Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 aug. 24, 17:54 
Tegnap Alfi kicsit feszültebb volt mikor kiengedtem, néha erősebben megfogta az ujjam, és sikerült neki le is kakálni...

Szerintem ők is érzik ezt a bolondos időjárást, kb. egy hónapot vannak elcsúszva a hónapok...ilyen melegnek július végén kellett volna lenni...

Este megfigyeltem valamit...lehet hogy hülyeség de a csillagok nem ott vannak ahol lenniük kellene...tavaly ilyenkor a Göncölszekér máshol volt...lehet hogy elmozdult a Föld tengelye?

Ha jól tudom, a Göncöl két utolsó csillagát összekötve, és meghosszabbítva lehet megtalálni az Északi Sarkcsillagot, valami tuti hogy nincs rendben...

Másoknál is feszültebbek kicsit a madarak?

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 aug. 12, 19:32 
africz írta:
Tegnap azt mondta 'Ki sütött a nap' :lol: azt már észrevettem, hogy diktafon van a fejében, és időnként elővesz dolgokat ez is ilyen , valószínűleg sosem mondja többet. Ma viszont egy tudatosabb jött ami szerintem menni fog gyakrabban, mivel ismételgetem neki amióta mondta, hogy : 'Magyar csirke vagyok!' :lol:

Ez a Kakapo lányka egy cukorfalat! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 aug. 12, 18:57 
:05: :05: :47: :61:

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 aug. 12, 17:20 
africz írta:
'Magyar csirke vagyok!' :lol:

:93: Ez jól jönne ki, mikor egy külföldinek bemutatkozik.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 aug. 12, 17:10 
Tegnap azt mondta 'Ki sütött a nap' :lol: azt már észrevettem, hogy diktafon van a fejében, és időnként elővesz dolgokat ez is ilyen , valószínűleg sosem mondja többet. Ma viszont egy tudatosabb jött ami szerintem menni fog gyakrabban, mivel ismételgetem neki amióta mondta, hogy : 'Magyar csirke vagyok!' :lol:

Hozzászólás 2011 aug. 10, 23:53 
Mi a valtozatossag kedveert megint lejottunk a Balatonra Csipuskaval. Ez most egy ilyen ide-oda utazos nyar, ha mar ilyen draga a benzin. Szeret utazni Csipi hatarozottan felvillanyozodik tole.
Ma a nagy szel miatt szobafogsagon volt. Persze szamara csak az a fontos, hogy engem lasson, a kozelemben lehessen.

Hozzászólás 2011 aug. 10, 20:58 
Jó volt olvasni ezeket a sorokat, nagyon bájosak lehetnek, mindig azt tanítottam a gyerekeimnek, hogy minden állatot szeretni kell , embert csak akkor ha már rászolgált a bizalomra :lol:

Hozzászólás 2011 aug. 8, 20:13 
feketemarcsi írta:
Szerintem nincs olyan madár, amelyik fogságban nevelkedik, hogy ne igényelné a gazdi társaságát rendszeresen.

Szerintem is igy van , de nagyon kevesen tesznek meg értük mindent amit lehet, még a görög teknősöm is szalad utánnam és kézből kell etetni. Mondjuk nem is akváriumban nőtt fel. Egy jákó párt bevállalni dicséretes feladat, bánjon úgy velük, mintha a gyereke lenne vagy a felesége , legrövidebben talán ennyi. Az etetésükről számtalan cikk van , mindent olvasson el amit lehet. Tartsa őket annyit bezárva amennyit nagyon muszáj és sokat , sokat beszéljen hozzájuk, mindig előre mondja meg mit fog tenni, ne lepje meg őket sohasem.
Ne csináljon rendszert semmiből, mert ha egyszer elmarad az nem marad szó nélkül.

Hozzászólás 2011 aug. 8, 17:48 
Ugy gondolom, hogy Marcsi is nagyon jo tanacsokat tud adni.

Hozzászólás 2011 aug. 8, 16:55 
feketemarcsi írta:
Van egy tagunk, aki szeret tett egy jákó párra, tudnátok neki tanácsot adni?

http://www.gyorimadaraszok.hu/index.php ... Itemid=118

Attól függ mit szeretne, ha tartani, tenyészteni abban nem tudok tanácsot adni.

Ha gyerekeként szeretné nevelni (ezt igényli minden jákó) abban igen.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 aug. 4, 11:44 
feketemarcsi írta:
Van egy tagunk, aki szeret tett egy jákó párra, tudnátok neki tanácsot adni?

Gondolom azért van némi gyakorlata madarak tartásában, nem ez az első papagája?

Hozzászólás 2011 aug. 3, 2:55 
Miert nem viszed magaddal? En lehetoleg mindig viszem, imad autokazni, meg uj helyeken jarni. Nincs szallitokalitkad?

Hozzászólás 2011 aug. 2, 21:46 
molnarl.g írta:
A madaraimra a szomszéd fog vigyázni, átjön etetni.

Szerintem nem jó ötlet magára hagyni, most alakul ki a kötödés közöttetek, egy kis jákót aki próbál hozzád szokni és kötődni magára hagyni olyan mintha a két éves gyerekhez jönne át a szomszéd etetni... Ne tedd! Ha valakivel egész nap egy szobában lenne még az sem túl jó ötlet ,de ennél azért jobb.

Számára ez embertelen, nagyon [cenzúrázva] dolog , komolyan megviseli lehet ezzel teszed tönkre a most alakuló kapcsolatot.

Hozzászólás 2011 aug. 2, 20:03 
evanagyi írta:
Laci, utoljara beszamoltal rola, hogy kirugtak, en ugy emlekszem,kakilnak, mint az idosebbek. Elegge el voltal kenodve akkor. Latom, most mar jobb a kedved, orulok neki. :lol:
Nagyon kis okos a madarkad, ha ilyen koran beszel. En ugy emlekszem,hogy a fiatal madarak sokkal gyakrabban kakilnak. Embernel is igy van, nem? :D
Betarsulnek hozzad Isztriara, mert eppen a lanyomek is ugyanebben az idoben odamennek, de oreg vagyok mar a satorozashoz, igy inkabb visszajovok a madarammal a Balatonra. Itt van egy lakasunk. :D

Nagyon szeretem a Balatont, de ahova megyünk kiskoromban (30éve) voltunk utoljára szüleimmel...már nagyon várom a hét végét...a madaraimra a szomszéd fog vigyázni, átjön etetni.
Kint lesznek a teraszon ami zárt, északi fekvésű hűvös terasz...ott lesz a két törpenyuszim is...
Ha be bírsz mászni egy sátorba akkor jöhetsz, tudunk adni sátrat is...

Szerintem Zénó idegességében/örömében pottyantgat mikor velem van...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 aug. 1, 23:20 
Laci, utoljara beszamoltal rola, hogy kirugtak, en ugy emlekszem,kakilnak, mint az idosebbek. Elegge el voltal kenodve akkor. Latom, most mar jobb a kedved, orulok neki. :lol:
Nagyon kis okos a madarkad, ha ilyen koran beszel. En ugy emlekszem,hogy a fiatal madarak sokkal gyakrabban kakilnak. Embernel is igy van, nem? :D
Betarsulnek hozzad Isztriara, mert eppen a lanyomek is ugyanebben az idoben odamennek, de oreg vagyok mar a satorozashoz, igy inkabb visszajovok a madarammal a Balatonra. Itt van egy lakasunk. :D

Hozzászólás 2011 aug. 1, 18:25 
Remélem hamarosan egyenesbe jössz, ki vigyázz a kismadárra amig nyaralsz ?

Hozzászólás 2011 aug. 1, 17:39 
Sziasztok!

Már elég rég óta nem jártam itt...
Elég sok minden történt velem, és Alfival aki közben Zénó lett...

Többek között: 7 év után kidobtak a munkahelyemről...de már van másik csak még a felmondási időmet töltöm (csütörtökön este felhívtak hogy menjek Budaörsre pénteken 9.00-re, 9.01-kor már nem volt munkahelyem.
"Felsőbb utasításra, gazdasági megfontolásból..."

Zénó szépen gyarapszik, tegnap már kiszereltem a "baby" mászókáját, mert csak akadályozta a mozgásban, szeret néha csapkodni a szárnyával mintha repülne..

Már mondja hogy "papagáj madárka" sajnos közben elfelejtettem mikor született, de valamikor március körül, így 5 hónaposan szép tőle hogy beszélget...
Nagyon bújós madár, mindig tartja a fejét hogy simogassam, és közben mondja hogy KO-KO-KO

Eddig mindig direkt lekakált, de talán már kezd leszokni róla, tegnap volt az első nap hogy nem lett foltos tőle sem a ruhám, sem a bútor.

Vettem egy autót, mivel július 1.-óta nincs munkám, két hétig szinte ki sem szálltam az autóból...régi autó, bár nagyon jó állapotban van...ezért van mit barkácsolni benne, én pedig a madarak után az autókat szeretem a legjobban.

Hét végén (aug 6.-14ig megyünk Isztriára, ha valaki esetleg betársulna szívesen elvinnénk (két hely van) némi utiköltség hozzájárulás fejében...sátorozni megyünk, így aki szintén szeret sátorozni az előnyben van...

Hát egyenlőre ennyi...

Hozzászólás 2011 júl. 31, 19:35 
:17: :61:

Hozzászólás 2011 júl. 31, 15:15 
Krisztinek fantasztikus élmény egy ilyen látogatás végre őt is dédelgeti egy kismadár.

Örülök, hogy Csipuska jól van , nagyon megérdemli , nem láttam még kedvesebb jákot nála.

Sapisok nagy élmény szerintem legközelebb Kriszta csak velük lesz ;)

Hozzászólás 2011 júl. 31, 13:14 
Kriszti meg olvadozott, nem? :lol: Mikor nalunk voltak latogatoban Csipuska hagyta magat banannal etetni Krisztitol.Sajnos Kakapo puszijat nem tudtam megismerni, mert nem volt hajlando elhagyni Attila vallat. Csipuskatol elfogadott volna a holgy egy puszikat, de a hos lovag ijedteben a nyakamba bujt. :oops:
Osszehozzuk a madarakat, Csipike itt is jol erzi most magat , sokan jonnek hozza beszelgetni, utanozza az enekes madarakat, szoval edes.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 148  Következő