Támogassa egyesületünket adójának 1%-ávalHozzászólás a témához  [ 145 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő
Szerző Üzenet
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2009 jan. 7, 14:24
Hozzászólások: 288
Tartózkodási hely: 6000. Kecskemét
Valódi név: Czinege István
   
Hozzászólás 2017 jan. 22, 14:29 
Üdv.
A nevelő táphoz is lehet keverni azt a folyadék mixet maximum felesbe 4-5 etetés alkalmával. A végtelenségig nem adható 4-5 etetést kihagyva megint lehet adni, az átlagnál hígabb legyen a táp.

_________________
CZI
A tapasztalat sokat ér ezért sokan titkolják, a vélemény nem sokat ér ezért mégtöbben mondják ........a véleményem az, hogy.....!


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 18, 16:04
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2017 jan. 21, 21:19 
Köszönöm a profi választ! Mindent megpróbálok! Már néha csak 5-6 óránként ürül ki a begy! De a pici nem adja fel élniakar!


 
Offline
Bronz fokozatú IDRE díjas
Avatar
Csatlakozott: 2009 jan. 7, 14:24
Hozzászólások: 288
Tartózkodási hely: 6000. Kecskemét
Valódi név: Czinege István
   
Hozzászólás 2017 jan. 21, 15:41 
Szervusztok.
Nekem nincsen tapasztalatom konkrétan törpepapagáj kézzel nevelésében, de tíz egynéhány év alatt felneveltem több faj jó néhány fiókáját ( most is nevelek 11-et) és én is tapasztaltam hasonló tüneteket. Nagy mértékben arra volt visszavezethető, hogy sűrűn és sokat etettem ezért nem bírta a madár kiemészteni az eleséget és ráetetem ami bél és begy gyulladást okozott - okozhat (az A20-A21 esetében ez sokkal sűrűbben fordult elő és még szeret csomósodni is) majd át álltam a KAYTEE-re, a problémák 90%-a megoldódott. A szülők esetében ez a ráetetés nem gond mert az az eleség amelyet a szülők etetnek utánozhatatlan összetételű. A következő etetés előtt már jó ha üres a begy. Nem elhanyagolható, hogy rendszeresen ürít e a madár. Abban az esetben sem emészt rendesen a madár ha a tároló inkubátor hőmérséklete túl alacsony ( vagy túl magas) mid addig amíg nincs meg a madár fedő tollazata . A madár test hőmérséklete 37c-fok körüli ezt a hőmérsékletű eleséget kell vele etetni ( nem 40c-fokosat-és természetesen 37c-fok alattit sem) nem tized fokokról van szó. A leírt tüneteket produkáló madarak esetében bele nyúltam a begyükbe begyszondával ( ha nem ürült ki a begy) és kiürítettem a begyet és ugyanezzel a technikával beadtam a begybe egy folyadékot és ha még nem volt késő pánikszerű hasmenést okozott kiürült a madárból a begyulladt anyag. A begyulladt eleséget ha nem tudod eltávolítani csinálhatsz bármit nem biztos, hogy javul a helyzet. Sajnos nem minden esetben volt sikeres a beavatkozásom. Már elnézést a példáért de ha az embernek sikerül hánynia - ami nem kényelmes-de javul a helyzet sok esetben. Mi ez a fentiekben említett folyadék: csapott mokkáskanálnyi őrölt kömény+púpos mokkáskanálnyi kamilla ( szárított) virág. Külön külön 0,5dl-forróvízben 5 percig áztatni majd leszűrni és hozzáadni annyi savanyító anyagot ( alma ecet, citromlé), hogy az így nyert folyadék enyhén legyen savanyú ízű, és 37c-fokosan beadni a madárnak-lehet, hogy többször meg kell ismételni.

_________________
CZI
A tapasztalat sokat ér ezért sokan titkolják, a vélemény nem sokat ér ezért mégtöbben mondják ........a véleményem az, hogy.....!


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 10, 10:41
Hozzászólások: 81
Valódi név: Kerek László
   
Hozzászólás 2017 jan. 20, 17:29 
Üdv mindenkinek! A mesterséges nevelés nem egyszerű, még a rutinnal rendelkezőknek sem. A nulla napostól mindig nehezebb, mer a bélflórát nem kőnyű beindítani. Ebben az esetbe legalább hat órát érdemes várni, és az első etetés inkább itatás legyen amibe valamilyen lakto készítményt adunk. Az esetleges kudarc miatt ne add fel.KL


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 18, 16:04
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2017 jan. 20, 13:25 
köszönöm. A tápot frissen most rendeltem és jó a szavideje is. a hőmérsékletet is levettem 27 fokra de naprol napra rosszabb a helyzet sajnos


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 10, 10:41
Hozzászólások: 81
Valódi név: Kerek László
   
Hozzászólás 2017 jan. 20, 9:21 
Üdv mindenkinek! Én is sűrűnek tartom az etetést, és magasnak az inkubátor hőmérsékletét. A magas hőfokon a még emésztetlen eleség erjedésnek indul, gázok szabadulnak fel, ami puffadáshoz hányáshoz is vezethet. A madár pihegése is jelzi hogy melege van. Ha a madárnak nem normális a széklete, nézd meg a táp szavatosságát.KL


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 18, 16:04
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2017 jan. 19, 22:30 
Köszönöm a gyors választ! Sajnos ezt már próbáltam! :( és nincs eredmény sajna hányt ma is és állandóan fel van puffadva!majdnem szétdurranik


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2017 jan. 18, 21:46 
pepe88 írta:
...most olyan jelenséget vettem észre hogy már 2 szer hányt a pici meg fel is van állandóan fújódva a begye mint ha sok levegőt venne

Begypangás. Ráetettél amikor még nem emésztette meg teljesen az előző adagot. Milyen sűrűn eteted?

Kezelésnek egy picit koplaltasd és a következő etetéskor a táphoz keverj egy csepp citromlevet. A táphoz régen mellékeltek egy elég hasznos táblázatot a tápszer hígításáról és az etetések idejéről. Nézd meg, szerintem ott kell lennie most is valahol. A két óránkénti etetés túl gyakori ebben a korban már szvsz.

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Offline
Csatlakozott: 2017 jan. 18, 16:04
Hozzászólások: 5
   
Hozzászólás 2017 jan. 18, 16:14 
Üdv Mindenkinek. Kérdésem az lenne hogy már 5 napja nevelek egy kicsi Agapornis bébit.
12 napos a pici. 5 napig semmi gond nem volt 2-3 óránként etettem A21 es nevelő táppal de sajna most olyan jelenséget vettem észre hogy már 2 szer hányt a pici meg fel is van állandóan fújódva a begye mint ha sok levegőt venne. Mi lehet a probléma mit nem csinálok jól. a tápszert megfelelő 40 celzius fokon adom a picinek illetve ő maga is meleg 35 fokos inkubátorban van. de sokat piheg azt észrevettem.
Mielőbbi válaszokat előre is köszönöm.
Üdv Péter.


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2013 nov. 27, 12:56 
Hátha van aki nem olvassa a blogom, (ott már egy ideje fenn van) felrakok Dirktől egy jó kis cikket. Csak hogy képben legyünk az új dolgokkal is...(meg az engedélyt is úgy kértem rá, hogy több magyar honlapon közzétesszük)
Dirk Van den Abeele újabb cikkét ajánlom az olvasónak. Az írás az Agapornis című újság 2013/3-as számában jelent meg. A fordítás a szerző engedélyével alant olvasható.
Ha a moderátoroknak túl hosszú itt, majd átmozgatják, ahová akarják.

A Marbled – Greywing rejtély

Írta: Dirk Van den Abeele
www.ornitho-genetics.info

Azt hiszem az Agapornis roseicollis mutációk között nincs még egy, amelyiknek annyiszor változott az elnevezése, mint a marbled-nek.

Az első marbled A. roseicollis valószínűleg Amerikában kelt. Ezt a mutáció eredeti nevéből következtetjük. Kezdetben ugyanis „American golden cherry”-ről beszéltek, ami az American cherryhead vagy egyszerűen az amerikai sárga vagy amerikai sárga pasztel elferdítése volt. Amikor az első marbled-ek feltűntek az aquák és türkizek között, olyan nevek jelentek meg, mint az ezüst (silver), ezüst cseresznye (silver cherry) stb. Összefoglalva, elég nagy volt a változatosság a nevekben.

Amíg Belgiumban az American golden cherry volt a szokványos elnevezése ennek a mutációnak, addig Hollandiában meglehetősen gyorsan vezették be a 'pastelgezoomd' nevet. A mutáció holland nevének alapja a pasztel testszín és a szárnyfedő tollakon található szegély. Ez az elnevezés az általános testszínt takarta, de ugyanakkor nem vette figyelembe, hogy a pasztel elnevezést már használták egy, az a-lókuszon található mutációra (Agapornis personatus és Agapornis fischeri pasztel mutációja) és ez zavart okozhatott.

Amikor a 2000-es évek elején megkezdték a nemzetközi nevek összerendezését, valaki ennek a holland elnevezésnek a (rossz) angol fordítását használta a végleges megnevezésként: edged dilute. Ez hibás fordítás volt, mert edged pastel helyett az edged dilute-ot használták. A félrefordítás oka valószínűleg az, hogy ebben az időben a 'dilute'-ot sok országban a ma pasztelként ismert mutáció elnevezéseként használták.

Egyébként be kell vallanunk, hogy mindkét név, az 'edged dilute' vagy a 'pastelgezoomd (edged pastel)' sok félreértésre adhat okot. A Dilute és az Edged két teljesen különböző mutáció, és ez az elnevezés azt sugallhatja, hogy ez a mutáció az edged és a dilute kombinációjából jött létre. Törekedtünk rá, hogy megoldjuk ezt a zavart az elnevezések körül, de a legtöbb szervezet nem is válaszolt nekünk. Szerencsére az A. roseicollis esetében ezt az elnevezést különösebb probléma nélkül tudták használni. De amikor kiderült, hogy ez az autoszomális recesszív mutáció megtalálható a Bourk papagájnál (Neophema bourkii), a nimfa papagájnál (Nymphicus hollnadicus), a verébpapagájoknál (Forpus), a rozellánál (Platycercus eximius) és valószínűleg néhány más fajnál is, már több reakció érkezett. Itt az 'edged dilute' megnevezés nem volt olyan egyértelmű és elkerülhetetlen bonyodalmakat okozott. Ezért aztán az 'edged dilute' elnevezésről az utóbbi években nemzetközi szintű egyeztetés folyt a különböző szervezetek és tenyésztők között. Mindenki belátta, hogy az 'edged dilute' elnevezés sok zavart okozhat és erre a problémára megoldást kell találnunk. 2009-ig mindenféle módon próbáltunk megfelelő megoldást találni a problémára. Számos lehetőséget felvetettünk, de nem volt olyan közöttük, amelyik minden félnek megfelelt volna. Sokat beszéltünk róla, eredmények nélkül. Mindig volt valaki, akinek problémája volt az egyik vagy másik javaslatunkkal, de senki nem hozakodott elő egy megfelelőbb megoldással. Végül megkértem a Neophema fajok tenyésztőit, hogy találjanak maguk megoldást a problémájukra. Mindaddig, amíg nem volt döntés a nemzetközi elnevezést illetően, továbbra is az 'edged dilute' nemzetközi elnevezést és ennek hollandra fordított változatát, a 'pastelgezoomd' elnevezést használták.


2010-ben aztán minden felgyorsult. Egyik reggel Ausztráliából hívtak, azzal a kéréssel, hogy találjak megoldást a problémára, mert mióta megkértük őket, hogy maguk álljanak elő javaslatokkal, az egyeztetés holtpontra jutott.

Ezután hívtam fel Terry Martint Ausztráliában. Terry, aki állatorvos és madárbarát, egyike azoknak az embereknek, akik évek óta a nemzetközi nómenklatúra összeállításán dolgoztak. Hirtelen minden felgyorsult, és megegyezés született, hogy ennek a mutációnak a nemzetközi neve 'marbled' lesz. A marbled szó szerint márványozottat jelent és a márvány foltos mintájára utal. A tudományos irodalomban ezt a kifejezést már használták egy hasonló mutáció leírására a fürjeknél (Coturnix coturnix), amiért is 2009-ben a venezuellai Pedro Prieto is javasolta megnevezésként. A véletlennek köszönhetően Terry Martin arra is rájött, hogy ezt a szakszót 1980-ban a brazíliai Dr. D' Angiera már bevezette erre a mutációra. Így a marbled egy elfogadható és alátámasztható megoldásnak bizonyult. Genetikai szimbólumként az 'mb' került kiválasztásra.

Mivel a holland 'pastelgezoomd' névvel ugyanaz volt a problémánk, mint az edged diluttal (a pasztel és edged egymástól független, különböző mutációk), azonnal a nemzetközi marbled név használatára váltottunk.

A marbled mutáció

A marbled egy autoszomális recesszív eumelanin mutáció. Ennél a mutációnál a madár szárnyfedőtollainak területe jellemzően szegélyezett (edged).

Az szegélyezettség oka, hogy az eumelanin csökkenés főleg a belső részre koncentrálódik. Egy ideális standard madár esetében az eumelanin a toll belsejében körülbelül 60%-kal csökken. Ennek eredménye a világos zöld fedőtollazat,, halvány sárga belső résszel. Mivel a tollak külső szélében több az eumelanin, a szélek színe sötétebb. Ezért szegélyezett a tollazat.
Ugyanez történik az evezőtollakkal is. Az eumelanin redukció a tollazat többi részén egyenletesen oszlik el, kb. 50%-os, és arányban áll a pasztel madarakéval. Éppen ezért csak az elsődleges tollak és a szárnyfedő tollak szegélyezettek. A madarak far része szintén halványabb. A lábak és körmök világos szürkék.

Ezek a standart követelmények.

'Greywing'

A probléma az, hogy nem minden marbled madárnak ugyanolyan mértékben csökken az eumelanin a tollaiban. Néhányuknál a szegélyezett minta tisztán látható, míg más madarak esetében a korlátozott az eumelanin csökkenés, ami halványabbá teszi az egész kinézetüket. Ez az egyik oka, hogy ezek a madarak nem túl népszerűek a tenyésztők körében.

Ezeken kívül még mindig van néhány egyéb különbség is. Például, néhány marbled madárnak egyértelműen sötét piros szeme van születésekor, míg más madarak szeme feketének tűnik. Más szavakkal, a mutáció fenotípusának számos variációja létezik. Ezért gyakran felvetődik, hogy esetleg különböző marbled allélok működhetnek. Brazíliában például már néhány évtizede tenyésztenek olyan A. roseicollis-t, amelyeket Hollandiában „grijsvleugel”-nek, vagy greywing-nek neveznek. Ezeket a fenotípusokat először Amerikából importálták és rajongóig szerint az eredeti marbledektől abban különböznek, hogy szárnyukon egy tiszta szürke szegély látható. Mások egyöntetűbb és világosabb színű madarakról beszélnek és „greywing”-ként kategorizálták őket.

Így ezek a 'greywing'-ek nem újonnan jelentek meg és a teszt párosítások is megerősítették, hogy a marbled vagy a marbled egy alléljának, normál variációjáról van szó. Mivel normál marbledek és 'greywing'-ek párosításából különféle átmeneti típusú utódok születtek.

Elméletileg teljes mértékben lehetséges, hogy a 'greywing' valóban létezik, mivel igazából számos különböző típus létezik, de személyes véleményem szerint nem így van.

Be kell látnunk, hogy bármennyire is szeretnénk, nem tudjuk szigorúan kategorizált dobozokba osztani a természetet. Bizonyos mutációk fenotípusa természetes módon többféle lehet. Ezt jól láthatjuk például a tarka madaraknál, de a domináns edged madarak esetében is. A domináns öröklődés mellett, vannak tiszta szegélyezett mintázatú madaraink és olyanok is, amelyekben nincs szemmel látható eumelanin csökkenés. Nem felejthetjük el, hogy az anyatermészet még egy olyan mutáció esetében is, amely csökkent eumelanin termelést okoz, arra fog törekedni, hogy annyi eumelanint állítson elő, amennyi csak lehetséges. Az eumelanin végül is egy szükséges védelem, ez az oka a jó néhány fenotípus előfordulásának.

Egy másik érvem még, hogy a legjellemzőbb és legkiemelkedőbb marbled madarak főleg olyan hímek, amelyek SL ino hordozók is egyben.

Végül, de nem utolsó sorban az ok, amiért úgy gondolom, hogy csak egy allél létezik, az a tény, hogy minden olyan fajnál, ahol ez a mutáció előfordult, az eső generációnál már láthattuk ezeket a különböző változatokat. Vegyük például a marbled mutációt a verébpapagájoknál, ahol szintén számos szintje létezik az eumelanin csökkenésnek és a fenotípust néha edged dilute-ként, pasztelként, vagy dilute-ként jellemzik.
Szóval annak az esélye, hogy minden faj esetében, azonnal, minden létező allélja a lókusznak mutálódjon, nagyon kicsi. Ezért gondolom azt, hogy azt az irányt kellene követnünk, hogy a marbled egy olyan mutáció, amelynek számost természetes variációja van, és fel kellene adnunk a különálló allélok ötletét.


Nyilvánvaló, hogy tévedhetek is és attól tartok, teljesen biztosat csak akkor fogunk tudni, amikor a DNS-ét is kutathatjuk. Jelenleg ez csak egy álom. De az összes fent felsorolt érv miatt, jobbnak tartom, ha egy nagyon változékony mutációként tekintünk rá és nem különböző allélokként. Ha esetleg idővel bebizonyosodna, hogy két különböző allélról van szó (kétlem), akkor le kell cserélnünk a 'greywing' nevet. A 'greywing' kifejezést már használják a dilute lókusz egy alléljára, a hullámos papagájok egy mutációjánál. Mint már mondtam, egyelőre semmi nem biztos és ez teszi a hobbinkat érdekessé.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2013 szept. 13, 7:33 
Helló

Abszolút annak tünnik.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Csatlakozott: 2013 aug. 23, 22:34
Hozzászólások: 11
   
Hozzászólás 2013 szept. 12, 20:20 


Tamás segítségével sikerült végre a videót feltenni :)
Várom a véleményeket a látottakat illetően: párzás vagy sem?

Zs.


 
Offline
Csatlakozott: 2009 ápr. 11, 20:01
Hozzászólások: 76
   
Hozzászólás 2013 szept. 11, 20:08 
Szia Suzzy!

ha rakják a tojásokat, szemrevételezd, hogy melyik madárnál dudorodik a kloákánál a tojás. Ez nagyon jól látható. Esetleg ha megfogod őket, kézzel is ki tudod tapintani. Ha mindkettőnél, akkor egyértelműen két tojó, ha csak egyiknél akkor van esély hogy hím a másik.


 
Offline
Csatlakozott: 2013 aug. 23, 22:34
Hozzászólások: 11
   
Hozzászólás 2013 szept. 11, 8:55 
Sziasztok!
Bocsánat, hogy folytatom édes-bús történetemet, de megint helyzet van:
Először is többször csinálták azt a párzásnak vélt dolgot (amit egyébként nagyon perverz módon fel is vettem és fel akartam tölteni nektek, hogy véleményezzétek, de technikai akadályba ütköztem, ha tudtok segíteni, akkor van róla egy kis képi anyag is :))) Egyébként hasonló volt ahhoz, amit írtatok és majdnem egy percig tartott.
És most ahogy várható, újra kezdenek potyogni a tojások: most kettőnél tartunk.
Kedves férjem is elbizonytalanodott a "vizsgálatával" kapcsolatban :)
Szerintetek lehet mégis egy pár?
A gyerekek - és bevallom én is - már abba a verzióba is beleéltük magunkat, hogy szerzünk két hímet, de bevallom most ovi és iskolakezdés idején nem ezt gondoltam a fő tevékenységnek (talán megbízható tenyésztőt a közelben tudnátok ajánlani, de egy nagyobb kailtka/röpde beszerzése már bonyolultabb, meg főleg nem tudom hova tenném...)
Szóval, addig mi legyen? Most visszaraktam az odút - amúgy is szerettek abban összebújva aludni - de lehet hogy megint csak üres tojásokon ücsörögnek? (Ha mégis egy pár és azért voltak üresek a tojások, mert túl fiatalok még, akkor a helyzet nem sokat változott azóta.)
Lelkileg - no meg fizikailag - nem túl megterhelő ez nekik? Inkább vegyem ki a tojásokat egyből? (Ezt a gyerekek miatt nem szívesen tenném, mert ők lelkes "költés-pártiak".)
Bocsánat a sok kérdésért és még biztos lesz ezer...
Köszönöm, ha válaszoltok: Zsuzsa

U.i:. Én Szigetszentmártonban lakom, valaki hozzáértőt esetleg tudtok aki a közelben van vagy erre jár vmikor???


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2013 szept. 2, 10:22 
Helló

A törpéknél a párzást ritkán lehet megfigyelni, de alapvetően egy hosszú folyamat. Nem csak ráröppen a másikra, hanem féloldalasan mozog rajta akár egy percig is. Bonyolult az ügy, lehet minnél előbb kéne egy tuti hím, és akkor a románc is más irányba menne.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Csatlakozott: 2010 jún. 22, 21:30
Hozzászólások: 1880
Tartózkodási hely: Göd
Valódi név: Czingiszer Tamás
   
Hozzászólás 2013 szept. 2, 5:40 
szia.
2 azonos nemű madár is imitálhat párzást...

_________________
Czingiszer Tomi
H01 033


 
Offline
Csatlakozott: 2013 aug. 23, 22:34
Hozzászólások: 11
   
Hozzászólás 2013 szept. 1, 22:40 
Sziasztok
Hihetetlen fejlemények nálunk a héten: Miután teljesen kezdtünk belenyugodni, hogy két kedves tojóval van dolgunk, akik nagyon kedvelik, csókolgatják egymást... egyik nap azt vettük észre, hogy másként is szeretgetik egymást :) A dolgot azóta többször is láttuk, szerintem félreérthetetlen: Pimpi alul, Csincsi hátul fölötte ügyködik, mindketten kiterjesztett szárnyakkal. Az egész párzás (szerintem tutira az) nagyon rövid volt, ez normális? Most mi a teendő szerintetek? Ilyen rövid időn belül lehet, hogy újra tojást akarnak rakni? Az odút csak akkor rakjam be, ha megjelenik az első tojás? Várom a tanácsokat, köszi :)


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2007 dec. 9, 13:28
Hozzászólások: 921
Tartózkodási hely: Nyírtura
   
Hozzászólás 2013 aug. 27, 12:21 
Na akkor ezt a városi legendát helyére tettük.

_________________
Varga Sándor
http://avikultura.blogspot.com/


 
Offline
Avatar
Csatlakozott: 2010 dec. 24, 16:47
Hozzászólások: 312
Tartózkodási hely: 6600 ,Szentes-Magyartés
Valódi név: Soós Ádám
   
Hozzászólás 2013 aug. 27, 12:18 
Nekem tavaly volt 2 pár rózsás együtt semmi balhé nem volt. 2m magas,1,5m széles és 2 m hosszú helyen voltak. (Nagyon jól költöttek)

_________________
„Mert a madarat nemcsak tartani szeretni is tudni kell”


 
Offline
IDRE tag
Avatar
Csatlakozott: 2009 dec. 15, 12:44
Hozzászólások: 6198
Tartózkodási hely: Érd
Valódi név: Malmarits Tamás
   
Hozzászólás 2013 aug. 27, 9:07 
Igazából ez egy "hullámos" szabály, náluk működik. Törpékből még sosem volt két párom, így nem tudok a kérdéssel kapcsolatban történeteket mesélni... ;)

_________________
It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change.
Charles R. Darwin


 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 145 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  KövetkezőKi van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés ebben a témában:
Ugrás:  
cron

Pontos idő: 2020 feb. 26, 15:54
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség
phpBB SEO