Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 30, 1:04 
Betty írta:
Sziasztok!

Köszönöm a sok privát üzenetet. Ma 9-kor azonnal elvittem az orvoshoz és kapott egy oltást amiben többféle hatóanyag van. Hazajöttünk és csak ücsörgött tovább, meg sem szólalt, hozzám sem bújt, csak ült :( Próbáltam a kezemből adni neki a magot, de kiesett a csőréből. Iszonyatos érzés ilyenkor mert tehetetlennek érzi magát az ember. Csak űltem a kalitka mellett és sírtam. A magot, kukoricát sőt a nagy kedvenceit sem fogadta el, csak becsukott szemmel gubbasztott.
Az injekciónak 2,5-3 óra múlva kellet, hogy legyen hatása és szerencsére hatott is. 12 órától mintha elrepült volna az a kis bágyadt Kincső és visszajött volna az Én drága rosszcsontom. Azóta evett, be nem áll a szája. Remélem a hangulata marad ilyennek, de nagyon megilyedtem. Ilyet még sosem csinált és az a baj, ha nem esznek, a gyors emésztés miatt hamar legyengülnek. Vigyázzon mindenki nagyon a jákójára és ne ismerje meg ezt az érzést.

Ez szörnyű, szoritok nektek, hogy minden rendben legyen!!

Következőkre gondolok mint lehetséges okozokra.

A fagyasztott termékek lehetnek romlottak, megolvad szállítás , raktározás közben, órák alatt elszaporodnak a baktériumok aztán lefagyasztják , baktériumok túlélik és amikor kiolvasztod a romlott étel pedig megteszi a magáét. Kukorica rendben van de a baktérium ott van.. Talán az segíthet ha mikroval melegíted fel és ha a kukorica egyébként rendben van a mikro megölheti a baktériumokat mivel szétforolja a testükben lévő vizet. (Sajnos ebben nem vagyok biztos, hogy akkor is végbe megy-e ha csak szoba hőmérsékletre van melegítve a fagyaszott termék)

Másik probléma a penészes mag szemek lehetnek, látszólag jó a mag , de ha a madár nincs elkényeztetve és meg kell neki enni mindig a magot lehet akkor is megeszi ha nem teljesen jó izű... mert hát ugye muszáj mint annak az embernek akinek nincs elég étele..

A harmadik probléma amire gondolni tudok, hogy többféle madarat tartasz és ami egyik madárnál semmi gondot nem okoz baktérium, élősködő stb az egy óvatlan pillanatban átviheted a másikra akinél már gondot okozhat.

Utoljára ha permetező szer, méreg van egy terméken azt a fagyasztás nem semlegesíti és az 'anyokáktól' vásárolt termék rosszabb lehet lényegesen mint amit a TESCO-ban veszel. A kereskedelembe kerülő termékek átmennek ellenőrzésen a kistermelektől vásároltak nem és az emberek permetezik amit termelnek ha esetleg ő nem akkor a szomszéd és a szél átviszi..

Én minden egyes adag magot megkostolok tobbszor is eszem belőle gyakran mielőtt Kakapo elé kerül , VErselaga, más keverékek gyakran találtam penészest ... Verselaga Aflatoxin mentes logoval volt a legkevesbe rossz.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 14:34 
molnarl.g írta:
Más: Hogyan szoktathatnám le Totyit a kaki evésről? Mindig megeszi amit termel, és ez borzasztó gusztustalan...

Talán valami hiánya van, akkor szoktak ilyesmit csinálni.

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 14:28 
Örülök, hogy jobban van Kincső!!!
Én is szoktam mélyhűtött mexikói saláta alapot eszegetni esténként a tv.-előtt.
Tudjátok, én vegetáriánus vagyok és ezért talán jobb a szaglásom...sok fajta mélyhűtött cuccot ettem már, de bizony volt amelyiknek vegyszer szaga volt!!! Fájt is utána a hasam!
Nekem a FEVITA (Székesfehérvári Hűtőház) terméke vált be legjobban, nagyon finom benne minden, igaz hogy kicsit drágább mint a TESCO-s, és a Spar-os, de megéri!!!

Más: Hogyan szoktathatnám le Totyit a kaki evésről? Mindig megeszi amit termel, és ez borzasztó gusztustalan...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 12:58 
Marcsi, nem tudom, hogy a kukoricába lehetett-e valami. A fagyasztottat adom nekik. Olyan óvatos vagyok ezekkel a vásárolt zöldségekkel-gyümölcsökkel. A fagyasztottat is azért merem nekik adni mert a fagyás hatására ha van is benne permetszer talán megsemmisül? :?
Sajnos a mi kertünkben nincs semmilyen gyümölcs, amit nyugodt szívvel adhatnék nekik, így marad a nagy bevásárlóközpont vagy a piacon az idős néni, aki vagy bevallja, hogy permetezte-e vagy nem.

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 12:44 
Betty írta:
Sziasztok!

Köszönöm a sok privát üzenetet. Ma 9-kor azonnal elvittem az orvoshoz és kapott egy oltást amiben többféle hatóanyag van. Hazajöttünk és csak ücsörgött tovább, meg sem szólalt, hozzám sem bújt, csak ült :( Próbáltam a kezemből adni neki a magot, de kiesett a csőréből. Iszonyatos érzés ilyenkor mert tehetetlennek érzi magát az ember. Csak űltem a kalitka mellett és sírtam. A magot, kukoricát sőt a nagy kedvenceit sem fogadta el, csak becsukott szemmel gubbasztott.
Az injekciónak 2,5-3 óra múlva kellet, hogy legyen hatása és szerencsére hatott is. 12 órától mintha elrepült volna az a kis bágyadt Kincső és visszajött volna az Én drága rosszcsontom. Azóta evett, be nem áll a szája. Remélem a hangulata marad ilyennek, de nagyon megilyedtem. Ilyet még sosem csinált és az a baj, ha nem esznek, a gyors emésztés miatt hamar legyengülnek. Vigyázzon mindenki nagyon a jákójára és ne ismerje meg ezt az érzést.

Jaj nagyon örülök, hogy Kincső jobban van! Azt lehet tudni, hogy mi okozta ezt a bágyadtságot és étvágytalanságot?
Remélem most már nem lesz baj és ilyen jókedvű és élénk marad!!!!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 12:35 
Sziasztok!

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 7:57 
Betty írta:
Sziasztok!

KIncsőkém sajnos nincs jól :03:
Tegnap reggel még semmi baja nem volt...reggel kiabálva üdvözölt, alig várta, hogy megkapja a kukoricát ami a kedvence. Délután mikor hazaértem láttam rajta, hogy csöndesebb, nem is nagyon evett a kukoricán kívül semmit. Kiengedtem, és ő odarepült a vállamra és felborzolt tollal üldögélt. Aztán kicsit jobb lett a kedve, de ő nem az igazi Kincső :(
Mindjárt viszem az orvoshoz mert ma reggel már semmit nem fogadott el, csak ül, gubbaszt, felborzolt tollakkal. Teljesen kivagyok :(

:shock:

Szia Betty!

Remélem Kincső rendbe jön és semmi komolyabb baja nincsen!!!! Szorítok Értetek!!!!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 29, 7:41 
Sziasztok!

KIncsőkém sajnos nincs jól :03:
Tegnap reggel még semmi baja nem volt...reggel kiabálva üdvözölt, alig várta, hogy megkapja a kukoricát ami a kedvence. Délután mikor hazaértem láttam rajta, hogy csöndesebb, nem is nagyon evett a kukoricán kívül semmit. Kiengedtem, és ő odarepült a vállamra és felborzolt tollal üldögélt. Aztán kicsit jobb lett a kedve, de ő nem az igazi Kincső :(
Mindjárt viszem az orvoshoz mert ma reggel már semmit nem fogadott el, csak ül, gubbaszt, felborzolt tollakkal. Teljesen kivagyok :(

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 20:26 
molnarl.g írta:
Sziasztok!

Ma bátor voltam, és le előlegeztem a leendő madaram...tudom hogy sokan most hülyének néztek hogy látatlanban, de én még mindig hiszem hogy vannak jó emberek...
Igértek róla friss videot, és képet ha megkapom megmutatom.

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Laci

Várjuk a friss hireket az új család tagról !

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 20:26 
Betty írta:
Attila, kakapo szokott neked visszaöklendezni ételt, mintha etetne? Nálunk gyuri és Kincső is szokott. Tudtommal ezt a hímek csinálják nem? Lehet Kincsőkém egy pasi ? :D
Néztem a tojócsontjukat és egyforma :?

Kakapo összesen egyszer csinálta amikor az első nyaralás után érte mentem a nagyszülökhöz. Ő össze szokott köpködni amikor a számból eszik és nem kell valami :D :D :D

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 20:16 
Párt nem akarok mellé, így a dns-t sem hiszem, hogy megcsináltatom, csupán a viselkedésből gondoltam hírtelen, hogy lehet nem is tojó.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 20:11 
DNS teszt. Pici szuri, de legalább vége a kétségeknek.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 20:10 
Attila, kakapo szokott neked visszaöklendezni ételt, mintha etetne? Nálunk gyuri és Kincső is szokott. Tudtommal ezt a hímek csinálják nem? Lehet Kincsőkém egy pasi ? :D
Néztem a tojócsontjukat és egyforma :?

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 17:51 
Sziasztok!

Ma bátor voltam, és le előlegeztem a leendő madaram...tudom hogy sokan most hülyének néztek hogy látatlanban, de én még mindig hiszem hogy vannak jó emberek...
Igértek róla friss videot, és képet ha megkapom megmutatom.

Mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok!

Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 14:36 
Betty írta:
Kati, köszi a képeket! Felüdülés volt végignézni :) Tündériek!

+1 köszönöm!

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 13:17 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván a képen látható Pami nyuszim, Kincső és Gyurcsi mindenkinek! :)

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 13:15 
Kati, köszi a képeket! Felüdülés volt végignézni :) Tündériek!

Hozzászólás 2011 ápr. 22, 11:52 
Ezeket még nem láttátok, csak egyet belőlük! :)

https://picasaweb.google.com/khunyadi/E ... 6381578002

Úgy látom, Merlin Mózest favorizálja,egész nap együtt lógnak egymás mellett a két kalit közös oldalán. :D Mózes imádattal csüng a kis szürkén. :wink: Lelkesen tollássza és eteti.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 21:28 
molnarl.g írta:
Igazad van!
Beszéltem egy híres tenyésztővel, és mondta hogy paratifuszt is terjeszthetnek a galambok...
Minden madár nem lehet az enyém...ezért megelégszem ennyivel.
Úgy mint ahogy minden nő sem...ezért elég lesz egy is...(remélem).
Állítólag néha még egy is sok...
Bocs! Csajok...!

:D :D Nekem két feleség jutott Kakapoval nem egyszerű... ha tényleg tekintettel vagy az igényeire akkor fontos ugy kezelni mint a parodat ő is ez teszi , senki sem szeret osztozni a szerelmén. Sosem szabad elfeledni a következőt szerintem:
A madár nem választhatta meg, hogy hova kerül , kivel él , mit csinálhat , be kerül egy olyan közegben ami nem természetes a számára , fogságban van , nem repülhet szabadon , nem választhat párt stb stb.
Neki csak Te vagy senki más ez olyan felelősség amit illik komolyan venni és a lehetőségekhez mérten a legtöbb kényeztetést , szeretetett megadni neki. A meglévő két madarad remélhetőleg jó pajtás lesz neki és szerintem nagyon fontos úgy beilleszteni a csapatba az új jövevényt ahogy Kati (Mizo) teszi. Ha lenne rá nagyobb helyem lehetőségem , biztosan az ő példáját követném és két három madarat tartanék egy megfelelő méretű helyen, ennek ellenére , hogy rendkivűl jónak tartom a módszerét az ivarérettség közelébe kerülő Jákóban nem vagyok biztos, hogy nem fog e cirkuszt csinálni , különösen ha lány a madár. Csipuska, Gyurcsi fiúk , mindegyik jóval kezelhetőbb mint Kincső vagy Kakapo akik lányok.

Hozzászólás 2011 ápr. 21, 19:40 
Igazad van!
Beszéltem egy híres tenyésztővel, és mondta hogy paratifuszt is terjeszthetnek a galambok...
Minden madár nem lehet az enyém...ezért megelégszem ennyivel.
Úgy mint ahogy minden nő sem...ezért elég lesz egy is...(remélem).
Állítólag néha még egy is sok...
Bocs! Csajok...!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 148  Következő