feketemarcsi írta:
Pedig tudod, hágy ilyen van... Egyszer kis lórik jártak úgy, hogy tettek nekik kaját, és már első nap délutánra megeszegették, csak a száraz edény volt előttük, másnap reggel a rendezők tettek be nekik szotyit, azok meg csak néztek nagy szomoró szemekkel, hogy ezzel ők mit kezdjenek.
Egy fél narancs volt nálam, azt osztottam el nekik, falun vasárnap még olyan hely sem volt, ahol lehetett volna valamit venni, később valakitől sikerült egy kis almát, délután szegénykéim már kínjukban a cukkinit is megették, amit a fürjeknek vittem, hogy ne unatkozzanak, legyen mit csipegetni.
Pedig nagyon kedves kis madarak voltak, alig mertem már délután arra menni, mikor már végképp nem volt semmi kaja, mert hangosan kiabáltak utánam. Először megijedtem, mikor nyalogatták az ujjamról a lefolyt narancslevet, úgy belegondoltam, hogy akkora csőrrel mekkorát lehet csípni, de nem csíptek meg, nagyon aranyosak voltak.
Olyan is volt már, hogy valaki elfeljtett vizet adni a madarainak és csak másnap vettük észre, mindig vannak ilyenek, mindenhol.
Én az enyémeket sosem hagyom ott egyedül, úgy tapasztaltam, hogy minden madár örül annak, ha rendszeresen látja a gazdáját, az megnyugtatja őket.
Én magam nem nagyon járok kiállításra, nem vagyok tenyésztő, csak hobbista, de még nézőként sem megyek szívesen!!!! Őszintén szólva, bár elég birka természetem van, úgy tudnám pofán vágni, aki pl a kulcsát huzigálja a kalit oldalán és ijesztgeti a madarakat (most láttam a Vajdahunyadvárban) hogy körmérkőzést játsszanak a fogai a kiesésért!!!!!

Hihetetlenül bunkó és érzéketlen emberek vannak!!!! Ha nem tud normálisan viselkedni, mi a nyavajáért megy ilyen helyre???!!!
A "nemadnekiennimertelfelejti" dologhoz csak annyit, hogy láttam egyszer egy filmet, az Iditarod versenyzőit mutatták be. Ott az a módi, hogy ember addig nem úü le enni, míg az állatait nem látta el.Volt egy kölök, aki nem etette meg a kuytákat, hát kapott is érte hideget-meleget. És ez így normális, mindenhol. Szerintem.