Elöször is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Röviden leírnám,hogy mi történt, hogyan került meg a madár, remélve azt , hogy hasonló esetben másnak is sikerül.
Kakapo a kis madár neve 4 éve vagyunk sülve főve együtt , igazi család tag. Kalitkába csak akkor kerül ha elmegyünk otthonról ezt borzasztóan utálja, néha káromkodik ilyenkor , néha csak méltatlankodik. Rettentően vágyik kifele a lakásból nagyon jól repül mivel nem sokat van kalitkában. Azt találtam ki, hogy enyhitsem a kint , hogy autoval ha megyek valahova akkor jön velem a vállamon több kevesebb sikerrel elücsörög és nézelődik. Ilyenkor egy macska szállító dobozban kiviszem a kocsiba, itt történt a baj nem jól zártam le a rács leesett ő meg egyből kirepült. Aztán nem jött le a fa tetejéről hiába hívtam. Amikor elindultam hogy felmászok érte elrepült aztán vissza jött le nézett rám és tovább repült. A házak miatt lehetettlen volt követni ezért ott maradtam ahol eliszkolt remélve , hogy visszajön , nem jött.. Közben este éjszaka lett , nem volt értelme kint maradni. Gyorsan teleraktam az Internetet vele minden elérhető helyre ahova lehetett.Hamrosan első lett a Google-ben , ez elég megnyugtató volt. Másnap világosodáskor már az utcán voltam és kerestem, közben elárasztottam a környéket plakáttal, hogy keresem. 7 körül mivel sehol nem volt lefeküdtem, (ez komoly hiba volt..) ugyanis 8-9 ora között visszajött.
Pechemre a ház környékét ekkor megtámadták fűnyirokkal , természetesen a pokoli zajtól világgá menekült. 6-7 km arréb 12,30 környékén éhes lett is kiszurt magának egy nénit aki eteti a galambokat. Egy szintel felette berepült a nyitott ablakon. A néni Madártani Egyesület tagja

szólt a gyerekeinek akik elvitték magukkal és megnézték a Neten... Hivtak és én repültem ... sírás , rívás örömtánc és hoztam haza. A dobozában nem szokott beszélni maximum annyit hogy HELLO (kijönnék már) most azonban 2x is mondta amikor felismerte a bejárati ajtót, hogy NAGYON SZERETLEK! Még most is könny szökik a szemembe tőle. Este nem csinálhattam mást mint őt kellet ölelni simogatni stb. Éjjel nem aludhattam el ,mert bejött az ágyamba , befurta magát amilyen mélyre csak tudta és nem volt hajlandó kijönni. Nagy nehezen két óra után tudtam csal feltenni a fejem fölé az ágy szélére. Ma már mindent ugy csinál mintha ez a rémálom soha nem történt volna meg. Az emberek csodálatosak voltak sokan biztattak , probáltak segíteni. Ezuton is hálás köszönetett szeretnék mondani mindenkinek!