Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2012 márc. 11, 14:51 
mizo írta:
Africz!

Mikor tudtok jönni papkabulira? :D

:) bármikor

Hozzászólás 2012 márc. 6, 11:34 
Africz!

Mikor tudtok jönni papkabulira? :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2012 feb. 22, 4:46 
Pintér Gáborné írta:
Sziasztok rég nem jártam erre felétek,vagyis ez ebben a formában nem igaz mert szinte naponta elolvasom a hozzászólásokat,csak éppen arra lusta voltam,hogy írjak is.
De nagyon örülök neki hogy pár embernek hiányoztam és felkeresett (Jutka Köszi) nagyon jól esett.
Mi nagyon jól vagyunk bár már Rió nagyon szeretne kimenni egy kicsit levegőzni,de hát még mindig nagyon hideg van. Sajnos ezzel egy kicsit még várni kell.
Most nagyon aranyos dolgokat tanult.
Nagyon szereti a sajtot és ha megkérdezem tőle,hogy kérsz akkor veszett módon bólogat és ha kérdezzük,hogy
hol van a lába felemeli egyszer az egyik aztán a másik lábát és a csőrével megérinti őket nagyon cuki.
A beszéd utánzásban még nem ilyen ügyes de majd alakul az is most még csak azt mondja helló puszit küld néha úgy nevet mint ahogy én szoktam rajta nevetni mikor bohóckodik és ugat mint a kutyák.
Most azt próbálom neki tanítani hogy "okos".
De Ő egy igazi pasi mert a szívéhez a gyomrán át vezet az út.
És hát valamit valamiért elven működik a kis drága. :D

Szia Mariann!
De jó, hogy írtál magatokról.
Az enyémek is érezhetik, hogy jön a tavasz, főleg Pedró (lány) , nagyon rosszak !!!!
Odamegy az ablakba, és kiabál kifelé, madaraknak, kutyusnak, érdekes törpejárásban szaladgál, keresi a függönyt. Az ablak előtt van egy kötél kifeszítve, addig himbálja magát, míg elkapja a függönyt.
Kicsit korán van még nem jut eszembe hirtelen valami új rosszságuk.
Délutánonként videókat szoktunk nézni, Pedrónak(lány ) nagyon tetszik Morgó, csak úgy beszél neki vissza,
Babuci(fiú) fél, neki nem tetszik, pár napja egy pici Jákót néztünk, Pedró ( lány) megszólalt, tubi-tubi.
Babuci keresi a határokat mindenkinél, vagyis próbál csipkedni.
Amit velem művel az elmondhatatlan, kíváncsi leszek mikor fognak lenyugodni, én örülnék ha ilyen elevenek maradnának, jó látni őket mikor repülnek a lakásban egymás után, kergetőznek...
Az enyémek nagy kedvence mostanában a licsi és a magozott meggy .
Babuci (fiú) úszóbajnoknak készül, hason csúszott az edényben, ugrált, nem tudom leírni miket művelt, de élmény velük lenni !!

Vigyázz magatokra, és ha időd engedi, néha írj.
Köszönöm, hogy jelentkeztél.

További szép napot !

Ui: Zárójelben odaírtam, melyik ördögfióka milyen nemű , :drunken: (aki nem tudná)

Hozzászólás 2012 feb. 21, 20:09 
Igen, a nimfán is gondolkodom majd, de még odébb lesz, mire kismadár/nagy madár páros kerül a házhoz 8)

Ha külön kalitkában tartod a jákókat, nem veszekednek, amikor/ha egyszerre kiengeded őket repülni? Egy kalitkában nem férnének meg jól?

Azért az biztató, hogy nálad ennyi egyedüllétet (persze párban) kibírnak, ebből is látszik, hogy ezek szerint, ha ketten vannak, nem olyan pótolhatatlan a gazdi, napközben legalábbis.

És amikor egyiküket tanítod pl. trükkökre, bármire, a másik nem féltékeny, aki a kalitkából figyel? Mert egyszerre kettővel gondolom nem lehet bűvészkedni, legalábbis én úgy képzelem el, mint a bolhacirkuszt :mrgreen: :mrgreen:

Valódi név: Pintér Gáborné

Hozzászólás 2012 feb. 21, 9:50 
Sziasztok rég nem jártam erre felétek,vagyis ez ebben a formában nem igaz mert szinte naponta elolvasom a hozzászólásokat,csak éppen arra lusta voltam,hogy írjak is.
De nagyon örülök neki hogy pár embernek hiányoztam és felkeresett (Jutka Köszi) nagyon jól esett.
Mi nagyon jól vagyunk bár már Rió nagyon szeretne kimenni egy kicsit levegőzni,de hát még mindig nagyon hideg van. Sajnos ezzel egy kicsit még várni kell.
Most nagyon aranyos dolgokat tanult.
Nagyon szereti a sajtot és ha megkérdezem tőle,hogy kérsz akkor veszett módon bólogat és ha kérdezzük,hogy
hol van a lába felemeli egyszer az egyik aztán a másik lábát és a csőrével megérinti őket nagyon cuki.
A beszéd utánzásban még nem ilyen ügyes de majd alakul az is most még csak azt mondja helló puszit küld néha úgy nevet mint ahogy én szoktam rajta nevetni mikor bohóckodik és ugat mint a kutyák.
Most azt próbálom neki tanítani hogy "okos".
De Ő egy igazi pasi mert a szívéhez a gyomrán át vezet az út.
És hát valamit valamiért elven működik a kis drága. :D

Hozzászólás 2012 feb. 20, 15:32 
nagynejutka írta:
africz írta:
:oops: nagyon restellem de nem jutott eszembe, hogy Babu vagy Pedro a him és nem irtam ...:(

http://www.idre.hu/index.php?searchword ... com_search :alien:

:lol: :lol:

Hozzászólás 2012 feb. 19, 19:11 
africz írta:
:oops: nagyon restellem de nem jutott eszembe, hogy Babu vagy Pedro a him és nem irtam ...:(

http://www.idre.hu/index.php?searchword ... com_search :alien:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 19, 18:01 
Hugó, nekem két szelíd jákóm van.
Kép
Sosem lesznek egy pár, de nem is ez a célom velük. Ahogy látszik, külön kalitkában vannak. Én többnyire reggel 8-16-ig dolgozom, így sajnos napközben egyedül vannak itthon, de amint hazajövök, kiengedem őket. Napközben szól nekik a rádió illetve van sok játékuk a kalitkában.
Ha napi 5-6 órát tudsz velük foglalkozni az jó. Az a baj a jákóval, ha egyedül van, képes magába fordulni és tolltépős madár válhat belőle. Ez nála egy pótcselekvés hisz unatkozik.
Jákót ne tarts egyedül ha lehet! Sajnálom a kis hullámosodat, nagyon a gazdihoz tudnak mind nőni.
Én azt javasolnám neked, hogy vegyél előbb egy szelíd hím nimfát. Ők is beszélnek, igaz nem olyan tisztán mint ezek a nagyok, de hihetetlen okos madarak ők is.
Nekünk van 3 szelíd nimfánk és a hímnek egész nap be nem áll a szája :) Mondja, hogy mi van, csúnya vagy, megállj és amit megtanítunk vele. A nimfa is elél 20 évig :wink:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2012 feb. 19, 14:32 
Hugo írta:
csak kérdés, hogy mondjuk ha fél évvel az első madár után veszem mellé a másodikat, elfogadja-e, mert tudom, hogy tévhit az, hogy párban nehezebben szelídülnek, csak gondolom kapásból két jákóval kezdeni nehezebb, mint eggyel.

Nos, ha mindkét madár kézzel nevelt (és nem csak kézzel etetett), akkor nyugodtan lehet kettővel is kezdeni. Nehéznek azért nehéz kettővel, mert az kétszer annyi gond, kétszer annyi törődés (de kétszer annyi öröm is). Ha nem egyszerre szerzed be a két jákót, akkor simán fennáll az lehetősége annak, hogy az első féltékeny legyen az új jövevényre és akkor csak kétszer több gondot szereztél magadnak...

Ha más madarakban is gondolkozol, akkor ajánlom figyelmedbe még a nemes papagájt (beszélnek is és szép színes, nagy madarak). Vagy esetleg a szenegáli papagájt. Ez utóbbi nem egy beszédes, de cserébe róla írták azt, hogy "törpe jákó", mert eszes, de nem hajlamos a tolltépésre, nem depis és belőlük egy pár kényelmesen elfér egy "jákónyi helyen". :D

Hozzászólás 2012 feb. 19, 13:28 
Sziasztok!

Köszi a válaszokat!

A párban tartásról írt nekem dobozostej, és igaza van neki és nektek is, csak valahol azt olvastam, hogy az ilyen okos, összetett érzelemvilágú madaraknál nem lehet megmondani, kell-e pár nekik. Aztán azt írta a cikk, a jákó egy külön kategória, és a szerző is készül párt venni a sajátjának. Ebből azt szűrtem le, hogy kell nekik pár, csak kérdés, hogy mondjuk ha fél évvel az első madár után veszem mellé a másodikat, elfogadja-e, mert tudom, hogy tévhit az, hogy párban nehezebben szelídülnek, csak gondolom kapásból két jákóval kezdeni nehezebb, mint eggyel.

Ha párban vannak egyébként, akkor is kevés nekik a napi 3, vagy akár 5-6 óra foglalkozás, repülés? Ketten mennyi időre hagyhatók maximum egyedül?

Nagyon tetszik ez a madár, de mindenáron nem akarok, csak azért, hogy elmondhassam, jákóm van. Nagyon szeretnék jó döntést hozni és alaposan utána olvasni mindennek, mert hosszú életű madarat szeretnék (ha beszél, teljesen jó, de ha nem, az sem baj, inkább a madár természete, bújóssága, egyénisége a fontos).

Pár napja pusztult el a hullámosom és nem tudnám elviselni még egyszer, hogy ilyen rövid idő után elpusztul a kedvencem:((

Még legalább fél év, mire madaram lesz, de biztos, hogy lesz. Most csak olvasok minél többet, hogy ne szomorkodjak, de egyelőre nem akarok új kismadarat, mert mindenkit Hugohoz hasonlítanék (tudom, egy lapon se lehet említeni egy jákóval, de mégis). Viszont szeretnék jó előre felkészülni és mindent jól csinálni. Egy (pár) madarat szeretnék, de egy életre, vagy hosszú-hosszú évekre.

Néztem még a Kongó papagájt, ők is tetszenek, az Amazonoknak állítólag irtózatos hangjuk van :mrgreen:

A harmadik, bár nem egy beszédbajnok, de állítólag intelligens és szívós, ám más kategória, a Hegyi papagáj.

Valódi név: Sándor

Hozzászólás 2012 feb. 19, 10:05 
Hugo írta:

Egyedüli madárként szeretném tartani, és mindenképp egy kiemelkedően értelmes, hosszú életű fajtát keresek.

Nem ajánlom az egyedüli tartást, Warhawk már elmondta előttem miért nem.
Viszont ha nem konkrétan a jákóhoz ragaszkodsz akkor érdemes lenne elgondolkodni esetleg más fajokon is mint pl. nemes vagy amazon fajok (és nem fajta :wink: ) ezek mind megfelelnek a kritériumaidnak és talán kicsit "könnyebb" a természetük.
Az pedig, hogy mennyire fog csipkedni csak Tőled és a következetes nevelésedtől függ!
Ha viszont a jákó a szíved vágya, akkor azt kell venni, de az egyedüli tartást felejtsd el mindenki érdekében!! :eye:

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 19, 2:29 
Hugo írta:
A jákóról lenne néhány kérdésem.
africz írta:
Nagyon kevés, ne, nem lesz jó a madárnak és valószinüleg neked sem. Úgy képzeld el mint a gyereket annak sem elég kiengedni egy időre.

Annyira nem vészes a helyzet. De... érdemes elgondolkodni, hogy nem-e lenne jobb inkább egy párt venned. Madárnak madár a párja, jobban éreznék magukat és mindemellett még így is kezesek maradnának. Esetleg más (kevésbé problémás) faj?

Hozzászólás 2012 feb. 19, 0:48 
Hugo írta:
Sziasztok!
Nagy benti volierben lenne, napi 2x1-1,5 órára tudnám kiengedni+foglalkozni vele.

Nagyon kevés, ne, nem lesz jó a madárnak és valószinüleg neked sem. Úgy képzeld el mint a gyereket annak sem elég kiengedni egy időre.

Hozzászólás 2012 feb. 19, 0:44 
Betty írta:
Nálunk Gyuri Potyiiinak mondja ha pottyant :)
Olyan szívesen adnék én is a jákóknak mandarint, narancsot, de annyira félek, hogy valami méreg van benne, hogy inkább nem adom :? Pedig biztos szeretnék. Múltkor kaptak kivit, de az nem ízlett nekik.Attól is úgy féltem :? Az almát merem egyedül adni nekik meg a sütőtököt, pedig annyi finomságot ehetnének. Ti nem féltek, hogy bajuk lesz tőle, vagy saját magatok meg tudjátok termelni?

Szerintem ne félj ennyire a hiányos táplálás nagyobb baj lehet. Kakapo amióta tél van kizárólag mandarin-t és szőlőt fogyaszt italnak, főként mandarint , kilószámra fogy a teknősőkkel együtt imádják.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2012 feb. 17, 18:20 
Nálunk Gyuri Potyiiinak mondja ha pottyant :)
Olyan szívesen adnék én is a jákóknak mandarint, narancsot, de annyira félek, hogy valami méreg van benne, hogy inkább nem adom :? Pedig biztos szeretnék. Múltkor kaptak kivit, de az nem ízlett nekik.Attól is úgy féltem :? Az almát merem egyedül adni nekik meg a sütőtököt, pedig annyi finomságot ehetnének. Ti nem féltek, hogy bajuk lesz tőle, vagy saját magatok meg tudjátok termelni?

Hozzászólás 2012 feb. 17, 18:10 
Sziasztok!

A jákóról lenne néhány kérdésem.

Nagy benti volierben lenne, napi 2x1-1,5 órára tudnám kiengedni+foglalkozni vele. Ilyenkor kizárnám a kutyáimat a biztonság kedvéért a nagyszobából, természetesen 8) Papagájhámmal jó időben a kertbe is ki tudnám vinni (szoktatás után természetesen). A volier abban a szobában lenne természetesen, amelyikben dolgozom és a legtöbb időt töltjük, a nagyszobában.

Részben itthon dolgozom, amikor bemegyek a városba, rá 2-3 órára a párom hazaér, így a kutyáink sincsenek sokat egyedül.

Sokat vagyunk itthon, kivéve, ha barátokkal találkozunk egy-egy este, vagy hétvégén elmegyünk kirándulni.

Nyugodt életet élünk, már csak a kutyák miatt is.

Nagyon tetszik a jákó, igyekeztem minél többet utána olvasni, azonban nem tudom, mennyi igaz abból, hogy "bekattanhat" időnként, kiszámíthatatlan, sértődékeny, tolltépős stb.

Egyedüli madárként szeretném tartani, és mindenképp egy kiemelkedően értelmes, hosszú életű fajtát keresek.

A kongó papagájt nézegettem még, de ők állítólag csipkelődőek tudnak lenni, és mindenképp párban ajánlják a tartásukat.

A kutyáimmal is sokat foglalkozom, természetesen madarat se szobadísznek szeretnék, úgy fognám fel a tartását, mintha még egy kutyám lenne :)

Köszi a segítséget!

IDRE tag

Hozzászólás 2012 feb. 17, 13:54 
africz írta:
Ha jól érzi magát , boldog akkor játszani akkar és azt mondogatja PUTTY , miért ne kérdezd.

Hmm. Ezt nálunk is csinálják. "Putty" vagy "Kutty" .. nehezen érteni. Amikor viszont pottyant egyet, akkor egyértelműen "Potty"-ot mond. :D

Hozzászólás 2012 feb. 17, 13:52 
nagynejutka írta:
Megtanulták, hogy tudnak lejönni a földszintre a lépcsőn: Babu lecsúszik a korláton, Perdró
leugrál a lépcsőfokokon.

Ez fantasztikus :lol: :lol: Kakapo akkor roszalkodik az esetek 90%-ban ha éhes , szomjas és ugye azt nem mondjuk éhes vagy szomjas vagyok... magot persze csak akkor eszik ha kiesik a szem az éhségtől vagy jelzésnek , vize van állandóan, de az nem jó a mandarin, szőlő finomabb :lol:

Ha jól érzi magát , boldog akkor játszani akkar és azt mondogatja PUTTY , miért ne kérdezd.

Hozzászólás 2012 feb. 17, 13:47 

Hozzászólás 2012 feb. 16, 6:19 
africz írta:
Az joo , Csipuska egy igazi úriember , lásd Merlin, Kincső vagy Kakapo

evanagyi írta:
Jelen!:)) :D

Nem tuntunk el Csipuskaval, csak valahogy olyan suru lett az eletunk. Csipuskabol vilagjaro papagaj lett, mar negyszer vittem Ausztriaba magammal. Nagyon szivesen utazik.
Ma beszelek valakivel telefonon madarjatek vasarlas ugyeben, egyszercsak azt kerdezi, hogy nem Csipuskanak hivjak a papagajomat? Azt hittem, hogy kiesik a telefon a kezembol! :o Mikor mondom, hogy igen, akkor mondja, hogy Mizo vagyok. :P Igy tudtam meg , hogy koltoznek, es igy jutottatok eszembe, hogy milyen regen jartam feletek.
Orulok, hogy jol vannak a rosszcsontok, nalunk is egyre szemtelenebb Csipuska, de tovabbra is nagy a szerelem, mert nagyon edes.
Majd meg jovok, mar keso van.

Sajnálattal olvasom, az én kis tollasom nem tartozik az úriemberek társaságába. :(

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 148  Következő