Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 dec. 18, 8:57 
Nagy Tamás írta:
Szia Nyuzilla!

Mehetnek egybe is, ha elég nagy helyük van, nem bántják egymást. Csak arra figyelj, hogy párba állnak egymással. Később pedig ha koloniában akarod őket költetni nem fogod tudni szétszedi a párokat, csak ha az egyik tagot véglek kiveszed a csapatból.
Ha páronként külön költetet őket(később), semmi gond.

Köszi! A tenyészcsapat (2 x 3 pár) költési időn kívül is együtt van, hogy a tojók szokják egymást.
A fiatalok majd eladásra kerülnek. Van két kisebb röpim, akkor majd úgy csinálom, hogy az egyik csapat tojóit a másik csapat hímjeivel rakom össze, akkor párba is állhatnak, ha akarnak.

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 dec. 18, 8:23 
Szia Ferkó09!

Ha az odu le van véve akkor maradthatnak együtt. De addig ne rakj fel odut amég a végleges létszám be nem áll. A fiatalok gyakran választják saját testvérüket párként.

Valódi név: Basa Mariann

Hozzászólás 2009 dec. 17, 22:19 
Sziasztok!

Feltettem a képeket a megmentett picurkámról! Nézzétek meg nagyon szép! :86:

Hozzászólás 2009 dec. 17, 22:04 
Nagy Tamás írta:
Szia Nyuzilla!

Mehetnek egybe is, ha elég nagy helyük van, nem bántják egymást. Csak arra figyelj, hogy párba állnak egymással. Később pedig ha koloniában akarod őket költetni nem fogod tudni szétszedi a párokat, csak ha az egyik tagot véglek kiveszed a csapatból.

Nekem is van 4 fiatal(1hónaposak) madaram és együtt vannak a szülőkkel és másik 2 papagájjal egy szobai röpdében.
Nagyon jól elvannak csak mintha szimpatizálnának a fiókák egymással.
Maradhatnak együtt a röpdében vagy válasszam őket szét?
Bár max. 1-et szeretnék megtartani vagy más fiatalokra cserélni.
Mi a javaslatotok?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 dec. 17, 19:57 
Szia Nyuzilla!

Hozzászólás 2009 dec. 17, 18:57 
Sziasztok!
Hullámoséknál ti hogy tartjátok a fiatalokat? Külön kell őket szedni nemenként, vagy mehetnek vegyesen röpibe? Nem agresszívek egymással? 34 fiatalom van, 5-2 hónaposak.

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 dec. 17, 14:39 
feketemarcsi írta:
Nyuzilla írta:
Bocs, hogy belekotty, de szerintem a madarak nem fognak a földön éjszakázni, ha megfagynak fenn, akkor sem. A tető közelében kellene valahogy elhelyezni...

A törpefürjecskék nem alszanak rúdon, fel sem mennek rá. :wink:

Csakhogy ez a hullámosos topik és velük kapcsolatban került szóba. Duju már elmondta, hogy ő a fürjeknek (is) gondolta.

Hozzászólás 2009 dec. 17, 12:06 
Nyuzilla írta:
Bocs, hogy belekotty, de szerintem a madarak nem fognak a földön éjszakázni, ha megfagynak fenn, akkor sem. A tető közelében kellene valahogy elhelyezni...

:D :D :D Persze, a nimfáim, és a hullámosok nem is, de a röpdében törpefürjek is vannak, és nekik is szeretnék kicsit kedveskedni ebben a zord időben. Valamint jó lenne a papagájtappancsoknak is egy kis meleg ülőrudacska, csak félek, hogy a dupla szilikonborítás ellenére szétcincálják. Így gondolkodom, hogy mibe tudnám belehúzni a szálat, ami vezeti a meleget, ellenáll a papagájcsőrnek, optimális átmérőjű, és még fel is lehet fogatni.

Hozzászólás 2009 dec. 17, 11:18 

Hozzászólás 2009 dec. 17, 10:41 
emys írta:

Ha nekem kéne fagyban madarat melegíteni, inkább infralámpát használnék. Terráriumi felszerelésként van belőle kisebb is, nemcsak több száz wattos. A "kerámiaizzó" ráadásul semmi fényt nem ad ki, éjszakai melegítésre lenne eredetileg. Ha fáznak biztos alámennek.

Üdv:

emys

Szia!

Infralámpa (100 vagy 150 W) fel van helyezve a röpde tetejére, de érzéseim szerint a talajig (125 cm) már nem melegít le. Illetve mivel fizikai tanulmányaimból úgy emlékszem, hogy a meleg felfelé száll, ezért optimálisabbnak tartanám, hogy "padlófűtés" legyen. Néztem a fűtőkábelt, de azt féltem a papagájoktól, még akkor is, ha a homokba ásom. Így keresni fogom a fűtőlapot. Ez nagyon jó ötlet volt, köszönöm még egyszer.

dujuor

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2009 dec. 17, 9:39 
feketemarcsi írta:
Észre venni észre veszik, csak kérdés, hogy ha ráülnek egy meleg helyre, utána elmennek mondjuk enni a hidegbe, nem fognak-e megfázni... :roll:

Állatkerti madaraknál használják ezt a módszert, és nem fáznak meg tőle.

emys

http://www.exopet.hu/

IDRE tag

Hozzászólás 2009 dec. 17, 9:37 
A terráriumi fűtőket nem kell vízbe meríteni, de kibírják. A kábel egy kb 3-4 mm átmérőjű szilikongumi vezeték, aminek az egyik végén hálózati dugó van. Az eltérő teljesítményűek a hosszukban különböznek. A felületük meleg, de nem égetően forró. Eredeti használata szerint a talajba kell ásni. Vannak lap formájúak, abból egy 30 W-os kb 20*30 cm-es, és a felszíne kb 30-40 °C. A kábellel szerintem fel lehet melegíteni egy ülőrudat, de nem tudom, hogy erre szükség van-e. Ha a talajt kell egy folton melegíteni, a lap formájú melegítő lerakva és valamivel lefedve jó lehet. (A lapok a Zoodomban a legolcsóbbak, a nagy kb 5000.-)

Ha nekem kéne fagyban madarat melegíteni, inkább infralámpát használnék. Terráriumi felszerelésként van belőle kisebb is, nemcsak több száz wattos. A "kerámiaizzó" ráadásul semmi fényt nem ad ki, éjszakai melegítésre lenne eredetileg. Ha fáznak biztos alámennek.

Üdv:

emys

Hozzászólás 2009 dec. 17, 9:16 
emys írta:
Szia!

Terráriumi fűtőkábelt vegyél! Abból a 30-50 W-os kb 3-4 m hosszú, és egyenletesen meleg.

emys

Szia emys.

Ez a fűtésdolog engem is megfogott. Én csak az akvarisztikai fűtést ismerem, annak üveg a felülete, és vízben kell lennie. Ez a terráriumi milyen? Külön el kell rejteni a felületét a madarak elől, vagy akár azonnal használható ülőrúdként? (természetesen az érintésvédelmet megoldva)

Valamint ezen felbuzdulva: Szerintetek hogyan lehetne csinálni ilyen meleg részt a fürjeimnek? Összehegeszteni réz (esetleg acél) lapot egy nagy felületű téglalapnak, és pár akvárium fűtőt bele, majd vízzel felölteni, szigetelni és hadd szóljon? Vajon a törpifürjek vannak olyan okosak, hogy észreveszik, hogy a röpdében van egy hely, ami melegebb? Vagy nagyon hülyéket kérdezek?

Hozzászólás 2009 dec. 16, 23:17 
Gumisember írta:
Próbáld meg a csere-bere topicban. Egyébként helyileg hol vagy?

Köszi szépen az ajánlást, megpróbálom!
Székesfehérváron vagyok helyileg.

Üdv.

IDRE tag

Hozzászólás 2009 dec. 16, 23:16 
Szia!

Terráriumi fűtőkábelt vegyél! Abból a 30-50 W-os kb 3-4 m hosszú, és egyenletesen meleg.

emys

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 dec. 16, 22:25 
Szia,

több madarász is a fűtéscsövet direkt úgy helyezte el, hogy az "ülőrúdnak" is funkcionáljon. Téli időszakban amikor fűt biztos nagyon csíphetik a madárkák. :wink:

Hozzászólás 2009 dec. 16, 21:59 
Támadt egy fura ötletem. Most hogy megjöttek a mínuszok gondoltam kicsit kedvezek a madaraimnak és csinálok egy fűtött ülőrudat. Réz fűtéscsőbe 30 W-os akvárium fűtőt teszek és feltöltöm vízzel. Reményeim szerint a 30 W pont arra lesz elég hogy langyosan tartsa az 'ülőrudat' így lesz egy hely ahol melegedni tudnak. Csinált már valaki hasonlót?

Hozzászólás 2009 dec. 16, 21:51 
Próbáld meg a csere-bere topicban. Egyébként helyileg hol vagy?

Hozzászólás 2009 dec. 16, 19:56 
Sziasztok!

Fiatal hullámost cserélnék ha valakit érdekel a dolog!
Nagyon szép egészséges madarak!
Nem szívesen válok meg tőlük mert az első tenyészetem!!!
Hasonló korú csak más színű érdekelne.
Teszek fel pár képet.
Kép

Kép

Kép

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2009 dec. 14, 16:03 
semmi nem látszik rajta, csak a fenekénél a tollára ragadó kaki, meg hogy kevésbé élénk meg hangos, mint korábban. illetve a lábát időnként még mindig lógatja, de arra nem tudok rájönni, miért, mivel semmi rendellenes nem látszik rajta. és csak néha kezdi el csinálni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 422  Következő