Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 aug. 20, 13:03 
Saca77 írta:
Brimston!

A biológia a Színmutációt besorolja valamilyen taxonba?

Természetesen nem. Volt régebben olyan, hogy a természetben élő faj egy speciális csoportját, amely eltért valamelyest a fajtól, de nem tekinthető alfajnak, változatnak hívták. Nekem a fürge gyík vörös hátú változata jut eszembe. De a Wikipédia szerint:
"A Zoológiai Nevezéktan Nemzetközi Kódexe jelenleg nem fogad el az alfaj szintje alatti taxonokat, így a változatot sem, de régebben elfogadott volt, és informális kategóriként esetenként ma is használatos."

IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 aug. 20, 10:38 
Köszi, hát remélem. :D

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 aug. 20, 9:56 
Ádám, gratulálok :) Biztos lesz még tojás.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 19, 22:24 
Nekem is megvan az első tojás a rózsások alatt! Remélem még követi pár és szépen költ majd a tojó.

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2011 aug. 15, 12:33 
Köszönöm mind2 szúrkolok hogy ki keljenek és felneveljék őket!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 15, 12:29 
Soós Ádám írta:
Sziasztok!
Énis csatlakoznék a törpe "tartó vagy tenyésztőkhöz"
Pár db kép eslő páromat 2010 decemberbe kaptam:
Kép

Ádám gratulálok a kicsikhez! Nagyon aranyosak :) Nálunk 4. tojás marad a törpéim alatt. Szépen költik. Várhatóan 29-én kell kelniük...nagyon várom mi lesz így első költésre.

IDRE tag
Valódi név: Szántó Sándor

Hozzászólás 2011 aug. 15, 12:10 
Brimston!

A biológia a Színmutációt besorolja valamilyen taxonba?

Hozzászólás 2011 aug. 13, 14:44 
Gideon!
Mégegyszer:
conure írta:
Bocs, hogy ilyen kemény vagyok, de tőled nem vártam ezt.

szintén:
brimston írta:
Csupán amiatt emeltük fel a "hangunk", hogy ha már egy tapasztaltabb tenyésztő is blődséget ír, akkor a kezdőket a végtelenségig öszezavarjuk. Tedd túl magad rajta.

Betty!
Betty írta:
Egyébként miért baj az, ha valamiről nem csak egyszer beszélünk, hanem többször is?

Egyáltalán nem baj, senki nem is írta, hogy az. Addig kell róla beszélni, míg mindenki számára világos lesz. Az "ezerszer is megtárgyaltuk" nem azt jelenti, hogy nem lehet még + tízszer is, hanem azt, hogy már ennyiszer átbeszéltük és még mindig olyan butaságok hangzanak el egy tapasztaltabb tenyésztőtől, amivel teljes zavarodottságot tud okozni még olyanoknál is, kik már kezdik értelmezgetni a dolgokat.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 13, 13:54 
Grat a kicsikhez! Szépek.

Valódi név: Soós Ádám

Hozzászólás 2011 aug. 13, 13:14 
Sziasztok!
Énis csatlakoznék a törpe "tartó vagy tenyésztőkhöz"
Pár db kép eslő páromat 2010 decemberbe kaptam:
Kép
6 tojásból 2 fióka sikeredett(olajzöld-tarka) A pár:olajzöld-lutinó
Kép
Kép
Nálluk:Eddig 3 fióka(1még lehet, hogy lesz) Aqua pár.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 13, 13:12 
Az általam feltett kérdés miatt lett ez a nagy kavar, bocsi érte, de ami miatt elbizonytalanodtam a rózsásaimnál, az a fisher párom utódainak hibrid jelzővel való megnevezése volt.
Vasárnap Monoron, ha meglátok egy törpe párt, legalább fogom tudni, hogy ránézésre hibrid-e.
Egyébként miért baj az, ha valamiről nem csak egyszer beszélünk, hanem többször is? Én igyekszem átolvasni azokról a madarakról amelyek érdekelnek végig a bejegyzéseket, de nem mindig van időm átbogarászni az 58 oldalt.
Köszönöm mindenki segítségét és ne bántsuk egymást. :wink:

Hozzászólás 2011 aug. 13, 12:38 
brimston írta:
Egyszer már alaposan átbeszéltük. Gideon: gondolkodj! Már hogy a búsba ne lennének hibridek az általad felsorolt fajok kereszteződései.

Héha! Ennyi szólt hozzád az írásomból. Ez aszem még a sértéstől messze van. Mindannyian tévedünk, elismerted a hibád, nincs gond. Csupán amiatt emeltük fel a "hangunk", hogy ha már egy tapasztaltabb tenyésztő is blődséget ír, akkor a kezdőket a végtelenségig öszezavarjuk. Tedd túl magad rajta.

Hozzászólás 2011 aug. 13, 12:22 
Kedves Conure és Sanyi! Valóban hülyeséget írtam de nem gondoltam volna hogy ezért virtuálisan elküldtök az anyámba. No mindegy.
Egyet szerettem volna elérni igaz az által hogy írok egy igen nagy böszmeséget, vagyis hogy aki ide téved az ne azonosítsa a hibrid kifejezést a nemzőképtelenséggel. Vagyis ha Betty elmegy a következő monori börzére egy kis pénzel a zsebében és abban a szerencsében lesz része hogy mondjuk egy szlovák madarász hoz meseszép tarka fischert avagy personatakat akkor merje megvenni őket. Mert nem lesztek mellette hogy meggyőzzétek hogy nem hibridek a madarak csak olyam madár amit idehaza nem sűrűn láthat. És habár nem kezdünk és-sel mondatot lehet nem meri majd megvenni mert eszébe jut hogy valahol azt olvasta hogy a hibridek nem lesznek utódai ami ugye a rózsásoknál igaz is. És most ismét és-sel kezdem a mondatom ezzel nem Betty agyi kapacitását kérdőjelezem meg.

Lehet rossz volt a gondolatmenetem de úgy gondolom ha szegényebb valaki a hibrid fogalom pontos ismeretével de gazdagabb egy szép madárral az többet és neki mindenképpen.
Utólag is bocsánat hogy ennyire mélyen beleléptem a lelki világotokba !

Hozzászólás 2011 aug. 12, 19:31 
Gideon írta:
Rózsás + valamelyik másik = hibrid
fischer, personata, földieperfejű, kormosfejű...

szóval ha rózsást ezekkel kever valaki akkor hibrid születik...
Ha csak az utólag említetteket keveri valaki na ők nem hibridek.

Gideon! Valahol nem rég azt írtad, hogy már nem is igen szeretsz itt a fórumon hozzászólni vagy egyáltalán olvasgatni, mert itt annyi hülyeséget összehordanak. Gratulálok! Te is csatlakoztál a hülyeséget hordók közé. Bölcsebb maradtál volna, ha tartod magad a nem oly régi gondolataidhoz.
Bocs, hogy ilyen kemény vagyok, de tőled nem vártam ezt. Mint ahogy a Sanyi írja, ezt már itt ezerszer is megtárgyaltuk, még odáig is eljutottunk, hogy jobb helyeken nem csak a különböző nemzetségen, különböző fajon belüli párosítás hibridizáció, hanem már az alfajok esetében is annak lehet nevezni. Jelen esetben meg külön fajokról van szó.
Most már egyáltalán nem csodálkozom, hogy a Betty belekeveredett a "hibridizációba" :lol:

Hozzászólás 2011 aug. 12, 14:53 
"szóval ha rózsást ezekkel kever valaki akkor hibrid születik nagyjából olyan mint a rózsás csak a maszkja fekete ez fiatal korra érvényes hogy milyen kiszínesedve nem tudom. Ők akik utána nem képesek szaporodásra.
Ha csak az utólag említetteket keveri valaki na ők nem hibridek. Valahol a két szülő között helyezkedik el a fióka és szaporodóképes lesz így tovább szennyezi az amúgy sem túl jó vérvonalat"

Ne csináljátok már! Egyszer már alaposan átbeszéltük. Gideon: gondolkodj! Már hogy a búsba ne lennének hibridek az általad felsorolt fajok kereszteződései. Mivel a feketefejű, a fischer, a földieperfejű önálló fajok, még ha nagyon közeli rokonok is, így az utódaik is hibridek. Fajhibridek. Már megbeszéltük. Betti rózsásai azonos fajúak, az egyik egy pallidino, a másik egy lutínó, tehát azonos fajúak, eltérő színváltozattal, a fischerjeik is egy fajhoz tartoznak. Betti, ezt is megbeszéltük már.

A hibridekről. A szemgyűrűsek hibridjei nem mindig egyértelműek, ám egy rózsás egy szemgyűrűssel már egyértelmű, ugyanis a legtöbb hibrid a rózsásfejű szülőre hasonlít, piros arcal, némi sötét árnyalattal, ám minden esetben látszik a szemgyűrű. Tehát egy rózsás kinézetű szemgyűrűs madár, ilyen faj azonban nincs.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 aug. 12, 14:20 
Túl fáradt vagyok én ma már ehhez... :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 12, 13:56 
Warhawk írta:
Én valahol elvesztettem a fonalat (vagy csak a kép csapott be) de akkor a két madár a képen nem azonos fajhoz tartozik?

De. 2 rózsás van rajta. Pont ezt írjuk, hogy nem lesznek hibridek a fiókák.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 aug. 12, 13:20 
Én valahol elvesztettem a fonalat (vagy csak a kép csapott be) de akkor a két madár a képen nem azonos fajhoz tartozik?

Hozzászólás 2011 aug. 12, 12:58 
Rózsás + valamelyik másik = hibrid
fischer, personata, földieperfejű, kormosfejű
Többit szándékosan nem írom mert azt nyilván senki nem akarja keverni.

szóval ha rózsást ezekkel kever valaki akkor hibrid születik nagyjából olyan mint a rózsás csak a maszkja fekete ez fiatal korra érvényes hogy milyen kiszínesedve nem tudom. Ők akik utána nem képesek szaporodásra.
Ha csak az utólag említetteket keveri valaki na ők nem hibridek. Valahol a két szülő között helyezkedik el a fióka és szaporodóképes lesz így tovább szennyezi az amúgy sem túl jó vérvonalat.

Hibridet mindenki egyből felismeri mert a színe mint említettem egyik rózsás színváltozathoz sem hasonlít.

Valódi név: Döbrönte Tibor

Hozzászólás 2011 aug. 12, 10:34 
Hello
Én írtam, hogy hibridek lesznek, mert 2 különböző faj.
Viszont valaki írta utánam, hogy létezik "tiszta" fejű fischer csak nagyon ritka.
Egy fajhoz tartozó törpéknek nem lehetnek hibrid utódai.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 422 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22  Következő