Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 401 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 jún. 20, 21:17 
mizo írta:
Tudod, Attila, ő nyilván nem így gondolkodik.Mózes pedig alapvetően szerencsés, csak a teste nyomorék és beteg, de a lelke egészséges, köszönhető ez Sámsonnak, aki az első pillanattól egyenrangú félként kezeli, sosem bántotta, a mai napig eteti és tollássza.

Jákó olyan mint az ember :( a rossz tulajdonsagokkal együtt és ahogy hallotam mástól ez főként a Jákó csajokra igaz.

Hozzászólás 2011 jún. 20, 20:50 
africz írta:
Sajnos Merlin többször fog támadni, Kakapo is ilyen , hogy neki megy annak akit vetélytársnak érez. Szegény feleségem élvezte egy párszor, volt bezárva utánna, nyakonvágva, lekiabálva egy ideig hat aztán elfelejti és ujra kezdi. Legyél résen mást nem lehet tenni.Sajnálom szegény Mózest, hogy ilyen gusztustalanul megtámadta.

Tudod, Attila, ő nyilván nem így gondolkodik.Mózes pedig alapvetően szerencsés, csak a teste nyomorék és beteg, de a lelke egészséges, köszönhető ez Sámsonnak, aki az első pillanattól egyenrangú félként kezeli, sosem bántotta, a mai napig eteti és tollássza.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 jún. 20, 19:32 
Sajnos Merlin többször fog támadni, Kakapo is ilyen , hogy neki megy annak akit vetélytársnak érez. Szegény feleségem élvezte egy párszor, volt bezárva utánna, nyakonvágva, lekiabálva egy ideig hat aztán elfelejti és ujra kezdi. Legyél résen mást nem lehet tenni.Sajnálom szegény Mózest, hogy ilyen gusztustalanul megtámadta.

Hozzászólás 2011 jún. 20, 19:10 
Warhawk írta:
Már olvastam a blogodat és örülök (kopp kopp kopp) a javulásnak! Lehetséges, hogy az Aloe tett megint jót? Nem véletlen áradoznak róla olyan sokat.

Ez nem a normális, itt kapható Forever Living Aloe volt, hanem egy méregtelenítő formula, mint tudod.

http://www.iherb.com/Lily-of-the-Desert ... /6558?at=0

Sajnos nem tudta senki meghozni kintről, a szállítás meg nagyon hosszadalmas és bonyolult volt, de találtam egy céget itt, aki árulja ezt a fajtát és annyira rendesek voltak, hogy 1 napon belül teljesen ingyé kiszállították.
Nagyon hálás is vagyok nekik, biztosan nem CSAK ez volt ami használt, szednek mellette 5 féle homeopátiás gyöngyöt + még gyógyszert is, de mára megszünt a mozgáskoordinációs zavaruk, kezdenek magukra találni, van étvágyuk és én ettől roppant boldog vagyok! :lol: :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 20, 18:55 
Már olvastam a blogodat és örülök (kopp kopp kopp) a javulásnak! Lehetséges, hogy az Aloe tett megint jót? Nem véletlen áradoznak róla olyan sokat.

Hozzászólás 2011 jún. 20, 18:37 
Hali mindenki!

Jól eltüntem, mert a nemesekkel volt megint gond, de örömmel újságolom, hogy így 4 hónap után úgy tűnik, most már végleg a gyógyulás útjára léptek.
A kis szürke hárpiasas jól van. Igazán africznak akarom mesélni, hiszen ő "lányos" apuka, hogy milyen is a kis sárkány. :D Bűbájos tud lenni, simogatni csak akkor lehet, ha ő akarja. (Mondjuk nem is plüssmadár, hogy állandóan fogdossák :mrgreen: ) Órákig képes eljátszani egy fecskendővel vagy egy műanyag kanállal. Nekem furcsa, de repül a szájában a cuccal, odahozza, megmutatja aztán husss tovább. Nagyon okos, mindent ért. Szerencsére egyre jobban összeszoknak a zöldekkel és egy-két esettől eltekintve már nincs súrlódás.
Teszek ide a blogomból egy kis részletet (még most engedem ki őket, akkor nem kell újra leírnom):

Nézzétek meg az utolsó előtti posztot. :D :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 jún. 19, 23:34 
A kis csibesz haspok. :lol: :lol:

Hozzászólás 2011 jún. 19, 22:50 
evanagyi írta:
Attila, eddig nem mondtad meg Kakaponak, mikor elmentel otthonrol, hogy hova mesz, es mikor jossz meg?

Nem mondtam sokaig , mert akkor nehez volt a kalitba tenni, de butasag volt, most hogy mondom nem nehezebb es sokszor konnyebb attol fugg milyen kedve van egy biztos pont maradt a nagy kalitot ahova bezarni szoktam amikor elmegyek azt szivbol utalja. A kis kalitot amit vegszukseg esetere vettem, hogy a lakas legtavolabbi pontjban zarjam be ha nem lehet elviselni (soha nem kellett ide bezarni) az imadja , mert annak az ajataja sosem volt zarva, jokat jatszik benne , ja es a huto mellett van ... :lol:

Hozzászólás 2011 jún. 19, 12:19 
Koszi Betty. Megkerestem, 2011.01.27-en tettem fel kepeket a kepek oldalra. Nem vagyok valami ugyes fenykepesz, de azert eleg sokat fenykepezem Csipuskat. Kozzetetel nehezkes. :(

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jún. 19, 10:28 
Nagyon értelmes madarak a jákók. Csipuska is egy igazi kis tündér. :47: Éva,ha van képed róla, szívesen látnám :wink:

Én is elköszönök tőlük mikor megyek dolgozni reggel és mindkettő azonnal visszaköszön, hogy szia, vagy hello-bello. Ha hazajövök és meghallják a hangom, úgy örülnek, hogy még a 3. utcába is hallani a hangjukat. :)

Esténként mikor villanyoltás van nálunk akkor köszönök nekik, hogy jó éjszakát. Előtte megkapja mindkettő a jóéjt puszit. Már tudják mikor nyúlok a villanykapcsolóhoz, hogy alvás jön és szépen a helyükre mennek.
Tegnap Gyurcsi még kint volt 21:30 kor és kicsit megtréfáltam. Kint ült a kalitka tetején mikor integetve mondom neki, hogy jó éjszakát szia. Látni kellett volna, ahogy ledermedve nézett rám, hogy "de gazdi Én még kint vagyok!!!" :D Egyem meg a kis szivét, azt hitte, hogy itthagyom a sötétben a kalitka tetején. Természetesen odamentem hozzá és kapott 2-3 puszit. Csak úgy bújt hozzám, megörülve, hogy mégis a helyén fog aludni és már hajtotta is a fejét, hogy simizzem meg cserébe :D

Valóban annyi szeretetet tudnak adni, hogy hihetetlen.

Hozzászólás 2011 jún. 19, 0:55 
Arrol nem is irtam, hogy Csipuska, ha tudja, hogy elutazom , akkor meg lehet vele beszelni, hogy egyutt utazunk, vagy o megy a mamaekhoz (tenyesztoek), es en majd jovok.
Komolyan mondom, hogy pontosan megerti, hogy egyutt utazunk, es akkor ha mar elovettem az utazokalitkat, magatol betelepszik, es teljesen megnyugszik.Mig nem latja az utazokalitkat, addig nem eszik, csak fel, hogy elmegyek, es ot nem viszem.
Fiatalon volt, hogy 1/2 napig kergettem, vegul pokroccal kellett megfogni, mert nem akart bemenni az utazokalitkaba. Kesobb azt csinaltam, hogy ugy vettem elo a kis kalitkat, hogy ne is lassa, es az eloszobaba kivittem ot, es ott betettem.
Most meg, miota megbeszelem vele napokkal elobb, hogy mi lesz, magatol bemaszik, sot akkor nyugszik meg, mikor mar tutti, hogy o is jon.Csoda egy pofa. Imadom!!!

Hozzászólás 2011 jún. 19, 0:44 
Attila, eddig nem mondtad meg Kakaponak, mikor elmentel otthonrol, hogy hova mesz, es mikor jossz meg? Csipuskanak meg azt is meg kell mondani, ha kimegyek a szobabol, hogy hova megyek, mit fogok csinalni, kulonben teljesen kikel magabol. Ha megmondom, akkor turelmesen megvar.
Mikor en elmegyek itthonrol, mindig, egeszen kicsi kora ota megmondom, hogy hova megyek, mikor jovok haza (nem sokara, vagy keso lesz, stb), biztositom rola, hogy nagyon szeretem, es sietek haza hozza. Felgyujtom a villanyt, es bekapcsolom a szep muzsikat (Bartok radio).
A kis draga, mar mikor oltozni kezdek, tudja, hogy el fogok menni, mar mondogatja, hogy Eva elmegy az autoval, szep muzsika. Sokszor latom, hogy nagyon szomoru, de azert annyira edesen koszon ahogy megyek ki: pa-pa vagy szia. :15:
Mikor megjovok, mar az eloszobaban hallom: Jo voltal?
Nem is tudom, hogy birnam ezt a sz........vilagot ki a szeretete nelkul. :58: :47: :40: Kis tunder szeretetgomboc.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 19, 0:23 
africz írta:
Kihasználták nagyon, én nem tudtam végig olvasni a könyvet. Nem szeretem az 'állat' kisérleteket meg az idomítást sem.

Érdekes vélemény. Viszont már tudományosan is meg van erősítve amit a legtöbb madártartó amúgy is tudott. Megvan a magukhoz való eszük. És azért ez is eredmény (félreértések végett: ez valóban komoly eredmény).

Hozzászólás 2011 jún. 18, 23:06 
Warhawk írta:
africz írta:
Nekem a tolltépés volt elszomorító , Alex nem igazan volt jó helyen ez alapján.

Ha jól rémlik egy laborban lakott, így nem lehetett eleget együtt a "csapattal".

Kihasználták nagyon, én nem tudtam végig olvasni a könyvet. Nem szeretem az 'állat' kisérleteket meg az idomítást sem.

Valaki itt irta a forumon, ha elmész otthonról a Jákóban mindig eltörik valami, ezt tapasztalom, szívszorító ahogy jönne velem és ott kell hagynom bezárva.
Ma beraktam a szállító dobozába Kakapot és velem jöhetett autóval amig a lányomat haza vittem, nagyon hálás volt vagy ki akart jönni és ezért mondta el szinte a teljes tudományát pedig a dobozban nem szokott beszélni.
Én úgy tekintek rá mint egy 3-5 éves gyerekre.

Ma például fotozni akartam és a vaku-t ugye senki sem szereti Ő sem. Az auto fokusz seged fenye rá világitott , rögtön szépen hátat is forditott nekem. Mondom neki fordulj vissza picikém nem fogok a szemedbe vakuzni azonnal szépen vissza fordult és engedte a video-t ill. a képeket. Természetesen a vaku kivolt kapcsolva. Amióta mindig elmondom neki, hogy hova megyek kb mikor jovok vissza sokkal konnyebb megfogni és berakni a ketrecbe, mint elotte.

Hozzászólás 2011 jún. 18, 13:44 
Igen, a laborban lakott, ezert mondom, hogy nem elt csaladban tulajdonkeppen, es megis milyen szep tudomanyos eredmenyeket ert el a kutato. De hat ezek csak tudomanyos bizonyitasai annak, amit mi , akik imadjuk oket megtapasztalunk szeretetunkon keresztul.
Orommel olvastam a tudomanyos eredmenyeket, de nekem ennel tobbet jelent a madaram okos, mondhatni emberi szeretete. Plane a vege miatt nem hagyott igazan jo elmenyt bennem a konyv.
Nekem megvan a konyv, szivesen kocsonadom, ha nem olvasta volna valaki. Meg angol nyelvu konyveim is vannak jakotartasrol.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 18, 12:54 
africz írta:

Ha jól rémlik egy laborban lakott, így nem lehetett eleget együtt a "csapattal".

Hozzászólás 2011 jún. 18, 12:39 
evanagyi írta:
Nagy orommel olvastam az Alexrol szolo konyvet, mikozben nekem furcsa volt, hogy Alex egy tudomanyos kiserlet alanya benne, nem csaladtag, mint nalunk, hobbi madartartoknal. Ennek ellenere erte el azokat a vilagraszolo eredmenyeket vele a kutato, amit a konyvben olvashattunk. :bom:

Hozzászólás 2011 jún. 17, 22:29 
Nagy orommel olvastam az Alexrol szolo konyvet, mikozben nekem furcsa volt, hogy Alex egy tudomanyos kiserlet alanya benne, nem csaladtag, mint nalunk, hobbi madartartoknal. Ennek ellenere erte el azokat a vilagraszolo eredmenyeket vele a kutato, amit a konyvben olvashattunk. :bom:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 17, 22:05 
africz írta:
Na ezek utan mondja valaki, hogy csak utánoznak és nem értik a beszédet...

Akiket ez sem győz meg a jákó papagáj értemével kapcsolatban, azoknak ajánlom figyelmébe ezt a könyvet:

Kép

Amikor a kutatónő elkezdte híres kísérleteit Alex nevű papagájával, még az a konzervatív szemlélet uralkodott, hogy értelmes gondolkodásra, kommunikációra csak az ember képes, az állatokban legfeljebb megfelelő gyakorlatokkal feltételes reflexeket lehet kiépíteni, amelyben értelemnek nyoma sincsen. Ez a könyv a tudományos eredményeken kívül felejthetetlen történet az ember és állat közötti kapcsolatról. A szerzőnő az egyik legjelentősebb személyisége az új szemléletű magatartástudományoknak, amelyek nem tagadják az állati értelem lehetőségét.

Hozzászólás 2011 jún. 17, 18:32 
Attila, nem semmi, hogy nyiltan bigamista lehetsz, es meg sem buntetnek erte. :02:
Tunderi egy madarad van. :P

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 401 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 21  Következő