Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2013 márc. 6, 9:18 
A jákók alapból ilyen félősek. Az enyémek is menekülnek az új dolgoktól, még akkor is ha egy régi játékot kicserélek ugyanolyanra csak újra. :)
Gyuri egyből mondja, hogy na-na-na, Kincső meg csattogtatja a csőrét és képes egy sarokba lógni addig míg el nem veszem onnan a félelmetes játékot :)

Nálam legjobban a színes kutyáknak való kötelet szeretik amin nincs semmi ami mérgező vagy veszélyes lehet. Gyuri képes szétrágni egy hatalmas kötelet 2-3 hónap alatt.

Tükröt épp eszű ember biztos nem tesz be egy jákónak. Náluk egy roppantás és máris megvan a baj. A tükör igazából egy madárnak sem jó, de ha nagyon muszáj, a hullámos vagy a nimfa megkaphatja.

Hozzászólás 2013 márc. 4, 23:55 
Majd megszokja pár nap alatt,mindig így viselkedik, nagyon vicces. :D Egyébként bolti játék, fakockák felfűzve...már leaprított pár ilyet, de ez most más alakú/típusú,mint az eddigiek, így hát félelmetes.
A türkök nem érdeklik, a fürdőszoba tükör sem, max nyalogatja.
Szívesen tennék be neki "igazi" fát,de nem tudok beszerezni. Egyszer tudtam bodzaágakhoz jutni, az volt az akkori kalitkájában az ülőfája, nagyrészt szétszedte. Tavaly kaptam barackfaágakat, jó vastagot (is), az most az ülőrúdja. Na az is volt vagy egy-két hét,mire megszokta. Kb 3 napig ferdén ült a kalitkában, aztán néha közelebb csalogattam, pár másodpercre rajta is maradt némi jutalomfalat ellenében. Mostanra már azon alszik (régen is azon a helyen aludt).
Kb egy hete varrtam egy régi zokniból "csemegekereső" szütyőt,és a hintájára erősítettem tépőzárral. Attól is fél, alig lehet ráültetni, és igyekszik mihamarabb eliszkolni. Pedig régen is volt ilyenje (ugyanígy tépőzáras),csak más színű. Azt szétrágta teljesen, és mióta ezt az újat odatettem, rémüldözik. Majd rájön, hogy attól még,hogy a színe más,még nem fogja megtámadni. :)
Most a földön sétálgat már egy ideje,ami meglep,mert nem szokása.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2013 márc. 4, 18:25 
Ildi írta:
Igen, fenn van youtube-on... :) Bár jó régiek azok a videók, azóta sokkal szebben beszél, és persze sokkal több mindent tud.
Tegnap vettem neki új játékokat, egész este megrettenve ült a kalitkában,és szemlélte az idegen tárgyakat. :) Pedig még mogyorót is tettem rá, hogy kívánatosabb legyen a dolog. Beszari madár. :lol:

Az én Alfi-m is félős, úgy járok túl az eszén hogy vagy sötétben teszem oda a játékot, vagy mikor nincs bent a kalitkában.
Nem tudom milyen játékokra gondolsz?
Arra nagyon szépen megkérlek ( a madarad érdekében), hogy csak természetes, és festés/lakkozás nélküli dolgokat adjál neki!
( Tükröt, műanyag dolgokat tilos, mert megrágja, a gyomrába kerül, és kampec...
Számukra nincs nagyobb öröm, mint egy fűzfa/nyírfa ágat rágcsálni, vagy egy kis pitypangot, tyúkhúrt, lóherét, egyebet...ha tudok segíteni a számom: 30/6383000
Van nagyon sok hasznos szakirodalom is!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2013 márc. 4, 17:42 
Igen, fenn van youtube-on... :) Bár jó régiek azok a videók, azóta sokkal szebben beszél, és persze sokkal több mindent tud.
Tegnap vettem neki új játékokat, egész este megrettenve ült a kalitkában,és szemlélte az idegen tárgyakat. :) Pedig még mogyorót is tettem rá, hogy kívánatosabb legyen a dolog. Beszari madár. :lol:

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2013 márc. 3, 17:47 
Betty írta:
Sziasztok jákósok!

Mi újság veletek? Nagyon csendes ez a topik. Remélem mindenkinek jól van a szürkéje :)

Nálunk Kincső és Gyuri is jól van szerencsére. Rosszak-égedelmek de hát jákók... :D
Ma 8-9 fok volt felénk így majdnem az összes ablakom megtisztítottam. Kincsőék szobájában jó poros a függöny mindig, nem győzöm porolni. Mondtam is nekik, hogy milyen rendetlenséget csináltok mindig! Gyuri megint beszólt, hogy dugó van :)

Szia!

Mióta figyelek nagyon a páratartalomra, és hetente 2-3 alkalommal zuhanyoztatom Alfit, alig van por...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2013 márc. 3, 15:23 
Szia Ildi!

Üdv a jákósok közt :) Ha Csöglét láthatjuk a youtube-n akkor tudom ki is ő :) Pár éve láttam először és a neve nem egy gyakori név így megragadt az emlékezetemben. Jópofa szürke ő is :)

Hozzászólás 2013 márc. 1, 17:08 
Sziasztok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Van egy jákóm, decemberben múlt 6 éves, Csögle a neve (szerintem inkább fiú), és valószínűleg kicsit összezavarodott,mert épp azt mondogatja, hogy "jó éjszakát!". :D

IDRE tag

Hozzászólás 2013 feb. 16, 20:10 
Sziasztok jákósok!

Mi újság veletek? Nagyon csendes ez a topik. Remélem mindenkinek jól van a szürkéje :)

Nálunk Kincső és Gyuri is jól van szerencsére. Rosszak-égedelmek de hát jákók... :D
Ma 8-9 fok volt felénk így majdnem az összes ablakom megtisztítottam. Kincsőék szobájában jó poros a függöny mindig, nem győzöm porolni. Mondtam is nekik, hogy milyen rendetlenséget csináltok mindig! Gyuri megint beszólt, hogy dugó van :)

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2013 jan. 19, 20:43 
Sikerült.
Így a Venezuela csajok mellé került egy hím is.
Úgy néz ki az egyik már le is csapott a legényre... :mrgreen:

Hozzászólás 2013 jan. 16, 20:11 
Ennek örülök!
Jó tudni, hogy jó helyre került a "gyerek"!!! :-D[/quote]

Szia!
Mindent megteszünk,hogy jól érezze magát a kis drága.
Mi van a
sanyikkal sikerült gazdát találni nekik?

Hozzászólás 2013 jan. 13, 15:58 
Gábor1221 írta:
tasi írta:
Gábor1221 írta:
:04:
kicsit megkésve de boldog új évet kívánunk mindenkinek. :oops:

Sziasztok!

Hogy vagytok?
Láttam a képeket Déziről.
Úgy tűnik sikerült beilleszkednie a családba!! :-D

Szia
Köszi jól vagyunk Dézy is jól van.
Én vagyok a kedvence. Imádom.:)

Ennek örülök!
Jó tudni, hogy jó helyre került a "gyerek"!!! :-D

Hozzászólás 2013 jan. 13, 12:25 
tasi írta:
Gábor1221 írta:

Sziasztok!

Hogy vagytok?

Szia
Köszi jól vagyunk Dézy is jól van.
Én vagyok a kedvence. Imádom.:)

Hozzászólás 2013 jan. 11, 23:46 
Gábor1221 írta:

Sziasztok!

Hogy vagytok?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2013 jan. 11, 18:07 
Tim72 írta:
Tegnap kaptam a hírt, hogy jövő héten pénteken mehetek a kis jákóért! :) Nagyon izgatott vagyok, meg kicsit félek is. De ez életem egyik legszebb ajándéka! :D

Na, azt a kis időt már ki lehet bírni. ;) Majd tegyél fel képeket róla!

Hozzászólás 2013 jan. 11, 17:23 
Sziasztok!
Tegnap kaptam a hírt, hogy jövő héten pénteken mehetek a kis jákóért! :) Nagyon izgatott vagyok, meg kicsit félek is. De ez életem egyik legszebb ajándéka! :D

Hozzászólás 2013 jan. 10, 8:55 

Valódi név: Donát

Hozzászólás 2013 jan. 7, 17:47 
Rendben, köszönöm, akkor erre odafigyelek, és próbálgatom melyiket fogyassza szívesebben.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2013 jan. 7, 17:12 
Warhawk írta:
gigollo írta:
Szerintetek ez a fajta eleség adható jákó papagájnak?

Nem. Sőt...

Prestige nem Prestige , mindent kóstolj meg és ha nem eszi meg ne erőltesd én már találtam Prestigben is egyszer dohosat, de ennek ellenére mindig azt veszem az a legjobb minőségű kiprobáltam az összes többit is általában ehetetlen. Kakapo nagyon kényes sokféléből kell kinálgatni , mire a herceg kisasszony eszik belőle. Kisebb volt próbáltam erőlteti inkább nem evett egész nap, ha erőltetsz valamit féle , hogy olyat eszik meg amit magától nem enne , mert pl penészes és az megölheti.. ezért nem erőltetek semmit és váltogatom amennyire csak lehet , ha valami nem jó hosszú távon akkor se legyen gond. Sok mag keverék simán koszos, vagy rá van irva emberi fogyasztásra nem alkalmas na ilyet véletlenül se...

Hozzászólás 2013 jan. 7, 17:05 
Tim72 írta:
. Otthon ülős típus vagyok, de azért nyáron egy - egy hétre el szoktunk utazni.

Nagyszülők ? Régebben mi is elutaztunk egy hétre addig az unoka mamával és papával volt egész nap dumált nekik és visitott ha magára hagyták ;) jól megvoltak. Első alkalommal amikor hazajöttünk úszott a boldogságban, hogy újra lát kaját is öklendezett vissza nekem , ilyet sem előtte sem utánna nem csinált.
Úgy tünt azt hitte örökre eltüntem, második alkalommal már rutinosan kezelte a helyzetett , megjöttem ok.

Hozzászólás 2013 jan. 7, 17:02 
nagynejutka írta:
B.U.É.K

:lol: BUÉK!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 148  Következő