Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 szept. 24, 8:49 
Viszont az Ara hangutánzó képessége csak töredéke a Jákóénak úgy tudom.
Melyik a jobb tulajdonság? :)

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 24, 8:37 
Na tessék...mindig szerettem volna egy Jákót, erre azt olvasom hogy nem annyira intelligens mint az Ara...
Ez komoly?
Egyébként én soha sem csonkítanám meg egyik madaram sem, ők így szépek ahogy a természet megalkotta.
Nem akarom az én kényem-kedvem szerint alakítani őket, hiszen mindegyik egy tündéri egyéniség.
Még ha Totyi pl. mindent meg is rág...(utoljára unokatesómnak szánt cserepes gerberáról csippentette le a szépen kinyílt virágot, de nem baj van mégrajta bimbó majd kinyílik)
Néha egy-két kábelt is megkóstol, arra meg van szigetelőszalag.
Az íróasztalom pedig mióta bekerült a dolgozószobámba, mindig letakarom.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 24, 0:09 
Amit elmondtál az Arádról az nagyon nagy dolog szerintem , irigyellek érte.

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2010 szept. 23, 23:53 
Jó, nevezd engedelmességnek, de nemmindég engedelmes egy ara, az attól vügg fajtáján belül mennyi inteligencia szorult belé.Az emberek álltalában engedelmesek, mert az oviban, az iskolában sőt később is azt tanulják meg, az van beléjük táplálva. Sőt, nem mondanak nemet a munkahelyükön mert kirugják őket. Az elmult időkben mindég azt hallják a fiatalok " tanulj jól képezd magad, hogy jó munkahelyed legyen. Nálam -a tanulj jól, képezd magad hogy jó vállalkozó legyél. Sok fiatal tanult és jól teljesit vállalkozóknak. Most engedelmes az ember, vagy inteligens?Inteligens, hogy jól termeljen vagy jó vállalkozó legyen?

Hozzászólás 2010 szept. 23, 21:43 
africz írta:
zsuzsanna írta:
Warhawk írta:
Bár nem jákó, de ... egyszer láttam egy egyértelműen nem megvágott szárnyú arát egy vendéglő melletti fán. Nem ment el, egész nap ott volt. Este a tulajhoz repült, az a kezén hazavitte, reggel ugyanígy kihozta. Azóta sem tudok rájönni, miért nem ment el soha arról a fáról......

A jákó makacs nem annyira inteligens mint az ara. Mondhatni butább.Az enyém sétál napközben az udvaron, ha felmászik a szomszédom keritésére csak szólnom kell neki azonnal sarkonfordul és odajön hozzám. Na persze volt rá példa hogy lekevertem neki nem is egyszer de meg kellett tanulnia szótfogadni. Azóta tudja a rendet és már engedelmes.

Állatparkokban is kizárólag arát és kakadut láttam idomitva, de csak Arákat láttam a szünetben üldögélni és várni a következő előadást tudtak repülni de nem mentek sehova. :shock:

Az engedelmesség nem intelleganica kérdése, az természet függő.

Hozzászólás 2010 szept. 23, 21:15 
Warhawk írta:
Bár nem jákó, de ... egyszer láttam egy egyértelműen nem megvágott szárnyú arát egy vendéglő melletti fán. Nem ment el, egész nap ott volt. Este a tulajhoz repült, az a kezén hazavitte, reggel ugyanígy kihozta. Azóta sem tudok rájönni, miért nem ment el soha arról a fáról......

A jákó makacs nem annyira inteligens mint az ara. Mondhatni butább.Az enyém sétál napközben az udvaron, ha felmászik a szomszédom keritésére csak szólnom kell neki azonnal sarkonfordul és odajön hozzám. Na persze volt rá példa hogy lekevertem neki nem is egyszer de meg kellett tanulnia szótfogadni. Azóta tudja a rendet és már engedelmes.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:53 

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:51 
molnarl.g írta:
Ma volt egy kis "költözködés" Totyi a galléros bekerült a dolgozószobámba, és Zénó kikerült a nappaliba mert itt többet vagyok, és itt nézem a tv-t is hátha tanul valamit a tv-ből is.
Mivel Totyi nagyon mozgásigényes majd ki kell engednem a nappaliba is, mert a dolgozószobám 3x1,5 méteres alapterületű, elég lehet ekkora terület is repülni neki?
Azért mert Zénó fél tőle, mikor kiengedtem Totyit egyszerre ment Zénó kalitkájára, Zénó pedig fújt.
legfeljebb ameddig Totyi kirepüli magát addig letakarom Zénót...

Kinek,mi a véleménye?

későb még le is fogja harapni a lábát, ha rá száll a ketrecére.Hihetetlenül gyorsak tudnak lenni.Az enyém ma megcsipett, mert megsimogattam a másik fejét.Kiszámithatatlanok, féltékenyek ezért is hivják őket egy gazdás madárnak. Szerintem bőven elég neki a dolgozószobád de ha a szabadságot nézzük nincs az a nagyság ami elég.Az én jákomnak le van vágva a szárnytolla, ő kint van a kertben és a fán szokott lenni. Felmászik a tetejére, eszi a rügyeket, megrág mindent a gyümöltől kezdve ami jön. Rengeteget van kint a levegőn.

Hozzászólás 2010 szept. 23, 20:38 
Ma volt egy kis "költözködés" Totyi a galléros bekerült a dolgozószobámba, és Zénó kikerült a nappaliba mert itt többet vagyok, és itt nézem a tv-t is hátha tanul valamit a tv-ből is.
Mivel Totyi nagyon mozgásigényes majd ki kell engednem a nappaliba is, mert a dolgozószobám 3x1,5 méteres alapterületű, elég lehet ekkora terület is repülni neki?
Azért mert Zénó fél tőle, mikor kiengedtem Totyit egyszerre ment Zénó kalitkájára, Zénó pedig fújt.
legfeljebb ameddig Totyi kirepüli magát addig letakarom Zénót...

Kinek,mi a véleménye?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2010 szept. 22, 22:38 
Warhawk írta:
Van itt KEA topik és van olyan is aki keát tart Magyarországon. Állítólag eszement jófej madarak :lol:

Azok :) Sajnos csak filmen láttam őket és ezt a 3-at az állatkertben.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 22, 21:30 
Van itt KEA topik és van olyan is aki keát tart Magyarországon. Állítólag eszement jófej madarak :lol:

Hozzászólás 2010 szept. 22, 21:26 
Nem jákó de egy nagyon kedves Kea volt a Budapesti Állatkertben, imádtam őket , talán a az alábbi fotó is bizonyitja ennyire közel engedett (nem volt gyakori) aztán olvasom a hírekben, hogy be ment egy óriás kigyó ami megölte mind a hármat.
Ez hazugság természetesen az óriás kigyó nem öldököl, elkap vmit azt nem engedi megfolytja majd lenyeli..

Keak egyuttmüködő madarak, sohasem várnák meg , hogy sorja megőlje őket, kedvenc játékuk egy katonai bakancs volt amit apro bakancsokra szedtek szét , kigyó nagyon porul járt volna.

Vagy ellopták őket vagy ellopták...

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 22, 21:14 
molnarl.g írta:
Sajnos nekem sincs profi gépem, egy 5éves kis Olympus géppel csináltam.
Eddig a céges telefonom 2MP-es SonyEriccson volt, de most már az sincs, csak egy Nokia 2330.

nagyon jól elkaptad! Gondolom Zeno rá repült a gépre, Kakaporol nehez kepet csinalni, mert szereti a gepeket ... szetszedni :)

Hozzászólás 2010 szept. 22, 19:54 
Sajnos nekem sincs profi gépem, egy 5éves kis Olympus géppel csináltam.
Eddig a céges telefonom 2MP-es SonyEriccson volt, de most már az sincs, csak egy Nokia 2330.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 22, 18:54 
Laci nagyon jó képeket csinálsz, gratulálok hozzá! :) A jákónál pedig egy olyan jól elkapott pillanat ahogy repül, hogy csak dícséretet érdemel. Én sosem tudtam így lefotózni őket, mondjuk nincs is hozzá profi gépem :wink:

Hozzászólás 2010 szept. 22, 16:48 
Köszi a bókot Sziszi!
Vannak jobb képeim is, egyéb állatokról, csak türelem kell hogy kivárja az ember a legjobb pillanatot...Ha megtalálom küldök egy példát...
Egyébként valamiért szeretnek az állatok...már többször is szállt a kezemre csak úgy lepke, itt éppen kéznél volt a telefonom...
Kép

Kép

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2010 szept. 22, 14:18 
molnarl.g írta:
Kép

Ez a kép csúcs lett. Szakkönyvbe való :)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 22, 10:25 
Kép

Kedvenc képem :) Nagyon jól sikerült. Szerintem csajszi a kis drága és Laci egyáltalán nem igaz, hogy a jákólányok butábbak!!Mindkét nemű jákó egyformán okos.

Hozzászólás 2010 szept. 21, 22:20 
Három bébi...nagyon kultúrált körülmények között tartja a madarait, szoktam menni kiállításra nézegetni, de ennyi fajta papagájt még nem láttam...

Hozzászólás 2010 szept. 21, 22:17 
molnarl.g írta:
Pécs mellett egy kis faluban lakik, Szabó László ha jól emlékszem...pont 3 Jákója volt.
Persze volt rengeteg egyéb madara is olyanok amilyent még a kiállításokon sem láttam...

mármint 3 pár. nagyon szép a kis jákó

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77 ... 148  Következő