Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 nov. 3, 23:14 
Vendégségben voltunk Csipuskánál!!! Talpig úriember , nem féltékenykedett , barátkozott azonnal fantasztikus volt! Köszönöm Éva!!

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2010 nov. 3, 22:12 
Sol írta:
Tartok a félrenyeletésől azért nem szeretném én etetni :roll:

Egy olyan idős jákóbébinél amit már csak reggel és este kell kézzel etetni nem kell tartani a félrenyeléstől.
Ilyen idős korban már önállóan is csipegetnek.
Esetleg a mohóságuk miatt tudnak picit félrenyelni, de simán "kiprüszkölik"!
Ha a tenyésztő rendes ember, megmutatja hogyan kell, elmondja mire vigyázz stb...
Ha kedvencnek akarod, így szorosabb kötődés alakul(hat) ki benne irányodban! :)
Persze, egy már teljesen önállóan hozzád került madár is nagyon ragaszkodó tud lenni.
(De én a házikedvencek esetében is azt vallom, hogy egy madárnak madár a párja!)

Valódi név: M.Ildikó

Hozzászólás 2010 nov. 3, 21:35 
Tartok a félrenyeletésől azért nem szeretném én etetni :roll:

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 nov. 3, 21:32 
Sol írta:
Azért kérdeztem rá, mert nekem ma 170e Ft-ot mondtak, és nem voltam tisztában vele,hogy ez most sok vagy kevés.
Esetleg azt még megírnátok hogy kb milyen idősen lehet "elhozni" a madarat,hogy már önálló legyen?

Az egy pöttyet drága szerintem. Elhozni már akkor is lehet amikor még reggel és este meg kell etessed. Amúgy teljesen elválasztva 3,5 hónapos kortól mondanám.

Hozzászólás 2010 nov. 3, 21:18 
Rendben,köszönöm :wink:
Azért kérdeztem rá, mert nekem ma 170e Ft-ot mondtak, és nem voltam tisztában vele,hogy ez most sok vagy kevés.
Esetleg azt még megírnátok hogy kb milyen idősen lehet "elhozni" a madarat,hogy már önálló legyen?

"Magunkénak tudni egy kis lényt, méltónak lenni a szeretetére, a kezünkben tartva érezni szíve minden dobbanását, élvezni a bizalmát, s végül megérteni, hogy összetartozunk.Ez igazi örömöt jelent az életben."

IDRE tag

Hozzászólás 2010 nov. 3, 20:58 
Sol írta:
Sziasztok!

Remélem jó helyen kérdezek rá...
Egy kézzel nevelt, kölyök jákó papírokkal mindennel együtt milyen áron mozog most kb?

150-160e Ft. Ennél picit olcsóbbak is vannak és drágábbak is persze, de ez az átlag.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 3, 20:57 
Sol írta:
Sziasztok!

Egy kézzel nevelt, kölyök jákó papírokkal mindennel együtt milyen áron mozog most kb?

130 ezertől felfelé. 140-150 körül már jó helyről lehet jákót vásárolni.

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólás 2010 nov. 3, 20:49 
Sziasztok!

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 nov. 2, 17:10 
Na megpróbáltam a wc papir gurigát. Édes szivem azt se tudta hogyan bújjon annyira félt. Felraktam a kalit tetejére na majd meglátjuk. Az ötlet jó köszönöm!

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 nov. 2, 16:06 
Nem labdat irtam, csak annak nevezem az osszegongyolt zoknikat. A labdan nem tud fogast talalni. Eppen most hagytuk abba a labdazast (termeszetesen zoknival). Nagyon orultunk mind a ketten, Csipike is jokat nevet rajta, ahogy en is.O a kalitka tetejen, en meg ugralok korulotte igyekszem elkapni, ahogy dobja, hogy ne kellejen lehajolnom erte. O ugyanigy igyekszik elkapni es kapasbol dobja is el messzire.
Amit meg nem irtam, nem minden etelt teszek neki a taljaba. A sargarepat igyekszem a legkulonbozobb helyekre bedugni a kalitka racsan, sokszor a feje felett. Most is kapott paprikacsutkat, amin nagyon szivesen ragcsalja a magokat, azt is a feje fole tettem a kalitkaban, onnan csipegette le.
Altalaban van jatek a kalika tetejen. A felso ulobotja olyan magassgban van, hogy nyujtozkodva eleri a kalitka tetejet, igy sokszor olyasmivel jatszik, ami ott van fent. Gorgeti, csipegeti. El szoktam nezegetni, hogy milyen ugyesen tudja egyensulyozni a jatekot, ha nem akarja, hogy leesssen.
jaj, de cuki!! :lol: :lol:

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 2, 14:41 
Köszönöm a sok jó ötletet, ki is próbálom őket.
Hintázni Zénó is szeret, és a mobil, illetve a távirányító is a kedvence...
A kislabda nem nagyon érdekli...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 nov. 2, 14:05 
Ooooh, en rengeteg jatekot tudok, es veszek is Csipuskanak. Eloszor is ha nem is olcson, de rengeteg jatekot lehet venni a Fressnapf-ben. Fabol, kotelbol, muanyagbol. En naponta cserelem a jatekait, jol elszorakozik vele, piszkalja, szereli,hintazik rajta, stb. Ezen kivul a ti madaratok meg fiatal, nagyon szeretnek kukucsosat jatszani. En a lyukas zoknikat paronkent gombocca hajtogatom, es imad vele labdazni. Egy kesz kapus ez a madar, ropteben elkapja a labdat, es maris bobja el. Ezen jokat nevetunk.
A kalitka tetejere mindenfelet feldobalok, amivel ugyis jatszhat, azt nagyon szereti ledobalni, en meg visszahajigalom neki, ezen is nagyon jol szorakozunk, es nekem is megvan a napi torna. :lol:
Ezek ures muanyag tarolok, folpack gurigaja, wc papir guriga amit szet is ragcsal,rongyok. Nagyon szereti a rongyokat behuzigalni a kalitkaba, es ragcsalja. Szoktam neki ures uditosuveget adni, picike vizzel az aljan, hogy ne boruljon fel. Ledolgozza rola a papirt, ki akarja nyitni a tetejet, stb. Aztan ugy is adok muanyag flakont, hogy egy kicsit osszenyomom, es ugy csavarom ra a tetejet, igy meg tudja csipni, jol eljatszik vele, mig lecsavarja a kupakot.

En ugy tudom, hogy mi semmi betegseget nem kaphatunk el a madartol. Ezerrt nalunk is elofodul nyelves puszi is, nagy fogturkasz a dragam.
A nathat, influenzat, tenyleg elkaphatja az embertol, erre nagyon kell vigyazni. Olyankor jobb nem a kozelebe menni, lehetoleg sokat szelloztetni, es nem engedni, hogy a szamban kotorjon.Termeszetesen sokat kezetmosni, es a zsepitol tavoltartani.
Azt nem tudom megoldani, hogy ne jojjon a kozelembe, e idegeneket kerek, hogy ha betegek, ne jojjenek hozzank.

Meg a jatekokrol szereti a fa ceruzat szetbontani, egyaltalan mindent oda lehet adni jatszani, amit nem talalsz veszelyesnek szamara. En a tonkrement golyostollakbol kiveszem a betetet, az is tobb oras munka, mig darabokra szetszereli. Mindenre nagyon kivancsi, muszaj foglalkoztatni, kulonben unalmaban tepkedni kezdi a tollat.

Valódi név: h-né gaby

Hozzászólás 2010 nov. 2, 13:37 
Szia!
Mi is 7 után vagyunk együtt :D . Én egy cseresznye fa ágat héjjaztam le, és az van 2 hintakampóra lógatva. Erre fa függönykarikákat,és köteleket, hintákat lógattam. Mellesleg ez a nappali disze :) A karikákat húzkodja szivesen és dobállózik velük. De nálam is kb10 percig, és ugyanazt teszi mint a tied. De egyvalami a távirányitó minden másnál érdekesebb.
A kis kolompot néha el szerelgeti, de ennyi. Én is merengtem, most azt találtam ki, hogy nagy fa gyöngyöt meg az átfúrt fa épitő kockákat fűzök fel kötélre. Nekem sincs jobb ötlet. Szép napot!

Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.
Anatole France

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 nov. 2, 12:58 
Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni, hogy milyen játékot készítsek Zénónak?
Illetve lehet-e ezekkel a madarakkal valamit játszani? Kislabda, vagy ilyesmire gondolok...
Totyi nagyon szeret a létráin mászni, és lelógó dolgokat "bögyörészni", de Zénó ha kijön repül egyet-kettőt, utána a vállamra ül, egy darabig puszilgat a csőrével, (nyelveset is akar adni), a fülemet macerálja, aztán egy lábra áll, és alalszik.
Ha felébred ugyan ez pár percig aztán újra szunya, persze legtöbbször este 7.30után vagyunk együtt.
A Jákótól el lehet kapni valami betegséget?
Ő állítólag elkaphatja tőlem a náthát...igaz ez?

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 nov. 1, 21:55 
Azt tervezzük Évával , hogy Kakapo meglátogatja Csipuskát. Egyikönknek sincs ilyen randevu lebonyolításban tapasztalata.
Van vmi amire tekintettel kell lenni ? Csipuska lesz otthon (fiú) Kakapo jön látogatóba (kislány).

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 30, 12:33 
A választ a csevegőbe írtam, mivel ez már tényleg nem csak jákós téma...

Hozzászólás 2010 okt. 30, 12:24 
Talán még annyit, hogy ne csak a jákósok gondoljanak ebbe bele, hanem mindenki, aki papagájt tart... :!:

Hozzászólás 2010 okt. 30, 12:19 
Warhawk írta:
Mátyás Gábor írta:
Szerintem jó esély van rá, hogy sok magyarországi jákó ősét így hozták be Afrikából... :?

Valószínűleg minden vadon befogottat így vagy ehhez nagyon hasonló körülmények között szállítottak.

Egyetértek Warhawk hozzászólásával.
De a valószínűt 99,9%-ra módosítanám...
Azon azért elgondolkodhat mindenki, ha belenéz a jákója szemébe, hogy apa-anya, nagypapa-nagymama... stb. mennyire megszenvedett azért, hogy nekünk egy jó fej, aranyos, "beszélő" papagájunk lehessen... :?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 okt. 29, 21:11 
Mátyás Gábor írta:
Szerintem jó esély van rá, hogy sok magyarországi jákó ősét így hozták be Afrikából... :?

Valószínűleg minden vadon befogottat így vagy ehhez nagyon hasonló körülmények között szállítottak.

Valódi név: Mátyás Gábor

Hozzászólás 2010 okt. 29, 20:41 

"Amíg meg nem tapasztaltuk milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik"

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 148  Következő