marcsi megmondta! :D :D :D
Ez a másik hobbim :wink: :D
De lehet hogy, Te is kedvet kaptál ehez??? Csak most azt mondod, hogy új helyre költöztek...., na persze :lol: :D

Hozzászólás 2009 dec. 29, 11:01 
Köszi.
Közben leballagtam, lefújtam neki sebspray-vel, utána magamat is, mert harapott rám 2 nagy lyukat.
Egér nincs, az lehetett a baj, hogy tegnap átpakoltam őket, mert épül az új helyük. Még nem szokta meg, biztos nem találta éjjel a rudat.
(Tamás! Azt meg tudjuk Marcsitól, hogy te szoktad éjjel ijesztgetni a madarakat! Bocsi, ezt nem lehetett kihagyni!!!)

Hozzászólás 2009 dec. 29, 10:52 
Szia Nyuzilla!

Csak annyit, hogy ne zavard. Ne keljen neki repülni, ha nem muszáj és magától rendbe jön. Legalább is nálam rendbejöttek az így járt madarak. esetleg betadine -nel bekenhetet neki azt a részt ahol vérzett, de nem szükséges.

Valami megzabvarhatta, ha éjjel vergődött a kailtban! Nincs egér vagy valami?

Hozzászólás 2009 dec. 29, 10:50 
Én nem értek a hullámospapikhoz túlságosan de egy kis betadinnal lefertőtleníted biztosan nem árt.

Hozzászólás 2009 dec. 29, 10:44 
Hali!
A változatosság kedvéért most nekem van gondom. Az egyik hulim vedlik, és ma reggelre kikente vérrel a kalitkát. A szárnyéle kivérzett, nem kicsit. Lehet ezzel csinálni valamit?

Hozzászólás 2009 dec. 28, 19:38 
Köszi a bíztatást
Kiprobálom amiket tanácsoltál
A mákot már probáltam de nem tudtam mennyit adhatok neki, az almaecetrol nem hallottam de azt milyen adagban keverjük a vizhez?
Hallotatok-e olyat hogy metilinkéket kevernek a vízbe?
Nem ez az első papagájom, 3 honappal ezelőtt kaptam egyet de amikor már kiengedtem és a vállamra repült meghalt :cry:
Mielőtt még megszokja a kezünket ki lehete engedni a kalitkából?

Hozzászólás 2009 dec. 28, 15:34 
Szia!
Nem biztos, hogy baj van vele, inkább csak nem szokta még meg az új helyét, kajáját. (Ugyanazt kapja enni, mint a tenyésztőnél vagy kereskedőnél?)
Csak magokat kapjon egy ideig, a madárhomokba keverj neki egy csipet mákot, az ivóvízbe pedig egy csepp almaecetet. Remélhetőleg hamar megoldódik a gond.
Ez az első madarad?

Hozzászólás 2009 dec. 28, 14:57 
Sziasztok!
Karacsonyra kaptam egy hullámos papagájt, kalitkában tartom. Sajnos úgy látom rajta, hogy borzolja a tollát és enyhén megy a gyomra. Mit tanácsoltok mit tegyek? Még nincs kézhez szokva.

Hozzászólás 2009 dec. 28, 0:05 
http://www.expressz.hu/allat_noveny/mad ... -17989481/
Hát ha valakit érdekel.

Hozzászólás 2009 dec. 27, 14:16 
Szia!

A madaraknak más a szervezetük, ezért más anyagokra érzékenyek.

Amíg mi meghalnánk az egyik méregtől, addig nekik semmi bajuk nem lesz tőle. Viszont az ő szervezetükben is ugyanúgy felhalmozódhat, ezért szoktak sok más anyagot is, ( hülye példának mondjuk a szépiát) rágcsálni, hogy semlegesítsék a bennük meglévő mérgeket.

Viszont amíg nem tudjuk, hogy mitől lesz bajuk inkább érdemes elvenni tőle, hogy ne tudjon rágcsálni belőle. Talán a hibiscus mérge nem hatott rá, de a ficusé lehet, hogy az elhullását okozná.

Ne próbáld ki. Nekem az egyik hullámosom még régebben tett egy 4 napos kirándulást és a befogása utáni napon elpusztult. összeszedett valami mérgező anyagot és ez lett a veszte.

Általában nem esznek sokat az új kajából, nehogy rosszul legyenek tőle hirtelen, de ha mégis megesik, akkor többé nem nyúlnak ahhoz a dologhoz.

Az enyém éhes volt és valószínűleg befalt egy nagy adagot abból a valamiből, ami később többet ártott, mint használt.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 342, 343, 344, 345, 346, 347, 348 ... 422  Következő