Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2012 jún. 25, 12:45 
zorka76 írta:
africz írta:
ma visitott a tengeri malac , Kakapo oda szólt nekem "éhes a malacka" ;)

És nem etette meg?! :mrgreen:

És amúgy sziasztok jákósok, már egy ideje olvasom a topicot, végigrágtam az elejétől, majd néha írok is Sopánkámról, aki becsületes nevén Kamilla. És rengeteget eszik, és állati okos, ez már most világosan látszik, és egy picinyt próbál hülyére venni, de hát ettől olyan nagyon bájos :mrgreen: .
Van mellette egy amazonom, Lajos, és a lánykám nevelget egy nemes fickót, Mazsolát, és nagyon jó nekünk, tudom :)

Jó nektek bizony!!!! :mrgreen: Iratkozz fel a nemes topikra is! :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2012 jún. 25, 12:37 
africz írta:

És nem etette meg?! :mrgreen:

És amúgy sziasztok jákósok, már egy ideje olvasom a topicot, végigrágtam az elejétől, majd néha írok is Sopánkámról, aki becsületes nevén Kamilla. És rengeteget eszik, és állati okos, ez már most világosan látszik, és egy picinyt próbál hülyére venni, de hát ettől olyan nagyon bájos :mrgreen: .
Van mellette egy amazonom, Lajos, és a lánykám nevelget egy nemes fickót, Mazsolát, és nagyon jó nekünk, tudom :)

Hozzászólás 2012 jún. 25, 10:49 
africz írta:

Drága Kakapo kislány, imádnivaló!!!! :D És milyen finom puszit tud adni! :D

Júliusban nem is lesz hely, hogy bemenjünk a szobába, mert jön egy vendég nemes fiú, amíg a gazdája az olimpián dolgozik. Viszont augusztusban átjöhetnétek papkabulira, legalább megismerkedtek az új jákófiúval Zebulonnal.
Neki sem ártana, ha látna más embereket is rajtam kívül. 8 éves de még papkát sosem látott, most gyűrjük lefelé a stresszt, amit a másik 5 madaram látványa okoz neki. :roll:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Gergely

Hozzászólás 2012 jún. 25, 10:36 
africz írta:

:mrgreen: :lol:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2012 jún. 25, 2:32 

Hozzászólás 2012 jún. 20, 19:18 
Akkor az Egyik legokosabb papagáj....

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 jún. 19, 22:00 
Papagájfan írta:
Hát, igen, úgy tartják a Jákó a legintelligensebb papagáj...

Ezen azért el lehetne vitatkozni, de mondjuk úgy, hogy "Az egyike a leginkább intelligens papagájoknak".

Hozzászólás 2012 jún. 19, 19:54 
Hát, igen, úgy tartják a Jákó a legintelligensebb papagáj...

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2012 jún. 19, 17:59 
Szerintem, ha valaki igazi társat szeretne, a Jákónál nem létezik jobb!!!
Alfi ma ismét megtanult egy szót: köszönöm...
Kb. 10x kellett neki elmondanom.
Azt is megfigyeli, hogy mi az amitől nevet az ember, és néha szándékosan bohóckodik...
Az ember egész napját be aranyozza egy ilyen madár...reggel alig várom, hogy mikor a redőnyt húzom fel, beszéljen hozzám...
Délután mikor haza érek, bár nem látja hogy megjöttem, mikor még csak az udvarban vagyok, mondja hogy: SZIA!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2012 jún. 18, 18:40 
Én láttam egy videót egy jákóról, amiben a gazdájának egy rokona/ismerőse a nyelvével "kattintott" vagy hogy mondjam, a gazdája pedig megkérdezte a madártól hogy: ,,Mit csinál (pl.) a Peti?" (Nem Peti volt a neve, már nem emlékszem rá, csak példa), a madár erre utánozta azt a hangot. Valószínűleg megtanulta, hogy kit hívnak "Petinek", de az a madár más kérdésekre is válaszolt amit feltettek neki.

Hozzászólás 2012 jún. 18, 18:14 
Papagájfan írta:
Gábor, gratulálok hozzá! :D
Nos igen, a jákók nagyon intelligensek, néhány szónak a jelentését is meg tudják tanulni, és mondatokat tudnak alkotni. Nincs róla egy videó?! Kíváncsi vagyok rá! :D

Sajnos nincs róla videó, pl. Alfi tud nevetni is, a szemén látszik mikor "mosolyog", és mikor örül valaminek akkor is a szemén látszik!
Olvastam egy Alex nevű Jákóról, aki 150 szót tudott, és eldöntendő kérdésekre válaszolt, valamint meg tudott különböztetni dolgokat, mondta hogy valami ugyan olyan, vagy sem...
Tudom, hogy nagyon okosak a Jákók, de szerintem az összes állat "bölcs" a maga szintjén...
Mi emberek azért tartunk egyes állatokat butának, eszetlennek, mert hát ugye egy darab húst nem olyan lelki ismereti kérdés felfalni, mint egy érzékkel/érzelmekkel bíró teremtést...

Pl. Valaki a csirkét szőröstől-bőröstől felfalja, a papagáját meg nem...
Én régebben mikor még ettem húst, mielőtt elfogyasztottam egy csirke lábát pl., elnézést kértem a madaramtól, hogy most felfalom egy rokonát...

De hát ez az én hülyeségem...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2012 jún. 18, 17:46 
Gábor, gratulálok hozzá! :D
Nos igen, a jákók nagyon intelligensek, néhány szónak a jelentését is meg tudják tanulni, és mondatokat tudnak alkotni. Nincs róla egy videó?! Kíváncsi vagyok rá! :D

Hozzászólás 2012 jún. 18, 17:20 
Sziasztok!

Rég óta nem írtam ide, mert sok a dolgom...többek között tetőtér beépítést csinálok...
Alfi jól van, és szépen gyarapodik a szókincse: szia, papagáj madárka, csirke, hogy vagy?, hello, csirke madárka...stb.
Ami érdekes érthető mondatokat tesz össze az eddig tanult szavakból, és reggel mikor húzom fel a redőnyt nála, mondja hogy szia!
Mikor indulok dolgozni, akkor is elköszön.
Sokat "gagyog" is, mikor emberi hangon, de eddig számomra érthetetlen szöveget mond...
Igyekszem minél többet lenni vele.

Hozzászólás 2012 jún. 8, 22:27 
Betty írta:
Sziasztok!

Minden jákó jól van? :) Nálunk minden ok, a két rongyos szürke nagyon rossz, de imádom őket. :D Éppen ahogy ezt írom, Gyuri kiabálja a szobából, hogy na-na-na-naaaaa. Ráérzett, hogy róluk írok.

Köszi Betty, a két őrizetes igen jól van. Zebulon szépen kezd beszokni a csapatba. A többieket dresszurálja, ha Csibiék hangosak, akkor szól, hogy "Pssszt, halkan!" :D Nagyon jó fej kispasi, bár ezt egyelőre csak én értékelem, a Pipi nem zúgott még bele!!! :mrgreen:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 jún. 8, 19:05 
Sziasztok!

Minden jákó jól van? :) Nálunk minden ok, a két rongyos szürke nagyon rossz, de imádom őket. :D Éppen ahogy ezt írom, Gyuri kiabálja a szobából, hogy na-na-na-naaaaa. Ráérzett, hogy róluk írok.

Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2012 máj. 18, 8:16 
Igen mindkét madárka nagysanyi és nagyon fogok vigyázni rájuk. Remélem jól meglesznek egymással, a picike nagyon gyorsan fejlődik napról-napra egyre tollasabb és egyre többet van ébren és már játszik bohóckodik.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 máj. 18, 7:49 
africz írta:
Vigyázz a nagysanyira nagyon, jákok féltékenyek és nem haboznak tudnak nagyon gorombák lenni...

Mindkét madár nagysanyi... :)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2012 máj. 18, 2:43 
Vigyázz a nagysanyira nagyon, jákok féltékenyek és nem haboznak tudnak nagyon gorombák lenni...

Pintér Gáborné írta:
Sziasztok!
Kicsit eltűntünk innét az oldalról jó ideje hogy nem írtam már.
De most újra itt vagyunk.
Rió nagyon jól van az új hobbija hogy megtanulta a vadgalambok hangját utánozni és szinte egész nap
csak huhog. :roll:
A másik dolog amit szeretnék megosztani veletek,hogy bővült a család egy jelenleg 6 hetes nagysanyit kaptunk. :D
Nagyon aranyos kis madár és a kisfiaim Kiwinek nevezték el.
Rió most még egy kicsit fél tőle nem igazán tudja elképzelni mi lehet ez.
Általában ha etettem akkor a Rió is ott van és mindig jut neki is egy pár falat a tápból és már tegnap összeérintették a csőrüket.
Azért hívom mindig oda ha pici eszik mert így talán jobban és gyorsabban össze tudom szoktatni őket.
Még egyenlőre nem tudjuk,hogy a kis jövevény fiú avagy lány, de igazából nekem nem is fontos csak az számít hogy Ők ketten jól meglegyenek egymással.
Majd még irok hogy milyen fejlemények vannak.
Remélem mindenki jól van és a madaraitok is jól vannak.
Sziasztok,majd jelentkezem.
Mariann.

Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2012 máj. 3, 11:51 
Sziasztok!
Kicsit eltűntünk innét az oldalról jó ideje hogy nem írtam már.
De most újra itt vagyunk.
Rió nagyon jól van az új hobbija hogy megtanulta a vadgalambok hangját utánozni és szinte egész nap
csak huhog. :roll:
A másik dolog amit szeretnék megosztani veletek,hogy bővült a család egy jelenleg 6 hetes nagysanyit kaptunk. :D
Nagyon aranyos kis madár és a kisfiaim Kiwinek nevezték el.
Rió most még egy kicsit fél tőle nem igazán tudja elképzelni mi lehet ez.
Általában ha etettem akkor a Rió is ott van és mindig jut neki is egy pár falat a tápból és már tegnap összeérintették a csőrüket.
Azért hívom mindig oda ha pici eszik mert így talán jobban és gyorsabban össze tudom szoktatni őket.
Még egyenlőre nem tudjuk,hogy a kis jövevény fiú avagy lány, de igazából nekem nem is fontos csak az számít hogy Ők ketten jól meglegyenek egymással.
Majd még irok hogy milyen fejlemények vannak.
Remélem mindenki jól van és a madaraitok is jól vannak.
Sziasztok,majd jelentkezem.
Mariann.

Hozzászólás 2012 ápr. 4, 20:13 
Sziasztok!

Én sem tűntem el, és természetesen Alfi is jól van...
Az előbb olvastam, hogy valaki írta, hogy reggel 8.00-16.00ig dolgozik, én is így vagyok vele...
Alfival reggel 10-15percet, és este 6-9 között tudok foglalkozni, télen persze kicsit többet.
Szerencsére Alfi ennek ellenére eléggé jókedvű madár, nem látom hogy zavarná az egyedüllét.

Igaz, hogy télen, és ameddig hideg idő volt szinte mindig Alfi mellett volt Szöszi cica, lehet hogy ezért nem lett tolltépős?
Most már ki költözött a cica a szabadba.

Olvastam, hogy van aki rádiót hallgattat a Jákójával, mikor egyedül van...ez mennyire jó megoldás?

Arra is gondoltam, hogy veszek egy "utazó" kalitkát, és mikor dolgozom be teszem mellém az "anyósülésre" szerintetek mennyire bírják a madarak az autózást?

Mire kell figyelni? Vannak-e jelei annak hogy a madaram rosszkedvű?

Egyébként a múlt héten voltam itt Zalaegerszegen a Díszmadár Kiállításon szép volt, nagyon jól éreztem magam a sok szépség között!
Szombaton 8.00-19.00 ig ott voltam, és vasárnap is egész nap!
Egy pillanatra sem éreztem fáradtságot, sőt! Rájöttem, hogy már annyit tanultam Tőletek, hogy tudtam tanácsot adni másoknak is.

Én nem mertem így elsőre madarat vinni kiállításra, mert féltem a körülményektől, őszintén szólva "evett is a fene" mikor osztották a díjakat...

Jákóból csak egy volt, így Alfi is nyerhetett volna, Bauersing-ből nem is volt így Totyi esélyes lett volna...
Sajnáltam, hogy Ará-t senki sem hozott, csak egy Törpeara volt, ő viszont egy örökmozgó figura volt.

Meglepett, hogy az egyetlen Jákó, mennyire nyugodt madár volt, szinte egész nap meg sem moccant, de tőlem elfogadta a kezemből a kaját...
Alfi hozzá képest egy akrobata! Nem nagyon látni őt pihenni.

Volt két Tukán is...ők a természet érdekes tréfái...fele madár, fele csőr...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 148  Következő