Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 aug. 30, 13:53 
Amaryl írta:
Hahóóó,gurukáim! Milyen neműnek saccoljátok a 4 kis apróságot? csak hogy megerősítsétek sejtéseimet! :)

Szia Katy!

Balról az első, a sárga-zöld tarka, meg az opalin kék az tojó, a kék-fehér tarka, meg a tarkófoltos zöld az hím.

Hogy Te mikkel nem foglalkozol!?! :shock:
Ilyen hamar felnőttek az unokák, hogy hirtelen ennyi szabadidőd lett? Látunk mostanában tőled mindent, ezüstcsőrűt, zebrát, rizspontyot mindenféle kapirgálókat.... most meg ezek?! ..... :lol:
Amúgy gratulálok hozzájuk, szép, fiatal madarak!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 aug. 30, 13:45 
Hahóóó,gurukáim! Milyen neműnek saccoljátok a 4 kis apróságot? csak hogy megerősítsétek sejtéseimet! :)

Kép

Kép

Hozzászólás 2009 aug. 29, 9:45 
sziasztok!

nálam is probléma, hogy nem használja a koptatót sem a cseresznye ágat. az lenne még a kérdésem, hogy milyen gyorsan nő a csőrük (leginkább alul)?

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 aug. 29, 7:18 
Szia szoldi!

Én szétszedném őket. A hullámosok biztos befognak jutni a rizs fészekbe és mindent szétszednek, hiába eröszakosabb természetű a rizs mint a zebra, a hullámosnál akkor is gyengébb. Ha tudod válazd ketté a röpdét!

Hozzászólás 2009 aug. 28, 23:31 
Nagy Tamás írta:
gábor0000 írta:
sziasztok! egy olyan kérdésem lenne hogy a pár hullámosom mellé betehetek-e egy pár zebrapintyet vagyis ugy értem hogy tavasszal költ-e a két madárfaj egymás mellet? és ha igen mekkora helyen?

Szia gabor000!

Én próbáltam ezt a két fajt egy 10köbméteres röpdében költésre bírni. Az lett belőle hogy 3 pár zebrától 2 év alatt elenyésző db fiókát tudtam fogni. A hullámosok gond nélkül költöttek. Az volt a baj hogy egyszerűen nem tudtam olyan odut csinálni amibe a hullámosok valahogy ne jutottak volna be. Amikor bejutottak mindent kipakoltak a zebra odubol!
Pedig elhiheted hogy mindent kipróbáltam, már olyan "furfangos" megoldások voltak hogy csak na és az lett a vége hogy ezt ebben a formában befejeztem. Én a helyedben nem próbálkoznék ezzel.

Ajajj én most frissen telepítettem be egy rizspinty és egy hullámos párt egy szobai röpdébe. Akkor ezek szerint szedjem szét őket, ha eredményes költést várok rizspintyeimtől?

üdv

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 aug. 28, 20:42 
Rakj be neki almafaágat vagy valami gyümölcsfaágat, fűzfa ágat...
De ne legyen permetes!
Reszelt, főtt tojás, alma, répa... Ezeket kell keverni, vagy akár külön- külön is jó.
Ami épp van.
Fürdést jól csináltad, csak huzat ne legyen!
Ha tisztogatja magát, akkor nem lehet gond!
Szelid a madarad?

Hozzászólás 2009 aug. 28, 18:31 
Sziasztok ! Szeretném megkérdezni hogy a hullámos papagájunk csőre kezd egy kicsit visszahajlani , csőrkoptatót ( boltit ) vettünk neki , de nemigazán láttuk még használni . Hogyan lehetne rászoktatni ? Illetve milyen házi trükköt használtok csőrkoptatásra ? A fürdetéssel meg úgy jártunk hogy egy babakádba volt kellemes kézmeleg víz ( max. fél centi mély ) , abba kétszer beleivott , és már ugrott is bele fürödni ! Pacsált egyet és magától kiszállt kb. 2-perc után . Nem is akartam kiszedni mert meleg van nálunk , és hát a verebeket , meg galambokat is szoktam látni fürödni az utcán ! Most szépen szárítkozik a kedvenc helyén , és huzatot nem csinálok a lakásban ! Remélem nem csináltam bajt belőle ! Lágy eleséget szeretnék még kérdezni hogy ki mit mikor ad neki !? Minden hozzászólást előre is köszönök !!! István . [size=9]

Hozzászólás 2009 aug. 27, 8:38 
a hullámosok nálam is szeretnének bejutni más madár fészkébe pl. a kecske papagájokéba ami jóval nagyobb madár mint a pinty de még is megverte egy hullámos az egyiket!
Én már a hullámosokat kezdem kiszedni a többi madár közül mert nem hagyják őket költeni!
Szerintem se tedd össze mással!

Hozzászólás 2009 aug. 27, 8:36 
köszönöm a válaszokat!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 aug. 27, 7:37 
gábor0000 írta:
sziasztok! egy olyan kérdésem lenne hogy a pár hullámosom mellé betehetek-e egy pár zebrapintyet vagyis ugy értem hogy tavasszal költ-e a két madárfaj egymás mellet? és ha igen mekkora helyen?

Szia gabor000!

Én próbáltam ezt a két fajt egy 10köbméteres röpdében költésre bírni. Az lett belőle hogy 3 pár zebrától 2 év alatt elenyésző db fiókát tudtam fogni. A hullámosok gond nélkül költöttek. Az volt a baj hogy egyszerűen nem tudtam olyan odut csinálni amibe a hullámosok valahogy ne jutottak volna be. Amikor bejutottak mindent kipakoltak a zebra odubol!
Pedig elhiheted hogy mindent kipróbáltam, már olyan "furfangos" megoldások voltak hogy csak na és az lett a vége hogy ezt ebben a formában befejeztem. Én a helyedben nem próbálkoznék ezzel.

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 aug. 26, 22:34 
gábor0000 írta:

Nem tenném egy helyre őket. Én csak ideiglenesen tettem szállítóba hullámosokat a zebrák mellé de kapott az egyik a kicsi a csőrére! :)

Hozzászólás 2009 aug. 26, 20:29 

Hozzászólás 2009 aug. 26, 20:04 
Köszi szépen az infokat, viszont nem töröd a madarakat azzal, ha megfogod? Én hallottam már vmi vizbem oldódó szerről is, de a nevét nem tudom... :(

Hozzászólás 2009 aug. 26, 8:00 
feketemarcsi írta:
Gratulálok, de a kislány is kapjon és ne ereszd azonnal össze őket.

Rendben, köszönöm. Már megcsináltam neki egy másik kalitkát. Márcsak a kismadár kell :)))))

Hozzászólás 2009 aug. 25, 11:35 
feketemarcsi írta:
Én félévente szoktam őket cseppenteni (ezt a nyakbőrre kell cseppenteni) 3 egymást követő alkalommal, két hét eltéréssel és kiállítások után hazaérkezéskor szintén cseppentek, és az új madarat azonnal.

Ez külső-belső paraziták ellen is hatásos, de parazita, vagy petéje lehet magon, zöldeleségen, újonnan jött madáron.

Köszönöm, veszek én is ilyet. Az enyém 1 éves kb, de én még nem csináltam neki. Viszont vagy a héten, vagy jövőhéten jön egy kislány mellé...

Hozzászólás 2009 aug. 25, 11:16 
feketemarcsi írta:
Állatpatikában. Minden madárra jó, csak a nagytestűekre sima van, nem light-os, de a gyémántgalambra még ez kell.

Ezt mikor kell a madárnak adni? sose hallottam róla, hogy féregtelenítőt kell adni neki....

Hozzászólás 2009 aug. 25, 9:11 
helló Marcsi! ezt a Light sh ivermectin-t hol lehet kapni? Miyen árban van? és gyémántgalambra is lehet tenni a papagájokon kívül?

Hozzászólás 2009 aug. 25, 8:24 
Ti milyen szert használtok a madarak féregtelenitésre? Én már lassan nekilátnék, de kiváncsi vagyok, ti milyet javasolnátok.

Hozzászólás 2009 aug. 22, 20:24 
Milyen egyszerű és logikus megoldás. Köszönöm szépen!

Közben az egyik költőpárom menekülőművésszé változott. Tegnap eltűnt a hím, én meg a kisebbik lányomra (2 éves) fogtam a dolgot megdorgáltam érte amiért megint nyitogatta a tolóajtót. Erre ma reggel a tojót is a kaliton kívül a madárházban találtam, el sem tudom képzelni hogyan csúsztatta el az ajtót és hogyan jött ki. Mákom volt mert az ajtó tárva-nyitva a szellőzés miatt és mégsem lépett meg. Mellesleg van alatta 6 tojás amiken ül.

Hozzászólás 2009 aug. 22, 14:45 
Gumisember!
Ez a molylepke lárvája. Én ha csak egy ilyet is találok, először is megszabadulok tőle. A többi magot pedig apránként (2-5kg-ként, mert nincs nagyobb helyem) egy tiszta vászonra teszem elsimítva, kiterítve és ami a lényeg, a tűző Napra! (Ha ilyen jó meleg van, akkor egy nap elég a levegőztetésre, ha az udvarra teszed terítsd le valami szúnyoghálóval, mert a verebek megtalálhatják.) Utána tiszta zsákba, zacskóba merem bele. (Néha egy nagyobb lukú tésztaszűrőn is átszitálom.) :24:

Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. /Márai Sándor/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 368, 369, 370, 371, 372, 373, 374 ... 422  Következő