jákóbaby írta:
Gratulálok Kati Merlinhez!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon szép kis tollas!!!!! Ő most hány hetes? Látom már szépen ül a rúdon, meg már "repülget". Akkor kicsit előrébb jártok nálunk. Ő már nem is tápozik?
:
Merlin december 31.-én bújt ki a tojásból. Most 13 hetes és nagyon önálló ehhez képest. Tápot már vagy 3-4 hete nem fogadja el. Repülgetni is kezd, egyelőre még csak mint a kolibri, szinte egyhelyben, nehezen haladva de egészen a plafon alatt aztán szépen becsapódik valahová, hogy én frászt kapjak. Már el vagyok szokva az ilyen pici madártól, de nagyon jó érzés nevelgetni.

Mivel tápot már nem eszik kapott ő is egy kásás tálikót a játszón és a nagyokkal eszi este a kását, úgy tűnik szereti. Eszméletlen jó étvágya van, annyi magot eszik meg mint a két nemes fiú összesen és a gyümis tál is üres minden estére. Kis haspók!
Lassan elkezdjük a tanítgatást is az alapokra. Nálunk mindenki kézen jön ki és megy be a kalitba, nincs elrepkedés, illetve a sapisok néha bepróbálkoznak, de sosem hagyom rájuk, mert ők is nagyon okosak, ha egyszer is rájuk hagysz valamit, akkor legközelebb már kinyílik a csipájuk és azt hiszik náluk a puska.

Ez alól csak Mózesem a kivétel, mert ha a kalit túlsó sarkában van oda nem ér be a karom és mire ő odasántikál, az egy csomó idő, ezért ő kijöhet magától is de ő is kézen megy be. Aztán meg kell tanulja hogy ha kérem akkor fel és lelépjen a kezemről, meg kell ismerkednie a "kukuccs" játékkal, ami egy törölköző, azt a fejére borítom és közben mondjuk hogy kukuccs, mert sose lehet tudni mikor kell megfogni, ne kapjon szegénykém frászt ilyesmitől. És úgy általában megszokja a békés egymás mellett élés alapjait a másik 4 madárral,, nem b@sztatjuk a másik farkát, nem csípkedünk senkit, meg kell szokja az unokáimat, úgyhogy nem fog ez a kiskirálylány itt unatkozni, van program minden napra.
És nyüszöggggggggg, annyira édes hogy megőrülünk tőle, ahogyan olyan kis kényesen, affektálva nyivákol, hát egy tünemény!!!!! Mint a Borsószem Hercegkisasszony!!!!
A zöldeknek is tetszik, mert valamelyik már elkezdett ugyanúgy nyüszögni, hallottam tegnap délután.

Nálunk is nyüszög a kis drága, én is behalok tőle..
Albert 11 hetes, ő is kezd már repülgetni, de még nagyon az alapoknál tartunk, a kapaszkodós szárnypróbálgatásoknál. Az a baj, hogy nagyon féltem, hogy neki fog menni valaminek, úgyhogy a repüléstől még tartok picit. Nálunk is kézen van ki és bejövetel, de még nem jött rá a drága, hogy azt szeretném hogy rálépjen a kezemre..
De ha a kezemre varázsoltam valahogy akkor szépen nyugton marad és ki tudom úgy venni.