Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 12, 14:43 
jákóbaby írta:
Igen, tudom, hogy ilyen korban még nem lehet megállapítani, de végülis nekünk mindegy. A tenyésztő a külső jegyeket nézte, meg egymáshoz képest hogy milyenek a kis lurkók és volt egy nagyon tojó kinézetű, ahhoz képest Albert hímnek látszott. A színe is sötétebb volt, nagyobb orrlukai voltak meg a tenyésztő a homlokszélességére is azt mondta inkább fiús feje van. De azért bőven benne van a pakliban, hogy esetleg leányzó. Nekünk tényleg teljesen mindegy. :D

Himek nagyobbak, nagyob fejjel stb. Szóval jó esély, hogy fiú lesz. Ha marad a kedves 'úriember' természete akkor szinte biztos. Csipuska, Gyurcsi mindkettő hím és nyugodt kedves madarak. Kincső,Kakapo két igazi minden lében kanál gézengúz ők lányok :lol: Ennek ellent mond Kufuka aki szintén nyugodt kedves madár, pedig lány szintén, talán a vadon befogás miatt jobban megbecsüli a szerető körülményeket.

Hozzászólás 2011 ápr. 12, 8:05 
Igen, tudom, hogy ilyen korban még nem lehet megállapítani, de végülis nekünk mindegy. A tenyésztő a külső jegyeket nézte, meg egymáshoz képest hogy milyenek a kis lurkók és volt egy nagyon tojó kinézetű, ahhoz képest Albert hímnek látszott. A színe is sötétebb volt, nagyobb orrlukai voltak meg a tenyésztő a homlokszélességére is azt mondta inkább fiús feje van. De azért bőven benne van a pakliban, hogy esetleg leányzó. Nekünk tényleg teljesen mindegy. :D

Valódi név: Levente

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 17:30 
rakosmarcsi írta:
Sziasztok:)

Mi 21 eve vettuk Kairoban Kufukat es azota egyutt elunk, o egy abszolut vadon befogott joszag de amikor vettuk azt mondtak kisfiu, majd 10 evre ra elkezdett tojasokat tojni :))) Nagy volt a meglepodes a csaladban!:)

Gyerek korban meg alig lehet megalapitani hogy lany vagy fiu ez ugyis a kesobbiekben derul ki igazabol:)! :)

Kép

És mennyire szelíd?

Valódi név: Rákos Marianna

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 17:29 
Sziasztok:)

Mi 21 eve vettuk Kairoban Kufukat es azota egyutt elunk, o egy abszolut vadon befogott joszag de amikor vettuk azt mondtak kisfiu, majd 10 evre ra elkezdett tojasokat tojni :))) Nagy volt a meglepodes a csaladban!:)

Gyerek korban meg alig lehet megalapitani hogy lany vagy fiu ez ugyis a kesobbiekben derul ki igazabol:)! :)

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 15:04 
africz írta:
Ez nem semmi! Nagy dumagép válik belőle !! Biztos hogy fiú ?

A tenyésztő 90%-ra mondta, de majd meglátjuk. :D

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 14:59 
jákóbaby írta:
Sziasztok!

Gondoltam beszámolok a kis krampuszom tevékenységeiről.. :)
Albert nagyon sokat nőtt, tollasodott és ügyesedett ezalatt a két hét alatt, mióta nálunk van. Hétvégén megismerkedett a csemege kukoricával és jókat nevettünk rajta amikor ette, mert úgy rázta a kis nyakát és fejét közben mintha etetnénk. Írtó cuki volt és nagyon ízlett neki. Most már ügyesen mászkál, kapaszkodik, egyre jobb az egyensúlyérzéke és állandóan repülőleckéket vesz.
Szombaton takarítottam, meg főztem mikor hallom, hogy az egyik kutyusunk nyüszög a másiknak, mert az nem foglalkozik vele. Egy idő után elegem lett belőle és rászóltam, de valami nagyon gyanús volt. Mintha nem mindig onnan jönne a "zaj". Hát már napközben is felmerült bennem a gondolat, de este vacsora közben bizonyosodott be, hogy Albert elsajátította ezt a nyüszögést és bizony lelkesen gyakorolja. :mrgreen: Én meg állandóan rászóltam a kutyára.. :D
Nagyon mókás volt hallgatni, ahogy váltogatta a kutya nyüszögést meg az emberi nevetgélést, aztán átváltott vmi karattyolásba. :lol: Oda vagyok ezért a tollpamacsért!!!! :D Annyira kedves, aranyos, bújós....... Imádom!!!! :oops: :D
És eljutottunk oda, hogy már csak este kap tápot. Tegnap volt 12 hetes a kis drágám!!!! :mrgreen:

Ez nem semmi! Nagy dumagép válik belőle !! Biztos hogy fiú ?

Hozzászólás 2011 ápr. 11, 7:45 
Sziasztok!

Gondoltam beszámolok a kis krampuszom tevékenységeiről.. :)
Albert nagyon sokat nőtt, tollasodott és ügyesedett ezalatt a két hét alatt, mióta nálunk van. Hétvégén megismerkedett a csemege kukoricával és jókat nevettünk rajta amikor ette, mert úgy rázta a kis nyakát és fejét közben mintha etetnénk. Írtó cuki volt és nagyon ízlett neki. Most már ügyesen mászkál, kapaszkodik, egyre jobb az egyensúlyérzéke és állandóan repülőleckéket vesz.
Szombaton takarítottam, meg főztem mikor hallom, hogy az egyik kutyusunk nyüszög a másiknak, mert az nem foglalkozik vele. Egy idő után elegem lett belőle és rászóltam, de valami nagyon gyanús volt. Mintha nem mindig onnan jönne a "zaj". Hát már napközben is felmerült bennem a gondolat, de este vacsora közben bizonyosodott be, hogy Albert elsajátította ezt a nyüszögést és bizony lelkesen gyakorolja. :mrgreen: Én meg állandóan rászóltam a kutyára.. :D
Nagyon mókás volt hallgatni, ahogy váltogatta a kutya nyüszögést meg az emberi nevetgélést, aztán átváltott vmi karattyolásba. :lol: Oda vagyok ezért a tollpamacsért!!!! :D Annyira kedves, aranyos, bújós....... Imádom!!!! :oops: :D
És eljutottunk oda, hogy már csak este kap tápot. Tegnap volt 12 hetes a kis drágám!!!! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 ápr. 8, 19:44 
Idézet:
Africz!!! Figyi:

Kati minden percre kiváncsi vagyok :D Nagyon köszönöm!! Tündériek együtt! Olvastam a blogon, Mózesből milyen hatást váltott ki a kis Jákó gyerek.

Laci, szerintem jobb ha most feladod aztán meglepetés lesz ;) lehet vki befogadta és sunyin nem keresi ki a gazdája. Zénó még nagyon fiatal egészen biztosan elfogad bárkit aki jól bánik vele.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 8, 19:24 
molnarl.g írta:
Talán egyszer hazajön...én életem végéig várom, és mint a Bibliában a tékozló fiú történetében, egyszer újra örülhetek neki...ő számomra nem egy állat volt...ő a társam volt, a barátom!

Én nagyon remélem, hogy egyszer csak hazatér...

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 ápr. 8, 18:56 
Sziasztok!
Most kaptam a jó hírt! Lehet hogy hamarosan hozzájutok egy Jákó bébihez! De ez még nem biztos, nem akarom elkiabálni!!!
Sajnos Zénó még mindig nincs meg, lassan kezdem lelkemmel elengedni...talán már az "örök vadászmezőkön" repül...talán ott mondogatja: hellóka...Zénó madár vagyok! Talán új gazdára talált aki annyira szereti, mint én...annyira hogy bár látja hírdetéseim nem akar megválni tőle, és visszahozni...talán boldog az én drága Zénókám...

Talán egyszer hazajön...én életem végéig várom, és mint a Bibliában a tékozló fiú történetében, egyszer újra örülhetek neki...ő számomra nem egy állat volt...ő a társam volt, a barátom!

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 ápr. 8, 9:49 
mizo írta:
jákóbaby írta:
mizo írta:
A három grácia :D :D

Kép

Jaj de édesek!!!!!!!!!! Ezek szerint jól kijönnek!!!! :D

Igen, várakozáson felül teljesítenek. Azért vannak törzsi villongások, de kezelhetőek. :)

Nagyon édes ez az Albert gyerek. :D

Köszi!!!! :D Tényleg az!!!! :mrgreen:

Hozzászólás 2011 ápr. 8, 9:18 
jákóbaby írta:
mizo írta:

Kép

Igen, várakozáson felül teljesítenek. Azért vannak törzsi villongások, de kezelhetőek. :)

Nagyon édes ez az Albert gyerek. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

Hozzászólás 2011 ápr. 8, 8:35 
mizo írta:

Kép

Hozzászólás 2011 ápr. 8, 8:28 

Kép

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 ápr. 7, 18:18 
jákóbaby írta:
Sziasztok!

Albert kalitkája elnyerte végleges kinézetét. Beszereltük a fönti ülőrúdját is és alulról eltűnt a hullámpapír. Tegnap megismerkedett a vízzel is, mivel már nem kap annyi tápot, hogy elég lenne neki a folyadék mennyiség. Továbbra is nagyon édes és napról napra nagyobb és tollasabb. :D
Annyira aranyos!!!! Mikor az uram szerelte a kalitkát, Albert természetesen nálam volt. Elfeküdt rajtam, simogattatta magát, egyszercsak felkelt és mindenáron le akart menni rólam. Először nem tudtam miért fészkelődik, de aztán kezdtem sejteni az okát, úgyhogy leraktam. Hát persze pottyantott egy jóízűt és ezért akart arrébb menni.. Milyen édes kis tollpamacs!! Nem akart rám csinálni!! Albert okos!!!! :oops: :lol:
Egyelőre még egész szófogadó. Ha a nyakláncomat vagy valami olyat kezd el vizsgálgatni (rágcsálni), amit nem szabad, akkor elég gyengéden megfogni a csőrét és mondani, hogy nem szabad és abbahagyja. Persze előfordul, hogy ismét megpróbálja, de 2-3 szori próbálkozás után feladja.
És képzeljétek! Tegnap vacsi közben valamin elkezdtünk nevetni és Albert is velünk nevetett!!!! Ilyet még nem is hallottam tőle!!!!
És annyira okos kis haspók, hogy ha meghallja, hogy veszem ki a szekrényből a poharat amiben a tápot szoktam kikeverni, akkor azonnal beizgul és követeli a kaját persze még gyerekhangon, de mondogtjuk neki, hogy éhes vagyok, kérek finomat.
Édes kis Albertem!!!! :40: :58:

Legszebb kor élvezd ki nagyon, jó olvasni ezeket a sorokat, koszonom!

Hozzászólás 2011 ápr. 7, 8:07 
Sziasztok!

Albert kalitkája elnyerte végleges kinézetét. Beszereltük a fönti ülőrúdját is és alulról eltűnt a hullámpapír. Tegnap megismerkedett a vízzel is, mivel már nem kap annyi tápot, hogy elég lenne neki a folyadék mennyiség. Továbbra is nagyon édes és napról napra nagyobb és tollasabb. :D
Annyira aranyos!!!! Mikor az uram szerelte a kalitkát, Albert természetesen nálam volt. Elfeküdt rajtam, simogattatta magát, egyszercsak felkelt és mindenáron le akart menni rólam. Először nem tudtam miért fészkelődik, de aztán kezdtem sejteni az okát, úgyhogy leraktam. Hát persze pottyantott egy jóízűt és ezért akart arrébb menni.. Milyen édes kis tollpamacs!! Nem akart rám csinálni!! Albert okos!!!! :oops: :lol:
Egyelőre még egész szófogadó. Ha a nyakláncomat vagy valami olyat kezd el vizsgálgatni (rágcsálni), amit nem szabad, akkor elég gyengéden megfogni a csőrét és mondani, hogy nem szabad és abbahagyja. Persze előfordul, hogy ismét megpróbálja, de 2-3 szori próbálkozás után feladja.
És képzeljétek! Tegnap vacsi közben valamin elkezdtünk nevetni és Albert is velünk nevetett!!!! Ilyet még nem is hallottam tőle!!!!
És annyira okos kis haspók, hogy ha meghallja, hogy veszem ki a szekrényből a poharat amiben a tápot szoktam kikeverni, akkor azonnal beizgul és követeli a kaját persze még gyerekhangon, de mondogtjuk neki, hogy éhes vagyok, kérek finomat.
Édes kis Albertem!!!! :40: :58:

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 12:53 
molnarl.g írta:
Kedves Ilona!
A kor nem számít...az a fontos hogy az ember mennyi idősnek érzi magát, a test persze mulandó, és a szépség is, de a lélek állandó.
Szerintem nyugodtan vegyél hosszú életű madarat, mert ha másért nem, legalább ő érte sokáig akarsz majd élni, és vigyázol egészségedre.
Ha nekem újra lesz Jákóm, akkor 120évig kell élnem hogy együtt öregedjünk meg...na és? Akkor 120évig fogok élni és kész!
Én az első madaram miatt hagytam fel minden káros szenvedéllyel: kávé, néha pipázás, stb.

A szépség és a szörnyetegről annyit, hogy ki a szépség? Ki a szörnyeteg?
Megitélés kérdése, szerintem nagyon gyönyörű a zöld madár!
Hogy sántít? Hogy púpos? Ettől különleges. és egyedi!
Ha etetgeti a "szépséget" akkor pedi nagyon kedves kis "szörnyeteg...

Laci drága, én sem úgy gondoltam. Régen a kedvenc filmjeim egyike volt a Szépség és szörnyeteg, mert hiába van testi hibája, de a lelke szép. Ilyen ez a kis Mózesgyerek is. Bűbájos kismadár. Esténként beül a vállamra, mikor tv-t nézünk és szorosan csak előre néz, mint az első alabárdos, mert néha Sámson piszkálja, hogy cseréljenek helyet és azt ő nagyon nem akarja. A maga kis egysezrű módján így mutatja ki a szeretetét, ül az arcomnak dőlve, néha sorjázza kicsit a fülemet vagy fésüli a hajamat. Soha nem tudtam megsimogatni, mert akkor finoman de határozottan eltolta a kezemet, ezt nem is eröltettem, elfogadtam olyannak, amilyen. Ő így szeret! :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 12:41 
Kedves Ilona!
A kor nem számít...az a fontos hogy az ember mennyi idősnek érzi magát, a test persze mulandó, és a szépség is, de a lélek állandó.
Szerintem nyugodtan vegyél hosszú életű madarat, mert ha másért nem, legalább ő érte sokáig akarsz majd élni, és vigyázol egészségedre.
Ha nekem újra lesz Jákóm, akkor 120évig kell élnem hogy együtt öregedjünk meg...na és? Akkor 120évig fogok élni és kész!
Én az első madaram miatt hagytam fel minden káros szenvedéllyel: kávé, néha pipázás, stb.

A szépség és a szörnyetegről annyit, hogy ki a szépség? Ki a szörnyeteg?
Megitélés kérdése, szerintem nagyon gyönyörű a zöld madár!
Hogy sántít? Hogy púpos? Ettől különleges. és egyedi!
Ha etetgeti a "szépséget" akkor pedi nagyon kedves kis "szörnyeteg...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 12:05 
mizo írta:
jákóbaby írta:
mizo írta:
Africz!!! Figyi:

Kép

Olyanok mint a Szépség és a Szörnyeteg! Mózesem, ahogyan sántikálva odament a hercegkisasszonyhoz, egy darabig nézte csodáló szemekkel aztán lassan, óvatosan kinyújtotta a nyakát, megigazgatta a nyakán a tollakat és etetni akarta. Nyüszi kicsit nyafizott, aztán már ő is odahajolt a zöld fiúhoz. :wink:

Szia Kati!

Nagyon cukik így együtt!!!!!!!!!!!!!
Tök jó, hogy elfogadták a zöldek Nyüszit és hogy még Mózes is ilyen aranyos vele!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ez azért is nagy szó, mert Mózes a testi hibája miatt mindig jobban szeretett egyedül lenni, utálja ha 10 centin belül bárki közel megy hozzá, morogva hajtja el a betolakodót.Minden estre nagyon megmelegítették este a szívemet. :)

Hát nem csodálom!!!! :D Édesek!!!!!!!!

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 11:57 
jákóbaby írta:
mizo írta:
Africz!!! Figyi:

Kép

Olyanok mint a Szépség és a Szörnyeteg! Mózesem, ahogyan sántikálva odament a hercegkisasszonyhoz, egy darabig nézte csodáló szemekkel aztán lassan, óvatosan kinyújtotta a nyakát, megigazgatta a nyakán a tollakat és etetni akarta. Nyüszi kicsit nyafizott, aztán már ő is odahajolt a zöld fiúhoz. :wink:

Szia Kati!

Nagyon cukik így együtt!!!!!!!!!!!!!
Tök jó, hogy elfogadták a zöldek Nyüszit és hogy még Mózes is ilyen aranyos vele!!!!!!!!!!!!!!! :D

Ez azért is nagy szó, mert Mózes a testi hibája miatt mindig jobban szeretett egyedül lenni, utálja ha 10 centin belül bárki közel megy hozzá, morogva hajtja el a betolakodót.Minden estre nagyon megmelegítették este a szívemet. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39 ... 148  Következő