Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414 ... 422  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:53 
Szinte biztos hogy két fiú, ám ami nagyon érdekes, hogy ennek a színváltozatnak nem lehetne kék a viaszhártyája. Holnapra kiderítem, milyen különös madarak vannak a bírtokodban.

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:42 
csak ez van! , de holnap csinálok másikat!
Kép

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:40 
ok! keresek!

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:38 
Tehát lutínók. Na már most ez a viaszhártya szín valóban a fiatal madarakra jellemző. Lutínóknál a hímeknek hússzínű a viaszhártyája (a csőre tövénél) a tojóknak barna (tehát majdnem egyforma). Ha tényleg 2007-esek (bár tavakyi gyűrűt idei madárra is tehettek) akkor nagyon fura hogy még mindig ilyen átmeneti lilás a viaszhártya színe. Én sem tudom mik lehetnek, de ha van időd oldalról is tegyél fel képeket róluk.

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:33 
piros!

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:29 
Szia, fekete a szemük vagy piros?

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:21 
szia Balanc!

2007-es ek!
nekem ugy adták el mint pár! kb 3 honapja vannak nálam!
hogy láttan -e párzásra utalo jelet ? igen de minden másik madarrammal
, de a párjával egyszer se! az egyik "párzik" a japánfürjel a pintyeimmel a galambokkal! :D

igy ezért kérdezem ezek párok lehetnek-e valaha? ha külön venném ökket egy kalitba az ugy jó lenne?

Hozzászólás 2008 nov. 1, 19:05 
peti írta:
Sziasztok
Nemrég vettem észre, hogy a hullámos papagájom tüsszög néha és a csőrét feni az ülőrúdján, és felborzolt tollakkal gubbaszt egy helyben. De nem mindig. Utánanéztem és kiderült (vagyis nekem ez jött le), hogy megfázás vagy légzőszervi megbetegedés lehet a gond. Pedig sosincs 20 fok alatti helyen és huzatmentes helyen van. Valaki segítene, hogy mit kéne tennem, vagy ajánlanátok egy olyan állatorvost aki foglalkozik madarakkal is? Lehetőleg Budapesten. Bár most nincs túl nagy meleg, szerintem azzal többet ártanék neki ha állatorvoshoz vinném vagy nem?

Szia!

A felborzolt tollak arra utalnak, hogy láza van. Ez pedig nem léguti atka, hanem valőszínűleg baktérium, vagy vírus okozza. Persze az is lehet, hogy először "csak" léguti atkája volt, amire összeszedett valamit.

A Galambászkuckóban kapsz rá gyógyszert. A GOOGLE-n keress rá.

Küldök privát üzenést. :wink:

Hozzászólás 2008 nov. 1, 18:59 
csendes99 írta:
sziasztok!
segitségeteket kérném abban hogy ezek igy párban vannak?

válaszozokat előre is köszi!

Kép

Szia!

Fogalmam sincs. Két azonos nemű madár is lehet jó barát!
Ezek ketten fiatal hímeknek néznek ki a számomra, de lehet, hogy tévedek. :roll:

Mióta vannak együtt?
Párzásra kísérletet láttál?
Mennyi idősek?

Egyébként gyönyörűek!!!

Üdv,

Balance :)

Hozzászólás 2008 nov. 1, 18:56 
Danmail írta:
Szia Balance!
Köszönöm a gyors választ. Akkor most egy darabig edzem Lurkót (Na ezt a nevet sose fogja kiejteni:) ) ,de azért nem dobálok tányérokat a falhoz:D .A tükröt kiveszem most amíg alszik, remélem nem ébred fel. Bár szomorú lesz mert megszerette a tükörképét, amikor kiszedném tisztítani mindig megpróbál belém csípni. Szerintem igazad van abban hogy egy "kicsit" sürgettem a dolgot. Majd leírom, hogy történt e változás ( persze most kicsit türelmesebb leszek) .köszönöm még1szer a gyors választ .
Üdv!

Szia Danmail!

Szívesen mindent! ;)

2-3 hónap azért kell a változáshoz így is...

Üdv!

Hozzászólás 2008 nov. 1, 18:54 
zalan írta:
Sziasztok!
Van egy normál zöld hullámos papagájunk és nemrég vettünk mellé egy fiatal standard tojót. Úgy tűnik hogy a hím fél tőle, a tojó néha el is szokta zavarni, de egyszer láttuk a hímet amint eteti a tojót. Meg fognak barátkozni egymással, vagy a tojó zavarni fogja a hímet. Elképzelhető hogy később esetleg költenének is?

Szia Zalan! :wink:

Ne izgulj, minden rendben. Ha a tojó elfogadja az etetést, akkor már baj nemigen lehet. Ráadásul a hím idősebb, ami nagyon jó felállás a hullámosoknál. Most csak a méretbeli különbség miatt fél a hím egy kicsit, de ez majd elmúlik, ahogy a tojó már nemcsak társként, de hímként is elfogadja.

Mivel a hím az idősebb, így minden esély megvan a párzásra és költésre. Ráadásul a normál hímek általában fickósabbak is, a standard tojók pedig ugyanúgy nevelnek.

Üdv,

Hozzászólás 2008 nov. 1, 18:08 
Sziasztok
Nemrég vettem észre, hogy a hullámos papagájom tüsszög néha és a csőrét feni az ülőrúdján, és felborzolt tollakkal gubbaszt egy helyben. De nem mindig. Utánanéztem és kiderült (vagyis nekem ez jött le), hogy megfázás vagy légzőszervi megbetegedés lehet a gond. Pedig sosincs 20 fok alatti helyen és huzatmentes helyen van. Valaki segítene, hogy mit kéne tennem, vagy ajánlanátok egy olyan állatorvost aki foglalkozik madarakkal is? Lehetőleg Budapesten. Bár most nincs túl nagy meleg, szerintem azzal többet ártanék neki ha állatorvoshoz vinném vagy nem?

Hozzászólás 2008 nov. 1, 17:15 
sziasztok!
segitségeteket kérném abban hogy ezek igy párban vannak?

válaszozokat előre is köszi!

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 31, 23:23 
Szia Balance!
Köszönöm a gyors választ. Akkor most egy darabig edzem Lurkót (Na ezt a nevet sose fogja kiejteni:) ) ,de azért nem dobálok tányérokat a falhoz:D .A tükröt kiveszem most amíg alszik, remélem nem ébred fel. Bár szomorú lesz mert megszerette a tükörképét, amikor kiszedném tisztítani mindig megpróbál belém csípni. Szerintem igazad van abban hogy egy "kicsit" sürgettem a dolgot. Majd leírom, hogy történt e változás ( persze most kicsit türelmesebb leszek) .köszönöm még1szer a gyors választ .
Üdv!

Hozzászólás 2008 okt. 31, 23:11 
Sziasztok!
Van egy normál zöld hullámos papagájunk és nemrég vettünk mellé egy fiatal standard tojót. Úgy tűnik hogy a hím fél tőle, a tojó néha el is szokta zavarni, de egyszer láttuk a hímet amint eteti a tojót. Meg fognak barátkozni egymással, vagy a tojó zavarni fogja a hímet. Elképzelhető hogy később esetleg költenének is?

Hozzászólás 2008 okt. 31, 23:02 
Szia Danmail! :)

Minden hullámos külön egyéniség, mint az emberek. Épp ezért akkor szelidülnek nehezen, ha szelidíteni akarod direkt, mert ezt érzik és visszásságot vált ki belőlük. Az ember is hátrahőköl egy nagyon simulékony és túl kedves közeledésre egy másik embertől! :idea:

Ami itt nehézzé teszi szerintem a dolgot, az az állat kora: minnél idősebb, annál kevesebb az esélyed... :?

Azt írod, hogy az ujjadról eszik: tehát a madarad MÁR szelíd, de BIZALMATLAN, mert sietteted hozzá képest a folyamatot!

Nálam a kalitjuk TÉRD(!)magasságban van: http://www.idre.hu/galeria/339.html http://www.idre.hu/galeria/342.html

A hullámosok csapatban nagyobb biztonságban érzik magukat és követik a vezérmadarat. Itt azt az egyet kell "szelídíteni", a többi madár mindent elfogad, amit a vezérmadár. Rögtön.
Nálad, mivel egyedül van, így nehezebben jön meg az önbizalma, kevesebb a megerősítés.

Szerintem tölts mellette sok időt, lássa a nyüzsit. Tedd a kalitját a legforgalmasabb helyre a lakásban. Még akkor is, ha ez pár napig riadalmat okoz neki: ez az edzés rávezeti, hogy nem kell félni. Ne reagálj a pánikjaira, ne "akard" szelidíteni. Ha elfogadod úgy ahogy van, akkor ő fog nyitni feléd előbb-utóbb, hisz neki csak Te vagy a társ!

Ja, a tükröt azonnal dobd ki!!! :idea:

Üdv,

Hozzászólás 2008 okt. 31, 19:16 
Sziasztok!
Januárban vettem egy hím hullámos papagájt, de nem nagyon akar megszelídülni. Nem csíp meg (csak ha a simogatom), de mindentől fél pl: amikor kiszedem az ülőrúdját hogy lemossam akkor össze vissza röpköd. vagy ha valamit a ketrece felé teszek akkor elrepül a ketrec másik végébe, ha pedig reptetem akkor semmihez sem mer menni csak oda repül az ajtóra és ott ül amíg vissza nem repül pedig semmi rosszat nem teszek neki. Vettem neki egy nagyobb kalitkát hátha attól majd valami változás lesz, de nem igazán jött össze. Aztán olvastam, hogy szem magasságba érzik jól magukat, úgyhogy feltettem magasabb helyre. De ettől sem volt semmi változás. Most azt próbálom, hogy az ujjamra teszek egy kicsit az eleségéből, azt meg is eszi, majd később a tenyeremre teszek, hogy rámásszon a kezemre. Nincs ötletetek, hogy hogy tudnám megszelídíteni? Vagy bizalmat kelteni benne az emberek felé? (kisállatkereskedésbe vettem nem tudom mennyi idős lehet, ja és sokszor rikácsol, meg a tükörképével "beszélget")

Valódi név: Barabás Dávid

Hozzászólás 2008 okt. 30, 14:25 
ezek a papagájok könyen szaporodnak?

Valódi név: Barabás Dávid

Hozzászólás 2008 okt. 30, 14:24 
hullámos papagáj tenyésztése

Hozzászólás 2008 okt. 27, 12:04 
sziasztok hallottatok már a lutinó hullámosról azt hiszem ez a neve a díszmadár kiállításon láttam kicsit nagyobb mint a sima hullámos nagyon érdekes látvány először azt hittem hogy egy túl etetett mutáns hullámos papagáj :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 8424 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 408, 409, 410, 411, 412, 413, 414 ... 422  Következő