Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 669 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 aug. 30, 20:25 
Laci, egy-két hét alatt simán meg tudod tanítani Alfinak, hogy egy bizonyos helyre pottyantson. Nálam mindkét madár tudja, hogy nem kakálunk a szék támláján űlve a szőnyegre meg össze-vissza. Egy hét alatt megtanulta. Rá kellett igaz szólnom az elején ha odakakált, de szépen megtanulta. Próbáld csak ki :wink:

Hozzászólás 2011 aug. 30, 19:55 
molnarl.g írta:
nagynejutka írta:
Gábor !
Örülök, hogy neked is tetszik, akkor ezek szerint csak jó helyet készítettem nekik.
Igen, mászófát még keresem, de olyat ami nagyságra illetve formára tetszene azt még
nem találtam meg.
Lekellene menni az ártérre, de félünk, hogy falopáson kapnak minket ,a kertünkben van egy formás barackfa
de a család megölne ha kivenném :)
Szeretnék még a sarkokba is ágakat tenni.
Azért tettem be nekik egy jó nagy fa hidat és egy nagyobb ágat kötöztem fel ha akarnak tudnak rágni.
Tisztaság.
Bekell vallanom bűnömet: szeretem a tisztaságot, de ettől a két égedelemtől mondjuk meg az őszintét
nagyon nehezen lehet.
A télen hülyére dolgoztam magam , ha korán mentem dolgozni akkor 4-kor keltem, hogy renbe tegyem őket,
munka után ugye kijöttek a lakásba, addig kalitka takarítás, miután lefeküdtek folytattam a lakásban.
Hiába vettem légtisztítót szűri az a levegőt, de 1 kevés.

Hát bizony...mikor Alfi elereszti magát a nappaliban, vagy éppen a ruhámon akkor van mit takarítani...néha mikor későn veszem észre csak spaklival tudom felkaparni...

A többiek alá fürészport szórtam a madárházban, ez parktikus mert télen onnan rakom be a kályhába a gyújtóst...egy zsák forgács jelenleg 250,- ami soáig tart.

Ha esetleg tudsz trükköket a madárkaki eltüntetésével kapcsolatban pl. plüss ülőgarnitúra, takaró, ruha, stb.-ből biztosan sokan szívesen vennék...

(Tudom! Ecetes olló...) de talán van kiméletesebb megoldás is...

Madárkaki: Nállam ez nagyon nincs ruhán, ülőgarnitúrán, Pedro mindíg a földre kakil. Ha az ágyon vagy asztalon játszik, akkor is letolat, hogy letudjon a folre.
Babunál előfordult,hogy elengedte ahol volt, de szerintem látta a nagyobbtól és már Ő is így végzi el a dolgát.
Este ha bemennek a kalitba ott sem kakilnak, reggel ha kijönnek sétálnak a földön és ott engedik el.
Amit tudok letakarok a lakásban.
Ha azt lekakilják vanish folteltávolítót teszek a mosógépbe.
Ők az étkezőben vannak ezért az asztalon esznek, a gyümölcs foltokat is nagyon szépen eltávolítja.
A corában lehet kapni Dr.Beckmann - Folt ördögöt , minden nemű szennyeződésre van.
Az ülőgarnitúrádból szerintem kihozza, ha gyümölcsöt fogyasztott a madárkád szerintem vedd a gyümölcs, vörösbor, zöldség ördögöt de van fűre, olajra, vérre is.
Ha régi a szennyeződés többször megkell ismételni a tisztítást.
Tudod én míg a madárkák a lakásban randalíroznak, 1 tekercs papírtörlő és 1 flakon fertőtlenítős flakonnal
járkálok.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 aug. 30, 17:35 
nagynejutka írta:
Gábor !
Örülök, hogy neked is tetszik, akkor ezek szerint csak jó helyet készítettem nekik.
Igen, mászófát még keresem, de olyat ami nagyságra illetve formára tetszene azt még
nem találtam meg.
Lekellene menni az ártérre, de félünk, hogy falopáson kapnak minket ,a kertünkben van egy formás barackfa
Azért tettem be nekik egy jó nagy fa hidat és egy nagyobb ágat kötöztem fel ha akarnak tudnak rágni.
Tisztaság.
Bekell vallanom bűnömet: szeretem a tisztaságot, de ettől a két égedelemtől mondjuk meg az őszintét
nagyon nehezen lehet.
A télen hülyére dolgoztam magam , ha korán mentem dolgozni akkor 4-kor keltem, hogy renbe tegyem őket,
munka után ugye kijöttek a lakásba, addig kalitka takarítás, miután lefeküdtek folytattam a lakásban.

Hát bizony...mikor Alfi elereszti magát a nappaliban, vagy éppen a ruhámon akkor van mit takarítani...néha mikor későn veszem észre csak spaklival tudom felkaparni...

A többiek alá fürészport szórtam a madárházban, ez parktikus mert télen onnan rakom be a kályhába a gyújtóst...egy zsák forgács jelenleg 250,- ami soáig tart.

Ha esetleg tudsz trükköket a madárkaki eltüntetésével kapcsolatban pl. plüss ülőgarnitúra, takaró, ruha, stb.-ből biztosan sokan szívesen vennék...

(Tudom! Ecetes olló...) de talán van kiméletesebb megoldás is...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 aug. 30, 16:20 
Gábor !
nem találtam meg.
Tisztaság.
nagyon nehezen lehet.

Hozzászólás 2011 aug. 30, 16:01 
Betty írta:
Jutka, én csak ámulok. Szuper helyük van az tény :) Olyan matricát hol lehet venni? :wink: Ezt a kötelet megérdeklődöm mindenképpen...köszi :)

Kicsit húzós az ára:
http://www.falimatricaaruhaz.hu/palmafa ... _19?cid=19

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 29, 22:28 
Közbe találtam egy honlapot itt a városunkban :D A héten el is megyek és szerzek magamnak :)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 29, 22:18 
Jutka, én csak ámulok. Szuper helyük van az tény :) Olyan matricát hol lehet venni? :wink: Ezt a kötelet megérdeklődöm mindenképpen...köszi :)

Hozzászólás 2011 aug. 29, 21:53 
nagynejutka írta:
Betty írta:
Jutka, meseszépek a jákók, na és ez a környezet :08:
Itt aztán világ életük van. Ez egy szoba nekik? De szeretnék én is az enyémeknek ilyen falfestést, csak a vad madarak belehalnának míg valaki felkomponálná a röpdéjük falára a pálmafát. Olyan ijedősek. Azt a kötelet, hol vetted? Én sehol sem találok ilyet pedig Gyurikám álma lenne :?
Gratulálok hozzá. Lementhetem magamnak a képeket? :wink:

Tényleg szépek ?
Sajna nem nagyon tudom összehasonlítani, nem ismerek senkit akinek felénk volna.
Ha valakinek van kedve kirándulni Szolnokra, szívesen látjuk nállunk.
Ha jó az idő a kertben elvannak a gyerekek, este a szobába is elférnek.

Valaki önként jelentkező ?

Igen, kaptak egy szobát ahol kedvükre játszhatnak, rendetlenkedhetnek.
A pálmafától nem féltek ( matrica ) , a kötél az tetszett nekik, a picike mikor elősször meglátta szaladgált rajta és visongott.
http://www.galco.hu/
töllük vettem a kötelet, olyat készítenek ami neked kell, vastagság, anyag.
Az enyém len , 40 mm átmérőjű.
Még szeretnék 1- 2 dolgot.
Idővel a szoba másik végébe felvisszük a kalitokat, de még most szoktatom őket, már tudják hogy mit jelent : megyünk szobába ?

Nyugodtan lementheted a képeket.

Teszek fel 1 nagyobbat, de nem akarom senki szívét fájdítani.
Csatolmány:
2011.aug 29. 004.JPG

Nagyon szép ez a madárszoba, jó látni hogy van más is aki ennyire madárbolond mint én...szép tiszta a környezetük is...
Esetleg valami fára nem gondoltál, az enyém imádott a fán amit beépítettem a nappali sarkába tornázni, szerette kaparászni, és szétszedni...

Most nincs meg az a fája, de hamarosan készül, a "kicsiknek" van a röpdéjében egy 2,6m magas fa...imádják...mióta az van nekik a hintára, kötélre rá sem néznek...egyik hintát már le is szedtem...

A mászófa, nem mellékes a csőrkoptatás/karomkoptatás szempontjából sem...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 aug. 29, 20:14 
Betty írta:
Itt aztán világ életük van. Ez egy szoba nekik? De szeretnék én is az enyémeknek ilyen falfestést, csak a vad madarak belehalnának míg valaki felkomponálná a röpdéjük falára a pálmafát. Olyan ijedősek. Azt a kötelet, hol vetted? Én sehol sem találok ilyet pedig Gyurikám álma lenne :?

Tényleg szépek ?
Sajna nem nagyon tudom összehasonlítani, nem ismerek senkit akinek felénk volna.
Ha valakinek van kedve kirándulni Szolnokra, szívesen látjuk nállunk.
Ha jó az idő a kertben elvannak a gyerekek, este a szobába is elférnek.

Valaki önként jelentkező ?

Igen, kaptak egy szobát ahol kedvükre játszhatnak, rendetlenkedhetnek.
A pálmafától nem féltek ( matrica ) , a kötél az tetszett nekik, a picike mikor elősször meglátta szaladgált rajta és visongott.
http://www.galco.hu/
töllük vettem a kötelet, olyat készítenek ami neked kell, vastagság, anyag.
Az enyém len , 40 mm átmérőjű.
Még szeretnék 1- 2 dolgot.
Idővel a szoba másik végébe felvisszük a kalitokat, de még most szoktatom őket, már tudják hogy mit jelent : megyünk szobába ?

Nyugodtan lementheted a képeket.

Teszek fel 1 nagyobbat, de nem akarom senki szívét fájdítani.
Csatolmány:
2011.aug 29. 004.JPG

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 29, 19:38 

Hozzászólás 2011 aug. 29, 19:11 
Teszek föl egy pár képet az én rosszaságaimról.
Pedro
Csatolmány:
2011.aug 29. 003.JPG

Babu
Csatolmány:
2011.aug 29. 016.JPG

Csoportkép
Csatolmány:
2011.aug 29. 010.JPG

Hozzászólás 2011 aug. 29, 18:50 
Betty írta:
Kincsőkém banánozik :) Imádja és közben mondogatja, hogy finomm és csámcsog mellé :D

Kép

Tündéri !!!!!
Az enyémek csak a számból hajlandóak banánt enni.

Hozzászólás 2011 aug. 29, 18:44 
Ez nem semmi mutatvány az biztos NAGY BOHÓC EZ A MADÁR!!!!!:D:D:D:D:DD:P:)

Hozzászólás 2011 aug. 29, 15:31 
sonyextreme írta:
mizo írta:
Warhawk írta:
Addig nincs baj amíg nem így akar csinálni:

Ezt konkrétan Merlin csinálja. Először majdnem infarktust kaptam, azt hittem beleakadt a műanyag láncba a lába, de aztán láttam hogy nagyobbak a szemek és csak szórakozik! Jó vicc! :mrgreen:

Hátez nagyon jó :)
Ventilátor nem pörög így :D

Ilyet Alfi is szokott a kalitkájában...először én is azt hittem hogy haragszik a hintájára, vagy pedig beakadt a lába...miután mindent kiszedtem, átnéztem akkor jöttem rá, hogy ez neki játék...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 29, 15:02 
Kincsőkém banánozik :) Imádja és közben mondogatja, hogy finomm és csámcsog mellé :D

Kép

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 aug. 27, 20:06 
mizo írta:
Warhawk írta:
Addig nincs baj amíg nem így akar csinálni:

Ezt konkrétan Merlin csinálja. Először majdnem infarktust kaptam, azt hittem beleakadt a műanyag láncba a lába, de aztán láttam hogy nagyobbak a szemek és csak szórakozik! Jó vicc! :mrgreen:

Hátez nagyon jó :)
Ventilátor nem pörög így :D

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 aug. 8, 16:58 
Betty írta:
Warhawk írta:
Kép

Jajj Istenem :( Szegényeket, hogy bezsúfolják. Ilyenkor sírni tudnék és valójában könnyes is a szemem. :( Ilyen képek láttán sajnos mindig rádöbbenek, hogy a vad jákóim miért félnek annyira :(

Legtöbb ember önzö és nincs tekintettel semmire, torokszoritó...

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 7, 10:25 
Tamás, ez legalább megnyugtató, hogy ők visszamehetnek a szabadba. Tegnap pont azt néztem, hogy ez egy sima csibehálóval körbekerített hely amit pár csípéssel akár szét is szedhetnek a madarak.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 aug. 6, 17:13 
Betty írta:
Jajj Istenem :( Szegényeket, hogy bezsúfolják. Ilyenkor sírni tudnék és valójában könnyes is a szemem. :( Ilyen képek láttán sajnos mindig rádöbbenek, hogy a vad jákóim miért félnek annyira :(

Neeem, ez egy úgynevezett "kieresztő". A befogott, de szerencsére időben elfogott csempészett madarakat helyezik bele, majd fokozatosan lebontják a dróthálót. Szóval ezek kifejezetten szerencsések (mellesleg még sanyarú sorsuk ellenére is elég "lassan" akaródzott visszamenniük a vadonba).

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 6, 10:10 
Warhawk írta:
Kép

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 669 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 34  Következő