Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Ferenczfi Benjamin

Hozzászólás 2011 jún. 11, 22:29 
szia balázs nem akarom annyira a szobában tartani csak lustának hittem magam kalitkár építeni de már el is kezdtem szóval halad a dolog :d

Valódi név: Czeglédi Balázs

Hozzászólás 2011 jún. 11, 19:13 
ody177!

Ahogy Warhawk is írta, a tanulás nem szégyen...
Miért szeretnéd annyira, hogy a szobádban legyen, elég ha veszel, illetve építesz neki egy beltéri kalitkát és amikor otthon vagy, kiengedheted... ha meg nem, akkor sincs meg a veszélye, hogy tesó, illetve szülők véletlenül kiengedik a szobából...

üdv.:
Glowli

Hozzászólás 2011 jún. 11, 18:48 
és ha a szombámból midnet kirámolok és csak bútorok maradnak bent meg a játékai ill. ágai kötelei? egyszóval az ételén meg az almán kívül semit nem rágcsál meg? vagy a bútor is mérgező lehet?

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jún. 11, 15:42 
ody177 írta:
ebbe bele se gondoltam itt derül ki hogy van még sok minden amit fontos megtanulnom:D

Tanulni sosem szégyen. (És nem véletlen mondják, hogy a jó pap holtig tanul). ;)

Hozzászólás 2011 jún. 11, 13:52 
ebbe bele se gondoltam itt derül ki hogy van még sok minden amit fontos megtanulnom:D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 11, 13:24 
ody177 írta:
hogy lehet e szobában tartani kalita nélkül mármint betennék ágakat meg köteleket meg játékokat a szobámba...

A kalit a madarat nem bebörtönözi, hanem megvédi - akár önmagától is. Gondolj bele mi történik ha megeszik valamit ami mérgező vagy megrág egy elektromos vezetéket unalmában...

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jún. 11, 12:43 
Kalitka nélkül szerintem nem szabad nekiindulni a madártartásnak. Az nagyon jó ha kint lehet a madár naphosszat, de ha nincs otthon senki, akkor unalmában nem fog neked a felrakott ülőrúdon ücsörögni. Ha szabadon engeded a szobában a madár biztos nem az ülőrúdon akar majd ülni, hanem menne utánad.

Hozzászólás 2011 jún. 11, 12:15 
Nos igen a pénz az eggyetlen baj mert hogy az nincs jelenleg, ezek alapján ugy gondlom hogy egy nimfával kezdek és ha már nagyon értek hozzá és pénzem is lessz rá egy jákóval bővitem a családotD: nagyon köszönöm és igen sok midnent szeretnék tudni, pl hogy lehet e szobában tartani kalita nélkül mármint betennék ágakat meg köteleket meg játékokat a szobámba olvokra meg onnan lelógva és almot meg etetőt. ez megvalósítható e?

Hozzászólás 2011 jún. 11, 12:12 
Én még azt is elmondanám, nem elriasztásul, hogy a papagájok koszolnak, időnként hangosak,szeretik ha van napirendjük, mert akkor kb. tudják, hogy mi fog következni. Ha egyedül tartod, akkor már az elején ügyelni kell rá, hogy mindig ugyanannyi időt foglalkozz vele, még 10 év múlva is, mert megszokja, nincs olyan hogy ma nincs kedvem kivenni és általában a kezdő madártartók beleesnek abba a hibába, hogy az elején sülve-főve kiengedik a madarat, aztán ha elunják, akkor nem értik mért tépi magát és ordít mint a barom egész nap. A papagájok társas állatok, szükségük van arra hogy ne egyedül legyenek, mert depressziósak lesznek tőle. Gyakorlatilag úgy kell nevelni őket, mint egy gyereket, lehetőleg következetesen, amit szabad azt mindig szabad, amit nem azt sohasem. Hamar rájönnek ha következetlen vagy és simán hülyére vesznek. Egy papagájnál már csak kettő a nagyobb boldogság, öt meg már maga a paradicsom. :mrgreen:
Nagyon gondold át, vannak negatív dolgok is, szerintem több a pozitív, viszont egy érző és intelligens társról beszélünk, a döntésed egy életre szól, nem hagyhatod magára, felelősséggel tartozol érte.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jún. 11, 11:54 
Szia ody177!

A jákók valóban csodás, hihetetlenül okos és érzékeny madarak. Én azt javasolnám neked, ha még nem volt ilyen nagy madarad, hogy szánj rá sok időt és tüzetesen olvass utánuk, hisz nem olyan egyszerű bánni ezekkel a madarakkal. Nem a vele való foglalkozásra gondolok most ami persze valóban sok időt el fog venni a szabadidődből, hanem arra, hogy őrizzük meg hosszú-hosszú időn keresztül az egészségét. Pl: Milyen vitaminokat adjunk a tápszeres etetést követően, milyen magkeveréket érdemes vásárolni, mekkora legyen a kalitkája, hol tudom majd a végleges helyét kialakítani a lakásban stb, stb, stb...még lehetne perceken keresztül sorolni.

Mielőtt vennél egy madarat, javaslom neked, hogy kérdezz regeteget felőlük itt a fórumon, hisz van itt sok jákótartó, akik szívesen segítenek neked. Sokan félnek attól, hogy picit idősebb madarat vegyenek, hisz sokan azt hiszik, hogy egy bébi (12 hetes) madárral sokkal bennsőségesebb viszonyt tudnak kialakítani a gazdik. Én ezt megcáfolnám. Azt akarom neked mondani, hogy ha kb 1-1,5 éves madarat veszel, akinek az immunrendszere már sokkal erősebb mint egy pici jákóé még vele is nagyon jó kapcsolatot tudsz kialakítani.

Az árukra kitérve: egy pici jákó (10-12 hetes) ára 130-150 ezer körül mozog. Még erre számolj rá egy jó minőségű kalitkát, játékokat, magkeveréket...tehát egy 200 ezret be kell kalkulálnod.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 11, 11:33 
ody177 írta:
köszönöm szépen nos már csak az érdekelne hogy mennyibe kerül egy kis( 1-2 hónapos) jákó mivel én egéssz kicsi korától vele szeretnék lenni

Ahogy "dobozostej" is írta ennyire fiatalt ne akarj, mert tényleg nehéz dolog kézzel nevelni.

ody177 írta:
egyébként rengeteg kérdésem lenne még a tartással táplálással kapcsolatban:)

Csak rajta, azért (is) van ez a fórum. ;)

Hozzászólás 2011 jún. 11, 11:26 
köszönm

Valódi név: Bíró Bálint

Hozzászólás 2011 jún. 11, 11:25 
Olyat érdemes venni ami már jó kondiban van, repül, magától eszik. Több kisebb jákó mellett nevelkedett.

Hozzászólás 2011 jún. 11, 10:51 
köszönöm szépen nos már csak az érdekelne hogy mennyibe kerül egy kis( 1-2 hónapos) jákó mivel én egéssz kicsi korától vele szeretnék lenni és igen én kifejezetten család tagnak szánnám ill. jó ötelt e fiatalla kezdeni vagy inkább egy idősebb kicsit tanított papagáj lenne okos választás?
egyébként rengeteg kérdésem lenne még a tartással táplálással kapcsolatban:)

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jún. 11, 10:45 
ody177 írta:
okos lenne jákót vennem gyakorlatilag 0 tapasztalattal vagy kezdjek inkáb valami "egyszerűbb" madárral- ezt igen csúnyán fogalmaztam meg elnézést.

A jákó sem bonyolultabb mint bármelyik másik madár, nem kell előre "gyakorolni rá". A probléma inkább abból fakad, hogy az összes többi madárnál is több időt, törődést kíván egy jákó. Nagyon "intellektuális" élőlény, elég sokat kell foglalkozni vele, sok "kihívás" elé kell állítani, hogy ne legyen búskomor vagy tolltépős.

Amúgy nagy általánosságban a papagáj nem szobadísz, hanem családtag lesz. Ha úgy érzed ennek meg tudsz felelni, akkor bátran belevághatsz bármely faj tartásába, de ezt alaposan gondold át előtte.

Hozzászólás 2011 jún. 11, 10:31 
Sziasztok ujj vagyok még nincs is még madaram és szívem szerint jákót szeretnék mit javasoltok? okos lenne jákót vennem gyakorlatilag 0 tapasztalattal vagy kezdjek inkáb valami "egyszerűbb" madárral- ezt igen csúnyán fogalmaztam meg elnézést. előre is köszönöm

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 máj. 31, 18:09 
Alfi is tartja a fejét hogy simogassam, és az egész hátát simogathatom Zénó csak a fejét engedte.
Szegény Totyi most kicsit háttérbe szorult Alfi miatt, meg is sértődött.
Alfi még csak 3 hónapos, de mikor nem látom próbál emberi hangon szavakat gagyogni, nem értem mit mond, ráadásul férfi hangon mondja, nem vékony hangon mint Zénó szokta.
Viszont úgy néz ki, hogy Alfi szégyenlősebb, mert csak akkor szólal meg ha nem látja hogy ott vagyok.

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 máj. 30, 23:41 
mizo írta:
Tudod africz, az a szem ami van nekije! :mrgreen: Ahogyan néz, mikor a kis arcát simogatom, az az élvezet ami látszik rajta, hát tudod..... a nemes hímek is nagyon gyengédek, finomak, de ez a kis terrorista teljesen le tud venni a lábamról, ha akar. :roll: :oops:

:lol: :lol: ja ja tudom , én teljesen a 'rabszolgája' vagyok, ment is eleinte a féltékenykedés, hogy jobban szeretem bárkinél. Ma már egységes a család mindenki a lábai előtt hever :lol: fantasztikusan tudnak bujni, rendszeresen ugy alszom el ,hogy előtte Kakapo a takarom alatt van át kell ölelni és simogatni. Reggel meg ugy ébredek, hogy mondja nagyon szeretlek...

Hozzászólás 2011 máj. 30, 22:50 
africz írta:
Lányok hisztisebbek, de sokkal bujosabbak is , vmit vmiert :) Kakapo-t minden érdekli ami a kezemben van és addig nem nyugszik amig ki nem belezi, szerencsére ha már 'megvolt' akkor utánna nem érdekes. Most már biztonságban van a telefon, távirányitó stb.

Tudod africz, az a szem ami van nekije! :mrgreen: Ahogyan néz, mikor a kis arcát simogatom, az az élvezet ami látszik rajta, hát tudod..... a nemes hímek is nagyon gyengédek, finomak, de ez a kis terrorista teljesen le tud venni a lábamról, ha akar. :roll: :oops:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 máj. 30, 22:24 
Lányok hisztisebbek, de sokkal bujosabbak is , vmit vmiert :) Kakapo-t minden érdekli ami a kezemben van és addig nem nyugszik amig ki nem belezi, szerencsére ha már 'megvolt' akkor utánna nem érdekes. Most már biztonságban van a telefon, távirányitó stb.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 148  Következő