Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401 ... 422  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 márc. 23, 8:08 
Idézet:
így néz ki a kalit. Az esetleges hasonlóság a csendes99 által hirdetett kalittal

Szia Gumisember !

Az ülőpálcákat a kalit hosszúságára merőlegesen helyezd el, mert így a madaraid többnyire másznak rajta és ücsörögni fognak. Viszont ez a madarak gyors elhízásához vezet, melynek hozadéka a nemi aktívitás és a szaporodás csökkenése lesz.

Ha egymástól távol helyezed el az ulőpálcákat rákényszeríted a madaradat a repülésre, ez viszont némileg karban tartja a kondiját.

A legjobb viszont az lenne, ha az egymás melett lévő két kalitot egybenyitnád, igaz, hogy így kevesebb egyed fér el benne, de madaraidnak egészségesebb mozgási lehetőséget biztosítanál....

de ez csak tanács.......

Kellemes madarászást "már megint azok a [cenzúrázva] madarak " helyett...

Hozzászólás 2009 márc. 22, 23:04 
Gumisember írta:
( "már megint azok a [cenzúrázva] madarak" )

hello!

Nem ám engedsz ez olyan szinte már mint egy vízkeresztség!!!
Sok sikert! :wink:

Hozzászólás 2009 márc. 22, 22:46 
Na! Egy kiszuperált kettesszekrény, 34 méter tetőléc, 4-5 méter drótháló, pár marék forgácslapcsavar 2napi munka és egy-két ajtócsapkodás után ( "már megint azok a [cenzúrázva] madarak" ) így néz ki a kalit. Az esetleges hasonlóság a csendes99 által hirdetett kalittal, nem a véletlen műve. Bocs! Jövök pár sörrel...

A tálcák még nincsenek benne, azokat majd a héten.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Valódi név: ifj. Erdősi József

Hozzászólás 2009 márc. 22, 17:11 
Gumisember írta:
Holnap végre befejezem a 8 fakkos kalitot. Lesznek képek is... :D :D :D

Egyenlőre ilyen...

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Jól néz ki! :)

Én is beszállnék hozzátok az alábbi párommal! :)

Kép

Hozzászólás 2009 márc. 20, 21:16 
Holnap végre befejezem a 8 fakkos kalitot. Lesznek képek is... :D :D :D

Egyenlőre ilyen...

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2009 márc. 15, 21:52 
Gumisember írta:
madár írta:
Gumisember írta:
"magot szárazon és csíráztatva, gyümölcsöt, répát, tyúkhúrt stb"

Valakinek ez nem természetes?

Ha vissza olvasol itt a fórumon találsz több olyan írást is ahol az általad is írtakról szósem esik. madár :)

Nem tudom mire gondolsz, miről nem esik szó itt a fórumban?

Te írod (idézet), hogy "magot szárazon és csíráztatva, gyümölcsöt, répát, tyúkhúrt stb." Na erről, vitaminokról viszont néha kicsit több szó esik. Kell a vitamin a természetes, nem a "műanyag".Üdv. madár. :)

Hozzászólás 2009 márc. 15, 9:16 
Sziasztok!
Másfél éve van egy pár hullámosunk,tavaly egész nyáron volt nekik odu de be sem mentek (aznap amikor hazahoztuk őket lett egy tojás de összetört) A kölesen kívül semmit nem esznek meg,tettünk már be nekik tojást,almát,de hozzá sem nyúltak.Szeretném ha költenének,mit tegyek velük?
Köszönöm!

Hozzászólás 2009 márc. 15, 8:06 
madár írta:
Gumisember írta:

Ha vissza olvasol itt a fórumon találsz több olyan írást is ahol az általad is írtakról szósem esik. madár :)

Nem tudom mire gondolsz, miről nem esik szó itt a fórumban? Egyébként erről nem itt olvastam, mert tényleg nem esik szó róla. Német weboldalon találtam infót.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gumisember 2009 márc. 16, 21:34-kor.

Hozzászólás 2009 márc. 14, 23:05 
Gumisember írta:

Hozzászólás 2009 márc. 14, 22:36 

Hozzászólás 2009 márc. 14, 21:43 
Gumisember írta:
Utasítás szerint 3 nap alatt kell elfogyasztaniuk az előírt adagot. Igazából csak meg szeretném előzni a férgességet mert olvastam róla egy-két cikket és nagyon ki tud cseszni az állománnyal. Évente 2 alkalommal.

Szervusz (tok).
A hullámos annak ellenére, hogy Ausztrál származású a legkevésbé hajlamos a férgesedésre a többi Ausztrál származású papagájhoz képest mint pl: Pennant, Rozella, Vörössapkás, Kéksapkás(Princ),stb. Amióta az almaecetet használom a madaraknál a féreg problémáim is elenyésző szintre lecsökkentek, a hullámosoknál az atka is szinte ismeretlen a
számomra. Itt a fórumon sok olyan hozzászólással lehet találkozni hányféle vitamint itatnak eggyes madarászok, milyen sűrűn stb. Néha megszeretném tőlük kérdezni,: és a madaraik ismerik e a magot szárazon és csíráztatva, gyümölcsöt, répát, tyúkhúrt stb. A túlzásba vitt vitaminozás, gyógyszerezés többet árt mint használ. Persze mindenki azt és annyit ete itat a madaraival amit és amennyit akar.Üdv. madár. :)

Hozzászólás 2009 márc. 14, 21:39 
emys írta:
Sziasztok!

A levamizol (ez a Levabird csepp hatóanyaga) egy viszonylag toxikus vegyület. Kb. 4 szeres túladagolásban már mérgezéstüneteket produkál. Ha nincs sok madár, érdemes esetleg ivermektint (pl SH-ivermektin Light csepp) használni, bár akkor meg kell fogni minden madarat. Az ivermektin biztonságosabb készítmény, és minden ellen jó, ami ellen a levamizol is, valamint hat atkák ellen is.

Hogy az állományodban van-e féregfertőzöttség, ill. hogy milyen férgek fordulnak elő, érdemes laborvizsgálattal ellenőrizni. Ha egy mogyorónyi kevert (sok madártól származó) mintát gyűjtesz, állományvizsgálatra jó, azt kb 3000.- ért meg lehet nézetni laborban. És ha pozitív, érdemes a kezelés után ellenőrizni, hogy sikeres volt-e.

Üdv:

emys

Úgy gondolom, ha be van tartva az adagolás az utasítás szerint akkor nem lehet baj. Pláne ha meg se isszák az egész mennyiséget, bár akkor meg a hatás nem 100%-os de nem lehet mit tenni. Én pont a madarak megfogását szeretném elkerülni, azért a Levamisolt használom. A laborvizsgálat szerintem is hasznos lehet.

Hozzászólás 2009 márc. 14, 21:24 
csendes99 írta:
Nekem 2 liter víz kell hogy minden itató fel legyen töltve!
Akkor a két liter vízhez hány csepp kell?

Köszönöm!

Könnyebb ha ml-ben méred egy fecskendő segítségével, mert az már 100 csepp lenne ami 2 liter vízhez neked kell. 2 liter vízhez, 5 ml Levamisol kell. A csepegtetés nem 100%-os adagolás mert egy csepp "hozzávetőlegesen" 5 mg hatóanyagot tartalmaz az utasítás szerint.

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2009 márc. 14, 17:24 
Sziasztok!

A levamizol (ez a Levabird csepp hatóanyaga) egy viszonylag toxikus vegyület. Kb. 4 szeres túladagolásban már mérgezéstüneteket produkál. Ha nincs sok madár, érdemes esetleg ivermektint (pl SH-ivermektin Light csepp) használni, bár akkor meg kell fogni minden madarat. Az ivermektin biztonságosabb készítmény, és minden ellen jó, ami ellen a levamizol is, valamint hat atkák ellen is.

Hogy az állományodban van-e féregfertőzöttség, ill. hogy milyen férgek fordulnak elő, érdemes laborvizsgálattal ellenőrizni. Ha egy mogyorónyi kevert (sok madártól származó) mintát gyűjtesz, állományvizsgálatra jó, azt kb 3000.- ért meg lehet nézetni laborban. És ha pozitív, érdemes a kezelés után ellenőrizni, hogy sikeres volt-e.

Üdv:

emys

http://www.exopet.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 14, 15:52 
Nekem 2 liter víz kell hogy minden itató fel legyen töltve!
Akkor a két liter vízhez hány csepp kell?

Köszönöm!

Hozzászólás 2009 márc. 13, 23:59 
Utasítás szerint 3 nap alatt kell elfogyasztaniuk az előírt adagot. Igazából csak meg szeretném előzni a férgességet mert olvastam róla egy-két cikket és nagyon ki tud cseszni az állománnyal. Évente 2 alkalommal.

Hozzászólás 2009 márc. 13, 23:22 
. :)

Hozzászólás 2009 márc. 13, 23:21 
Gumisember írta:
csendes99 írta:
Szia Gumisember!

Akkor hogy kell alkalmazni? Pl: 1 liter vizhez mennyi kell?

Hát az a helyzet, hogy szerintem ez nem is olyan egyszerű. Előre kell tudni ugyanis hogy mennyi vizet fognak meginni 3 nap alatt, mert annyi a kúra ideje, és az alapján kell kiszámolni, hogy hány csepp Levamisol nem kell a vízbe. Nálam a 16 madár 3 nap alatt még talán egy deci vizet sem iszik meg. Gondolom azért nyáron majd többet isznak. Az itatót úgy helyeztem el, hogy nem tud szennyeződni, nem a földön van. Az adagolási útmutató szerint 10 ml-nyi gyógyszerben 100 mg hatóanyag van (egy cseppben 5 mg). 250mg/litert kell adni 3 napig. 1 litert nem érdemes bekeverni mert a büdös életben nem isszák meg, legfeljebb ha van 150 madarad.(Most ugye én hullámosról beszélek.) Szóval én 1 dl vízhez 5 cseppet adtam. Ezt kéne meginniuk elvileg 3 nap alatt. Azt nem tudom hogy befolyásolja-e az eredményt, ha előbb vagy később fogy el az itóka. De erre majd válaszolnak a nálam okosabbak.

Üdv Gumisember.
Ahhoz, hogy a madarak minél hamarabb minél több gyógyszert tartalmazó vizet igyanak ki kell őket szomjaztatni. Pl: este elveszed tőlük a vizet másnap nem kapnak se zöldet se gyümölcsöt csak száraz magot. Délután 5h.körül beadod a gyógyszeres vizet. Én ezt a módszert alkalmazom. A gyógyszer adagolást átlagban testsúly hoz adják meg. Levamisol-t nem ismerem, SH-LEVABÍRD-et használok. A hullámosokat mi ellen akarod kezelni? A beadott vizet nem tudod velük mindet megitatni csak egy részét ( beleszemetelnek stb). Üdv. madár. :) UI:
Minden gyógyszert frissen bekeverve kell adni nem érdemes több napra előre bekeverni.

Hozzászólás 2009 márc. 13, 21:58 
csendes99 írta:
Szia Gumisember!

Hát az a helyzet, hogy szerintem ez nem is olyan egyszerű. Előre kell tudni ugyanis hogy mennyi vizet fognak meginni 3 nap alatt, mert annyi a kúra ideje, és az alapján kell kiszámolni, hogy hány csepp Levamisol nem kell a vízbe. Nálam a 16 madár 3 nap alatt még talán egy deci vizet sem iszik meg. Gondolom azért nyáron majd többet isznak. Az itatót úgy helyeztem el, hogy nem tud szennyeződni, nem a földön van. Az adagolási útmutató szerint 10 ml-nyi gyógyszerben 100 mg hatóanyag van (egy cseppben 5 mg). 250mg/litert kell adni 3 napig. 1 litert nem érdemes bekeverni mert a büdös életben nem isszák meg, legfeljebb ha van 150 madarad.(Most ugye én hullámosról beszélek.) Szóval én 1 dl vízhez 5 cseppet adtam. Ezt kéne meginniuk elvileg 3 nap alatt. Azt nem tudom hogy befolyásolja-e az eredményt, ha előbb vagy később fogy el az itóka. De erre majd válaszolnak a nálam okosabbak.

Hozzászólás 2009 márc. 13, 20:05 
Szia Gumisember!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 395, 396, 397, 398, 399, 400, 401 ... 422  Következő