Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 júl. 4, 0:49 
evanagyi írta:
Pont olyanok, mint a kisgyerekek. megerzik, hogy mit nem szabad. :D :D

Igen, abszolut olyan mint egy felturbozott gyerek , tollas majom ;)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2010 júl. 3, 23:50 
Pont olyanok, mint a kisgyerekek. megerzik, hogy mit nem szabad. :D :D

Hozzászólás 2010 júl. 3, 23:01 
africz írta:
evanagyi írta:
Na, de Attila, miket hall ez a madar nalatok?
Nalam mior felujitas volt, raszoltam a munkasokra, hogy rendesen beszelni, mert ,, gyerek " van a haznal. Nem is hallott meg soha eleteben csunyat.
Ha nagyon merges vagyok ra, akkor azt modom, hogy ,,ronda", de ezt meg nem hallottam vissza soha. Fogalmam sincs, hogy mitol fugg, hogy mit hajlando mondani, es mit nem. Pl minden alkalommal megnevezem a kajakat neki, soha semmit nem mondott meg, ami etel.
Minden alkalommal elmondom, hogy finom, azt sem mondja. Egyedul neha azt mondja, hogy : nyam-nyam, vagy nyami -nyami. Egyetlen gyumolcsot nem mond, se dio, se mogyoro.
Azt mar mondja, hogy : ehes vagy? Jollaktal? Nem fazol? Faradt vagy?
Annyira szeretnem tudni, hogy mi szerint teteszzik meg neki valamilyen szo, vagy mondat, vagy dal.

Mostani slagerunk : Esik az eso

A káromkodással az az érdekes, hogy nagyon ritkán van és ennek ellenére mégis megtanulta és az adott szitációaban alkalmazza. Soha nem ismételgeti nem mondogatja , mint pl Csipuska most "Esik az eső".Kakaponál a sláger most 'malacka'.

Idézet:
megyunk alukalni, puszi, puszi, puszi.
Csipucika, megyunk alukalni
Almos vagy?Aludjal jol, almodjal...
Joejszakat, adj egy puszit. Szepseg, Csipuci.
Csipuskam, alukalunk, faradt vagy?

Nagyon édes :)

Hozzászólás 2010 júl. 3, 22:58 
evanagyi írta:
Nalam mior felujitas volt, raszoltam a munkasokra, hogy rendesen beszelni, mert ,, gyerek " van a haznal. Nem is hallott meg soha eleteben csunyat.
Ha nagyon merges vagyok ra, akkor azt modom, hogy ,,ronda", de ezt meg nem hallottam vissza soha. Fogalmam sincs, hogy mitol fugg, hogy mit hajlando mondani, es mit nem. Pl minden alkalommal megnevezem a kajakat neki, soha semmit nem mondott meg, ami etel.
Minden alkalommal elmondom, hogy finom, azt sem mondja. Egyedul neha azt mondja, hogy : nyam-nyam, vagy nyami -nyami. Egyetlen gyumolcsot nem mond, se dio, se mogyoro.
Azt mar mondja, hogy : ehes vagy? Jollaktal? Nem fazol? Faradt vagy?
Annyira szeretnem tudni, hogy mi szerint teteszzik meg neki valamilyen szo, vagy mondat, vagy dal.

Mostani slagerunk : Esik az eso

A káromkodással az az érdekes, hogy nagyon ritkán van és ennek ellenére mégis megtanulta és az adott szitációaban alkalmazza. Soha nem ismételgeti nem mondogatja , mint pl Csipuska most "Esik az eső".Kakaponál a sláger most 'malacka'.

Hozzászólás 2010 júl. 3, 22:39 
Nalam mikor felujitas volt, raszoltam a munkasokra, hogy rendesen beszelni, mert ,, gyerek " van a haznal. Nem is hallott meg soha eleteben csunyat.
Azt mar mondja, hogy : ehes vagy? Jollaktal? Nem fazol? Faradt vagy? Gyakran mondja, hogy Eva szep papagaj, amit en minden alkalommal kikerek magamnak, de nem torodik vele.
Annyira szeretnem tudni, hogy mi szerint tetszik meg neki valamilyen szo, vagy mondat, vagy dal.
Nem szoktam semmit kifejezetten tanitani neki, csak beszelgetek vele, mint egy gyerekkel.
Most a kedvencunk az, hogy :
Esik az eso,
hajlik a vesszo,
Haragszik a katona,
mert megazik a lova.

Hat ebbol nagyon sokat hallom, hogy gyakorolgatja, hogy haragszik a katona, mert megazik a lova. Nagyon edes.
Most elkezdte a szokasost:

megyunk alukalni, puszi, puszi, puszi.
Csipucika, megyunk alukalni
Almos vagy?Aludjal jol, almodjal...
Joejszakat, adj egy puszit. Szepseg, Csipuci.
Csipuskam, alukalunk, faradt vagy?

Ez helyszini kozvetites volt.
Megyek leteszem.

Nagyon jo volt a mese anyukaddal, apukaddal, meg a szomszedokkal. :D :D

Hozzászólás 2010 júl. 3, 21:52 
Betty írta:
Én a ceruzánál egy jobb dolgot találtam ki jákópajtásnak, mégpedig a kisebb madaraim által lekopasztott mézes rúd, fa részét. Olyan élvezettel rágcsálja, hogy öröm nézni :) Jákónak való rudat nem is nagyon szoktam venni, mert 5 percnél tovább nem maradnak rajta a magok, de azért persze nem sajnálom tőle sem, ritkábban ajándékba hozok neki :) Próbáljátok ki ha van ilyen "hulladékotok".

Probaltam sajnos nem erdekelte, "be van oltva az osszes normalis, egeszseges dolog ellen" :oops:

Hozzászólás 2010 júl. 3, 21:51 
Betty írta:
A postás vagy a pizzafutár helyében Én is meglepődtem volna, a egy jákó üdvözölne levélátadáskor:)

Kint szokott ülni az ablakban ami be van csibe drotozva ugyan de van eleg hely neki, hogy ki lat oldalra is a jobb oldali szomszedokkal jol összevesztunk meg regen talan Kakapo meg megsem szulettett, ha a neni kinez goromba morgas , uvoltozes , mint az utvefuro, beton kevero gep mix ezt kapja :lol: Pedig sosem biztattam beszeltem neki rola, szimplan utalja.
ha a masik nenit latja akit szeretek azzal le all beszelgetni, szia, mit csinalsz, hallo, puszi, stb.stb :lol:

Ugyanezt csinalta edesanyammal is, anyukam nem szerette eloszor, "letojja a kovet, szonyeget stb" ne hozzuk a madarat blah . Mondtam neki a madarnak egyetlen lehetosege a kirandulasra.... szo sem lehet, hogy otthon maradjon pont. Na eljott anyukam hozzank , apamra udaugrott a madar puszi, puszi . Anyukamat meg kiosztotta, morgott ra borzolta a tollat kimutta , hogy ide aztan ne tegye be a labat. Kovetkezo alkalommal Anyu meggondolta magat, elkezdte szeretni, mosolyogni ra, madar ? nyakaba ugrott puszi, puszi :)

Hozzászólás 2010 júl. 3, 21:42 
evanagyi írta:
Bizony, a ceruzanal csak a toll a nagyobb kincs! Meg is kap minden rossz tollat jatszani, csak kiveszem belole a betetet.
Az IKEA-bol be kell vallanom, hogy marekszam hozom a fa ceruzat, mert kibelezi, es az igen nagy elvezet. :67: :68: :110:

Tollakon már túl vagyunk de a natur ceruza jo ötlet , köszönöm.

Hozzászólás 2010 júl. 3, 21:41 
Betty írta:
Nekem is csodálkozik az ismerettségi köröm, hogy beszél egy madár. Azt mondták legutóbb, hogy azok a videók amiket láttak az interneten, azt hitték, hogy csak alá van mondva a hang, de mikor én megerősítettem, hogy azt a madár mondja, csak csodálkoztak és ekkor hitték el, hogy ez valóban igaz.

Nálunk gyurcsi 3 évesen 12 szót tud. 2 hónapja van nálunk és a két hónap alatt ebből a 12-ből 4-et én tanítottam meg vele. Remélem ügyesebb is lesz és jobban fog tanulni, mint korábban, hisz nagyon okos, csak foglalkozni kell vele.
Azt sajnálom, hogy nem pici korától van velünk, mert olyan dolgokat is csinál, amit nem kellett volna megtanulnia, de ez már így marad :)

A postás vagy a pizzafutár helyében Én is meglepődtem volna, a egy jákó üdvözölne levélátadáskor:)

Menni fog ha foglalkozol vele, nálam felszedi a a szavakat kifejezéseket (rövid mondatok akár) eleinte tanitottam pár szóra most 4 évesen szerintem bőven száz fölött van , fogalmam sincs mennyit tud nagyon sokat és mindig van meglepetés :) Egyik alkalommal amikor féltékeny volt a feleségemre hátat fordított és azt mondta "Nagyon szeretlek, nagyon szép vagyok" :) sosoem tanitottam ilyesmire , csak mondtam neki időnként hogy nagyon szeretlek , meg párszor amikor pózolt, hogy szép vagyok ügyesen összerakta és a kellő pillanatban használta. Sokáig nem tudtam neki megtanitani , hogy szóljon ha éhes vagy szomjas , csinált mindenféle disznóságot inkább , de sohasem mondta. Egyszerüen nem, elöször megtanitottam csámcsogni azt tetszett neki, aztán nagy nehezen elkezdte használni akkor amikor kell nem csak össze vissza csámcsogott.
Párnapja mondt elöször "Apa gyere éhes papka vagyok" , nagyon megdicsertem adtam neki enni , de ugy tünik csak véletlen egyelőre. Beszólni mindig is tudott , "ne baszogass már" ... ha bezártam, "szégyeld magad.." , ha dühös volt fortyogott és "k* életbe is hallható néha" :D madarat a gazdájáról :)

Hozzászólás 2010 júl. 3, 20:36 
Betty, nalam nincs hulladek, mert csak egy madaram van. Mezes rudat meg evente egyszer veszek, egyreszt mert tenyleg 5 perc alatt kopasztja meg. Inkabb jateknek hasznalja, mint csemegenek, es azert ahhoz draga, de hizlalni sem akarom, kovernek itt vagyok en a csaladban. :o
Jo az a ceruza, de a toll, az meg jobb, mert szet lehet szerelni, es ledobalni. :lol: :lol: A mostani tollakon altalaban nemi gumifele is van, ami igazi csemege egy jakonak.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 júl. 3, 19:59 
Én a ceruzánál egy jobb dolgot találtam ki jákópajtásnak, mégpedig a kisebb madaraim által lekopasztott mézes rúd, fa részét. Olyan élvezettel rágcsálja, hogy öröm nézni :) Jákónak való rudat nem is nagyon szoktam venni, mert 5 percnél tovább nem maradnak rajta a magok, de azért persze nem sajnálom tőle sem, ritkábban ajándékba hozok neki :) Próbáljátok ki ha van ilyen "hulladékotok".

Hozzászólás 2010 júl. 3, 19:50 
Bizony, a ceruzanal csak a toll a nagyobb kincs! Meg is kap minden rossz tollat jatszani, csak kiveszem belole a betetet.
Az IKEA-bol be kell vallanom, hogy marekszam hozom a fa ceruzat, mert kibelezi, es az igen nagy elvezet. :67: :68: :110:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 3, 18:54 
Nekem is csodálkozik az ismerettségi köröm, hogy beszél egy madár. Azt mondták legutóbb, hogy azok a videók amiket láttak az interneten, azt hitték, hogy csak alá van mondva a hang, de mikor én megerősítettem, hogy azt a madár mondja, csak csodálkoztak és ekkor hitték el, hogy ez valóban igaz.

Nálunk gyurcsi 3 évesen 12 szót tud. 2 hónapja van nálunk és a két hónap alatt ebből a 12-ből 4-et én tanítottam meg vele. Remélem ügyesebb is lesz és jobban fog tanulni, mint korábban, hisz nagyon okos, csak foglalkozni kell vele.
Azt sajnálom, hogy nem pici korától van velünk, mert olyan dolgokat is csinál, amit nem kellett volna megtanulnia, de ez már így marad :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 júl. 3, 18:53 

Hozzászólás 2010 júl. 3, 17:08 
Az en barataim is mindig azt mondjak: Ha nem latom, hallom, nem hiszem el!
Es ez az amit erzekelek, mikor olyanoknak meselek rola, akik nem ismerik a dragamat.

Hozzászólás 2010 júl. 3, 14:25 
evanagyi írta:
Aki nem el egyutt egy ilyen kis madarral, nem tudja elkepzelni, hogy milyen okos, mennyi oromet okoz nekunk.
Sokszor erzem, hogy kicsit bolondos nyanyanak neznek, mikor meselek nagy lelkesen Csipuskarol olyan tarsasagban, ahol nem ismerik. :( Egyszeruen nem hiszik el, csak ramhagyjak, hogy miket kepzelek bele a szeretettol. :P :oops:

Kivül állónak nehéz elhinni, hogy tudatosan használja a szavakat. Nekem a család akkor döbbent rá amikor folyamatosan minden alkalommal csak azt mondta ami oda illett semmi mást.

Hozzászólás 2010 júl. 3, 14:23 
sonyextreme írta:
Hát igen a csodálkozás az én baráti köreimben is megvan :)

Valamelyik nap rendeltem pizzát!
Kimentem az ajtó elé a pizzáért, és amikor fizettem Yoki megérkezett a vállamra :D
El tudjátok képzelni a pizzafutár milyen fejet vágott!? :)

Huuuuu mekkoraaaaa :D

:) Nálam a postást szokta inzultálni a tollát amivel aláirok probálja elcsenni, néha köszön neki Hello, néha nem.

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2010 júl. 3, 13:30 
Hát igen a csodálkozás az én baráti köreimben is megvan :)

Valamelyik nap rendeltem pizzát!
Kimentem az ajtó elé a pizzáért, és amikor fizettem Yoki megérkezett a vállamra :D
El tudjátok képzelni a pizzafutár milyen fejet vágott!? :)

Huuuuu mekkoraaaaa :D

Hozzászólás 2010 júl. 3, 11:56 
Aki nem el egyutt egy ilyen kis madarral, nem tudja elkepzelni, hogy milyen okos, mennyi oromet okoz nekunk.
Sokszor erzem, hogy kicsit bolondos nyanyanak neznek, mikor meselek nagy lelkesen Csipuskarol olyan tarsasagban, ahol nem ismerik. :( Egyszeruen nem hiszik el, csak ramhagyjak, hogy miket kepzelek bele a szeretettol. :P :oops:

Hozzászólás 2010 júl. 3, 11:24 
Norbi0131 írta:
Nálunk változó. Van, hogy egész nap bent kuksol a kalitban, de van, hogy egész nap kint ül a tetején.
De az ajtó mindig nyitva áll. :)

Most már a macskanyávogást és az orrfújást is tudja utánozni. :)

:) Kakapo ha megfogom a csoret mondja fujd ki es fujja ....

Mondja kismacska vagyok, nyavogni sajnos nem tud , nem volt minta de a tengeri malacot utanozza, 90-110 db-el :)

Cocok a malac neve , egyszer megkerdeztem a madarat amikor utanozta a malacot : 'Ki visit' ? habozas nelkul ravagta a Cocock :)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 148  Következő