Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 júl. 17, 12:05 
Sziasztok!

Azért a standard egyszerűsítése hogy nagyobb a madár elég kegyetlen beszólás! :wink: :lol:
Nálunk a standard hullámospapagáj nem nagyon kapható igazából mert úgy importáljuk minimum 1000 euróért!
Ajánlom figyelmetekbe egy svájci tenyésztő honlapját:
http://www.daniel-luetolf.ch/
Nos a mai megfogalmazás szerint ezek inkább a standard hullámosok!
Akik kis hazánkban ezekkel a madarakkal foglalkoznak 1-1 ilyen madár tulajdonosai na jó lehet 3-4 és nagyon komoly pénzeket fizetnek értük!
Jah és náluk 10ezer alatt nincs madár! Jah és a jó madár nem eladó!
Amit nagyrészt itthon "szétosztanak" azok közül 100ból egy ha valamire való utódot hoz ezt ők el is mondják! Amúgy ezen madarak reprodukciója mindig egyre kisebb lesz távolodva a standard-tól és esetleges keverés után a madár nagyon leromlik ekkor írják hogy fél standard! :lol:
Szóval ez a 2500Ft-tól már nagyon az alja és legtöbbször kevert madarakról van szó!

Üdv Nektek

Hozzászólás 2009 júl. 17, 9:43 
Hát igen, ott még rámegy a kereskedő haszna. Amúgy kinézetre nekem is jobban tetszik a normál.

Hozzászólás 2009 júl. 17, 9:28 
Kicsit utánaolvastam. Nem is tetszik a standard. Nem tűnnek természetesnek. Nem találtam elsőre infót, mert angol nyelvterületen english vs american néven vannak.
Ezek egyébként 2400-ba kerültek, de kisállat kereskedésben vettem.

Hozzászólás 2009 júl. 17, 8:49 
Normált 1000 Ft-tól lehet vásárolni, a standard pedig 2500-tól kezdődik. Kiállításokon inkább standard-ek szerepelnek.

Hozzászólás 2009 júl. 17, 8:47 
Gabikaaa írta:
Szia!
Íme a standard hullámos:

Kép
Méretre nagyobb, mint a normál. A tiedek tehát normál hullámosok. A színváltozatoknak vannak nevük, bár elég ritkák a tiszta vérű színváltozatok (már ha vannak ilyenek). Attól még, hogy az egyiknek van gyűrűje, a másiknak pedig nincs; származhatnak egy helyről. Ránézésre fiatal madaraknak tűnnek. Amúgy ha megnézed a gyűrűjét, akkor azon általában rajta szokott lenni az évjárat (feltételezve, hogy a szaporítónak volt az évi gyűrűje)

Üdv: Gábor

Köszi.
A normál akkor nem is olyan sztár mint a standard?

Hozzászólás 2009 júl. 17, 8:12 
vsanyi írta:
Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórumon (tegnap éjjel olvastam végig), és új vagyok a madártulajdonosok (sőt állattulajdonosok) táborában. Hétfőn vettem egy hullámost azzal a céllal, hogy megszelídítsem, és házi kedvencként tartsam. Olvasgattam ezt-azt, és hamar rájöttem, hogy ez nem lesz jó a madárnak. Így szerdán újítottam neki egy párt. Lenne pár kérdésem, ti biztos tudjátok a válaszokat.
Íme az első, Szürke:
Kép
Itt meg a párjával Kékkel:
Kép
A néhány kérdésem amiben a segítségeteket kérném:
- Mi az a normál, és a standard? Az enyémek milyenek?
- Van ezeknek a színváltozatoknak nevük?
- Az egyiknek van gyűrűje, a másiknak nincs, akkor feltételezhetem, hogy nem egy helyről származnak?
- Milyen korúak lehetnek? Szürkének most punk-osodik a feje, nőnek rajta új tollak, a csíkozás még látszik. A szemeik teljesen feketék. Kék szerintem fiatalabb, bár neki már most fehér a feje, de szerintem ez lehet csak azért mert halványabb tónusú a színezete.

Üdv!
Varga Sanyi

Szia!
Íme a standard hullámos:

Kép
Méretre nagyobb, mint a normál. A tiedek tehát normál hullámosok. A színváltozatoknak vannak nevük, bár elég ritkák a tiszta vérű színváltozatok (már ha vannak ilyenek). Attól még, hogy az egyiknek van gyűrűje, a másiknak pedig nincs; származhatnak egy helyről. Ránézésre fiatal madaraknak tűnnek. Amúgy ha megnézed a gyűrűjét, akkor azon általában rajta szokott lenni az évjárat (feltételezve, hogy a szaporítónak volt az évi gyűrűje)

Üdv: Gábor

Hozzászólás 2009 júl. 17, 7:54 
Sziasztok!

Új vagyok ezen a fórumon (tegnap éjjel olvastam végig), és új vagyok a madártulajdonosok (sőt állattulajdonosok) táborában. Hétfőn vettem egy hullámost azzal a céllal, hogy megszelídítsem, és házi kedvencként tartsam. Olvasgattam ezt-azt, és hamar rájöttem, hogy ez nem lesz jó a madárnak. Így szerdán újítottam neki egy párt. Lenne pár kérdésem, ti biztos tudjátok a válaszokat.
Íme az első, Szürke:
Kép
Itt meg a párjával Kékkel:
Kép
A néhány kérdésem amiben a segítségeteket kérném:
- Mi az a normál, és a standard? Az enyémek milyenek?
- Van ezeknek a színváltozatoknak nevük?
- Az egyiknek van gyűrűje, a másiknak nincs, akkor feltételezhetem, hogy nem egy helyről származnak?
- Milyen korúak lehetnek? Szürkének most punk-osodik a feje, nőnek rajta új tollak, a csíkozás még látszik. A szemeik teljesen feketék. Kék szerintem fiatalabb, bár neki már most fehér a feje, de szerintem ez lehet csak azért mert halványabb tónusú a színezete.

Üdv!
Varga Sanyi

Hozzászólás 2009 júl. 16, 12:24 
A kalitkát és a dolgokat mindig kifőzte (nagyon tiszta a nagynéném), naponta takarította a kalitkát. Csőrkoptató volt, zöldséget, gyümölcsöt adott (korábbi elmélete az volt, hogy biztos a sok vegyszertől halnak meg, mert azt ugye hiába mossuk), mindenféle vitaminokat vett, tollcserét elősegítő dolgokat.
Párja az nem volt. Most azt állítja, hogy depressziós volt a madár. Lehet, hogy tényleg kéne neki pár?

Nekem anno egyik madárnak sem volt soha párja, de mindegyiket minden nap kiengedtük és velünk lehettek és csak este mentek be a helyükre.

Hozzászólás 2009 júl. 16, 11:10 
Sziasztok!

Nagy állatkedvelő vagyok, nekem most nem hullámosaim vannak, hanem hörcsögök meg teknőcök, de korábban én is tartottam hullámosokat.
Nagynéném már elég élemedett korú (78 éves) és nincs társasága otthon, ezért jó pár évvel ezelőtt kapott egy hullámos papagájt tőlem ajándékba. Nagyon jól el is voltak, Tyutyukának :) elég nagy hangja volt (előnyös, mert a néném már nagyon süket :wink: ). Élt is Tyutyuka vagy 4-5 évet. Aztán szegényke elpusztult. Azóta már vagy 3 papagájt vettem Neki, de mindegyik rövid időn belül elpusztult, valamelyik 3 hónap után, a legutolsó (már egy ismerős tenyésztőtől vettem, hogy ne handycappal induljon) pedig 8 hónap után.
Nem tudom elképzelni, hogy mi lehet a gond. Csak bio zöldséget vesz a madárkának, a legjobb kajákkal kényeztetni. (a kalitka fur alakú, keskeny, de nagyon magas, szerintem ez nem ideális, és sajnos nem is meri a szobába kiengedni).

Szerintetek mi a probléma? Én már nem akarok több madarat "megölni" :( , addig amíg nem fejtem meg az okát, nem merem rábízni a madárkák életét, mert sajnos nem hiszem, hogy 3 papagájnál is "csak peches " volt.

Köszi az ötleteket!

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 júl. 15, 21:58 
Mai fotók a picikről!

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 júl. 14, 21:17 
brékin' nyúz

Durva! Ma az egyik párnál ahol 3 fióka van (volt) az egyik már kirepült fiókát véresen összeverve találtam alig volt benne élet, csak pihegett. A feje gyakorlatilag egy véres massza volt szerencsétlennek, a feje teteje meglékelve, pedig gyönyörű, élénk, fejlett madár volt. Brutálisan nézett ki, ilyet még nem láttam. Nem hiszem, hogy valami más állat lehetett, a szomszéd pár nem fér hozzá, viszont a szülők csőre meg nem volt véres. Nem tudom mire vélni... A két megmaradt fiókát gyorsan áttettem a röpdébe.

Hozzászólás 2009 júl. 14, 18:55 
Laktiferm, takarmánymész, zöldet mindennap...

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 júl. 13, 20:40 
Szia Gumisember!

Szerintem a szölők csinálják, nem tudom miért?!. Szerencsére nálam még soha nem volt ilyen<kopkopkop> Valaki hátha tudja!?

Hozzászólás 2009 júl. 13, 18:35 
Sziasztok!

Ez mitől lehet?

Kép

Kép

Kép

Kép

Nem látom hogy élősködők lennének rajtuk, sem egyéb más rendellenességet. A szülők csinálhatják? Nem hinném, hogy vitaminhiány mert igyekszem mindent megadni nekik.

Hozzászólás 2009 júl. 13, 12:00 
Sziasztok!
Az egyetlen pár hullámosom az egyetlen tojásukat is kidobták! Kalitkában vannak,de nem vették el a kedvemet a hullámosoktól! Azt tervezem hogy építek nekik egy röpdét ahova 5-6 pár hullámost szeretnék tenni.
Kb. a nyár végére készülök el vele,de csak tavaszra tervezem betelepíteni.Viszont úgy látom hogy most egyre olcsóbbak a papagájok.
Mi a véleményetek olcsóbban tudok hullámost venni szeptember környékén mint ápr.-máj.-ban? A teleltetésüket a garázsban oldanám meg.Nem vagyok anyagilag túlságosan elengedve ezért kérdezem.

Köszönöm!,lazi.

Hozzászólás 2009 júl. 12, 20:47 
Feketemarcsi

Ha a kék tojó, az jó! Nekem tojó kell!

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 júl. 12, 20:32 
Üdv újra!

Pici hullámosok szépen növögetnek. Olyan kis édesek, kár, hogy nem tudjuk mind megtartani, nehéz szívvel fogok majd megválni tőlük! :cry:

Kép

Kép

Kép

Az új tojóm "megkapta" a párját, már össze is puszizkodtak, remélem jól megértik majd egymást! :lol:

Kép

Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 júl. 12, 20:23 
Gumisember írta:
Foltos írta:
Sziasztok!
Gumisember! Ez ám a bőséges termés! Mind madarakban, mind fürtöskölesben! Bocs, hogy múltkor nem reagáltam a köszöntésre, megkaptam érte a fejmosást! :oops:
Nagyon kis csinosak a hullámosaitok, az enyémek még most kezdenek pihésedni, amúgy eddig a 24 tojásból 11 fióka kelt, még van egy fészekalj, ahol 7 tojás van, náluk jövő hétre várom az első picúrt. :wink:

Na akkor nálad is elindult a dolog rendesen. Gyertek át egyszer körülnézni...

Rendben! Majd megbeszéljük!

Ne hidd, hogy gyöngédség és önzés késztet az állatokat szeretni. Testvéreink ők, s ugyanabban a műhelyben készültek, mint az ember, s értelmük is van, néha bonyolultabb és finomabb, mint a legtöbb embernek. /Márai Sándor/

Hozzászólás 2009 júl. 12, 13:02 
Nagy Tamás írta:
Szia!

Jövőhétvégén már nyugodtan leválaszthatod őket. Szelídítés dolgában nem vagyok jártas sőtt nem is vagyok híve annak hogy 1 db madarat tartson valaki de mindenkinek a magánügye!

Köszönöm Tamás, akkor jövőhéten kiveszem őket.

Nem szeretném egyedül tartani. A fehér is majd megy vissza a többiekhez. Nekem csak arra lenne szükségem, hogy ne ijedjen halálra, ha a közelében matatok. Riki egy kézzel nevelt nimfa, de kint van ő is a röpdébe. Ha bemegyek, akkor ő az egyetlen, aki nem kezd eszeveszett röpködésbe, hanem jön hozzám. Mégis kint van a többiekkel, de nem gond, ha hozzányúlok. Ezt szeretném elérni a hullámosokkal is. Mivel testvérek, ezért magánhelyre nem szeretném együtt odaadni őket, mert nem tudom még hogy milyen neműek. De tenyésztőnek így vadabbul is jók lennének talán. De inkább szokjanak a kezemhez. Az nem árt.

dujuor

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 júl. 12, 12:34 
Szia!

Jövőhétvégén már nyugodtan leválaszthatod őket. Szelídítés dolgában nem vagyok jártas sőtt nem is vagyok híve annak hogy 1 db madarat tartson valaki de mindenkinek a magánügye!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 375, 376, 377, 378, 379, 380, 381 ... 422  Következő