Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 148  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 11:54 
mizo írta:
Africz!!! Figyi:

Kép

Olyanok mint a Szépség és a Szörnyeteg! Mózesem, ahogyan sántikálva odament a hercegkisasszonyhoz, egy darabig nézte csodáló szemekkel aztán lassan, óvatosan kinyújtotta a nyakát, megigazgatta a nyakán a tollakat és etetni akarta. Nyüszi kicsit nyafizott, aztán már ő is odahajolt a zöld fiúhoz. :wink:

Szia Kati!

Nagyon cukik így együtt!!!!!!!!!!!!!
Tök jó, hogy elfogadták a zöldek Nyüszit és hogy még Mózes is ilyen aranyos vele!!!!!!!!!!!!!!! :D

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 11:41 
Africz!!! Figyi:

Kép

Kép

Kép

Olyanok mint a Szépség és a Szörnyeteg! Mózesem, ahogyan sántikálva odament a hercegkisasszonyhoz, egy darabig nézte csodáló szemekkel aztán lassan, óvatosan kinyújtotta a nyakát, megigazgatta a nyakán a tollakat és etetni akarta. Nyüszi kicsit nyafizott, aztán már ő is odahajolt a zöld fiúhoz. :wink:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 9:17 
Így igaz, nincs itt semmiféle "elő-követelménye" annak, hogy írjon vagy olvashassa valaki ezt a fórumot (kivéve a szabályzat, de az meg ugye egyértelmű).

Hozzászólás 2011 ápr. 5, 8:52 
Szervusz Laci!

Ne haragudj meg érte,ha azt írom butaság amiket gondolsz.Mi az,hogy nincs jogod ott lenni a fórumon ahol mindenki megkedvelt és szurkol Neked és Zénónak.Én "csak" egy kis hobbi madártartónak számítok köztetek,mégis minden nap megnézem mit írtatok,szurkolok Neked és jókat derülök a jákós történeteken.Nekem kecskéim,hullámosaim és gyémánt galambom van.
Szeretnék nagy papagájt tartani,de a körülményeim és a korom belátom,hogy ezt már nem teszik lehetővé.Hosszú életű madarak.... Azért mégis mindig itt vagyok.Ahogy a többiek is írták,ne add fel a reményt.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 21:35 
molnarl.g írta:
Néha szeretnék hinni a lélekvándorlásban, és mikor oda száll egy rigó a teraszra arra gondolok hogy talán Zénó él benne tovább...

Ne abból indulj ki, hogy Zénó már nem él! Ha jól emlékszem volt olyan, hogy majd' fél év után került elő egy madár! Jelenleg az időjárás is kedvező (nincsenek fagyok).

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 21:05 
lenanita8 írta:
molnarl.g írta:
Itt vagyok, bár nincs hozzá jogom mivel már nincs Jákó papagájom, bízok a Jóistenben hogy a nagy szomorúság után ér valami jó is, annyira rokonlelkek lettünk Zénóval a röpke 9 hónap alatt ameddig velem volt, hogy érzem hogy él, ő is keres engem és vissza fog kerülni hozzám!
Minden esetre hamarosan venni fogok másik Jákót, beszéltem is a Bonaparte madaras sráccal, csak egy kicsit idősek az eladó Jákói (tavaly júliusiak), és egy kicsit sokat is kér értük szerintem, ezért nem is tudja eladni őket.
Végül is ő tudja meddig akarja tovább etetni őket...
Talán nyár végére összejön a pénz ha keményen spórolok.
Ne szomorkodjatok! Néha olvasgatom a hozzászólásaitokat, és örülök JÁKÓBÉBINEK, KAKAPÓNAK, CSIPUSKÁNAK, és a többieknek, jó olvasni róluk!
Aki ismer, tudja hogy a SZERETETHIMNUSZ szerint élek, és ez nem engedi meg az irigységet, féltékenységet.
Ha lehet tegyetek fel minél több képet madaraitokról, hogy legalább azokat nézegethessem!!!

Köszönöm! Laci

Szia !
Sikerült beszélni az ismerösömmel ? Mit mondott ?

Ki is volt ő? Rengeteg emberrel beszéltem az utóbbi időben...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Lénárt Tamásné Anita

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 21:00 
molnarl.g írta:
Itt vagyok, bár nincs hozzá jogom mivel már nincs Jákó papagájom, bízok a Jóistenben hogy a nagy szomorúság után ér valami jó is, annyira rokonlelkek lettünk Zénóval a röpke 9 hónap alatt ameddig velem volt, hogy érzem hogy él, ő is keres engem és vissza fog kerülni hozzám!
Minden esetre hamarosan venni fogok másik Jákót, beszéltem is a Bonaparte madaras sráccal, csak egy kicsit idősek az eladó Jákói (tavaly júliusiak), és egy kicsit sokat is kér értük szerintem, ezért nem is tudja eladni őket.
Ne szomorkodjatok! Néha olvasgatom a hozzászólásaitokat, és örülök JÁKÓBÉBINEK, KAKAPÓNAK, CSIPUSKÁNAK, és a többieknek, jó olvasni róluk!
Aki ismer, tudja hogy a SZERETETHIMNUSZ szerint élek, és ez nem engedi meg az irigységet, féltékenységet.
Ha lehet tegyetek fel minél több képet madaraitokról, hogy legalább azokat nézegethessem!!!

Köszönöm! Laci

Szia !
Sikerült beszélni az ismerösömmel ? Mit mondott ?

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 20:57 
Néha szeretnék hinni a lélekvándorlásban, és mikor oda száll egy rigó a teraszra arra gondolok hogy talán Zénó él benne tovább...

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 19:20 
Ja, de jo, hogy jelentkeztel Laci!! :D :D megkonnyeztem az uzidet, es en is akarom meg mindig ugy tudni, hogy Zeno egyszercsak barmilyen modon visszakerul hozzad. Ez meg nem olyan hosszu ido. :!:

Orulok, hogy tettel mar addig is lepeseket, hogy ha esetleg......., megis legyen jakod. Hajra Laci!!! :D :D :D
Nagyon sokat gondolok ratok, es meg jobban imadom az en tunderkemet, mert megbecsulom, hogy van nekem.

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 18:49 

Köszönöm! Laci

Valódi név: Eva

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 17:32 
Olyan jo olvasni ezeket a babatorteneteket, csak elszorul a szivem, hogy szegeny Lacival mi lehet. Ezert inkabb nem is akarok nagyon lelkesedni, meg inkabb ritkan irok, mert minden ertesitest meg mindig azzal nyitok ki nagy izgatottan, hatha Laci irja az oromhirt. :(
Gondolom, hogy Laci nem is nez be, mig nem lesz meg Zeno, hogy ne fajditsa a szivet, es megis rossz erzes van bennem, hgogy mi ennyire orulunk a babaknak, neki meg milyen kibirhatatlan banata van.
Ha lenne ra modom, azonnal vennek, vagy szereznek neki egy jakobabat. Sajnos, erre semmi eselyem. :(

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 16:40 
'nyüszögö' hang fantasztikus, baba hangnak hivom, Kakapo nagyon ritkán ha igazán szeretne vmit még mindig hallatja. Várom a további történeteket én mindig lelkes olvasotok leszek :)

Kati, olvastam a blogodban dr. Varga Józsefről, hogy kutya-macska doktor, ez téves info. Minden kisállatot gyógyit, tenőstől a madarakig. A tengeri malacomat 3x mütötte sikeresen ! Csoda ha egy mütétet is túl élnek, dr. Gráf-hoz valószinüleg én többet nem megyek, a malacnak ugy adta be az injekciot a hasába fertőtlenités nélkül, hogy begyuladt, a Kakapo körmét rövidre vágta vérzett.. ennyi elég volt. Dr. Varga József mindegyikkel profin bánt.

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 11:19 
africz írta:
mizo írta:
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy ha többen vannak, sokkal egyszerübb velük, kezelhetőbbek. Megszokják, hogy csapatban élnek, mindig történik valami, ami leköti őket, nem unatkoznak, nem ordibálnak, nincs miért, ott a csapat velük.

A természetben is nagy csaptokban élnek , szerintem tökéletesen igazad van, kiváncsi leszek, hogy alakul Merlin párválasztása Te leszel vagy egy nemes fiú ? :lol:

Remélem inkább a nemes fiú. :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 11:17 
jákóbaby írta:

:D ez jó!!!!
Nálunk is nyüszög a kis drága, én is behalok tőle.. :mrgreen:
Albert 11 hetes, ő is kezd már repülgetni, de még nagyon az alapoknál tartunk, a kapaszkodós szárnypróbálgatásoknál. Az a baj, hogy nagyon féltem, hogy neki fog menni valaminek, úgyhogy a repüléstől még tartok picit. Nálunk is kézen van ki és bejövetel, de még nem jött rá a drága, hogy azt szeretném hogy rálépjen a kezemre.. :D De ha a kezemre varázsoltam valahogy akkor szépen nyugton marad és ki tudom úgy venni.

Sajnos a repülés kezdete az ilyen necces! :roll: Emlékszem a kis sapis tojóm egyszer a körözött kellős közepébe landolt bele, ahol a Piros Arany volt,aztán szépen, lassan csűdig belesüllyedt! :D Olyan volt mint a Kill Bill hősnője. :lol:
Engem is kitör a frász, de nagyon nem tudok vele mit tenni, meg kell tanuljon repülni. Szabad ablak nincs, mindenhol van függöny vagy a reluxa le van engedve, de még így is lezakózik szegényem itt-ott. Azt próbáld még, hogy amikor megindul azonnal tedd a kezed a fejed fölé, az magas pont előbb-utóbb arra fog navigálni és rárepül, legalább is nekem még ez jön be a legjobban. Már nem is Merlinnek hívjuk, inkább csak Nyüszinek! :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 9:10 
mizo írta:
jákóbaby írta:
Gratulálok Kati Merlinhez!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon szép kis tollas!!!!! Ő most hány hetes? Látom már szépen ül a rúdon, meg már "repülget". Akkor kicsit előrébb jártok nálunk. Ő már nem is tápozik?
:

Merlin december 31.-én bújt ki a tojásból. Most 13 hetes és nagyon önálló ehhez képest. Tápot már vagy 3-4 hete nem fogadja el. Repülgetni is kezd, egyelőre még csak mint a kolibri, szinte egyhelyben, nehezen haladva de egészen a plafon alatt aztán szépen becsapódik valahová, hogy én frászt kapjak. Már el vagyok szokva az ilyen pici madártól, de nagyon jó érzés nevelgetni. :) Mivel tápot már nem eszik kapott ő is egy kásás tálikót a játszón és a nagyokkal eszi este a kását, úgy tűnik szereti. Eszméletlen jó étvágya van, annyi magot eszik meg mint a két nemes fiú összesen és a gyümis tál is üres minden estére. Kis haspók! :)
Lassan elkezdjük a tanítgatást is az alapokra. Nálunk mindenki kézen jön ki és megy be a kalitba, nincs elrepkedés, illetve a sapisok néha bepróbálkoznak, de sosem hagyom rájuk, mert ők is nagyon okosak, ha egyszer is rájuk hagysz valamit, akkor legközelebb már kinyílik a csipájuk és azt hiszik náluk a puska. :mrgreen: Ez alól csak Mózesem a kivétel, mert ha a kalit túlsó sarkában van oda nem ér be a karom és mire ő odasántikál, az egy csomó idő, ezért ő kijöhet magától is de ő is kézen megy be. Aztán meg kell tanulja hogy ha kérem akkor fel és lelépjen a kezemről, meg kell ismerkednie a "kukuccs" játékkal, ami egy törölköző, azt a fejére borítom és közben mondjuk hogy kukuccs, mert sose lehet tudni mikor kell megfogni, ne kapjon szegénykém frászt ilyesmitől. És úgy általában megszokja a békés egymás mellett élés alapjait a másik 4 madárral,, nem b@sztatjuk a másik farkát, nem csípkedünk senkit, meg kell szokja az unokáimat, úgyhogy nem fog ez a kiskirálylány itt unatkozni, van program minden napra. :wink:
És nyüszöggggggggg, annyira édes hogy megőrülünk tőle, ahogyan olyan kis kényesen, affektálva nyivákol, hát egy tünemény!!!!! Mint a Borsószem Hercegkisasszony!!!! :D
A zöldeknek is tetszik, mert valamelyik már elkezdett ugyanúgy nyüszögni, hallottam tegnap délután. :lol:

:D ez jó!!!!
Nálunk is nyüszög a kis drága, én is behalok tőle.. :mrgreen:
Albert 11 hetes, ő is kezd már repülgetni, de még nagyon az alapoknál tartunk, a kapaszkodós szárnypróbálgatásoknál. Az a baj, hogy nagyon féltem, hogy neki fog menni valaminek, úgyhogy a repüléstől még tartok picit. Nálunk is kézen van ki és bejövetel, de még nem jött rá a drága, hogy azt szeretném hogy rálépjen a kezemre.. :D De ha a kezemre varázsoltam valahogy akkor szépen nyugton marad és ki tudom úgy venni.

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 8:48 
jákóbaby írta:
Nagyon szép kis tollas!!!!! Ő most hány hetes? Látom már szépen ül a rúdon, meg már "repülget". Akkor kicsit előrébb jártok nálunk. Ő már nem is tápozik?
:

Merlin december 31.-én bújt ki a tojásból. Most 13 hetes és nagyon önálló ehhez képest. Tápot már vagy 3-4 hete nem fogadja el. Repülgetni is kezd, egyelőre még csak mint a kolibri, szinte egyhelyben, nehezen haladva de egészen a plafon alatt aztán szépen becsapódik valahová, hogy én frászt kapjak. Már el vagyok szokva az ilyen pici madártól, de nagyon jó érzés nevelgetni. :) Mivel tápot már nem eszik kapott ő is egy kásás tálikót a játszón és a nagyokkal eszi este a kását, úgy tűnik szereti. Eszméletlen jó étvágya van, annyi magot eszik meg mint a két nemes fiú összesen és a gyümis tál is üres minden estére. Kis haspók! :)
Lassan elkezdjük a tanítgatást is az alapokra. Nálunk mindenki kézen jön ki és megy be a kalitba, nincs elrepkedés, illetve a sapisok néha bepróbálkoznak, de sosem hagyom rájuk, mert ők is nagyon okosak, ha egyszer is rájuk hagysz valamit, akkor legközelebb már kinyílik a csipájuk és azt hiszik náluk a puska. :mrgreen: Ez alól csak Mózesem a kivétel, mert ha a kalit túlsó sarkában van oda nem ér be a karom és mire ő odasántikál, az egy csomó idő, ezért ő kijöhet magától is de ő is kézen megy be. Aztán meg kell tanulja hogy ha kérem akkor fel és lelépjen a kezemről, meg kell ismerkednie a "kukuccs" játékkal, ami egy törölköző, azt a fejére borítom és közben mondjuk hogy kukuccs, mert sose lehet tudni mikor kell megfogni, ne kapjon szegénykém frászt ilyesmitől. És úgy általában megszokja a békés egymás mellett élés alapjait a másik 4 madárral,, nem b@sztatjuk a másik farkát, nem csípkedünk senkit, meg kell szokja az unokáimat, úgyhogy nem fog ez a kiskirálylány itt unatkozni, van program minden napra. :wink:
És nyüszöggggggggg, annyira édes hogy megőrülünk tőle, ahogyan olyan kis kényesen, affektálva nyivákol, hát egy tünemény!!!!! Mint a Borsószem Hercegkisasszony!!!! :D
A zöldeknek is tetszik, mert valamelyik már elkezdett ugyanúgy nyüszögni, hallottam tegnap délután. :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 8:47 
Warhawk írta:
jákóbaby írta:
Mindenre nagyon figyel és ami jó, hogy nem szívbajos, a porszívótól sem ijedt meg meg semmiféle zajtól, pedig azt hittem mindentől majd halálra fog rémülni.. Egyelőre mindenkit elfogad, bárki megsimogathatja. Kíváncsi leszek hogy fog ez alakulni, mindenesetre törekszünk rá, hogy mindenki ugyanannyit foglalkozzon vele.

Célszerű ilyenkor minél több dologgal megismertetni, mert előfordulhat, hogy később már megijed ugyanattól amitől most még nem. Nálunk a porszívóra először nem is reagált. Később aztán úgy döntött, hogy azt a zúgó izét túl kell kiabálni... :mrgreen:

A porszívót nálunk is túl kell kiabálni. Ez annyira megy neki, hogy a szomszédok csak a madarat hallják, a porszívót nem, és meg szokták kérdezni miért kiabált.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 8:21 
jákóbaby írta:
Mindenre nagyon figyel és ami jó, hogy nem szívbajos, a porszívótól sem ijedt meg meg semmiféle zajtól, pedig azt hittem mindentől majd halálra fog rémülni.. Egyelőre mindenkit elfogad, bárki megsimogathatja. Kíváncsi leszek hogy fog ez alakulni, mindenesetre törekszünk rá, hogy mindenki ugyanannyit foglalkozzon vele.

Célszerű ilyenkor minél több dologgal megismertetni, mert előfordulhat, hogy később már megijed ugyanattól amitől most még nem. Nálunk a porszívóra először nem is reagált. Később aztán úgy döntött, hogy azt a zúgó izét túl kell kiabálni... :mrgreen:

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 7:48 
Mi jól vagyunk. Albert egy tündér manó.
Ő is hozzámbújik és kényeztetteti magát. Ilyenkor rendszerint be is alszik. Most már sokkal mozgékonyabb lett és ezáltal sokkal ügyesebb is. Szinte egész nap a rúdon ül és csak aludni megy le a földre. Szépen magozik is és felfal minden kaját. Mi most szoktunk rá a napi 2szeri tápozásra. Albert is repülőleckéket vesz, de egyelőre ő is kibiztosítja magát, kapaszkodik valamibe, rendszerint még a csőrével is és úgy kezd el csapkodni a szárnyaival. :D Nagyon vicces látvány, de meg kell mondjam jó kis erő van benne.. Napközben nagyokat játszik akár egy kukoricaszemmel vagy a láncával (ezt nagyon szereti), vagy bármivel. Nagyon cuki kis rosszaság!!!! Mindig mondom neki, hogy Albert anya kis huligánja meg csibésze. :lol:
És már nem csak a bébi csipogása van, hanem kezd gagyarászni meg ha a mellette levő szekrényt kinyitom és az egy kicsit nyekereg, akkor ahhoz hasonló hangot kezd kiadni. :P Mindenre nagyon figyel és ami jó, hogy nem szívbajos, a porszívótól sem ijedt meg meg semmiféle zajtól, pedig azt hittem mindentől majd halálra fog rémülni.. Egyelőre mindenkit elfogad, bárki megsimogathatja. Kíváncsi leszek hogy fog ez alakulni, mindenesetre törekszünk rá, hogy mindenki ugyanannyit foglalkozzon vele. Most még azt is szereti ha ölelgetem és magamhoz szorítom és úgy puszilgatom. :oops: :D
Na jó, befejezem, mert még órákig tudnék róla írni.. :D
Imádom!!!! :oops: :mrgreen:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 ápr. 4, 0:14 
mizo írta:
Egyébként nekem az a tapasztalatom, hogy ha többen vannak, sokkal egyszerübb velük, kezelhetőbbek. Megszokják, hogy csapatban élnek, mindig történik valami, ami leköti őket, nem unatkoznak, nem ordibálnak, nincs miért, ott a csapat velük.

A természetben is nagy csaptokban élnek , szerintem tökéletesen igazad van, kiváncsi leszek, hogy alakul Merlin párválasztása Te leszel vagy egy nemes fiú ? :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40 ... 148  Következő