Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 122  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Darázs Ádám Péter

Hozzászólás 2011 szept. 16, 14:22 
Grat, szépek!

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 szept. 16, 13:32 
Szépek, gratulálok Laci! :mrgreen:

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 szept. 16, 12:18 
Sziasztok Hoztam képet a 7 fiatal Fischer madárkámról.

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2011 szept. 10, 10:57 
Köszönöm :)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 9, 19:06 
szép kis madárka :)

Hozzászólás 2011 szept. 9, 11:22 
Itt a kép :)

http://postimage.org/image/1xqrclbfo/
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 szept. 10, 12:06-kor.
Kép beillesztése

Valódi név: Norbert

Hozzászólás 2011 szept. 8, 22:53 
dizo írta:

Szia!
Tennél fel róla képet ahol szemből látszódik?

Hozzászólás 2011 szept. 8, 21:34 
Sziasztok!

Képzeljétek,ma este végre először kiengedtem a törpémet....már napok óta kinyitom neki a kalitka ajtaját,de nem jött ki. Ma sem,úgyhogy kitessékeltem....Végigjárta a szobámat, két kedvenc helyet talált magának(egy plüsstehén a szekrényem tetején, és a függönykarnisom). Lejjebb nem szállt. Mikor már bóbiskolt a karnison, be akartuk terelni a kalitba, de zavarni sem mertem,úgyhogy felraktam a kalitkát a szekrény tetejére, és képzeljétek,megkereste az ajtót,és bement magától!!!! :D :D :D :D

Egy kép róla: http://postimage.org/image/1f72netfo/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 4, 21:09 
Persze ha eldöntötted, hogy eladod őket, megértem. Így csak a kis amazoné leszel majd és a teljes energiádat neki szentelheted. Azért ne feledd aki egyszer "megfertőződött" a madárszeretettel, az előbb-utóbb újból belefog :wink: Pár év múlva hátha nagyobb sikered lesz :)

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 szept. 4, 20:26 
Betty írta:
Sziszi majd próbáld meg egy kis idő múlva (kb. 1 hét) a régi madarad betenni az új madárka mellé, de egy számára idegen kalitkába. Lehet félti az eddigi kis birodalmát. Én skarlátszárnyúaknál tapasztaltam, hogy a hímem szinte kergette a tojót, nem hagyta még enni sem mikor összekerültek. Különvettem a tojót, kapott egy nagyobb röpdét, ahová aztán ment mellé a hím. innentől semmi probléma nem volt, mintha ezer éve együtt éltek volna.

Aranyos vagy, de már feladtam. 2 éve küzdök egy fischer párért és nem jön össze. Csak a gondom van velük. Már kiábrándultam teljesen.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 4, 14:36 
Sziszi majd próbáld meg egy kis idő múlva (kb. 1 hét) a régi madarad betenni az új madárka mellé, de egy számára idegen kalitkába. Lehet félti az eddigi kis birodalmát. Én skarlátszárnyúaknál tapasztaltam, hogy a hímem szinte kergette a tojót, nem hagyta még enni sem mikor összekerültek. Különvettem a tojót, kapott egy nagyobb röpdét, ahová aztán ment mellé a hím. innentől semmi probléma nem volt, mintha ezer éve együtt éltek volna.

Hozzászólás 2011 szept. 4, 13:50 
Lehet eladom mind a kettő törpét. 2 éve csak szenvedek velük. Kezd nagyon elegem lenni. Amennyire szerettem volna anno, most annyira dühös vagyok és csalódott. A Petike is nagyon féltékeny rájuk.

Hozzászólás 2011 szept. 4, 12:34 
Nos a mai napon minden megváltozott. Az „öreglány” elkezdte üldözni a kicsit. Így fogtam és a leányzót áttettem egy másik kalitba, kimozdítván a komfortzónájából. Most figyelem őket és majd meglátom mi lesz. Ha nem jön össze a dolog, akkor feladom, és marad egyedül a madárka.

Hozzászólás 2011 szept. 3, 22:18 
Betty írta:
Sziszi, gratulálok az új családtaghoz :) Örülök, hogy van már társa az együl maradt kis tollasnak. Édesek nagyon ahogy össze tudnak bújni :)

Köszi.
Remélem később is minden rendben lesz. Tavasz környékén (legkésőbb) kiderül az is hogy valóban hím e. Kicsit más a hangja is, úgy mondanám hogy lágyabb. Termetre is kisebb és én úgy láttam hogy a fejforma is más. De azért azt bele kell venni hogy még fiatal. De nem baj ha nem hím, csak jöjjenek ki egymással.

Hozzászólás 2011 szept. 3, 22:12 
dizo írta:
Sziasztok!

Ma megkíséreltem kiengedni a törpémet, kinyitottam a kalitka ajtaját, kb.fél órán keresztül nyitva volt, de nem jött ki.... :(

Szerintetek miért? A környezet szerintem annyira már nem idegen neki, 1,5 hónapja nálam van....

Az én kis új madárkám se jön ki magától, de ha benyújtok egy botot, akkor ráül. Elsőre akkor se jön ki, mert az ajtóba megijed és visszamegy, de harmadik próbálkozásnál már kijön. Bemenetelnél ugyan ez van. Az öreglány simán visszamegy ha félhomályt csinálok. A kis újoncot pedig bottal kell kivenni és betenni is. Próbáld meg hátha nálad is beválik.

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2011 szept. 3, 19:56 
dizo írta:
Sziasztok!

Ma megkíséreltem kiengedni a törpémet, kinyitottam a kalitka ajtaját, kb.fél órán keresztül nyitva volt, de nem jött ki.... :(

Szerintetek miért? A környezet szerintem annyira már nem idegen neki, 1,5 hónapja nálam van....

Szia dizo!
Valószínűleg nem tudja még, hogy mire való az ajtó és hogy milyen jó kint. Egyszer próbáld meg kitessékelni, utána tudni fogja, hogy ott ki lehet jönni. Éhesen engedd ki, akkor majd vissza is megy. Enyémeknél mindig egy tortúra volt a visszamenetel, egyesével mentek be enni, így az egyik mindig kint volt, aztán cseréltek :lol: . Van eszük :D .

Hozzászólás 2011 szept. 3, 19:24 
Sziasztok!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 szept. 3, 15:00 
Sziszi, gratulálok az új családtaghoz :) Örülök, hogy van már társa az együl maradt kis tollasnak. Édesek nagyon ahogy össze tudnak bújni :)

Hozzászólás 2011 szept. 2, 21:59 
Augusztus 31-én sikerült szereznem egy fischeri törpét aki nagy valószínűséggel hím. Majd az idő megmondja. Tegnap kiengedtem mind a kettőt repülni, és egy óra múlva már vakarászták egymást, utána bent a kalitba a leányzó megetette a kis jövevényt. Ő még kicsi, 4-5 hónapos (pontosan nem tudom), a leányzó meg már elmúlt 2 éves.
Íme pár kép.
A hím (?)
Kép
Ketten
Kép
Kép

Valódi név: Mónika

Hozzászólás 2011 szept. 1, 22:12 
Köszi mindenkinek a válaszokat!Nekem csak egy párom lesz,ha minden igaz de a nemmegállapítás problematikájával még szembe kell néznem!Már nevelt párnál megvan az a rizikó,hogy nagyon nehezen szelídül meg,fiataloknál ugye meg lutri!Nincs valami titkos receptetek? :wink:
Amúgy ma volt időm és visszaolvastalak titeket,és már korábban is írták,hogy elég a 0,8-as háló,de azért még egyszer köszi a válaszokat.Meg is rendelem! :)
Ha jól értettelek titeket fekete fejűt csak fekete fejűvel szabad összerakni,hogy ne legyenek hibridek a fiatalok? :oops:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2440 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 122  Következő