Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:13 
Betty írta:
Én mézet már adtam gyurcsinak, úgy, hogy mikor pusziért kuncsorgott, lenyalogatta a számról :) Olyan édes volt, ahogy jobbról aztán balról is megnyalta a csőrét...mint a macska :)

Szájból etetés fontos gesztus madarak is etetik egymást, szerintem sokat javít a kapcsolaton.

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:12 
Warhawk írta:
Betty írta:
A szőlő magját kiveszed és úgy adod? Én még nem adtam neki, de a korábbi gazdájánál szerette. Ezeket az import gyümölcsöket nem merem neki adni, ezért is kérdeztem, hogy te mit adsz neki a magon kívül.

Évi időnként ad egy - egy szemet Lizzynek, de meghámozza neki. Mivel édes, így odáig van érte, de a magokat nem szereti. Viszont mert félek, hogy a sok szőlő meghajtja, így tényleg csak ritkán kap (nasinak).

Szőlő nagyon egészséges, szerintem lehet adni neki annyit amennyit szívesen megeszik.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:12 
Én mézet már adtam gyurcsinak, úgy, hogy mikor pusziért kuncsorgott, lenyalogatta a számról :) Olyan édes volt, ahogy jobbról aztán balról is megnyalta a csőrét...mint a macska :)

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:11 
Betty írta:
Visszatérve a szőlőhöz....mivel nem merem adni ezt az import szőlőt a madárnak, azt olvastam valahol, hogy a külföldről behozott gyömölcsöket, zöldségeket mindenképpen hűtőben kell tárolni egy-két napig míg a madárnak adnánk. Természetesen tudom, hogy jól meg kell mosni mindent, de ez azt jelenti, hogy a hideg hatására esetleg a permetszer hatása csökken, vagy megszűnik?
Lehet hülyeséget kérdeztem, de miért kell akkor mindenképpen hűtőbe rakni a zöldségeket? :shock:

Ez városi legenda..

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:10 
Warhawk írta:
Betty írta:
Azt olvastam, hogy a jákók és a hasonló egzotikus madarak szervezete igen érzékeny az avas, penészes magokra. Ha ilyet eszik a madár, az nagyon gyakran elhulláshoz vezet. Nem egyszer hallottam is, hogy a mogyorótól hullott el a madár.

Mogyoróval nem csak az avasság lehet a baj, hanem az aflatoxin fertőzés. Penészgomba termeli ezt a méreganyagot, néha nem észlelhető, mert rendkívül kis koncentrációban van jelen, de már az a kis koncentráció is képes komoly bajokat okozni.

Köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:10 
Visszatérve a szőlőhöz....mivel nem merem adni ezt az import szőlőt a madárnak, azt olvastam valahol, hogy a külföldről behozott gyömölcsöket, zöldségeket mindenképpen hűtőben kell tárolni egy-két napig míg a madárnak adnánk. Természetesen tudom, hogy jól meg kell mosni mindent, de ez azt jelenti, hogy a hideg hatására esetleg a permetszer hatása csökken, vagy megszűnik?
Lehet hülyeséget kérdeztem, de miért kell akkor mindenképpen hűtőbe rakni a zöldségeket? :shock:

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:09 
Betty írta:
Azt olvastam, hogy a jákók és a hasonló egzotikus madarak szervezete igen érzékeny az avas, penészes magokra. Ha ilyet eszik a madár, az nagyon gyakran elhulláshoz vezet. Nem egyszer hallottam is, hogy a mogyorótól hullott el a madár. Azt még nem hallottam, hogy kidobná a rossz magot, de persze elhiszem neked, hogy a Te madarad kidobálja ha ilyet talál....okos kislány.

Én adok neki lágyeleséget is, amit nagyon szeret. Vitakraft tojásos eleségről van szó, ami a pintytől kezdve az aráig minden madárnak adható. Ezt szinte minden madaram kivétel nélkül eszi ezerrel :) Nem próbáltad még? Biztos szeretné mert olyan jó illata van, hogy sokszor én is megkívánom tőlük :)

Lágy eleság jó ötlet, szeretik a pempőt, nekem hozza a cuccot hogy rágjam meg. Az elhullás valószinüleg ugy következett be, hogy a madár először nem ette meg aztán mivel nem kapott másikat kénytelen volt.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:09 
Betty írta:
Azt olvastam, hogy a jákók és a hasonló egzotikus madarak szervezete igen érzékeny az avas, penészes magokra. Ha ilyet eszik a madár, az nagyon gyakran elhulláshoz vezet. Nem egyszer hallottam is, hogy a mogyorótól hullott el a madár.

Mogyoróval nem csak az avasság lehet a baj, hanem az aflatoxin fertőzés. Penészgomba termeli ezt a méreganyagot, néha nem észlelhető, mert rendkívül kis koncentrációban van jelen, de már az a kis koncentráció is képes komoly bajokat okozni.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:01 
Azt olvastam, hogy a jákók és a hasonló egzotikus madarak szervezete igen érzékeny az avas, penészes magokra. Ha ilyet eszik a madár, az nagyon gyakran elhulláshoz vezet. Nem egyszer hallottam is, hogy a mogyorótól hullott el a madár. Azt még nem hallottam, hogy kidobná a rossz magot, de persze elhiszem neked, hogy a Te madarad kidobálja ha ilyet talál....okos kislány.

Én adok neki lágyeleséget is, amit nagyon szeret. Vitakraft tojásos eleségről van szó, ami a pintytől kezdve az aráig minden madárnak adható. Ezt szinte minden madaram kivétel nélkül eszi ezerrel :) Nem próbáltad még? Biztos szeretné mert olyan jó illata van, hogy sokszor én is megkívánom tőlük :)

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 19:01 
Betty írta:
A szőlő magját kiveszed és úgy adod? Én még nem adtam neki, de a korábbi gazdájánál szerette. Ezeket az import gyümölcsöket nem merem neki adni, ezért is kérdeztem, hogy te mit adsz neki a magon kívül.

Évi időnként ad egy - egy szemet Lizzynek, de meghámozza neki. Mivel édes, így odáig van érte, de a magokat nem szereti. Viszont mert félek, hogy a sok szőlő meghajtja, így tényleg csak ritkán kap (nasinak).

Hozzászólás 2010 jún. 1, 18:15 
Betty írta:
Én is a versele-lagát adom gyurcsinak, bár szinte csak a napraforgót szedi ki belőle. Én mindig kiszedem neki a tökmagot, na meg a mogyorót, amit én eszek meg :) Eddig még egy szem sem volt avas, de nem merem neki adni.

Én ilyen házi ételeket nem szívesen adnék neki. A tartósítószerek miatt szerintem az veszélyes lehet.

Avasat kiköpik én már találkoztam avas cuccal madár eledelben nem ette meg, én meg mérgelődtem, hogy már megint nem eszik magot... aztán rájöttem mikor megkostoltam.

Szőlőt is csak a számból eszik egyedül nem hajlandó , néha adtam neki a magját elrágcsált egy kettőt de nem szereti.

Házi ételekkel kapcsolatban nincs választásom. Nem hajlandó csak magot enni sőt általában nem hajlandó magot enni, vagy örökké harcolok vele (milyen kapcsolat ez ?) vagy meghajlok az akarata előtt és kap mindenből amit én eszem.
Teljesen igazad van a szigorú, gyümölcs és mag diétában ha lehet tarts ki mellette, nekem nem sikerült.

Hozzászólás 2010 jún. 1, 18:11 
Warhawk írta:
africz írta:
Édes boskoback körte

No, erről még nem is hallottam. Mi fán terem ez? :)

A legédesebb barna szinű körte Tescoban veszem (én rosszul leszek tőle) :shock:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 18:04 
Én is a versele-lagát adom gyurcsinak, bár szinte csak a napraforgót szedi ki belőle. Én mindig kiszedem neki a tökmagot, na meg a mogyorót, amit én eszek meg :) Eddig még egy szem sem volt avas, de nem merem neki adni.

Én ilyen házi ételeket nem szívesen adnék neki. A tartósítószerek miatt szerintem az veszélyes lehet.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 18:03 
africz írta:
Édes boskoback körte

No, erről még nem is hallottam. Mi fán terem ez? :)

Hozzászólás 2010 jún. 1, 17:56 
Betty írta:
Attila Te milyen magot és egyéb finomságot adsz a madaradnak?

Végig próbáltam már mindent , mert sosem volt túl jó evő , csak nassoló :)

www.bonapartemadar.hu (Árnyék András) ő nevelte fel a papit, nála lehet venni eleséget 10 KG kiszerelésben jó áron ~ 700 Ft/kg.
Sokáig ezt ette aztán ráunt , kipróbáltam a boltban lévőket 90% nem nagypapagájnak való tele vannak olyan magvakkal amit nem tud megenni pl buza ,meg cirok mag.
Versele-Laga Parrots Prestige ez most az aktuális kedvenc (lehet én többet megeszek belőle :)) tényleg nagyon finom.
Ugyanennek a cégnek van még 3 másik terméke ami elég jó és ehető , gyümölcsös, dios, mogyoros meg Jákónak való.

Kalifa arany mazsola
Édes boskoback körte
Szőlő
100% gyümölcs levek alma, körte, cseresznye, multivitamin
Imád a számból enni ez a mániája igy meg tudok vele etetni szinte mindent amit egyébként nem hajlandó pl paradicsom
Kiflivel, császár zsemlével szoktam neki összerágni. Sokszor inkább nem eszik semmit sztrájkól ha nem ehet a számból , 90% ő a győztes. Imádja a sajtot, hust , ezekből ritkán keveset szokott kapni.
Túros palacsinta, almás , meggyes pite :(

IDRE tag

Hozzászólás 2010 jún. 1, 17:28 
Attila Te milyen magot és egyéb finomságot adsz a madaradnak?

Hozzászólás 2010 máj. 31, 22:31 
Betty írta:
Könnyen egy emberessé válnak. Már nálunk is kezedem észrevenni, hogy a kezdetben mindenkit elfogadó madarunk, már csak szinte engem kedvel. Igaz én órákat játszok és foglalkozok vele, nem csoda ha ennyire ragaszkodunk egymáshoz.

Ha hisztis a kislány, akkor biztos szokott kaparni is :) ahhoz nagyon értenek.

:D :D Igen, ha nem kapja meg amit akar akkor előszerettel kaparja az összes szemetet rám amit felhalmozott a monitorom mögött ( általában a gép előtt ülök mert ez a foglalkozásom ő meg a monitor tetején )

Hozzászólás 2010 máj. 31, 22:29 
Warhawk írta:
africz írta:
Igen, kislány. Amilyen hisztis néha ezt rögtön tudtam :) Próbálok neki megengedni amit csak lehet, ha már egyszer börtönbe született, legalább luxus börtön legyen. Eredetileg a feleségemnek vettük, de én lettem a szerelme :)

Igen, a jákókra jellemző ez. Ezért is nevezik egyemberes madárnak. Kinéz magának valakit és azzal hihetetlen szoros kötődést képest kialakítani. Persze ez alól is vannak kivételek, láttam már olyan madarat aki mindenkit azonnal "lerohant" aki bement a lakásba.

Kakapo érdekes, csak én foghatom meg, kivéve ha bajban van akkor más is :) Minden olyan emberrel szivesen eljátszik aki szereti Őt kimondottan barátkozós, de senki sem foghatja meg. Puszit adhatnak neki kézzel érintés nincs :) Imádja a gyerekeket ők hozzányulhatnak. Édesanyám eleinte nem szivlelte , pottyant felmegy az asztalra stb. Ultimátumot kapott szegény ha nem jöhet a madár akkor én sem jövök. Eljött hozzánk az Anyukám, madár úgy morgot fújt rá , hogy rossz volt hallani. Utánna mentünk látogatni a szüleimet és Anyukám elolvadt, ahogy dumált. Attól a perctől kezdve a kismadár ,nem morgott , puszit adott neki :) Az egy emberes madárban mint ő igazi tragédia , ha nem vagyok otthon akkor örületbe kergeti a feleségemet 90-110db kaput telefon utánzás. rikoltozás , órákon keresztül. Csak akkor halgat el nagy nehezen ha letakarja és semmi mozgás nincs körülötte. Majdnem váltunk is miatta, nehéz pillanatokat is tud okozni, de mindketten imádjuk még akkor is ha a feleségemnek csak a piszkálodás, csipések jutnak sok esetben.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 31, 22:23 
Könnyen egy emberessé válnak. Már nálunk is kezedem észrevenni, hogy a kezdetben mindenkit elfogadó madarunk, már csak szinte engem kedvel. Igaz én órákat játszok és foglalkozok vele, nem csoda ha ennyire ragaszkodunk egymáshoz.

Ha hisztis a kislány, akkor biztos szokott kaparni is :) ahhoz nagyon értenek.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 máj. 31, 22:19 
africz írta:
Igen, kislány. Amilyen hisztis néha ezt rögtön tudtam :) Próbálok neki megengedni amit csak lehet, ha már egyszer börtönbe született, legalább luxus börtön legyen. Eredetileg a feleségemnek vettük, de én lettem a szerelme :)

Igen, a jákókra jellemző ez. Ezért is nevezik egyemberes madárnak. Kinéz magának valakit és azzal hihetetlen szoros kötődést képest kialakítani. Persze ez alól is vannak kivételek, láttam már olyan madarat aki mindenkit azonnal "lerohant" aki bement a lakásba.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 148  Következő