Hát azt a fémodút tényleg nem ártana lecserélni, mert a fém nagyon jó hővezető, így melegben könnyen túlhevül, hidegben nagyon hamar kihűlhet az odú belső tere. Egy jó deszka vagy farönkodú az igazi! Ezek az odútípusok a páratartalomra is kedvezőbben hatnak! Hogy a fiókák miért fulladtak be ismét, azt így nehéz lenne megmondani! Nálam nem fordult még elő!
Nekem egyébként már többen is panaszkodtak, hogy nincs szerencséjük a törpékkel! Az augusztusi monori börzén is beszélgettem néhány madarásszal, és mikor látták hogy törpéket veszek, lelkileg felkészítettek, hogy ne sok jóra számítsak!
Nekem ezzel szemben teljesen pozitívak az eddigi tapasztalataim, talán csak az bosszant mikor a tojók állnak párba, de a jövőben majd ezt is kiküszöbölöm!
Különösebb igényük szerintem nincs, én a madarakat kerti volierben tartom, napfényt mindig kapnak(szerintem ez fontos, ha másért nem a közérzetük mindenképp jobb!), a párokat nem szabad összezsúfolni, táplálékuk:köles,fénymag, zab, napraforgó, gyommagvak, fürtös köles,alma, srépa, zöldeleség, lágyeleség(tojás, sajt, srépa,Futor, Promotor 43), havonta-kéthavonta 4-5 napos Jolovitos esetenként Promotoros ivóvíz. Mészkőgríz és gritt folyamatosan előttük.
Farönkodú és fűzfagally igény szerint! Ennyi ! És természetesen minél több egészséges fiatal madár, hogy legyen miből válogatni! Szerintem ez a legfontosabb, bár egy jól bevált párral is lehet eredményt elérni!
_________________ Fegyverneki Attila
www.fegyo76.blogspot.com/
|