Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 márc. 11, 20:54 
Végülis Levamisolt hozattam. A Pelbát féle állatorvosi rendelőben mindent be tudnak szerezni. Abban viszont segítsetek légyszi, hogy ki hogyan szokta adagolni, kisebb mennyiségben 2-3 deci vízhez szeretném.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 19:18 
csendes99 írta:
maga a termék mennyi lenne? és a postak?

http://www.selbruha.hu/webbolt.php?k_kat=7

alul a "Tovább a boltba" gombot kell nyomni és ott Galambok, díszmadarak menüpont

1700 a posta. Inkább megpróbálom az Imola patikában. Ott vannak állatgyógyászati termékek. Arany János tér.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 19:12 
maga a termék mennyi lenne? és a postak?

Hozzászólás 2009 márc. 8, 19:01 
Én is ezt a Levabird-öt akarom beszerezni most de a Selbruha weboldalán többe kerül a szállítás mint maga a termék.

Hozzászólás 2009 márc. 8, 18:20 
sziasztok

ismeri valaki ezt a terméket? És jó ?
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 márc. 7, 22:24 
Nagyon köszönöm a részletes válaszodat.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2009 márc. 7, 20:43 
Gumisember írta:
Sziasztok!

Papagájoknak milyen féreghajtót használtok? Olvastam többfélét is, (Paramectin, Levamisol, Ivermectin) de nem tudom melyiket lenne érdemes. Mondjuk az Ivermectin nem túl praktikus mert a nyak bőrére kell cseppenteni, márpedig ahhoz meg kell fogni a madarat. Vagy van az itatható változatban is?

Köszi a tippeket.

Szia Gumisember.
A Para-mectin, Iver-mectin alapjában véve ugyanaz "mectin" a hatóanyag. A Para és az Iver szó általában a gyártóra utal. Amit én használok az egy 3.-a Cevamec, itt is a "mectin" a hatóanyag a Ceva a gyártó. A Cevamec csak börre cseppenthető mert nem oldódik vizben. Amikor új madár érkezik hozzám méretétől függően 1 vagy 2 cseppet kap a nyakára. Rozella alatt 1 csepp fölötte 2 csep. Ezt megismételni 6-7 nap múlva, hogy ne keljen újra megfogni SH-Levabird ez viszont csak vizbe adható, vagy közvetlenül szájba (csörbe). A bőrre cseppentett gyógyszernek az egyik előnye, hogy nem terheli az emésztő szerveket, kisebb hátránya a felszívódás méretéke nem 100%-os de az én tapasztalatom szerint így is jól működik. UI: A Para illetve az Ivermectin-nek, hogy van e vizes változata vagy ezek vízben használhatók e nem tudom. Üdv. madár :)

Hozzászólás 2009 márc. 7, 19:13 
Sziasztok!

Papagájoknak milyen féreghajtót használtok? Olvastam többfélét is, (Paramectin, Levamisol, Ivermectin) de nem tudom melyiket lenne érdemes. Mondjuk az Ivermectin nem túl praktikus mert a nyak bőrére kell cseppenteni, márpedig ahhoz meg kell fogni a madarat. Vagy van az itatható változatban is?

Köszi a tippeket.

Hozzászólás 2009 márc. 7, 19:01 
csendes99 írta:
feketemarcsi írta:
Szerintem a tojás visszamaradást az előző tojásnál a tojócső sérülése okozza, amitől begyullad és a tojás és a kloáka közé kerül, amitő nem jön ki a tojás.

Nálam eredményes volt egy kis primavera eisgél, amivel bekentem a madár fenekét egy kis fültisztítóval és másnapra minden gond nélkül előjött a tojás, ahogy a gyulladás visszahúzódott és újra sima útja lett a tojásnak.

Amiota történt ez a kis incidens , nagyon lerobbant a kis tojóm, (az Ősanya) :( az első kis hulim nagyon szereti a család! most rossz ránézni!
Étolajat nem a legjobb használni tojásvisszamaradás ellen!
véresre csipkedte a kis combját! külön is tettem mert a him nem hagyja békén! :(

Hogy tudnám megfürdetni ezt a hullámost?

Hozzászólás 2009 márc. 6, 15:28 
zoku írta:
Szervusztok!

Mit gondoltok, lassan ki lehet rakni a hullámosokat a röpdébe? Én úgy gondoltam, hogy a jövő heti időjárást még kivárom, és ha nem lesz lehűlés, akkor mehetnek ki :) Most egy 16-18 fokos helyiségben vannak.

Ha figyeled az időjárást akkor láthatod hogy éjszaka 1-5 fok van lesz legalábbis mintha tegnap úgy láttam volna! De ha védőházba tudnak menni éjelre kkor lassan ki lehet telepíteni őket!

Hozzászólás 2009 márc. 6, 12:15 
Szervusztok!

Mit gondoltok, lassan ki lehet rakni a hullámosokat a röpdébe? Én úgy gondoltam, hogy a jövő heti időjárást még kivárom, és ha nem lesz lehűlés, akkor mehetnek ki :) Most egy 16-18 fokos helyiségben vannak.

Hozzászólás 2009 márc. 5, 18:21 
Nekem még van 11 standard hullámos tavalyiak meg 5 kanárim illetve van 1 fehér pár zebrám meg 1 gyöngyös nimfa hímem 1 éves!
Megyek Albertirsára roller fejtágításra aztán gondoltam piacra dobom őket
legalább az utiköltség meg legyen! :lol:
Jönnek velem a párom szülei meg a párom is ők rokonlátogatóba.
Sajnos csak 9körül érek oda legalábbis remélem!

Valódi név: Nagy Tamás

Hozzászólás 2009 márc. 5, 18:15 
Kynyoo írta:

Hello Tamás!

Jössz Monorra?
Viszek pár madarat! Láttam hirdetsz rizspintyet az izabell tojót külön nem adod el?
Na de térjünk rá a csőrkopira! Nálam ez nagyon madárfüggő dolog! Megmondom őszintén engem lebeszéltek a csőrkoptatóról! Egyszerűen nem elég madárnak! Használj szépiát azt is ledaráják de sokkal jobb a madárnak! Próbálkoztam pl azzal is hogy házilag gyártom a csőrkoptatót egy ideig ment is de már nem foglalkozok vele! Az hogy miért fogy el ilyen hamar nem tudom nálam volt olyan költőpár aminek ez volt a játéka minél hamarabb eldarálni mind a kalitka alján hevert! Szerintem Fegyverneki Attilát keresd meg ő biztosan tud okosat mondani!

Üdv

Szia Kynyoo!

Megyek Monorra, minden madaram elkelt amit hirdettem. Fofo veszi meg őket egyben. Te milyen madarakat hozol :?:

A hullámosokra vissza térve én arra gondolok hogy, érzik a madarak a tavasz közelettét. Ezért most jobban igényli a szervezetük a csörkoptatóban lévő anyagokat :D . Nálam is van "hulladék" a kalit alján, de nem sok. kb 90%-á megeszik a csörkoptatóknak. Szépiát most hozattam a gazdaboltos sráccal (várom hogy megjőjön a cucc), és én is azt fogok nekik adni.

Hozzászólás 2009 márc. 5, 18:03 
Nagy Tamás írta:
Sziasztok!

Évek óta tapasztalom a következőt a hullámos papagájoknál. Egészen ősztől tavaszig a 6 pár hullámosnak elég volt 2 db csörkoptató, mindig fogyasztottak belőle, de nem sokat. Most kb 3 hét alatt megettek 6 db -ot. Két napja tettem be nekik az újabb 2 db-ot, mára elfogyott ismét (pótoltam). Azt nem mondom, hogy a kalit alján nincs "hulladék", de elenyésző, biztos hogy megeszik. Van tippem, hogy mire véljem ezt a dolgot.
Ti mit gondoltok? Miért van ez?

Hello Tamás!

Jössz Monorra?
Viszek pár madarat! Láttam hirdetsz rizspintyet az izabell tojót külön nem adod el?
Na de térjünk rá a csőrkopira! Nálam ez nagyon madárfüggő dolog! Megmondom őszintén engem lebeszéltek a csőrkoptatóról! Egyszerűen nem elég madárnak! Használj szépiát azt is ledaráják de sokkal jobb a madárnak! Próbálkoztam pl azzal is hogy házilag gyártom a csőrkoptatót egy ideig ment is de már nem foglalkozok vele! Az hogy miért fogy el ilyen hamar nem tudom nálam volt olyan költőpár aminek ez volt a játéka minél hamarabb eldarálni mind a kalitka alján hevert! Szerintem Fegyverneki Attilát keresd meg ő biztosan tud okosat mondani!

Üdv

Hozzászólás 2009 márc. 4, 18:11 
Sziasztok!

Évek óta tapasztalom a következőt a hullámos papagájoknál. Egészen ősztől tavaszig a 6 pár hullámosnak elég volt 2 db csörkoptató, mindig fogyasztottak belőle, de nem sokat. Most kb 3 hét alatt megettek 6 db -ot. Két napja tettem be nekik az újabb 2 db-ot, mára elfogyott ismét (pótoltam). Azt nem mondom, hogy a kalit alján nincs "hulladék", de elenyésző, biztos hogy megeszik. Van tippem, hogy mire véljem ezt a dolgot.
Ti mit gondoltok? Miért van ez?

Hozzászólás 2009 feb. 28, 22:18 
feketemarcsi írta:
Szerintem a tojás visszamaradást az előző tojásnál a tojócső sérülése okozza, amitől begyullad és a tojás és a kloáka közé kerül, amitő nem jön ki a tojás.

Nálam eredményes volt egy kis primavera eisgél, amivel bekentem a madár fenekét egy kis fültisztítóval és másnapra minden gond nélkül előjött a tojás, ahogy a gyulladás visszahúzódott és újra sima útja lett a tojásnak.

Amiota történt ez a kis incidens , nagyon lerobbant a kis tojóm, (az Ősanya) :( az első kis hulim nagyon szereti a család! most rossz ránézni!
Étolajat nem a legjobb használni tojásvisszamaradás ellen!
véresre csipkedte a kis combját! külön is tettem mert a him nem hagyja békén! :(

hogy tudnám megfürdetni ezt a hullit?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csendes99 2009 márc. 7, 19:00-kor.

Hozzászólás 2009 feb. 25, 18:05 
ui.: a hulik most kezdték az első költést szerintetek nem korai még? ki akartam húzni legalább még 2-3 héttel de hát megindultak úgy néz ki érzik hogy jön a tavasz..

Szia kockacukkor!

Itt beszéljünk a hullámosokról. Az attól függ, hogy korai vagy nem, hogy hol vannak? Ha kint vannak röpdében akkor még egy kicsit korai, valóban 2-3 hetet kellet volna várni. De ha nem lesz nagy fagy amíg kotlanak, akkor szerintem gond nélkül ki fognak kelni és fel is nőnek.

Egyébként az egy jó kérdés, hogy a telelő helyről(nálam fűtetlen épület, ritkán fagyott be a vizük) Mikor lehet kirakni a röpdékbe a papagájokat(hullámos,nimfa)? Tavaj én Március 15.-én már ki raktam őket és gond nélül költöttek (márciusvégére már tojások voltak szinte minden oduban)

Hozzászólás 2009 feb. 23, 12:06 
Szia, Marcsi!
Már sokadszor írod ezt a "primavera eisgél"-t, kérdeztem patikában, nem igazán tudták, miről van szó. Lefényképeznéd a dobozát/tubusát? Te hol szerzed be? Kb. mennyibe kerül?
Köszi.

Hozzászólás 2009 feb. 22, 18:16 
Kynyoo-nak hála, ma benépesült a röpde. Szép, egészséges tollazatú, jó kondiban lévő madarakat kaptam. :D Látszik rajtuk, hogy szokták az ember közelségét és virgoncak. Játszanak, kergetőznek, nem győzök bámészkodni. Korrekt, gondoskodó gazdájuk volt és én is igyekszem az lenni. :) Sok jó tanáccsal is ellátott. Az almaecetet is eltaláltam mert 1/2 literhez raktam 5 ml-t. Köszi mindenkinek.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: Czinege István

Hozzászólás 2009 feb. 22, 17:48 
Fegyverneki Attila írta:
Szóval az ajánlás 100 liter vízhez 1 liter almaecet. Ha ezt követjük 1literhez nem 1ml, hanem 10 ml kell az 5%-os almaecetből, mivel 1liter =1000 ml annak az 1%-a 10 ml. Ennél természetesen kevesebbet is lehet használni. Nem szükséges minden nap ilyen itatóvizet alkalmazni, elég hetente 3-4 nap, ill a melegebb hónapokban lehet folyamatosan.

Helló Attila.
Megfogtál megint, és most is igazad van. Mind a két helyről lemaradt egy- egy nulla. Mint az ábra mutatja másolni se nagyon tudok, meg lehet, hogy baj van a matekkal is (nállam). Üdv. madár. :(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 396, 397, 398, 399, 400, 401, 402 ... 422  Következő