Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 17:20 
Nemrég értem haza Emmával az orvostól. Megfestette a szemét és szerencsére nincs sérülés a szaruhártyán, viszont a gyulladás azt mondta, hogy eléggé csúnya. Kapott rá CILOXAN szemcseppet amiből naponta 2x kell csepegtetnem. Kapott még egy Baytril nevű injekciót is, amiből még kettőt fel kell vennie.
A vizsgálat alatt elég jól viselkedett, viszont az említett injekciót a mellkasba kapta és mikor a hátára fordítottam rendesen szorította a felvett kesztyűt. Nem mertem kesztyű nélkül lefogni, mert akkor már hadirokkant lennék :) A kesztyűn keresztül is úgy szorította a kezem, hogy még a vér is kicsordult az újamból.
Remélem meggyógyul és nemsokára rosszalkodni fog.

Marcsi nagyon sajnálom a kis madárkádat :( együttérzek veled! Te mindent megtettél érte.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 16:45 
feketemarcsi írta:
Tegnap elpusztult a kis csőrtelen. Pedig már 6 mm-es csőre volt, de az én hibám, mert nem vettem észre időben, hogy a papa leválasztotta és nem eteti, ő sem mutatta egészen szombatig semmi jelét, hogy baj lenne, akkor szomorkásnak tűnt, megfogtam, üres volt a begye és lefogyott.

:cry: Pedig már abban reménykedtem, hogy legendává válik a gyógyulása... :(

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 16:43 
Fekete Csaba írta:
Természetesen, ha a szem problémáját nem bakteriális gyulladás okozza (nincs gennyes váladékozás), akkor sajnos ez a szemcsepp nem segít. Ennek a szemcseppnek még egy nagy előnye, hogy talán a legolcsóbb gyógyszerek közé tartozik.

Igen valami ilyesmi rémlett. Valahol olvastam, hogy relatíve gyenge, de gondolom más készítményhez képest gondolták akkor gyengének ezek szerint. A jákó szemébe valami belement vagy belekapott a másik madár, így mondjuk a fertőzés miatt (az is lehetett, mert váladékozott) jó választásnak tűnhetett ez a szemcsepp, de a gyulladást nem kezeli. Ezért nem értem miért mondta a doki, hogy kamillát ne... mert ha felváltva a két kezelést csinálják, akkor a szemcsepp a bakteriális fertőzést a kamilla meg a gyulladást "tartotta volna kordában". Nekem mondjuk nem madárra hanem csincsillával volt ilyetén tapasztalatom, de a jelenség illetve a betegség szempontjából ugyanaz (gondoltam én).

Reméljük, hogy most már rendbe fog jönni Emma.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 14:06 
Tamás Én is azt vettem észre, hogy a kamilla hatásos és javulást is tapasztalatam, viszont mikor áttértünk a neomycinre akkor mintha visszaesett volna a gyógyulásban.
Ma 4 órára viszem az orvoshoz és megfestik valószínű a szemét, bár én úgy látom, hogy gyulladásban van és remélem kapunk valami erősebb gyulladáscsökkentőt.
A külső szemhélya is kicsit piros, ezért gondolom, hogy azért tartja csukva mert belül is gyuladásban van.

Azt vettem még rajtuk észre, hogy a fenti betegség óta Emmának nincs kedve Edével játszani, így mindketten csak ücsörögnek a kalitban és kevesebbet is esznek. Ede is csendesebb lett, ami érthető, hisz nincs kivel játszania.Amikor hazaérek hozzájuk viszont élénkebbek és mind a ketten másznak a vállamra illetve nem győzik teleenni magukat a naranccsal, banánnal amit a kezemből esznek meg igazán. Ilyenkor Emma azért "rosszalkodik" aminek örülök.

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Fekete Csaba

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 13:12 
Idézet:
Én a kamillában jobban bíztam volna. A szemcsepp mellett (de persze nem egy időben használva). Neomycilin szemcsepp ugyanis nem csökkenti a gyulladást csak a fertőzést, mivel egy gyenge de széles spektrumú antibakteriális szemcsepp (HA jól tudom).

Kedves Warhawk,
A gyenge szó kivételével korrekt amit írtál. A neomycin egy igen erős antibiotikum. Ezért is van, hogy csak külsőleg ajánlott használni. Belsőleg alkalmazva a bélflórában is nagyon komoly károkat okoz. Ez a mellékhatása logikusan nem jelentkezik a szemcsepp esetében. Embereknél is, ha bakteriális szemgyulladásról van szó, akkor a neomycin szemcsepp egy jó választás. Állatok közül én kutyánál használtam és mindig használt. A szem esetében nem lehet beszélni eltérő gyógyszer kinetikáról az eltérő fajok esetén, mert oda cseppentjük, ahol hatnia kell a szernek, így valószínűnek tartom, hogy madarak esetén is hasonlóan hatásos a neomycin szemcsepp. Természetesen, ha a szem problémáját nem bakteriális gyulladás okozza (nincs gennyes váladékozás), akkor sajnos ez a szemcsepp nem segít. Ennek a szemcseppnek még egy nagy előnye, hogy talán a legolcsóbb gyógyszerek közé tartozik.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 12, 11:43 
Betty írta:
Eddig kentem neki kamillával és úgy is nézett ki, hogy szépen javul, viszont azt mondta az orvos, hogy kamilla helyett használjam inkább a neomycinl szemcseppet. Kedd óta naponta 2x csepegtetek a szemébe, de nem javul.

Én a kamillában jobban bíztam volna. A szemcsepp mellett (de persze nem egy időben használva). Neomycilin szemcsepp ugyanis nem csökkenti a gyulladást csak a fertőzést, mivel egy gyenge de széles spektrumú antibakteriális szemcsepp (HA jól tudom).

Hozzászólás 2010 ápr. 11, 18:20 
Betty írta:
Szia!

Holnap megyünk. Eddig kentem neki kamillával és úgy is nézett ki, hogy szépen javul, viszont azt mondta az orvos, hogy kamilla helyett használjam inkább a neomycinl szemcseppet. Kedd óta naponta 2x csepegtetek a szemébe, de nem javul. Azt mondta , ha nem javul vigyem vissza egy hét múlva és megfesti a szemét.

Szegény! Nagyon sa :( jnálom!

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 11, 17:56 
Szia!

Holnap megyünk. Eddig kentem neki kamillával és úgy is nézett ki, hogy szépen javul, viszont azt mondta az orvos, hogy kamilla helyett használjam inkább a neomycinl szemcseppet. Kedd óta naponta 2x csepegtetek a szemébe, de nem javul. Azt mondta , ha nem javul vigyem vissza egy hét múlva és megfesti a szemét.

Hozzászólás 2010 ápr. 11, 14:47 
Betty írta:
Így tartja csukva a szemét Emma szinte folyamatosan.

Kép

Szia Betty!
Voltatok ma orvosnál?

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 11, 11:14 
Így tartja csukva a szemét Emma szinte folyamatosan.

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 19:44 
Valóban ha idegen is tartózkodik a szobában, képes engem is megcsípni mert nem tudja ki nyúl hozzá. Néz jobbra és balra és ilyedtében odakaphat.

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 19:10 
Betty írta:
Laci nagyon aranyos Tupek! :59: Látszik, hogy Edével testvérek, mert még a szeme állása is ugyanolyan :) Mutattam neki a fotót, hogy itt van tesó és csak úgy pislogott.
Néztem a lábukat, de nekik egyforma. Majd fogom még figyelni. Emma szeme sajnos nem tetszik nekem, úgyhogy megyünk orvoshoz, de már előre félek, hogy fog viselkedni. Biztos meg fogja csípni a fél állatkórházat :) Nem fogad el egyikük sem senkit, csak engem. Most éppen itt rendezkednek az asztalon és Emma éppen a tigázos számlát aprítja :lol:

Emma rendezi a számlát... :lol: Na viszont a szeme aggaszt.. :( Legjobb, ha bízol a dokiban, hogy ők fogják meg Emmát. Legalább is mikor én a Ciranómat, az első Jákómat vittem dokihoz, ott a segéd fogta meg bőrkesztyűvel.Nem rám haragudott. Bár Te tudod mennyire bízik benned,de idegen helyen lesz sajna pánikolni fog, és akkor csíp mindent ami a keze ügyébe kerül. Én az Állatkertbe vittem anno, és ismertem a dokit, ezért bíztam rájuk.

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 10, 18:51 
Laci nagyon aranyos Tupek! :59: Látszik, hogy Edével testvérek, mert még a szeme állása is ugyanolyan :) Mutattam neki a fotót, hogy itt van tesó és csak úgy pislogott.
Néztem a lábukat, de nekik egyforma. Majd fogom még figyelni. Emma szeme sajnos nem tetszik nekem, úgyhogy megyünk orvoshoz, de már előre félek, hogy fog viselkedni. Biztos meg fogja csípni a fél állatkórházat :) Nem fogad el egyikük sem senkit, csak engem. Most éppen itt rendezkednek az asztalon és Emma éppen a tigázos számlát aprítja :lol:

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 21:18 
Betty írta:
Laci Tupekről jöhetne már egy fotó! A kistestvére már nagyon kíváncsi ám rá! :lol: Nem baj, ha nem profi felszereléssel fotózod!

Megszoktam, hogy "minőségi" fotókat készítek, de a kedvedért, na meg persze Edének a kedvéért összehozok valami képfélét róla.. :) Emma rendbe jött már?
Ím-la' Tupek barátom... :D

Kép

Kép

Kép

Betty, Te is megfigyelted a madaraidon, hogy vmelyik lába amelyiket fogásra használja az más színű? :) Tupek jobbkezes... :D

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 9, 20:59 
Laci Tupekről jöhetne már egy fotó! A kistestvére már nagyon kíváncsi ám rá! :lol: Nem baj, ha nem profi felszereléssel fotózod!

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 21:51 
:-) Ezt teszi a sok jákó-táp zabálás! :-D Jobb, mint a fogalmazásgátló!
Betty! Megírod (akár privátban), hogy kihez hordod a madarat-nyuszit? Gondolom Nyíregyházán van a doki. Az itteniek nem igazán értenek a madarakhoz...

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 21:48 
jóóó van mán :alien:

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 19:06 
Betty írta:
Sokszor a rutinosabb tapasztaltabb orvos már annyira rutinos, hogy nem biztos, hogy jobb egy fiatal, frissen végzettnél.

Értem...asszem...hogyis... :shock: :07: :75: :77: :86:

IDRE tag

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 18:59 
Azóta hunyorog amióta megtörtént a "baleset". A gyulladás szépen csökkent, de biztos érzékeny még neki. Fiatal orvos akihez szoktam vinni a nyuszikat is, azt nem tudom madár terén milyen, de Én bízok benne nagyon. Sokszor a rutinosabb tapasztaltabb orvos már annyira rutinos, hogy nem biztos, hogy jobb egy fiatal, frissen végzettnél.

Hozzászólás 2010 ápr. 8, 18:36 
Betty írta:
Szebb lett valóban, és gyulladást sem látni rajta, mégis hunyorog. Az az egy nyugtat, hogy már néha kezd rosszalkodni. :)

Rosszalkodik..az télleg jó jel.. :D Nem lehet hogy a szemcsepptől hunyorog? Az a doki mennyire jártas madarak dolgában?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 148  Következő