Sziasztok!
Most regisztráltam az oldalra. Egy ismerősömtől hallottam, hogy van köztetek tenyésztő is profi szinten értetek a papagájokhoz.

Nekem kb 6-7 éve van egy hullámos papagájom. Fogalmunk sincs, hogy mennyi idős, nem is emlékszünk, hogy mikor vettük. Voltunk vele már állatorvosnál is, mert 'hasmenése' van a papagájnak. Ráfogta, hogy begyhurut, kapott valami löttyöt az innivalójába, de semmi sem változott. Ez az egyik problémánk. A másik pedig, hogy már évekkel ezelőtt nőtt a begyén egy dudor. Hol visszahúzódik, hol pedig megdagad. Gyanakodtunk daganatra, mert édesanyám előző papagájai is abban pusztultak el. Általában estére lesz neki nagy, miután repked egész nap, randalírozik, tönkre teszi a tapétát (immáron már több, mint egy négyzetméter tapétát letépett a falról kis apró darabokban). Tehát iszonyatosan rossz egy teremtés. A mániája a 'fejen ülés' és 'hajsimogatás', valamint a szekrénybe mászás és a ruháim közé fészkelés. Fészeknek használja a fejünket. Imád puszilkodni és simogatja a csőrével az arcunkat. Ezeket csak mellékesen írtam le, hogy tudjátok kivel álltok szemben.

Tehát a bal begyén van egy dudor. Azt hallottam, hogy ez lehet tollbenövés is vagy valami elszarusodás. A bőre az nincs elszarusodva. Amikor szétfújtam a tollat akkor úgy láttam, hogy be van eresedve, mert kék csíkot láttam, de lehet, hogy csak a bőr alatt maradt tollat láttam? Sajnos nem tudtam alaposan szemügyre venni, mert örökmozgó és 3 emberes munka lett volna lefogni szerencsétlent.

Egyébként Gyurikának hívják, de magát 'Hülye Pityu'-nak becézi.
Csatolnék képet, de nem tudom, hogy hogyan kell.
Előre is köszönöm a válasz(okat). Remélem kapni fogok.