Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 szept. 13, 23:13 
Jaj, de edes Zeno!! :lol: :lol: Olyan kellemes olvasni, ahogyan fejlodik a kis draga.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 13, 21:33 
Most tettem be a helyére Zénót, ameddig a tv-t néztem a hasamon ült, és simogattam, nagyon élvezte, majdnem elaludt közben.
Most már egyre gyengédebb hozzám, nem fogja meg az ujjam erősen, csak próbálgatja hogy mi az ami még nem fáj nekem.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 13, 21:18 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Oda jutottunk Zénóval, hogy azt hiszi az ujjam egy cumi, úgy kapdossa befelé mintha kaja jönne belőle...
Imád fecskendőből inni is, de az ujjam azt hittem először hogy le akarja harapni, erre kiderült hogy "cumizni" akar belőle.
Ez normális?

Etesd a szádból , imádni fog.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 13, 20:59 
molnarl.g írta:
Imád fecskendőből inni is, de az ujjam azt hittem először hogy le akarja harapni, erre kiderült hogy "cumizni" akar belőle.
Ez normális?

Igen, ezek szerint még igényli az etetést amit megszokott. Ki fogja nőni. :)

Hozzászólás 2010 szept. 13, 20:33 
Sziasztok!

Oda jutottunk Zénóval, hogy azt hiszi az ujjam egy cumi, úgy kapdossa befelé mintha kaja jönne belőle...
Ez normális?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 szept. 13, 9:35 
molnarl.g írta:
Az lenne még a kérdésem, hogy a simogatás nem árt-e a tollának?

Nem, de csak gyengéden. :) A tarkóját is simogasd, azt minden madár szereti (ha megfigyeled a párban tartottak is szokták egymás tarkóját tollászni).

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 szept. 12, 22:17 
molnarl.g írta:
Zénónak most egy 70x50x90-es kalitája van, ahogyan növekszik, és lesz pénzem rá, szeretnék egy gurulós, igazi nagy kalitkát venni.
Most anyagilag eléggé "leszívott" a "gyerek" vásárlása.
Ma már kiült a kalitka szélére, most pedig az ülőfáján ül az ablakban itt mellettem.
Néha kicsit elrózsaszínesedik a tolll nélküli része az arcán, remélem ez nem baj...
Talán csak felmegy a vérnyomása, vagy elpirul...
Most minden rezdülését figyelem, még nem volt kisbabánk talán azért aggódok annyira.
Drága volt a Zénó, de a pénz nem érdekel, ha van költöm, ha nincs össze húzom magam, a sírba úgyis csak azt viszem magammal ami rajtam lesz.
Szóval nem az ára miatt aggódom mindenért, hanem mert egyre jobban szeretem ezt a kis társam.
Laci

Én is nagyon aggodom érte ha vmi történik ez természetes, kérdezz aztán remélem vki tud rá válaszolni. Sokat foglalkozz vele sok puszi oleles az nagyon fontos, ha enni adsz neki egyel elotte belole es minden ujbol csak keveset aztan ha nincs vele gond lehet kicsit tobbet. Szeretnek zuzni, ragni nem permetezett gyumolcsfa agak, sarga fuzfa amit adtam neki eddig. Mindenfele gyumolccsel szoktam probalkozni, keves sikerrel. Gyumolcsle az be megy konnyeden , szambol szokott inni , tud poharbol is de "dedos" maradt imad a szambol inni, enni. A termeszetben is gyakran adnak egymasnak kajat es fogsagban is lattam ahogy a parok etetik egymast , igy hat rahagytam.

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 szept. 12, 21:31 
En szoktam simogatni a hatat is, de azt nem nagyon szereti ugy vettem eszre. Mikor nagy bujas van, akkor finoman szoktam a szeme korul is simogatni, meg megfigyeltem, hogy szeret bebujni a markomba a kis fejevel, akkor nem fogom meg a fejet, csak korulolelem. :lol:
Majd kesobb meglatod, a hatara fekszik , es hagyja a tokajat is simogatni, imadom!!!

Hozzászólás 2010 szept. 12, 20:58 
Az lenne még a kérdésem, hogy a simogatás nem árt-e a tollának?
Eddig a fejét simogattam, és a nyaka körül, ott különösen gyengének tűnik a bőre.
Csak úgy kell simogatni, mint egy kutyát?
Vagy erősebben? Gyengébben?

Hozzászólás 2010 szept. 12, 20:55 
Szia Betty!

Ha ketten voltak együtt a Jákók, akkor ők voltak Zénó tesói, mert három közül választottam 145 000,- ért a Zénót, és mondta a tenyésztő hogy viszi őket.
Most keményen kajál Zénó, egy egész Vitakraft Kräckert lerágott.
Nappal csak aludt szinte, most meg nem akarom lekapcsolni a villanyt neki mert már egy órája eszik.
Délután volt kint, az ablakban ült az ülőkéjén, mikor vissza tettem az nem nagyon tetszett neki.
Itattam fecskendőből, mert nem láttam még inni, de hívtam a tenyésztőt, azt mondja csak nosztalgiázik a madár, mert fecskendővel volt etetve.
Friss diót akkor ezek szerint ehet...már hullik a fáról itt a kertben.
Várom amit megbeszéltünk...
Laci

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 12, 20:47 
Ha kapar a madár, az hisztit jelent. Ha már simogattad, akkor valószínű azt akarja ilyenkor, hogy foglalkozz vele, vagy ha volt kint, akkor ki szeretne jönni. Most nagyon következetesnek kell lenned és ha ilyet csinál nem szabad megsajnálni és kivenni, mert akkor mindig ezt fogja csinálni, ha el akar érni valamit. Persze ezt könnyű mondani. Én elrontottam korábban ezt a fajta nevelést, de nem számított, hisz amikor itthon voltam azonnal kijöhettek.

A börzén én is láttam ezt a fiatal jákócsapatot és ők valóban szépek voltak. Azért írtam, hogy kb két helyen volt olyan madár, akit ha nincs jákóm megvettem volna. 145 ezerért adták az egyik helyen őket, a másikon 160-ért. Ott is láttam, hogy kaparnak ketten is :) Megsimogattam a fejüket, de ez nem volt elég....gondolom jöttek volna ki :)

Hozzászólás 2010 szept. 12, 19:54 
Sziasztok!

Én is mentem volna Monorra Jákót venni, de azt tanácsolták hogy inkább közvetlenül a tenyésztőtől vegyem.
Végül is Zénó lett a neve, mert más név valahogy nem passzolt rá.
Kétszer is átlapoztam a naptárat.
Most már kialakult Zénó napirendje, úgy veszem észre hogy inkább este elevenedik meg.
Most is éppen a kalitka alját kaparja teljes erőből, mindig csak egy sarokban, és érdekes hogy Totyi ameddig ebben a kalitkában volt, ő is ugyan ott kapart mint Zénó.
Most tettem be neki egy farostlemezt, hogy ne a fémet kaparja.
Totyi egy idő után leszokott a kaparásról.
Ez más Jákónak/nagymadárnak is szokása?
Ki akar szökni?

Valódi név: Ferenc

Hozzászólás 2010 szept. 12, 18:58 
Én elég szép jákókat láttam.

Kép

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 szept. 12, 18:41 
Voltam Én is ma Monoron, de nem láttam ezt a jákót. Volt egy jópár jákó, de szegények, hogy néztek ki :( Két helyen láttam baby jákókat, akik jó állapotban voltak, de csak nézegették őket.
Az Én madaraimban is van egy-két piros toll...Gyurcsinak a két szárnya tövében, Kincsőnek medig a szárnya alatt van egy pár piros. Szerintem egy-két piros toll minden jákónál található itt-ott.

Hozzászólás 2010 szept. 12, 18:16 
molnarl.g írta:
Ha nem lenne vevő rá, nem gyártanának ilyen szerencsétlen mutáns madarakat.

Azért én nem nevezném szerencsétlen mutánsnak, ez csak egy színváltozat, a madárnak ettől baja nem lesz. (Esetleg kiröhögi a többi jákó? :D ) Szóval ettől még a madár egészséges.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2010 szept. 12, 17:33 
Ha vadon fogott akkor nyitott gyűrű van rajta.
A képen nem látszik, biztosan hátul van rajta a vágás.
Ezeket természetesen utólag teszik a madárra.
Ezeknek is van egy kódja ami alapján kiállítják a CITES engedélyt.
Néhány éve még lehetett Mo-ra importálni vadon fogott jákót, valszeg akkor került vagy az országba, vagy csak az EU területére, mert persze azon belül ma is lehet adni-venni ezeket a madarakat.
Nem EU-s országokba a mai napig importálják ezeket a szerencsétleneket.
Szerbiában pl. minden további nélkül találhatsz gyűrű és papír nélküli jákókat amiket ügyes emberek simán "átöptetnek" a határon hozzánk, ezért vigyázni kell, hogy ilyen madarat véletlenül se vegyetek!

Személyes véleményem szerint nem a túltenyésztés játszik tréfát ezzel a madárral, hanem a genetika.
Ha beleolvasol a - Teljesen piros (vörös) jákó- alfórumba, akkor látni fogod, hogy Afrikában, tudatosan tenyésztik az ilyen, sőt a teljesen piros jákókat.
A szabad természetben néha-néha előfordul olyan madár ami több-kevesebb piros tollat hordoz magán ott is ahol a többi szerény, szürke. (Ez alapozza meg a fent említett tenyészetet is).
Ezeket a madarakat a bennszülöttek is előszeretettel tartják házikedvencnek és "király jákónak" hívják őket.

Ennyit dióhéjban.
Szerintem 8)

Hozzászólás 2010 szept. 12, 16:46 
Nekem nem tetszik ez a tarka Jákó, bár ez ízlés dolga.
Én mindenből az eredetit szeretem.
Pl. nem iszom alkoholmentes sört, nem iszom koffeinmentes kávét, stb.
A Jákó úgy szép ahogy van, szürkén, egyszerűen.
Szerintem ha a természet úgy rendezte, hogy szürkék legyenek akkor megvolt az oka, ilyen piros foltos Jákó szerintem a túltenyésztés eredménye.
Az emberek egy részének mindig az nem tetszik ami van...ebből élnek a hajfestékgyártók, a plasztikai sebészek, és az összes többi aki tudását hasznosabb dologra is fordíthatná.
Ha nem lenne vevő rá, nem gyártanának ilyen szerencsétlen mutáns madarakat.

Valódi név: Győző

Hozzászólás 2010 szept. 12, 15:52 
Üdv néktek. Vadon születnek eggyáltalán ennyire piros jákók? :shock:
Amúgy tetszetős. :)

Hozzászólás 2010 szept. 12, 14:44 
Pont erre gondoltam én is, vagy utólag buherálták rá, vagy talán még fészekből szedték ki, ámbár azt mondták elég vad. Akkor biztos utólag tették rá.

Kép

Hozzászólás 2010 szept. 12, 13:42 
Sziasztok!

Ha vadon befogott, akkor milyen gyűrű van rajta?
Lehet hogy hülyeséget kérdezek? kezdő vagyok...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 148  Következő