Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 dec. 13, 13:12 
Nyugodtan kiveheted a fészket és a tojást is. Nem fog megsértődni...

A fiatal madarakat pedig úgyis etetik az odún kívül is. :wink:

Hozzászólás 2009 dec. 13, 12:39 
Sziasztok!

Már egy hónaposak a kis papagájaim de még az utolsó nem röpült ki a fészekből, de már a tojó ismét ül egy tojáson.
Mivel most nem szeretnék már több papagájt és pihentetném a szülőket, kivehetem egyszerűen a tojást a fészekkel együtt?
Mit javasoltok?
Köszönöm a választ előre is.

Üdv.

Hozzászólás 2009 dec. 13, 12:00 
pancsa írta:
Meghalt a papagájom.NO COMMENT.

Kedves Pancsa!

Sajnálom a papagájodat. Egy kicsit visszapörgettem a fórumot, de nem igazán találtam konkrét problémát. Annyit csak, hogy pattogtatta a csőrét és foltos volt a nyelve. Nem soványodott le kórosan a madarad?

Sajnos egyszer elkövettem azt a hibát, hogy nem ellenőriztem a madaraim csőrét. Az egyik hullámos öreglányom ment rá. Szó szerint éhen halt. És nem vettem észre, mert a költőoduban gubbasztott. A csőre egyik felén túlnőtt a szaru, és nem tudta megpucolni a magot. Amikor kivettem a röpdéből, olyan könnyű volt, mint a pille.

Bár Te azt írtad, hogy a szokásosnál virgoncabb volt, ez nem vág össze az én tapasztalataimmal.

De jönnek majd a papagájos kollégák, és biztos írnak majd neked.

dujuor

Hozzászólás 2009 dec. 13, 11:22 
Meghalt a papagájom.NO COMMENT.

Valódi név: Adrienne

Hozzászólás 2009 dec. 11, 20:50 
A boltban azt mondták, hogy valószínűleg fiú.
Egyébként azért nem vettem neki társat, mert azt mondták, hogy ha ketten vannak, akkor leginkább csak egymással foglalkoznak, és beszélni is nehezebb megtanítani őket, meg sokkal kevésbé foglalkoznak az emberrel... Így csak egyet vettem, mert szeretném, ha társam lenne. Vagy nem így van?

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 dec. 11, 18:43 
Nyuzilla írta:
(elsőre a teljesen normális viselkedést is furának találja az ember: én az örökmozgó pintyek után azt hittem, hogy minden papagájom halni készül, hogy olyan nyugodtan üldögélnek az ágon...)

Köszi, megvolt a napi mosolyom :lol:

Hozzászólás 2009 dec. 11, 12:26 
Hali.Mióta adom a papagájnak azt a vitamincseppet amit a doki írt neki érdekes módon elkezdett haverkodni velünk.eddig csak arra bírtam rávenni hogy ráálljon az ujjamra.Most viszont jön megy felfedezi a lakást rárepül a fejemre.Eddig csak a szekrény tetején volt hajlandó mászkálni.Most a szőnyegen kotor ezerrel.Elvileg ez lenne a normális viselkedés nem?Mitől változott meg egyik napról a másikra?

Hozzászólás 2009 dec. 11, 12:15 
Ő az :)
Nekem a legszebb a világon :)
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 dec. 11, 11:35 
köszönöm szépen a segítséget, nagyjából megnyugtattatok :)

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2009 dec. 11, 10:50 
feketemarcsi írta:
!Megnevezés Tudományos név Veszélyesség Mérgező része
Akác (Robina) Mérgező kéreg, mag
Alkörmös (Phytolacca) Mérgező a növény minden része
Aranyesők (Laburnum fajok) Halálosan mérgező a növény minden része,

Szia!
Ez egy papagájra mérgező növény lista? (A madárbirs, a berkenye mérgező lenne? A mák nagyon mérgező?)

(Madárra, sőt madárfajokra egészen más lehet mi a mérgező mint emberre. )

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2009 dec. 11, 9:29 
Ja, és a lábán nincs semmi furcsa, az állatorvos sem talált rajta semmit.

Hozzászólás 2009 dec. 11, 9:25 
Volt már papagájom egyszer, de akkor még kicsi voltam, nem aggódtam még ilyeneken, meg neki nem is volt soha baja.
Hát úgy nyitogatta a csőrét... lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem ez jutott eszembe róla, mintha öklendezne.. Előtte evett, és utána csinálta ezt egy pár percig. AZtán abbahagyta.
Nem tudom, milyen a normális, amikor ül egy helyben, de egy kicsit fel van borzolva a tolla. Meg hát azt mondták nekem, hogy az sem normális, ha a tollára van száradva az ürüléke. :(

Hozzászólás 2009 dec. 11, 0:24 
Hali!
Volt már papagájod, vagy ez az első? (elsőre a teljesen normális viselkedést is furának találja az ember: én az örökmozgó pintyek után azt hittem, hogy minden papagájom halni készül, hogy olyan nyugodtan üldögélnek az ágon...)
A lábán látsz valamit? Sebet, duzzanatot, elszíneződést?
A gubbaszt mit jelent? Borzol is, vagy csak nem mászkál/repked annyit?
A csőrpattogtatás normális, időnként csinálják.
Furán nyitogatja a csőrét...ezt nem tudom értelmezni.. :-) Szerintem minden papagáj furán nyitja. :-) Főleg ha ásít. Esetleg éjjel lopózz oda, és hallgasd meg, nem szörcsög vagy zihál-e.

Hozzászólás 2009 dec. 10, 23:40 
Sziasztok!
Még 2 hete sincs, hogy vettem egy kis hullámos papagájt. Az első héten teljesen rendben volt, aztán most hétfő este láttam, h furán lógatja az egyik lábát, és nem is nagyon használta, ha nem volt muszáj. Elvittem állatorvoshoz, de nem talált semmi problémát. A lába már majdnem teljesen jól van azóta, viszont elég sokat gubbaszt, és jóval kevesebbet tollászkodik, mint korábban. Amikor fájt a lába, az ürüléke is rá volt ragadva a tollára, de most ilyet nem láttam rajta. Néha pattogtatja a csőrét, meg nem olyan eleven, mint a lábfájása előtt. Ma azt is láttam, hogy furán nyitogatja a csőrét. Mi lehet a baja? Mit csináljak vele? Az a baj, hogy nem szívesen viszem el megint állatorvoshoz, mert mivel még csak 2 hete van meg, nem szokott még kézhez, nagyon nehéz megfogni, múltkor is úgy éreztem, hogy rosszabbat tettem neki azzal, hogy elvittem, mert semmit nem tudtak vele csinálni, csak adtak neki egy fájdalomcsillapítót. :( Lécci, segítsetek, mert nagyon meg vagyok ijedve! :( Köszi!

Hozzászólás 2009 dec. 10, 22:52 
üdv újra mindenkit :)

lazi, én a helyedben megpróbálnám a madarakat minél jobban szétrakni, s a kaját egyszerűsiteni nekik, pl. magkeverékre, aminek tudom, hogy semmi káros hatása nem lehet a madárra. ha nálad lesznek már egy ideje, megerősödnek, te is megismered őket, aztán elkezdheted próbálgatni az újfajta kajákat.

Hozzászólás 2009 dec. 10, 20:36 
Amaryl írta:
Figyeljetek! nem kell varázsolni! annyi minden van,amit lehet adni nekik,a gyümölcsök közül alma,körte,banán,narancs,kiwi ,aztán sárgarépa,paprika....megmosva természetesen,és szárazra törölve....mi a csodának a tűztövis? azt meg kell hagyni a vadmadaraknak,ők immunisak rá,ha egyáltalán megeszik!
Aztán a csíráztatott magok,tele vitaminnal, az a nekik való csemege!!!
Vetettem salátát 1 virágládába,semmi vegyszer,szépen kikelt,2 perc alatt letarolták!!!
Heti egyszer pedig kapnak főtt tojást,megszórva mákkal....kopkopkop,egészségesek mint a makkkk!

Ez igaz abban az esetben, ha magad szeded a saját kertben a gyümölcsöt. Ha veszed és főleg ha külföldről jön a kényszerérett cucc, akkor nem igazán való a madaraknak. Egyik ismerősöm élelmiszeriparban jártas és ő mesélte hogy a külföldről behozott cuccot 3-4 féle vegyszerrel kezelik hogy nehogy idő előtt rothadjon, nedvességet veszítsen, elszíneződjön stb.-stb. A gyümölcs héján egy komplett kémiai labort találsz. Ezzel szemben a tűztövis 'bio'. Bocs, hogy beleokoskodtam.

Hozzászólás 2009 dec. 9, 17:04 
Láttam már ahogy a Verebek is kajálják, ők meg csak tudják mi a jó nekeik.. :)

Kép

Valódi név: Ördög Dániel

Hozzászólás 2009 dec. 9, 16:01 
Sziasztok!
Én adom a tűztövist a madaraimnak, egy másik fórumon érdeklődtem előtte és azt írták, hogy ehetik, sőt egészséges is. Én hittem nekik, és kb. egy hónapja kapják. Most hogy így kinézek az ablakon, úgy látom még mozognak a papagájok, pedig ma is kaptak.
Mindig alaposan megmosom, mielőtt eléjük rakom.
Főleg a kecskék szeretik, oda vannak érte.
Itt azt írja, adható: http://www.haziallat.hu/madar/orokbefogadas_vasarlas/papagaj-etetes-227/1520/

Persze, ha azt mondjátok mérgező, és ne adjam, hiszek nektek, nem adom többet, és megköszönöm a segítséget.

Hozzászólás 2009 dec. 9, 15:27 
Az én madaram egyenesen fél a répától.Egyedül az uborka amiért rajong.Néha megeszi a tojatot és még a sajt amit szeret.Az almába csak belekóstol.Azt látom hogy a nyelve oldalán van egy fekete csík és azon belül egy picike fehér.Az mi lehet?

Hozzászólás 2009 dec. 8, 22:12 
Figyeljetek! nem kell varázsolni! annyi minden van,amit lehet adni nekik,a gyümölcsök közül alma,körte,banán,narancs,kiwi ,aztán sárgarépa,paprika....megmosva természetesen,és szárazra törölve....mi a csodának a tűztövis? azt meg kell hagyni a vadmadaraknak,ők immunisak rá,ha egyáltalán megeszik!
Aztán a csíráztatott magok,tele vitaminnal, az a nekik való csemege!!!
Vetettem salátát 1 virágládába,semmi vegyszer,szépen kikelt,2 perc alatt letarolták!!!
Heti egyszer pedig kapnak főtt tojást,megszórva mákkal....kopkopkop,egészségesek mint a makkkk!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 347, 348, 349, 350, 351, 352, 353 ... 422  Következő