Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 27, 14:49 
Helo Betty!

Régen nem írtál! Mi van Emmával, és Edével? :) Tegnap előtt olyan jó idő volt a teraszon, hogy kivittem Tupekot, pólóban lehetett napozni.. :) Bírta a napocskát, nagyon nyújtogatta a nyakát minden érdekelte, cinkék a meggyfán de főleg a kutyákat figyelte ahogy rohangáltak az udvaron.. :) Ma készítettem neki egy létrát ami hinta is, már bevizsgálta!

Kép

Hozzászólás 2010 feb. 25, 15:12 
feketemarcsi írta:
Mi újság a kis rollerekkel? Naaaa, nem akarod majd elcserélni azt a kis fekete fejűt?

A dalvörsöny után visszatérünk a kérdésre... :wink: :)

Hozzászólás 2010 feb. 25, 14:58 
feketemarcsi írta:
Kár, hogy nincs hangszóró a gépemen... :(

Olvass csőrről... :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 25, 14:54 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WaC93cGi9-4&feature=related[/youtube]

Lehet csak én akarom annak hallani, de itt jó néhány igen tiszta "sz" betűt mond ez a Jákó.. :)

Hozzászólás 2010 feb. 25, 14:49 
feketemarcsi írta:
Pedig tudod, hágy ilyen van... Egyszer kis lórik jártak úgy, hogy tettek nekik kaját, és már első nap délutánra megeszegették, csak a száraz edény volt előttük, másnap reggel a rendezők tettek be nekik szotyit, azok meg csak néztek nagy szomoró szemekkel, hogy ezzel ők mit kezdjenek.
Egy fél narancs volt nálam, azt osztottam el nekik, falun vasárnap még olyan hely sem volt, ahol lehetett volna valamit venni, később valakitől sikerült egy kis almát, délután szegénykéim már kínjukban a cukkinit is megették, amit a fürjeknek vittem, hogy ne unatkozzanak, legyen mit csipegetni.
Pedig nagyon kedves kis madarak voltak, alig mertem már délután arra menni, mikor már végképp nem volt semmi kaja, mert hangosan kiabáltak utánam. Először megijedtem, mikor nyalogatták az ujjamról a lefolyt narancslevet, úgy belegondoltam, hogy akkora csőrrel mekkorát lehet csípni, de nem csíptek meg, nagyon aranyosak voltak.

Olyan is volt már, hogy valaki elfeljtett vizet adni a madarainak és csak másnap vettük észre, mindig vannak ilyenek, mindenhol.

Én az enyémeket sosem hagyom ott egyedül, úgy tapasztaltam, hogy minden madár örül annak, ha rendszeresen látja a gazdáját, az megnyugtatja őket.

Én magam nem nagyon járok kiállításra, nem vagyok tenyésztő, csak hobbista, de még nézőként sem megyek szívesen!!!! Őszintén szólva, bár elég birka természetem van, úgy tudnám pofán vágni, aki pl a kulcsát huzigálja a kalit oldalán és ijesztgeti a madarakat (most láttam a Vajdahunyadvárban) hogy körmérkőzést játsszanak a fogai a kiesésért!!!!! :evil: Hihetetlenül bunkó és érzéketlen emberek vannak!!!! Ha nem tud normálisan viselkedni, mi a nyavajáért megy ilyen helyre???!!!
A "nemadnekiennimertelfelejti" dologhoz csak annyit, hogy láttam egyszer egy filmet, az Iditarod versenyzőit mutatták be. Ott az a módi, hogy ember addig nem úü le enni, míg az állatait nem látta el.Volt egy kölök, aki nem etette meg a kuytákat, hát kapott is érte hideget-meleget. És ez így normális, mindenhol. Szerintem.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mizo 2010 feb. 25, 14:54-kor.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 14:35 
feketemarcsi írta:
Több, mint két napig ott voltunk, a gazdijuk meg nem és nagyon aranyosan haverkodtak, szembe voltak velük a kanáriaim a falnál és látták, hogy mindig odamegyek hozzájuk, beszélek nekik és az egyik mindig odatotyogott a rúdon a rácshoz és egyszer csak rámköszönt, hogy "hello", aztán sokszor odamentem és olyan aranyosak voltak, beszélgettek is, meg papagájul is nyomták a sódert és hihetetlenül szép szemük van, azt hiszem két tojó volt, mert olyan bordós-kékes a színük.

Igen, azok a tojók. Jó kis gazdijuk lehetett, ha nem volt ott velük!!! Máthé Józsi mindig az első aki ott van a madaraival a kiállításokon és az utolsó, aki otthagyja őket.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Balogh Tibor

Hozzászólás 2010 feb. 25, 13:57 
Ezen nem vitatkoznék hogy melyik beszél jobban, az emberek közül sem lesz mindenki agysebész, az Édelnél tisztábban "sz" betűt kiejteni még nem hallottam, pl. szia. de van Nagysándorom aminek a szókincse legalább 100 szó volt, és a mai napig megfelelően használja a fontosabbakat,
pedig 10 éve nem tanitom.
B.T.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 13:40 
feketemarcsi írta:
Én nem tudom, milyen volt, amit láttam, de azok a hatalmas barna szemek!

Olyan kis bociszemeik vannak, mindent megfigyelnek olyan vesébelátóan :D és teljesen le tudnak lassulni, ha idegen helyen vannak. Nagyon aranyosak, az biztos!!!!!
:D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 feb. 25, 13:22 
feketemarcsi írta:
Nálunk az egyesületben az egyik öregnek volt jákója és simán átverte azt aki kereste az öreget, mert annak a hangján beszélgetett ki és már sértetten el akart vonulni a vendég, mikor befordult a kapun a gazdája a madárnak. :D

Egy kiállításon meg a nemesek beszélgettek, mindig odajött a röpde szélhez és egyszer csak köszönt az egyik.

A nemes i szépen beszél. Nálunk leginkább az unokám hangján, mert ő a kedvence. Ahogyan a kicsi szókincse bővül, úgy bővül Sámsoné is. Nekem salamon-szigetekim van, a legjobban az új-guineai beszél mind között.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 feb. 25, 13:12 
Warhawk írta:
Skrachlaci írta:
Nyílván senki sem gondolta, hogy birkákkal táplálkozik, legalább is én nem!..

Viszont mennyire jól hangzik, hogy Kea magkeverék: 40% nagypapagáj magkeverék, 30% gyümölcs, és 30% birka... :lol:

Skrachlaci írta:
nekem a hangutánzó képesség ami döntő. Ebben pedig az Amazonok, és a Jákók a legjobbak szerintem.

Az első hely megosztva van az Amazon/Jákó/Nemes között. ;) Mindegyik dobogós de nehezen eldönthető, hogy melyik is legyen az első helyen. Az amazon talán szebben "másolja" le a hangokat. A jákó talán jobban tudja, hogy mikor kell a megfelelő hangmintákat használni. A Nemes meg talán a legnagyobb szókinccsel rendelkezik. Persze ezen belül egyedenként átfedések lehetnek.

Cak a saját tapasztalatomat tudom elmondani...:) Nemesem nem volt még, amelyiket hallottam annak nem volt túl nagy szókincse. Kékhomlokú amazonom volt, nagyon szépen "beszélt" és énekelt is, de a haverom mind két Jákója sokkal többet, és érthetőbben beszél.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 13:12 
Warhawk írta:
Skrachlaci írta:

Viszont mennyire jól hangzik, hogy Kea magkeverék: 40% nagypapagáj magkeverék, 30% gyümölcs, és 30% birka... :lol:

Skrachlaci írta:
nekem a hangutánzó képesség ami döntő. Ebben pedig az Amazonok, és a Jákók a legjobbak szerintem.

Az első hely megosztva van az Amazon/Jákó/Nemes között. ;) Mindegyik dobogós de nehezen eldönthető, hogy melyik is legyen az első helyen. Az amazon talán szebben "másolja" le a hangokat. A jákó talán jobban tudja, hogy mikor kell a megfelelő hangmintákat használni. A Nemes meg talán a legnagyobb szókinccsel rendelkezik. Persze ezen belül egyedenként átfedések lehetnek.

Nemcsak egyedfüggő, foglalkozásfüggő is a dolog.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 feb. 25, 13:08 
Skrachlaci írta:

Skrachlaci írta:

Hozzászólás 2010 feb. 25, 13:02 
bt. írta:
Igen. De ez a birkaevés valami idióta Ujzélandi primitiv paraszt agyába született meg mert az
ember is megette a társát az Andok-ba ,amikor lezuhant a repűlő, hogy megmeneküljön, de attól még nem vagyunk kannibálok. Egyébként ha adok húst nekik, nem díjazzák, inkább a gyümölcs, és zöldség. Egyébként semmilyen papagájhoz nem hasonlítható az intelligenciájuk, hangutánzó képességük nincs a Jákó szintjén, de minden másban felűlmúlják, én tartok pár különlegességet,
de ez a csúcs. Nem az Ő témakörébe vagyunk, de csak egy pár gondolatot írtam a tapasztalatomról.
Üdv. B.T.
Kép

Meg ne bántódj, csak viccnek szántam, lehet nem a legjobb volt!!! :wink: :oops: :roll:
Menjünk át az ő témekörükbe, szeretnék kérdezni róluk, ha nem tartalak fel vele!!!! :)
:) :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 feb. 25, 12:51 
bt. írta:
Igen. De ez a birkaevés valami idióta Ujzélandi primitiv paraszt agyába született meg mert az
ember is megette a társát az Andok-ba ,amikor lezuhant a repűlő, hogy megmeneküljön, de attól még nem vagyunk kannibálok. Egyébként ha adok húst nekik, nem díjazzák, inkább a gyümölcs, és zöldség. Egyébként semmilyen papagájhoz nem hasonlítható az intelligenciájuk, hangutánzó képességük nincs a Jákó szintjén, de minden másban felűlmúlják, én tartok pár különlegességet,
de ez a csúcs. Nem az Ő témakörébe vagyunk, de csak egy pár gondolatot írtam a tapasztalatomról.
Üdv. B.T.
Kép

Nyílván senki sem gondolta, hogy birkákkal táplálkozik, legalább is én nem! Annyi alapja lehet, hogy az elhullott birka tetemekből esznek a Keák...de mint érdekesség ez is beugrik annak, aki hallott már róluk valamit.Hogy ki miért tart papagájt? Van aki szereti a színeit esetleg a bohókás viselkedését, vagy a hihetetlen intelligenciájukat csodálja..nekem a hangutánzó képesség ami döntő. Ebben pedig az Amazonok, és a Jákók a legjobbak szerintem.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 12:43 
Üdv. B.T.
Kép

Hozzászólás 2010 feb. 25, 12:11 
bt. írta:
Igen! Ez egy saját 2 hónapos.
B.T.

A zannyát!!!!!

A birkaevőid is párban vannak?????

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 feb. 25, 11:48 
Igen! Ez egy saját 2 hónapos.
B.T.

Hozzászólás 2010 feb. 25, 11:46 
feketemarcsi írta:
Szia Laci!

Milyen a babamadarazás nálad?

Nekem is van egy kis hullámos babám sajnos, én napközben dolgozom, ezért megfordítottuk a napját és éjszaka etetem gyakran. Édes kis bogaram, az anyja leszakította a felső csőrkáváját, úgyhogy szondán keresztül eszik, és azt hittem, utálni fog emiatt, de nem, már saját maga be is kapja a kis műanyag csövet és le is nyeli és evés közben még dumál is, azt is jelzi, hogy kér még.
Nagyon izgulok, hogy visszanő-e az a csőröcske, a 3 testvérét el kellett altatni, de nála a röntgen alapján van remény egy új csőrre.
Tegnap estefelé szunyókáltunk egyet, ő a hasamon aludt, aztán én is elszundítottam, nagyon izgulok érte, hogy rendbe jöjjön, olyan kedves kis jószág és nagyon okos, annyira sajnálnám, ha a végén mégis el kéne altatni.

Nagyon szép dolog, hogy ennyit törődsz a kis papagájoddal! remélem helyre jön a papeszod. Nekem szerencsére nincs ilyen sok gondom az enyémmel!

Hozzászólás 2010 feb. 25, 9:55 
bt. írta:
Warhawk írta:
Igazából ez nem csak Jákós téma (de saját topic luxus lenne, az összes helyre kipostolni meg már spammolás).

Letölthető PDF könyv, hogy hogyan tehetjük változatosabbá a papesz kalitját.

Van amelyik jó játék, de ezeket házilag keményfából kell elkészíteni, 1-2 napig tartanak a
nagyobb madaraknak, és az nem olcsó mulatság.
B.T.
Kép

Tibor!

Ez a fokföldi saját termés???? :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2010 feb. 24, 21:50 
Díjazzák az új játékokat, bár nem mindegyik nyeri el a tetszésüket. Most vettem egy nagy rozsdamentes tálkát, a másik kettő mellé,azoknak fixálva van a tartójuk kívülről. Ez az új olyan beakasztós villás..Tupek egyből észrevette, hogy ezzel lehet valamit kezdeni,kiemelte ledobta. Visszaraktam más helyre, persze onnan is ledobta,és már várta mikor rakom fel újra. Ez ment 1 órán keresztül, én untam meg hamarabb.. :D

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 131, 132, 133, 134, 135, 136, 137 ... 148  Következő