brimston írta:
Helló Balance
Örülök hogy újra itt vagy. Vártam a régi témában is a válaszaidat, még képet is csatoltam, de nem jelentkeztél.
Én véletlenül sem akarom megváltoztatni a véleményed, elképzelésed e témában, csupán egy másik oldalt is bemutatok, hátha tudsz abból is beépíteni a sajátodba. Bizonyosan igazad van egyes dolgokba, de szerintem csapongva írsz, és újra zavarosan. Magyarázom is miért:
Örülök hogy újra itt vagy. Vártam a régi témában is a válaszaidat, még képet is csatoltam, de nem jelentkeztél.
Én véletlenül sem akarom megváltoztatni a véleményed, elképzelésed e témában, csupán egy másik oldalt is bemutatok, hátha tudsz abból is beépíteni a sajátodba. Bizonyosan igazad van egyes dolgokba, de szerintem csapongva írsz, és újra zavarosan. Magyarázom is miért:
Balance írta:
Szia Brimston! 
-nekem a genetikai oldaláról szimpatikus az elnevezés, nem ahogy kinéz.
Számomra (és sok más helyen is így írtak róla) az "INO" elsődlegesen a nemhez kötött öröklődésmenetet jelenti a piros szem mellett.

-nekem a genetikai oldaláról szimpatikus az elnevezés, nem ahogy kinéz.
Számomra (és sok más helyen is így írtak róla) az "INO" elsődlegesen a nemhez kötött öröklődésmenetet jelenti a piros szem mellett.

Szia Brimston!

Ebbe a megidézett mondatba bele kellett volna írjam, hogy EGYSZÍNŰ. Ez kimaradt, bocs...
brimston írta:
Ha ez az etalon számodra, akkor például neked a lacewingek is inók, hiszen piros a szemük, és recesszíven öröklődnek. Ám ezek a madarak fahéjbarna színűek, tehát senki sem hívná őket inónak.
A második mondat szerint neked a genetika afontos, nem a kinézet, mégis minden sárga vagy fehér színű madarat piros szemmel Inóknak hívsz. Vagyis pont hogy a kinézet alapján nevezed őket, nem a genetikai háttér alapján.
A második mondat szerint neked a genetika afontos, nem a kinézet, mégis minden sárga vagy fehér színű madarat piros szemmel Inóknak hívsz. Vagyis pont hogy a kinézet alapján nevezed őket, nem a genetikai háttér alapján.
Nem az én számomra etalon, hanem inkább pl. Neked, úgy vélem. Itt most nem a lacewingről van szó, mert az nem egyszínű. A fenebb írt kiigazításom figyelembevételével.
A második mondatban pont arra akartam rávilágítani, hogy számomra az az INO madár, amelyik úgy egyszínű és piros szemű, hogy NEMHEZ-KÖTÖTTEN örökít. Számomra recesszív INO nincs. Pont én nem nevezem el a madarat kinézet szerint, nagyon félreértettél!

brimston írta:
"Ma még a kiállításokon is a hivatalos besorolás nem a genetikai háttér, hanem a megjelenés alapján történik: tehát az összes piros szemű egyszínű madár INO. Akkor is, ha recesszív öröklődésmenetű fallow-ról van szó!"
Ehhez a megjegyzéshez csatolom a COM hivatalos besorolását:
31.-32. Fallow (normál vagy opalin, beleértve a sárgaarcút is)
33.-34. Clearbody (Texas vagy Easly, normál vagy opalin), vagy Saddleback (beleértve a sárgaarcút is)
35.-36. Ino (beleértve a sárgaarcút is)
37.-38. Duplafaktoros Spangl zöld vagy kék sorozatban (beleértve a sárgaarcút is)
39.-40. Lacewing (normál vagy opalin, beleértve a sárgaarcút is)
41.-42. Recesszív tarka, vagy Feketeszemű Sárga vagy Fehér /Dark-eyed Yellow vagy White/ (normál, fahéj, opalin, beleértve a sárgaarcút is)
Ehhez a megjegyzéshez csatolom a COM hivatalos besorolását:
31.-32. Fallow (normál vagy opalin, beleértve a sárgaarcút is)
33.-34. Clearbody (Texas vagy Easly, normál vagy opalin), vagy Saddleback (beleértve a sárgaarcút is)
35.-36. Ino (beleértve a sárgaarcút is)
37.-38. Duplafaktoros Spangl zöld vagy kék sorozatban (beleértve a sárgaarcút is)
39.-40. Lacewing (normál vagy opalin, beleértve a sárgaarcút is)
41.-42. Recesszív tarka, vagy Feketeszemű Sárga vagy Fehér /Dark-eyed Yellow vagy White/ (normál, fahéj, opalin, beleértve a sárgaarcút is)
Nos, ebben az idézetemben láthatod, hogy itt már beleírtam azt, hogy természetesen egyszínű madárról beszélek, csupán az elején lefelejtettem.
Köszönöm a COM hivatalos besorolását. Be tudnád idézni azt a besorolást is, ahová az INO-k tartoznak? Látom, ott van, de én arra gondolok, hogy a besorolás szerint a COM mitől tekint INO-nak egy madarat!? Úgy mindjárt egyértelmű lenne, hogy miről is beszélek!

brimston írta:
"Ennek a két madárnak VILÁGOS szivárványhártyája van, ami egyértelműen mutatja, hogy egyszínű German Fallow-ról van szó.
Az INO madárnak NINCS szivárványhártyája."
Épp ez a bökkenő bennük, hogy a Fallowoknak nem kék színű a viaszhártyája!
Bocsánat az ismételt okoskodásért, de amíg nem fogalmazol pontosabban, nem hogy megérteném amit mondani akarsz, hanem egyre inkább összezavarodok.
Az INO madárnak NINCS szivárványhártyája."
Épp ez a bökkenő bennük, hogy a Fallowoknak nem kék színű a viaszhártyája!
Bocsánat az ismételt okoskodásért, de amíg nem fogalmazol pontosabban, nem hogy megérteném amit mondani akarsz, hanem egyre inkább összezavarodok.
Szerintem csak ezen a fotón kékes. Az húslila lesz, csak csal egy kicsit a fotó. Szerintem. Ja, és szerintem max. 5-6 hónaposak...
A kontrolpárosításról pedig megjegyezném, hogy nagyon nehéz kontrollmadarat beszerezni. A ránézésre INO madár lehet recesszív piros szemű egyszínű madár. Sőt: egy ilyen madár hímje hordozhat INO-t is!

Egyedül a tojók nem lehetnek hordozók: azok vagy INO-k, vagy nem.
Persze, amikor én INO-ról beszélek, az minden esetben nemhezkötött öröklésmenetű madár. Szerintem a recesszív INO = piros szemű egyszínű falow-val.
Üdv,
Balance