Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 669 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 szept. 5, 17:30 
nagynejutka írta:
Nagyon szépek, egy picit megfájdult a szívem....

Miért ?

http://www.flickr.com/photos/mflenses/6 ... hotostream

Hozzászólás 2011 szept. 5, 15:53 
Nagyon szépek, egy picit megfájdult a szívem....

Hozzászólás 2011 szept. 5, 15:08 
Csirke buli2 video
mozi
csibeszke bubi

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 szept. 5, 15:01 
Szuper képek!!! ;)

Hozzászólás 2011 szept. 5, 14:17 
Csirke buli 2.

Kakapo már második alkalommal volt olyan szerencsés , hogy randizhatott a képeken látható tündérekkel! Köszönjük Kati!

A jákó Katival Merlin királylány Kakapo 'ENSZ' megfigyelőként a vállamon ücsörgött én fotoztam.

Kattints a képekre ha egy kicsit nagyobb méretben szeretnéd látni!

Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 4, 8:52 
Kincsőkém tojást eszik a képen. Imádja. Igaz ő bármit megenne ha hagynám :) Már kanállal is próbálkozik enni, de abból csak bohóckodás lesz. Ha kiszórja a kaját akkor csak kineveti magát :)Gyuri nagyon rossz evő. Ő csak rázza a fejét ha kínálom neki. Odébb megy, hümmög párat, mondja, hogy na-na-na és ezzel le is rendezte a kóstolást :)

Merlin már kiskorától kapja a különböző finomságokat így az étvágya is ezért olyan jó.

Hozzászólás 2011 szept. 3, 23:08 
Mit eszik a baba ? Ma voltam csirke bulin a Katinál Kakapoval csak néztem milyen jó étvágya van Merlin király lánynak.

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 3, 21:28 
Hogy ne offoljanak bennünket, szerintem vigyétek át ezt a beszélgetést a másik fórumrészbe :wink:

Hoztam már Kincsőkémről egy friss képet ahogy éppen nyomja befelé a vacsorája egyik részét :)
Kép

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 szept. 3, 21:07 
nagynejutka írta:
molnarl.g írta:
Tegnap én is megfigyeltem, hogy mikor nem látom próbál mondogatni ezt-azt, érdekes hogy Zénó aki elrepült lazán mondta a dumáját elöttem, Alfi szégyenlősebb...
Az hogy lepottyant nem baj...bár nekem nincs gyermekem de azt mondják a saját baba kakája is illatosabb...nekem is olyan mintha egy kiskanál spenót került volna rám...
Alfit le sem lehet vakarni, ha kiengedem nem játszik, nem csinál semmit csak szopogatja az ujjam, simizteti a fejét-nyakát, és babrálja a szakállam (mivel csak ez van, a hajam nagyon rövíd...)
A fülem néha olyan hozzáértéssel fogdozza, hogy szinte borsózik tőle a hátam...furcsa, de jó érzés...

Szóval imádom ezt a kis "tyúkot" de állítólag fiú...most is mindjárt jön és összebújunk...(ne értsétek félre, nem úgy...)

[soundcloud][/soundcloud]

Dehogy értünk félre......, mindenki szerette (szereti ) az a bizsergető érzést. :oops: :wink:

Nem sértődtél meg, ugye ?

Nem szoktam megsértődni...én eddig nem tapasztaltam ilyet, azért volt furcsa.
Kiderült hogy február 27.-én született Alfi, így még csak fél éves...tehát még nincs elkésve a beszélgetéssel, csak olyan hatalmas madár hogy azt hittem idősebb legalább 1-2hónappal...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 szept. 3, 8:25 
molnarl.g írta:
Tegnap én is megfigyeltem, hogy mikor nem látom próbál mondogatni ezt-azt, érdekes hogy Zénó aki elrepült lazán mondta a dumáját elöttem, Alfi szégyenlősebb...
Az hogy lepottyant nem baj...bár nekem nincs gyermekem de azt mondják a saját baba kakája is illatosabb...nekem is olyan mintha egy kiskanál spenót került volna rám...
Alfit le sem lehet vakarni, ha kiengedem nem játszik, nem csinál semmit csak szopogatja az ujjam, simizteti a fejét-nyakát, és babrálja a szakállam (mivel csak ez van, a hajam nagyon rövíd...)
A fülem néha olyan hozzáértéssel fogdozza, hogy szinte borsózik tőle a hátam...furcsa, de jó érzés...

Szóval imádom ezt a kis "tyúkot" de állítólag fiú...most is mindjárt jön és összebújunk...(ne értsétek félre, nem úgy...)

[soundcloud][/soundcloud]

Dehogy értünk félre......, mindenki szerette (szereti ) az a bizsergető érzést. :oops: :wink:

Nem sértődtél meg, ugye ?

Hozzászólás 2011 szept. 2, 20:21 

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 szept. 2, 10:55 
molnarl.g írta:
nagynejutka írta:
Gábor !
Kifejtenéd bővebben, hogy mit értesz azon, hogy agyilag visszaesett a fejlődésben ?

Most olyan önfejű lett, és próbál uralkodni rajtam...tegnap pl. megint erősebben megfogta a fülem...lekakált,stb.
Már kb. egy hónapja nem tanult meg egy új szót sem...pedig sokat foglalkozom vele mivel most már két hónapja nincs munkám...

talán ez csak átmeneti időszak számára, mert nagyon bizakodó voltam mikor kb. 5hónaposan kimondta azt a két szót amit az óta is ismételget...

Sajnos nem tudom pontosan mikor született, mert elkevertem a papírt amire felírtam, a CITES-en pedig nem találom...

Szia Laci!

Nekem ugyan csak néhány hónapos tapasztalatom van a jákó kislánnyal, viszont a többi madaram közül 7 éves a legidősebb, úgyhogy az én szerény tapasztalatom is azt mondja, hogy ne keseredj el.
Az én szürke kislányom az elején volt kicsit neccesebb, konkrétan kakilni nem is kakilt máshol, szinte csak rám, még a fejemre is. :D Nekem az volt a taktikám, hogy naggyon megdícsértem, ha jó helyre végezte a dolgát, úgy láttam rajta attól nagyon boldog volt és így szépen elkezdett rólam leszokni és a játszóterekre átszokni. Nyilván ez annyival könnyebb volt nekem, hogy a másik négytől is láttam, hogy nem rám kakkantanak. Eszméletlenül tudott hsiztizni, szinte toporzékolt, ha valami nem úgy történt ahogyan ő kigondolta, de ezekre nem is reagáltunk, lassan abba is hagyta, látta hogy nem ér el vele semmit.
A beszéd nálunk is viszonylag gyorsan elindult, aztán megállt, nem beszélt csak pár szót, bár Mózes sokszor odament hozzá és szépen, érthetően, mint egy fogyatékosnak, a fülébe mondta:"Ku-kuccs" Erre azonnal kapott is Merlintől egy emberes sallert szegényem. :) Aztán azt vettem észre, hogy ha úgy látja, senki nem figyel rá, akkor próbálkozgat. Ma reggel kinn voltam a konyhában, ő a hálóban, a többiek még letakarva aludtak, mikor kiszólt: "anya". Ezt még sosem mondta és a nemesektől sem tanulhatta, mert ők meg mamának hívnak ahogy az unokáimtól tanulták.
Az elején engem is többször megcsípett. Aztán megtanultam, hogy ezek nem olyen véres csípések, legtöbbször arra irányulnak, hogy figyeljek rá. Sokszor rárepül a nyakamra és finoman megkocogtatja a fejemet, az is azt jelenti, hogy valamit szeretne, ha mást nem akkor figyelmet.
Ha telefonálok (azt nagyon utálja) és ő már túl hosszúnak tartja a beszélgetést akkor először jön a kocogtatás,aztán a hajamat kezdi húzgálni, ha nem hagyom abba, akkor egyszerűen ráfog a fülemre (mondjuk eddig ezt csak egyszer csinálta, de tény, hogy naggyon fájt).
Szereti ha békében üldögélhet valahol, kifejezetten utálja, ha állandóan macerálni akarnám, fog egy játékot, odaül mellém vagy felviszi valamelyik kiülőjére és eljátszik vele.
Ha szeretetre vágyik, egyszerűen rárepül a vállamra, rám hajtja a fejét , az azt jelenti, hogy simogassam a tarkóját, az arcát, a csőrét, olyankor bekapja az ujjamat és szopogatja, mint egy baba. Ha elunta, megy tovább a dolgára.
Az idegeneket továbbra is utálja, a férfiakat főleg, de a nőkhöz sem repül oda. Egy azonban biztos, figyelmeztetés nélkül sosem csíp. Először általában csattog egyet-kettőt, ha közelebb megy hozzá az idegen, akkor felborzolja magát és felemeli a lábát, ha ez sem érti és még esetleg oda is akar nyúlni hozzá, akkor istentelen nagyot harap belé.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 szept. 2, 10:33 
Gábor !
Ok, hogy nem látja őket, de hallani hallja ?
Valahol azt olvastam nem jó nekik a Tv, de lehet rosszul emlékszem.

Talán valamelyik fórum társunk tud hozzáértő tanácsot adni.

Hozzászólás 2011 szept. 2, 10:28 
africz írta:
Jutka, gyönyörű minden , álom szép helye van a babáknak!

Laci, nem kell tanitani, fog ő beszélni annyit , hogy meg is unod. Ha próbálgat valami értelmetlent , keress hasonló értelmes szót és mondogasd neki. Ha ki mond vmit mindig ismételd meg Te is . Ennyi az egész , Kakapo annyi szót mond, hogy nem is tartom már nyilván. Most már egyre ritkább, hogy mondogat szavakat inkább csak beszólogat :)

Kaka az felkeles utan egy leveses tányérnyi utánna meg a pottyantó helyekre , de jut a hátamra és a fürdő vizembe is ;) együtt lehet vele élni.

Africz !
Nagyon köszönöm a dicséretet.
Igyekeztem minnél jobb helyet készíteni nekik.

Hozzászólás 2011 szept. 2, 1:45 
Jutka, gyönyörű minden , álom szép helye van a babáknak!

Laci, nem kell tanitani, fog ő beszélni annyit , hogy meg is unod. Ha próbálgat valami értelmetlent , keress hasonló értelmes szót és mondogasd neki. Ha ki mond vmit mindig ismételd meg Te is . Ennyi az egész , Kakapo annyi szót mond, hogy nem is tartom már nyilván. Most már egyre ritkább, hogy mondogat szavakat inkább csak beszólogat :)

Kaka az felkeles utan egy leveses tányérnyi utánna meg a pottyantó helyekre , de jut a hátamra és a fürdő vizembe is ;) együtt lehet vele élni.

Hozzászólás 2011 szept. 1, 19:38 
nagynejutka írta:
molnarl.g írta:
nagynejutka írta:
Gábor !
Kifejtenéd bővebben, hogy mit értesz azon, hogy agyilag visszaesett a fejlődésben ?

Most olyan önfejű lett, és próbál uralkodni rajtam...tegnap pl. megint erősebben megfogta a fülem...lekakált,stb.
Már kb. egy hónapja nem tanult meg egy új szót sem...pedig sokat foglalkozom vele mivel most már két hónapja nincs munkám...

talán ez csak átmeneti időszak számára, mert nagyon bizakodó voltam mikor kb. 5hónaposan kimondta azt a két szót amit az óta is ismételget...

Sajnos nem tudom pontosan mikor született, mert elkevertem a papírt amire felírtam, a CITES-en pedig nem találom...

Próbálj meg türelmes lenni hozzá, megérzik ha rossz a kedve a gazdinak.
Ha erősebben fog persze rá kell szólni, így megtanulja mekkora erővel foghat.
Nállam is előfordul, hogy a játék hevében jobban megfognak, de van olyan is, hogy nincs semmi okuk rá
( főleg a lány ) és erősebben odacsíp.
Van mikor szól előre - sír ( mármint én )
Azt a szót tanulják meg gyorsan ami nekik tetszik, nálluk is volt olyan időszak amikor nem mondtak újjat.
Utánna 3 szót is megtanult, változó, de akinek idősebb madara van jobban tudja, hátha adnak tanácsot.
Nállam a röpdében voltak még rozellák ( 5 db ) , azt vettem észre , hogy mióta eladtam őket többet beszélnek.
Írtad, hogy neked is több madarad van, ők ugye hangokat hamarabb utánoznak, könnyebb nekik mint a beszéd, nem ez a gond ?

A röpdém egy helységgel odébb van, így Alfi nem is látja a többieket...Alfi a nappaliban van...nem tudom hogy a TV-nem árt-e a fejlődésének? Megfigyeltem hoyg szokta nézni...ül a hintáján és egész belebambul a TV-be.

Hozzászólás 2011 aug. 31, 14:52 
molnarl.g írta:
nagynejutka írta:
Gábor !

Próbálj meg türelmes lenni hozzá, megérzik ha rossz a kedve a gazdinak.
Ha erősebben fog persze rá kell szólni, így megtanulja mekkora erővel foghat.
Nállam is előfordul, hogy a játék hevében jobban megfognak, de van olyan is, hogy nincs semmi okuk rá
( főleg a lány ) és erősebben odacsíp.
Van mikor szól előre - sír ( mármint én )
Azt a szót tanulják meg gyorsan ami nekik tetszik, nálluk is volt olyan időszak amikor nem mondtak újjat.
Utánna 3 szót is megtanult, változó, de akinek idősebb madara van jobban tudja, hátha adnak tanácsot.
Nállam a röpdében voltak még rozellák ( 5 db ) , azt vettem észre , hogy mióta eladtam őket többet beszélnek.
Írtad, hogy neked is több madarad van, ők ugye hangokat hamarabb utánoznak, könnyebb nekik mint a beszéd, nem ez a gond ?

Hozzászólás 2011 aug. 31, 14:06 
nagynejutka írta:
Gábor !

Hozzászólás 2011 aug. 31, 8:37 
Gábor !

Hozzászólás 2011 aug. 30, 22:24 
Betty írta:
Laci, egy-két hét alatt simán meg tudod tanítani Alfinak, hogy egy bizonyos helyre pottyantson. Nálam mindkét madár tudja, hogy nem kakálunk a szék támláján űlve a szőnyegre meg össze-vissza. Egy hét alatt megtanulta. Rá kellett igaz szólnom az elején ha odakakált, de szépen megtanulta. Próbáld csak ki :wink:

Már próbáltam nevelni, de ügyet sem vet rá, ha pedig keményebben rászólok akkor hangosan rikácsol...ma csak a vállamat pottyantotta le...lassan megszokom...
Mostanában visszaesett a fejlődésben agyilag...előbb kezdett beszélni mint annak idején Zénó, de csak addig jutott, hogy "papagáj madárka", és ha köhögök akkor utánoz...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 669 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 34  Következő