Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Horváth Amelita

Hozzászólás 2010 aug. 9, 10:29 
Warhawk írta:
Válasz innen: Téma: Videók, képek

Amii írta:
Pippi nagyon sokszor hisztizik :) ilyenkor nem mindig veszem ki , mert még a kutyusunk nem nagyon szerette meg az új " tesókát " :D igy még a papagáj kivétele nehézkes ilyenkor felvisszük a kutyust az emeletre vagy kivisszük sétálni ... ha hisztizik ti mit szoktatok vele csinálni ?

Meg kell keményíteni a szíveteket. Nézzétek levegőnek amíg abba nem hagyja. Egy idő után rájön, hogy semmit sem ér el vele. De ha időnként kivételt tesztek azt is nagyon hamar megtanulja és attól kezdve már minden esetet kivételnek fog tekinteni.

Ha már nagyon sokáig kapargat és hisztizik akkor oda megyek meg kinyitom a kalitka ajtaját , benyúlok aztán simogatom meg játszok vele .. de utána mikor otthagyom rá 5 pervre megint ujrakezdi..

Hozzászólás 2010 aug. 9, 10:17 
Attila annak idején engem is keményen le akartak beszélni a jákóvásárlásról. NEM SIKERÜLT! Annyira elszánt voltam, hogy bármit írhattak volna, akkor sem tudtak volna lebeszélni. nem bántam meg a döntésem.
Valóban nagy felelősség és arra készülni kell, hogy nyaralás kilőve jó pár évig, de megéri mert rengeteg boldogságot tudnak adni.
Kisgyerek mellé viszont nem ajánlott.[/quote]

Sziasztok!

Ez a téma engem is érdekel, úgyhogy becsatlakoznék. 2 feketesapkás és 2 nemes hím (ők négyen már jó ideje együtt élnek) vajon hogyan jönne ki a jákóval???? (Én már a sapisról is hallottam hogy bántja a gyereket, nálunk ilyen sosem fordult még elő, de ők nagyon szelídek)
Unokám is van kettő, a nemesekkel és a sapisokkal nagyon jó a viszony, együtt játszanak, esznek. Mért írtad hogy gyerek mellé ne???? Az unkáim állatszeretőek, a nagy már tud bánni a nagymadarakkal, nem piszkálja őket, a nemeseket és a sapisokat akkor simogatja, ha kifejezetten oda mennek hozzá simiért. A kicsit nem engedjük veszélyes közelségbe, mivel még erősen hadonászik, de ha kinn vannak őt sem bántják a tollasok.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 9, 9:48 
Válasz innen: Téma: Videók, képek

Amii írta:
Pippi nagyon sokszor hisztizik :) ilyenkor nem mindig veszem ki , mert még a kutyusunk nem nagyon szerette meg az új " tesókát " :D igy még a papagáj kivétele nehézkes ilyenkor felvisszük a kutyust az emeletre vagy kivisszük sétálni ... ha hisztizik ti mit szoktatok vele csinálni ?

Meg kell keményíteni a szíveteket. Nézzétek levegőnek amíg abba nem hagyja. Egy idő után rájön, hogy semmit sem ér el vele. De ha időnként kivételt tesztek azt is nagyon hamar megtanulja és attól kezdve már minden esetet kivételnek fog tekinteni.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 aug. 9, 9:14 
africz írta:
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Összel szeretnék egy Jákót venni, jelenleg van egy Hullámosom (Picúr), és egy Sárgahasú Gallérosom (Totyi), voltak Nimfáim is.
Szóval végig jártam a "ranglétrát".
Régi vágyam egy Jákó!
Vannak hírdetések az OLX-en pl. hogy 60 000,- meg ilyesmi valaki tört Magyarsággal hírdet Jákót...róla tud valaki valamit?
Lehet hogy csaló?
Szóval ősszel vennék egy kézzel nevelt fiatal Jákót, lehetőleg minél kedvezőbb áron.
Esetleg ha lehetne 3 részletben fizetném ki Karácsonyig.
Köszönöm segítségeteket!
Laci

Jako jo esellyel ki fogja nyirni a hullamosaidat.. feltekenysegbol, jatekbol stb. azonkivul nem kalitkaba valo, egesz embert kivan sok sok torodest en lebeszelnelek rola.

Attila annak idején engem is keményen le akartak beszélni a jákóvásárlásról. NEM SIKERÜLT! Annyira elszánt voltam, hogy bármit írhattak volna, akkor sem tudtak volna lebeszélni. nem bántam meg a döntésem.
Valóban nagy felelősség és arra készülni kell, hogy nyaralás kilőve jó pár évig, de megéri mert rengeteg boldogságot tudnak adni.
Kisgyerek mellé viszont nem ajánlott.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 9, 8:47 
A furán fordított hírdetéseket valóban csalók adják fel. Próbálnak előleget kérni a madarakért, aztán meg eltünnek. Én kíváncsiságból egyszer felvettem velük a kapcsolatot. A madár Angliából jött volna. Mikor írtam, hogy pont készülünk kiutazni és kérdeztem, hogy hol találkozhatnánk...eltüntek.

A jákók ára valóban nagyon nagy skálán mozog. Lehet már 150 ért is venni, de van ár, a csillagos égben is.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 aug. 9, 1:33 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Összel szeretnék egy Jákót venni, jelenleg van egy Hullámosom (Picúr), és egy Sárgahasú Gallérosom (Totyi), voltak Nimfáim is.
Régi vágyam egy Jákó!
Vannak hírdetések az OLX-en pl. hogy 60 000,- meg ilyesmi valaki tört Magyarsággal hírdet Jákót...róla tud valaki valamit?
Lehet hogy csaló?
Szóval ősszel vennék egy kézzel nevelt fiatal Jákót, lehetőleg minél kedvezőbb áron.
Köszönöm segítségeteket!
Laci

Jako jo esellyel ki fogja nyirni a hullamosaidat.. feltekenysegbol, jatekbol stb. azonkivul nem kalitkaba valo, egesz embert kivan sok sok torodest en lebeszelnelek rola.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 aug. 9, 1:31 
molnarl.g írta:
Ez az illető hírdet az Expresszben is, és külömböző területi hírdető oldalakon is.
Mostanában nézegetem a hírdetéseket, és sokszor találkozom a hírdetéssel, más madarakat is hírdet.
Gyanús volt, hogy ilyen olcsó (bár nekem nem lenne rossz ennyiért...).
Úgy nézem, hogy 160 000-től felfelé vannak az árak.

Laci

Azok az olcso arak en is lattam kamu hirdetesek... geppel forditott marhasagok

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 8, 21:52 
molnarl.g írta:

Az az ár kb reális. NAGYON ritkán van 130-140 körül is, de az esélyes, hogy valami kintről hozott jószág. 200-ért is láttam már jákót ami azért a másik véglet.

Azokban a hirdetésekben néha már ingyen kínálják és láttam 30 (harminc) € -ért jácintkék arát (annak az igazi értéke kb 9-11.000$).

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 aug. 8, 21:47 
Ez az illető hírdet az Expresszben is, és külömböző területi hírdető oldalakon is.
Mostanában nézegetem a hírdetéseket, és sokszor találkozom a hírdetéssel, más madarakat is hírdet.
Gyanús volt, hogy ilyen olcsó (bár nekem nem lenne rossz ennyiért...).

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 8, 21:33 
molnarl.g írta:
Lehet hogy csaló?

Ahogy Norbi is mondja az bizony csaló(k). Én próbaképp leveleztem velük, viszonylag könnyen le lehet buktatni őket, attól kezdve már nem válaszolnak a levekre. Sose higgy olyan hirdetésnek amiben nincs postai cím vagy telefonszám. E-mail 3 perc alatt tudsz csinálni magadnak és nem nyomozzák le kié. Mindegyik hirdetés erre épül. Érdemes jelenteni az oldalon, hogy a hirdetés csalás. Ha elég sokan jelentik, akkor (elvben) leszedik és talán megmentesz valakit az átveréstől ezzel.

Hozzászólás 2010 aug. 8, 20:11 
Azok a tört magyar hirdetések az expressen, stb, stb oldalakon kamu hirdetések!

Kézzel nevelt Jákót csakis tenyésztőtől szerezz be, mert ott helyben megláthatod a tenyészmadarakat, ha van olyan kedves, hogy megmutatja és a többit is.
Nézd meg a madarakat és azt válaszd ki, amelyik eleve szimpatikus neked, nem fél tőled annyira és úgy néz ki, hogy jól megvagytok egymással.
Menj el többször a tenyésztőhöz és nézd meg a madarat, hogy fejlődik és miként viselkedik!

Az ár egy másik kérdés. Sajnos az az egekben van. :)

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2010 aug. 8, 19:38 
Sziasztok!

Régi vágyam egy Jákó!
Lehet hogy csaló?
Köszönöm segítségeteket!
Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 8, 16:45 
Köszi! :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 8, 13:37 
Betty írta:
A tejes kukorica az amit emberi fogyasztásra is árulnak a piacon? Ilyen van itthon, de nem tudom melyik a tejes és mitől ez a neve :shock: :oops: :D

Olyan puha, hogy szét tudod nyomni az ujjaiddal a szemeket. :)

Hozzászólás 2010 aug. 8, 13:28 
Egyébként én a Gaby lánya vagyok :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 8, 11:46 
Köszi Tamás!
A tejes kukorica az amit emberi fogyasztásra is árulnak a piacon? Ilyen van itthon, de nem tudom melyik a tejes és mitől ez a neve :shock: :oops: :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 8, 11:40 
Betty írta:
Valaki szokott a jákónak lefagyasztani csemegekukoricát?
Jelenleg nálam megtisztított formában várják a kérdésemre a választ, mely az lenne, hogy lefagyasztás és felszeletelés előtt kicsit meg kell főzni szerintetek?

Tejes kukloricát érdemes lefagyasztani és miután kiengedett (és felmelegedett) lehet adni nem is kell főzni.

Betty írta:
Kép

Ázott csuri... :lol:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 8, 11:38 
szép vagy Pippike!! :)

Valaki szokott a jákónak lefagyasztani csemegekukoricát?
Jelenleg nálam megtisztított formában várják a kérdésemre a választ, mely az lenne, hogy lefagyasztás és felszeletelés előtt kicsit meg kell főzni szerintetek?

Kincsőkémet délelőtt kicsit megfújtam. Éppen, hogy csak vizes lett, de neki ez nem volt elég és tovább folytatta. Íme ez lett az eredmény :D Egy elázott varjúkezdemény :lol: (ilyenkor csak így hívom)

Kép

Hozzászólás 2010 aug. 8, 11:05 
gaby-ék papagájanak a neve : Holly Pippi és nagyon aranyos kis papagáj nem félős és nem is agresszív mikor benyúlunk hozzá megrágcsálja az újjunkat :)

Itt van egy-két kép Pippikéről :
Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 aug. 7, 20:34 
Gaby gratulálok Én is! Örülök, hogy szépen bővül a fórumon a jákótartók köre! :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 ... 148  Következő