Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 szept. 4, 10:57 
Jutka ne ijedj meg rögtön. Nálam is volt olyan reggel vagy délután, hogy egy nagy pihefelhő fogadott a földön Kincső kalitkájában. Megijedtem és is, hogy istenem tépni fogja magát? :shock: :? Aztán rájöttem, hogy vedlik. Nála több kihullik mint Gyurinál. Volt nálunk is nagyobb toll a földön. Figyeld a madarad mindenesetre, de ne gondolj egyből a legrosszabbra. Egy-egy vedlés nálunk két hétig is eltarthat. Ha ettől hosszabb ideig látsz tollakat a kalitka alján, akkor viszont elképzelhető a tépkedés.
Tépéskor a madár szinte visít, hisz egy ép, egészséges tollat tép ki magából, ami fájdalommal jár. A fájdalom ellenére is tép magát tovább.

Egyébként Jutka, ha egy madár tolltépős, akkor először a fedőtollakat tépkedi, rágja meg, és szépen halad befelé. A pihetollak a végére maradnak.....nyugodj meg, szerintem csak vedlik a kis drága.

Hozzászólás 2011 szept. 4, 7:56 
Sziasztok !

SOS!!!
Tanácsot kérnék, valami gond lehet a picivel, elég durván tépi a tollait.
A fedő tollaihoz nem nyúl csak a fehér pihéket tépi, reggel a kalit terítve volt a tollaival.
1 nagyobb tollat találtam, de ép volt a vége.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 aug. 28, 15:28 
Sziasztok!

Amint sokan tudjátok is, ha nem vagyok ezen a fórumon, akkor még nem jelenti azt hogy eltűntem...
Mostanában a "CSEVEGŐ" részben vagyok aktívabb, mert úgy hozta a sors hogy már elég sok fajta madaram van...most is éppen itt ülök a "madárteraszomnál".
Gyönyörűek a Rozelláim, és az összes.
Hálát adok a Teremtőnek hogy ilyen csodálatos lények vesznek körül...

Közben gondolkodtam arról, hogy kínzás-e a madarak fogságban tartása...
Szerintem ha valaki úgy gondoskodik róluk mint én, akkor nem, sőt!!!
Akik már fogságban születtek, nem is vágyhatnak jobb körülményekre...
Mivel nem tudják milyen a "külvilág" nem is vágynak rá neki a röpde a VILÁG.
A röpde ahol szabadon mászkálhatnak, röpködhetnek, ahol szállodai kiszolgálást kapnak, ahol vigyáznak rájuk.

Ezt onnan veszem észre, hogy mikor bemegyek hozzájuk, eszük ágában sincs kimenni, persze azért vigyázok mert (Zénó elrepülése után) már óvatosabb vagyok, de szerintem jól érzik magukat.

Ma kitaláltam, hogy feldobom kicsit a palotájukat...szedtem fűzfaágakat, és összekötöztem a szárukat, így pedig hozzá erősítettem a röpdéjükben levő sajnos már elszáradt szilvafához...az óta le sem lehet vakarni őket erről az "élő" fáról...
Totyi persze azonnal elkezdte (szokásához híven) leszedegetni a leveleket.

Elhatároztam hogy ezután 1-2hetente cserélem ezt a (póthajat) a röpde fáján...

Érdekes, hogy hogyan hatnak rám a madaraim: mikor elkezdenek a délutáni szumónyókálásukra készülni, én is el álmosodom...volt már hogy együtt aludtunk, és ameddig nem látták hogy nyitva a szemem, meg sem szólaltak...ezt onnan tudom, hogy kicsit csaltam...úgy csináltam mintha aludnék, és figyeltem őket...

Végül szeretnék megosztani egy friss video-t madaraimról...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Warhawk 2011 aug. 28, 21:34-kor.
Videó beillesztése

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 aug. 26, 1:06 
Gyurcsi jo szemtelen egy uriember. Azt is mondhatna, hogy szep muzsika, hogy Csipuska szavaival eljek, es boldogan tancikalhatna, ha anyja notara fakad. :06: :01:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 aug. 25, 23:02 
Betty írta:
africz írta:
Betty írta:
Csak, hogy ne legyünk off topik :) én is észrevettem, hogy a jákóim kissé megváltoztak. Igaz nálunk nagyon elevenek lettek. Kincsőkém olyan rossz mint 6 másik. Gyurival pedig éneket tanulunk. Mikor énekeltem neki az előbb, rámszólt, hogy mi van, bohóc vagy? :shock: :shock: nesze nekem énektanítás :mrgreen:

:lol: igazi okos csirke!

Köszi Attila :mrgreen: Te is Gyuri mellett állsz? :D

Naná, Gyurcsi egy igazi apró úriember ;)

Hozzászólás 2011 aug. 25, 23:01 
evanagyi írta:
Csipuskanak a hatsoja is ki van nyalva . :37: :27: Ha bent van a huvos szobaban rosszalkodik, mindent megrag, ha kiviszem, es lespricnizem, amit boldogan fogad, akkor meg azert ordit, mert nem maradok mellette. :41:
Keso delutan felultettem a nyitott ablak befele nyilo szarnyara, ott aztan orakig ult vegre csendben. :25:
Ma meg a vizbe sem mentem, hogy ne hagyjam egyedul. Igazan rendes madartarto vagyok. :D

Vele kell lenni ő örök 3-5 éves, senki sem hagy magára egy ekkora gyereket :lol:

Kakapo pontosan ilyen :lol:

Hozzászólás 2011 aug. 25, 22:36 
Csipuskanak a hatsoja is ki van nyalva . :37: :27: Ha bent van a huvos szobaban rosszalkodik, mindent megrag, ha kiviszem, es lespricnizem, amit boldogan fogad, akkor meg azert ordit, mert nem maradok mellette. :41:
Keso delutan felultettem a nyitott ablak befele nyilo szarnyara, ott aztan orakig ult vegre csendben. :25:
Ma meg a vizbe sem mentem, hogy ne hagyjam egyedul. Igazan rendes madartarto vagyok. :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 25, 20:59 
Bocsi Éva, hogy a leteremtésre nem írtam :? Mi nők legalább fogjunk össze. Köszi :D Jó idő van rátok. Holnap piros riasztás van kiadva. Olajozd be Csipuskát is :)

Hozzászólás 2011 aug. 25, 20:54 
Mi van Betty, en itt a Balatonnal jol leteremtem Gyurit, az semmi? :02: :03: :05:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 25, 20:33 
africz írta:
Betty írta:
Csak, hogy ne legyünk off topik :) én is észrevettem, hogy a jákóim kissé megváltoztak. Igaz nálunk nagyon elevenek lettek. Kincsőkém olyan rossz mint 6 másik. Gyurival pedig éneket tanulunk. Mikor énekeltem neki az előbb, rámszólt, hogy mi van, bohóc vagy? :shock: :shock: nesze nekem énektanítás :mrgreen:

Köszi Attila :mrgreen: Te is Gyuri mellett állsz? :D

Hozzászólás 2011 aug. 25, 20:22 
africz írta:

Köszönöm!
Ez megnyugtató volt számomra...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 aug. 25, 20:05 
mars dolog lehet kacsa....
http://index.hu/tech/hoax/2007/07/10/au ... ranak_lat/

Hozzászólás 2011 aug. 25, 20:01 
Betty írta:

Hozzászólás 2011 aug. 25, 20:00 
evanagyi írta:
Gyuri egeszen extremen szemtelen. :lol:
Speciel ma en sem birok Csipuskaval, egesz nap uvoltozik, hisztizik. Es kozben mondja, hogy ne kiabalj!

Lehet melege van és mivel azt nem tudja mondani kiabál hogy vedd végre észre, szerintem csak akkor hisztiznek ha tényleg valamit szeretnének csak mi nem vesszük észre.

Hozzászólás 2011 aug. 25, 16:59 
Gyuri egeszen extremen szemtelen. :lol:
Speciel ma en sem birok Csipuskaval, egesz nap uvoltozik, hisztizik. Es kozben mondja, hogy ne kiabalj!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 aug. 25, 16:02 

Hozzászólás 2011 aug. 25, 11:39 
"Remélem nem ütközünk...."
Ugye ezt Te sem gondolod komolyan.Amikor legközelebb volt hozzánk a Mars,2003.augusztus 28-án,akkor is 56 millió km-re volt.Csak távcsővel láthatod olyan nagynak mint a Holdat szabad szemmel,átlagos távolság idején kb.százszoros nagyítással. Abban igazatok van,megfigyelések tanúsítják,hogy az állatok megérzik az időjárás változást,földrengést stb.,valamint a mi hangulat változásunkat is.

Hozzászólás 2011 aug. 25, 9:41 
Sziszi írta:
Petike hangulata is igen ingadozó.
Nekem az tűnt fel, hogy a nap nem ott kel fel mint ahol szokott. És igen jól tudod, úgy lehet megtalálni a sarkcsillagot. Mostanában nem néztem, de mindjárt megnézem.

Hamarosan itt lesz a közelben a Mars is, állítólag aug 26-án éjjel, akkorának látszik majd mint a Hold...ezt egy csillagász ismerősöm írta...ha most nem sikerül megnézni, akkor 60 000 évet kell várnunk, ameddig ennyire közel lesz...
A Mars elég nagy bolygó...neki is van gravitációja...távolról is elég sok dolgot befolyásol a Földön, hát még ha ilyen közel lesz...

Remélem nem ütközünk...

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 aug. 24, 22:21 
Petike hangulata is igen ingadozó.
Nekem az tűnt fel, hogy a nap nem ott kel fel mint ahol szokott. És igen jól tudod, úgy lehet megtalálni a sarkcsillagot. Mostanában nem néztem, de mindjárt megnézem.

Hozzászólás 2011 aug. 24, 21:45 
Csipuskanak szeles jokedve volt tegnap egesz nap. Aztan ejjel megint lejottunk a Balatonra, hat egesz uton nem szolt egy kukkot sem, csalk az ujjamat puszilgatta, mikor odaadtam. Mikor megerkeztunk az ejszaka kozepen, fennhanngon szolitgatott, mikozben behordtam a cuccot, igy le takarta. Ettol fova masnap delelott 11-ig meg sem nyikkant, sot egesz nap igen hallgatag.Kiveve, mikor eltunok a furdoszobaban, mert akkor muszaj orditoznia: Eeevaaaa!!! :D :D :D
A csillagokat nem tanulmanyoztam mostanaban, de olvastam, hogy a japan fodrengeskor tenyleg elmozdult a fold tengelye, de nem hiszem, hogy ez szemmel lathato lenne.
Kulonben az idojaras szerintem is igen erosen befolyasolja az allatok hangulatat is.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 148  Következő