Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 jan. 20, 18:05 
Glowli írta:
Üdv jákósók,

Érdeklődnék, hogy mekkora kültéri röpde kellene egy párnak, védőházikóval együtt?

Üdv.:
Glowli

Már megvan a pár, vagy csak most veszed?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 19, 21:30 
africz írta:
Arra is gondolj, hogy nagy értékű madarak, lopás!

Jogos az észrevétel! Erős zár legyen rajta és ne lehessen "alulról" se be, se kijutni (szóval legyen lebetonozva az alja szvsz).

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 jan. 19, 21:25 
Glowli írta:
Üdv jákósók,

Érdeklődnék, hogy mekkora kültéri röpde kellene egy párnak, védőházikóval együtt?

Üdv.:
Glowli

Arra is gondolj, hogy nagy értékű madarak, lopás!

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 19, 18:33 
Glowli írta:

Röviden: Minnél nagyobb. "Olyan hiba nincs, hogy egy kalit vagy röpde túl nagy lenne." Próbáld meg a maximumot amit még tudsz nekik biztosítani.

Valódi név: Czeglédi Balázs

Hozzászólás 2011 jan. 19, 18:25 
Üdv jákósók,

Üdv.:
Glowli

Hozzászólás 2011 jan. 13, 20:04 
molnarl.g írta:
Sziasztok!
Zénó most is itt a vállamon.
Mostanában azt csinálja hogy áll a vállamon vagy valahol, és két oldalt leereszti a szárnyait összehajtva, de kicsit szétnyitva, és olyan nőiesen nyögdécsel úgy hogy eh-eh, ah-ah.
Ez mi lehet, mit akar ezzel?

Baba hang , sajnos kinővi... élvezd amig lehet , vmit szeretne vagy csak örül.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jan. 13, 19:36 
Laci, ez azt jelenti, hogy játszik veled, jól érzi magát :) Közbe pedig nagyokat kuncog. Nekem is csinálja ezt mindkettő.

Nálunk Kincső most itt ül a széktámlán és fodrászkodik. Finoman húzza a hajam :D

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 jan. 13, 19:31 
Sziasztok!
Zénó most is itt a vállamon.
Mostanában azt csinálja hogy áll a vállamon vagy valahol, és két oldalt leereszti a szárnyait összehajtva, de kicsit szétnyitva, és olyan nőiesen nyögdécsel úgy hogy eh-eh, ah-ah.
Ez mi lehet, mit akar ezzel?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 jan. 12, 22:51 
Betty írta:
Kincső és Gyurcsi is jól vannak :) Nálunk Kincső szépen megeszi az összes magkeveréket. Az ő étkezésével nincs probléma :) Gyurcsi viszont annál válogatósabb. Ő is csak a napraforgót szedi ki a tálból.

Én minden este adok a nagyoknak kását, abba kis gyümölcsöt vagy zöldséget vagy sajtot és egy kevés natur kefirt. Azt nagyon szeretik. Többféle kását készítek és azt variálom. A jákók is nagyon szeretik a meleg kaját.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 jan. 12, 18:48 
nagynejutka írta:
Attila !
Akkor kellene látnod Őket, mikor kinyitom a tolóajtót és az egész földszintet végigrepülik ( 15m ) kiabálva, a végén már kergetik egymást, néha attól félek, hogy összeütköznek.
Ha elemükbe vannak, hogy az utcán lehet hallani Őket.
Egy reggel nagyon nagy volt a csönd, kimegyek a picit sehol nem találom, mire észrevettem, hogy a beépített szekrény
legfelő tolóajtaját eltolta és a tiszta ruhákon rohangált.
Ma délután olyan fürdést levágott mint egy kacsa, belehasalt a vízbe meg ehhez hasonló.
Sajna Pedró csak az itatójába szokott pancsolni, pedig őt én neveltem, de nem tudtam megszetettetni vele már picinek sem.

Fürdés Kakaponál is kizárólag itatóban van, azt találtam ki, hogy a legnagyobb méretű tálat vettem neki abban egész jól megfürdik.

Hozzászólás 2011 jan. 12, 18:45 
nagynejutka írta:
Betty !
Az enyémek is imádják a zöld teát, igaz Ők nem bögréből isszák, lehet hogy sokakat megbotránkoztatok Ők a számból szokták kapni.
Bal vállamon Mangó, jobb vállamon Pedró, a végén már egymás szájából isznak.
Mindkettő ismeri a tea szót, ha kérdem, hogy ki kér teát, rohan mindkettő a vállamra.
Pedró akkor a legaranyosabb mikor araszol Mangóhoz és közbe mondja neki, hogy kérek csókot.
Nekem az volt a meglepő, hogy önállóan elkezdte a szavakat ragozni: okos-okoska.

:D :D Nekem is a számbol iszik és eszik is ez a természetes nekik , imádják!
Igen, elképesztő ahogy uj szavakat találnak ki, ragozzák a meglévőket.

Hozzászólás 2011 jan. 12, 18:44 
Betty írta:
Judit, a kis Pedro biztos édes lehet amikor csókot kér :) Tündérek tudnak lenni. Most már egyre több szót fog megtanulni és fogsz nevetni majd, mikor két szót összeilleszt, vagy beszól valakinek :)

Attila, Gyuri nem csak napraforgót eszik. Kap minden nap gyümölcsöket, zöldséget felváltva, viszont a kisebb magok nem kellenek neki a keverékből, ezért is írtam szomorkodva, hogy csak a napraforgót válogatja ki meg max a tökmagot, mogyorót.

Az enyémek teát szoktak szürcsölni. Ha főzök zöld teát és nyújtom feléjük a bögrét, azt imádják. persze egy héten 2x kapnak vagy 3 kortynyit. Nem merek nekik bármit adni.

Próbál neki adni 100% gyümölcslét lehetőleg amit kifacsartál édesítve pl mézzel az egészséges és változatos vagy boltit azt szeretni fogják a sok cukor miatt , de nem a legjobb, mandula, kesudio, jol megmosott piszztácia (sot lemosom) , rostos cerbona reggeli keksz szinesitheti a kajat Gyurcsinak, mogyorot kidobnám nem adnék neki. az estleges gomba miatt.

Hozzászólás 2011 jan. 12, 18:26 
Betty !
Az enyémek is imádják a zöld teát, igaz Ők nem bögréből isszák, lehet hogy sokakat megbotránkoztatok Ők a számból szokták kapni.
Bal vállamon Mangó, jobb vállamon Pedró, a végén már egymás szájából isznak.
Mindkettő ismeri a tea szót, ha kérdem, hogy ki kér teát, rohan mindkettő a vállamra.
Pedró akkor a legaranyosabb mikor araszol Mangóhoz és közbe mondja neki, hogy kérek csókot.
Nekem az volt a meglepő, hogy önállóan elkezdte a szavakat ragozni: okos-okoska.

Hozzászólás 2011 jan. 12, 18:12 
Attila !
Akkor kellene látnod Őket, mikor kinyitom a tolóajtót és az egész földszintet végigrepülik ( 15m ) kiabálva, a végén már kergetik egymást, néha attól félek, hogy összeütköznek.
Ha elemükbe vannak, hogy az utcán lehet hallani Őket.
Egy reggel nagyon nagy volt a csönd, kimegyek a picit sehol nem találom, mire észrevettem, hogy a beépített szekrény
legfelő tolóajtaját eltolta és a tiszta ruhákon rohangált.
Ma délután olyan fürdést levágott mint egy kacsa, belehasalt a vízbe meg ehhez hasonló.
Sajna Pedró csak az itatójába szokott pancsolni, pedig őt én neveltem, de nem tudtam megszetettetni vele már picinek sem.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 12, 15:30 
Judit, a kis Pedro biztos édes lehet amikor csókot kér :) Tündérek tudnak lenni. Most már egyre több szót fog megtanulni és fogsz nevetni majd, mikor két szót összeilleszt, vagy beszól valakinek :)

Attila, Gyuri nem csak napraforgót eszik. Kap minden nap gyümölcsöket, zöldséget felváltva, viszont a kisebb magok nem kellenek neki a keverékből, ezért is írtam szomorkodva, hogy csak a napraforgót válogatja ki meg max a tökmagot, mogyorót.

Az enyémek teát szoktak szürcsölni. Ha főzök zöld teát és nyújtom feléjük a bögrét, azt imádják. persze egy héten 2x kapnak vagy 3 kortynyit. Nem merek nekik bármit adni.

Hozzászólás 2011 jan. 11, 17:23 
nagynejutka írta:
Szép napot mindenkinek !
Nállunk is minden oké, Pedró új szavakat mond: csocsi, kérek csókot.
A csókot idáig is mondta.
December 27.-én töltötte be az 1 évét.
A picike is szépen mondja amit Pedrótól hall, de Ő csak akkor beszél ha nem lát minket.
Iszonyatosan rosszak néha, Pedró eltanulja a rosszaságot a picitől.

További szép napot mindenkinek.

Nagyon bájosak lehetnek együtt!

Hozzászólás 2011 jan. 11, 17:13 
Betty írta:
Kincső és Gyurcsi is jól vannak :) Nálunk Kincső szépen megeszi az összes magkeveréket. Az ő étkezésével nincs probléma :) Gyurcsi viszont annál válogatósabb. Ő is csak a napraforgót szedi ki a tálból.

Attila, Nálad kakapo házi kosztot is eszik? vagyis belekóstol mindenbe?

Házi kosztot főként, eszik magot és gyümölcsöt de az a kevesebb.Mindig körömszakadtáig küzdött, hogy ne csak mag legyen ,feladtam.

Hát az se jó ha Gyurcsi csak napraforgót eszik, Kakapo is hajlamos a "csak azt evésre" erre egyetlen módszerem van amit állandóan enne ha egészségtelen akkor nem hozom a házba egy darabig pl kolbász :oops: ha egészséges pl. mazsola akkor az van mindig arra szépen rá un egy idő után.

Hűtőt ugye nem tudja kinyitni ezért utánozza a micro, és egyéb konyhai zajokat ha éhes aztán ha nyomom az orra elé a magot , hogy nem megyek kinyitni a hűtőt akkor beveti a csoda fegyvert. Gyere konyha, Okos csirke, éhes Papka, éhes vagyok... hát ezzel két vállra is fektetett megyunk a konyhába. Ja egyedül nem eszik nekem kell megrágni , neki ugyanis nincs foga ... :lol:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára africz 2011 jan. 11, 17:27-kor.

Hozzászólás 2011 jan. 11, 7:53 
Szép napot mindenkinek !
Nállunk is minden oké, Pedró új szavakat mond: csocsi, kérek csókot.
A csókot idáig is mondta.
December 27.-én töltötte be az 1 évét.
A picike is szépen mondja amit Pedrótól hall, de Ő csak akkor beszél ha nem lát minket.
Iszonyatosan rosszak néha, Pedró eltanulja a rosszaságot a picitől.

További szép napot mindenkinek.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 10, 22:05 

Attila, Nálad kakapo házi kosztot is eszik? vagyis belekóstol mindenbe?

Hozzászólás 2011 jan. 10, 18:18 
Betty írta:
Sziasztok jákósok!

Mostanában nagyon nagy a csend ebben a topikban. Mindenki jól van?

Kakapo jól van , probálom magra szoktatni mérsékelt sikerrel...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 148  Következő