Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 jún. 11, 19:53 
Timba írta:
Sziasztok!

Hát akkor várok még egy picit és megjelölöm a tojásokat.
Amúgy mindig ugyanazt az odút választják? A fölösleges odút le lehet ilyenkor már venni?

Szia Timba!

Nálam általában egész évben ugyan abban az oduban kotlanak, de ez egyed függő! Ha nem muszáj sztem ne vedd le a + odut .

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2009 jún. 11, 19:40 
Sziasztok!

Hát akkor várok még egy picit és megjelölöm a tojásokat.
Amúgy mindig ugyanazt az odút választják? A fölösleges odút le lehet ilyenkor már venni?

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 jún. 11, 18:28 
schalby írta:
Azt szeretném megtudni, hogy csak a tojók képesek az oduért veszekedni vagy a hímek is csinálják. Például 1 kalitka 1 odu 2 db hím vagy 2 db tojó.

Szia schalby!

A hímekre nem jelemző hogy veszekedjen az odukon, de ha csak hímek vannak bent a kalitban minek az odu? Viszont két tojó és egy odu az valamelyik (a gyengébb) tojó halálát is okozhatja. Mivel össze fognak rajta veszni az szinte biztos!!!

Marcsi!
Igen, én is tudom hogy nem jó hogy már 2 szer is üresek lettek a tojások, de szeretem megadni az esélyt. Még akkor is ha ez sem sikerül nekik. Nyílván ez a két tojó jövőre már nem lesz nálam! Ha most sikerül a harmadik kisérlet akkor sem! Idén költenek előszőr, bár ez nem lehet kifogás a sikertelenségre! Az is lehet hogy a két hím a nemzőképtelen és a tojók semmiről nem tehetnek!

Hozzászólás 2009 jún. 11, 14:56 
Azt szeretném megtudni, hogy csak a tojók képesek az oduért veszekedni vagy a hímek is csinálják. Például 1 kalitka 1 odu 2 db hím vagy 2 db tojó.

Hozzászólás 2009 jún. 11, 9:57 
[quote="feketemarcsi"]Megunja, rájön, hogy nincs benne semmi és kidobálja a tojásokat. quote]

Sziasztok!

Marcsi én ezzel nem értek egyet! Én most 2 tojóval is "küzdök". Most ülnek harmadjára, eddig nem voltak fiasak a tojások. Egyáltalán nem dobálták ki a "kötetlen" tojásokat, hanem amikor lejárt az idő, akkor újra kezdtek tojni.
Tehát Timba szerintem várd meg azt az időt amikorra az utolsó kicsinek is ki kelet volna kelni és te magad dobd ki a tojásokat. A tojó valószínűleg már hamarabb újra tojni kezd ézért a most bentlévő tojásokat jelőld meg (pl alkholos filcel a tojásra egy pötty). Így nem fogod összekeverni az új tojásokkal.

Hozzászólás 2009 jún. 10, 16:14 
Helló!

Úgy néz ki, hogy az egyik madárkám alatt az összes tojás üres. :cry:
Jövőhéten kéne kelniük, de megnéztem és mind teljesen átlátszó.
Hagyjam őt végigülni és megvárjam mig "feladja" szegény, vagy kivegyem a tojásokat, had próbálkozzon újra!?
Amúgy ez a sikertelenség mennyire bánthatja lelkileg a madarat, ha fogalmazhatok így! Tudja, hogy valami nem stimmel?

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 jún. 9, 20:53 
Kynyoo írta:
Gumisember írta:
Na erre kíváncsi vagyok mi lesz belőle: Az egyik párnál 9 tojás + a tegnap kelt fióka. Az utolsó tojás tegnapi.

Kb 6 fióka fog felnőni mert túl nagy lesz a korkülönbség! Az utolsó tojások befulladnak majd! Próbáld meg berakni a tojásokat máshova!
Ez tapasztalat! :wink:

Sziasztok!

Kynyoo nálam is ez tapasztalat. Eddig egy kivételről tudok beszámolni. Tavaj egy elég kistestű lutino tojó 8 tojásból 8-at kikeltett. A második kicsi kelése után a párja elpusztult. Így hát kotlott és nevelt is egszerre teljesen egyedül. Amikor a kicsik önnálóvá váltak, mind a 8 felnőtt akkor szegény tojó is epusztult, ment a párja után.

Hozzászólás 2009 jún. 9, 17:07 
nekem is 9-et tojt az egyik, a másik 7-et, egyelőre mindkét helyen 4 kelt már ki, a többit még várat magára :)

Hozzászólás 2009 jún. 9, 0:00 
Gumisember írta:
Na erre kíváncsi vagyok mi lesz belőle: Az egyik párnál 9 tojás + a tegnap kelt fióka. Az utolsó tojás tegnapi.

Kb 6 fióka fog felnőni mert túl nagy lesz a korkülönbség! Az utolsó tojások befulladnak majd! Próbáld meg berakni a tojásokat máshova!
Ez tapasztalat! :wink:

Hozzászólás 2009 jún. 8, 21:06 

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 jún. 8, 9:42 
Sajnálom. De szerintem az a fióka amelyik nem tud kijönni a tojásból, az lehet, hogy késöbb halt volna meg, de ez nem természetszerű. Nekem ez a véleményem.
Ne aggódj! Hamarosan megint lesznek tojások!
Addig tuningold őket tojásos lágyeleséggel! :)
:)

Hozzászólás 2009 jún. 8, 9:35 
Másnap néztem a tojást, még mindig ugyanolyan állapotban volt. Gondoltam szétveszem, de sajnos a fióka már el volt pusztulva benne. Meg volt lilulva, gondolom megfulladhatott. :(

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 jún. 6, 16:30 
gomez írta:
Sziasztok!

Ma reggel figyeltem fel rá, hogy az egyik pár alatt levő tojásból mintha nem birna előbújni a fióka. Ahogy felnyitottam az odu tetejét, láttam, hogy a tojás körül van repedve, majd megnéztem most délután is, s még mindig semmi. Mit csináljak szerintetek, hagyjam, hogy magától kikeljen, vagy inkább vegyem szét a tojást?

Egyébként egy másik párral egyszerre kezdték kikölteni a tojásokat, s a másiknál már reggel kint volt a kicsi.

Előre is köszönöm a segitséget.

Én hagynám, hagy keljen ki magától! :)

Hozzászólás 2009 jún. 6, 15:03 
Sziasztok!

Ma reggel figyeltem fel rá, hogy az egyik pár alatt levő tojásból mintha nem birna előbújni a fióka. Ahogy felnyitottam az odu tetejét, láttam, hogy a tojás körül van repedve, majd megnéztem most délután is, s még mindig semmi. Mit csináljak szerintetek, hagyjam, hogy magától kikeljen, vagy inkább vegyem szét a tojást?

Egyébként egy másik párral egyszerre kezdték kikölteni a tojásokat, s a másiknál már reggel kint volt a kicsi.

Előre is köszönöm a segitséget.

Hozzászólás 2009 jún. 6, 14:41 
Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy az odúkat elfogadták, mert már le is tojtak a lányok. :lol:
4 és 5 tojás van eddig. Azt írtátok, hogy a 2-3 tojástól kezdik ülni őket. Ők viszont még most is kijárkálnak. A hímek is be-be járnak néha, de van, hogy mindketten kintvannak. Non-stop ülni kéne a tojglikat (leszámítva az evést-ivást) vagy azért néha szellőzhetnek a tojások? Éjszakára mindíg bemennek a tojók csak nappal jönnek ki!
Jó lesz ez így? :roll:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2009 jún. 6, 9:12 
Csengő és műmadár!!! Ez elgondolkodtató... :(

Hozzászólás 2009 jún. 5, 19:04 
Sziasztok.Köszönöm szépen a válaszokat.Igazából be van rakva a tükör neki és tényleg eteti, felöklendezi a magot és kopogtatja, ráncigálja.Sajnos nem tudtam, hogy ez árt szegénynek, mielőtt beraktam neki.Párja azért nincs (még), mert szeretném szelídíteni, már rájön az ujjamra és a hasát is engedi simogatni.Ha kap egy párt akkor elvadul?A többi játék is árt neki (van egy csengője és egy ülőrúdra akasztható műmadara)?Ha a tükröt kiveszem nem lesz lelki beteg?

Hozzászólás 2009 jún. 4, 21:31 
vivi írta:
Sziasztok.Magányos hullámos papagájnak miért nem szabad tükröt rakni a kalitkájába?Ha nem szabad miért árulják az állatkereskedésekben?A Ti madaraitok milyen játékokat szeretnek?Előre is köszönöm a válaszokat.

Szia Vivi!

A kereskedésben minden eladó! A cigi is káros mégis lehet venni "szabadon" :!: Lehet neki tükröt venni meg 100 másik "játékot" az mégsem egyenértékű azzal mintha lenne egy párja akit "szerethet" !

Hozzászólás 2009 jún. 4, 21:27 
Sziasztok.Magányos hullámos papagájnak miért nem szabad tükröt rakni a kalitkájába?Ha nem szabad miért árulják az állatkereskedésekben?A Ti madaraitok milyen játékokat szeretnek?Előre is köszönöm a válaszokat.

Hozzászólás 2009 jún. 4, 20:50 
Hello!

Fújd meg a fenekét amikor az összes toll kinőtt teljesen akkor kész a madár! :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 383, 384, 385, 386, 387, 388, 389 ... 422  Következő