Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 feb. 6, 19:18 
A leírtak alapján a madárnál "hiszti" figyelhető meg. Ezek a madarak annyira akaratosak tudnak lenni, hogy képtelenség velük megértetni, hogy kis időre be kell mennie a kalitkájába ha a gazdinak van egy kis dolga.
Meg lehet vele tanítani, hogy kis időre muszáj bemennie a kalitkába, és ilyenkor nem kiabálunk...de ez hosszú időt fog igénybe venni.
Ilyenkor egyszerűen be kell zárni a szobaajtót (tudom drasztikus megoldás) és hagyni lenyugodni a madarat, vagy ahogy Attila írta...le kell takarni a kalitkát egy pléddel. Lényeg, hogy a madár ne lássa a gazdáját.

Hozzászólás 2011 feb. 6, 18:53 
A kalitkában van hinta,mindenféle lógós játékok. Egész nap vele van a gazdája, több órán át, többször van kint. Ha dolga akad és visszateszi a madár máris felhábordik, ha kint van teljesen csendes. Egyhuzamban 1-2 órát van kint. Egyértelműen több törődést akar ami nem is baj, csak nagyon hangos. A tv mindig megy neki. De ha dolgozik, nem tudja kint hagyni csak mellette lenni mert legyilkolja a monitort meg mindent, muszáj addig bezárni.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 feb. 6, 18:45 
Attila hozzászólását erősítve, valóban nehéz egy jákó mellé bármilyen társat is választani. Egyrészt azért, mert kisebb madár (nimfa, énekes vagy hasonló méretű madár) nem biztos, hogy bírná a magas tollpor tartalmú levegőt, nagyobb madár (jákó, nemes) meg kicsit húzósabb áron szerezhető be. Nem beszélve a külön kalitkában való elhelyezést.....ugyanis ha el is fogadják egymást, a kezdetekben jó, ha csak messzebbről barátkoznak és napról-napra kerülnek közelebb egymáshoz. Két madárnak meg egy szobányi kalitka kell.
Valószínű a madár azért rikácsol mert több figyelmet, foglalkozást szeretne.
Ha vennének is a jákó mellé egy másik jákót, egyáltalán nem biztos, hogy megoldódik a hangprobléma, sőt lehet dupla olyan hangzavar lenne. Ezért is mondják, hogy csak az vegyen ilyen madarat aki nap mint nap tud vele órákat foglalkozni.

A jákó kalitkájában milyen játékok vannak? Nagyon fontos, ha egyedül van a lakásban vagy a szobában, tudja magát lekötni.
Én is csak 4 után tudok az enyéimmel foglalkozni, de akkor 10-ig az övék vagyok. Tudják, hogy napközben a kalitkában található játékokkal (hinta, rágófa, kötél stb..) kell játszaniuk és ha hazajövök jöhet a kinti garázdálkodás.
Nálunk napközben szól a rádió így van egy kis alaphang a szobában.

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 feb. 6, 18:12 
Kakasos írta:
Sziasztok,

lenne mégegy kérdésem milyen madarat ajánlanátok a haverom jákója mellé társnak akit elfogadna. Nem feltétlen jákóra gondolt. A legnagyobb gond a rikácsolással van, ha egy percig nem figyelnek rá folyamatosan és irtózatosan rikácsol. Tudjuk hogy az összeszoktatás nem egyszerű, de lehet ez lehetne a megoldás.

Be van zárva, nem szeret bezárva lenni, nagy valószinűséggel egy másik madár sem oldja meg a problémát.Amennyit csak lehetséges legyen kint , ha muszáj bezárva lennie akkor rikácsolás esetén takarja le és csak akkor vegye le a takarót vagy még jobb engedje ki ha csendben van. Jákó életre választ párt és 10cm nél messzebb nem szivesen van tőle. Betty-nél is a kt Jákó nem egymásnak lett a társa , hanem mindkettő verseng Betty-ért.

Hozzászólás 2011 feb. 6, 16:00 
Sziasztok,

lenne mégegy kérdésem milyen madarat ajánlanátok a haverom jákója mellé társnak akit elfogadna. Nem feltétlen jákóra gondolt. A legnagyobb gond a rikácsolással van, ha egy percig nem figyelnek rá folyamatosan és irtózatosan rikácsol. Tudjuk hogy az összeszoktatás nem egyszerű, de lehet ez lehetne a megoldás.

Hozzászólás 2011 feb. 1, 16:07 
Sziszi írta:
Zenébe nekünk is megvan a kedvenc és az utálatos is. Petike nagy kedvence Janet Jackson. A törpéknek kedvenc számuk is van tőle, a That's The Way Love Goes. Amit Petike utál de nagyon, az a Indián zene. Pedig nem az aluljárós változat van nekem, hanem az igényesebb.

Érdekes az indián zene szép dallamos , jól utánozható.

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 feb. 1, 12:24 
Zenébe nekünk is megvan a kedvenc és az utálatos is. Petike nagy kedvence Janet Jackson. A törpéknek kedvenc számuk is van tőle, a That's The Way Love Goes. Amit Petike utál de nagyon, az a Indián zene. Pedig nem az aluljárós változat van nekem, hanem az igényesebb.

Hozzászólás 2011 jan. 31, 22:49 
Warhawk írta:
mizo írta:
Tennék fel képeket Mózesről, de ide nem etikus, majd priviben elküldöm hogy milyen volt és most hogyan néz ki.

Tedd fel a nemeses topikba nyugodtan. Sőt... direkte meg is kérnélek rá.

Rendben Tom, mindjárt felrakom!

Gyere át africz, ha érdekel. :)

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 31, 22:30 
mizo írta:
Tennék fel képeket Mózesről, de ide nem etikus, majd priviben elküldöm hogy milyen volt és most hogyan néz ki.

Tedd fel a nemeses topikba nyugodtan. Sőt... direkte meg is kérnélek rá.

Hozzászólás 2011 jan. 31, 22:25 
africz írta:

Egészen fantasztikus amit elértél, csodállak.

ÁÁÁ, hidd el bárki megtette volna aki annyira szereti a papagájokat, mint én. Volt egy barátom, egy nagyon jó nevű tenyésztő, sajnos már meghalt. Ő mondta mindig hogy a sérült madarak rehabjára többnyire azok képesek, akik már neveltek gyereket, képesek önzetlenek lenni és nagggggyon sok türelmük van. Birkatürelmű ember vagyok, 2 gyerekem és 2 unokám is van és imáédom a papagájokat. A kis sapis tojóm is sérült. Válási árva volt, de az egész cirkouszból ő jött ki a legrosszabbul, pontosabban majdnem belehalt. Annál a félnél maradt aki kevésbé volt papagájpárti, gondolom nem nagyon törődött vele, mert mikor visszakerült a barátomhoz, már nagyon úgy nézett ki hogy hamarosan itt hagyja ezt a földi árnyékvilágot. 2 év kellett, hogy valamennyire magához térjen, de még akkor sem lehetett benyúlni a kalitba, mert azonnal kézletépésnek tűnő cselekményeket akart produkálni. Nálam már 15 hónapja él, együtt a megözvegyült hímemmel. Most már sokat javult, be is nyúlhatok a kalitba amikor akarok,megtanult játszani és megtanulta hogy a kéz nem bánt, kedves és bújós lett, mintha a rossz ifjúkorát akarná bepótolni mégis ha olyan szitukba kerül, ami emlékezteti őt a régi életéből valamire akkor megmerevedik, remeg és visít torka szakadtából. A múltkor bemászott a nyakam alá, ott reszketett alig bírtam kiszedni és megnyugtatni. Van egy barátnőm, neki két lelkisérült jákója van, felnőttként kerültek hozzá és már évek óta nála vannak, ők is pont annyira kiakadnak ha olyasféle szituba kerülnek mint az előző életükben. A barátnőm meg van győzödve róla, hogy bizony emlékeznek helyzetekre esetleg tárgyakra.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 jan. 31, 18:02 
mizo írta:

Lehet, hogy most hülyének fogsz nézni, de én egy jó darabig terápiaként is használtam a zenét Mózesnél. Tudod, ő többszörösen sérült, púpos és sánta. Mikor hozzánk került örökös rémület ült a szemében, mintha ő ott sem lenne, bebújt volna a föld alá is, csak senki ne vegye őt észre, ne szóljon hozzá és ne is nyúljon feléje. Egyedül Sámsont nem marta el maga mellöl, ő meg szépen etetgette, gondozta. Abban az időben Mózes még néma csendben ült a kalitjában napokig. Akkor volt ez a zenehallgatás éppen. Van, hogy beteszek nekik (meg persze magamnak is) valami néznivalót, bár abból nem sok van, a Lebegyínoje Ozero is már jó régi, a Kijevi Balett adja elő, kicsit már ósdi de én szeretem, cd-m az már jóval több van és volt egy olyan verzió is, hogy Sámson felült a térgyemre, közben pedig a lepitopin keresgettünk kedvenceket a youtube-on és meghallgattuk/néztük. Egy ilyen esemény alkalmával fedeztük fel, hogy a kis néma megszólal, a fal felé fordulva, hogy ha ő nem lát minket akkor mi sem látjuk őt, szépen magában dünnyögve énekögetett. A quartett azóta is az egyik kedvence, csak közben egészségesebb lelkületű, bátor, kiváncsi és nagyon is szeretetreméltó kispasit faragtunk belőle. :D :D

Egészen fantasztikus amit elértél, csodállak.

Hozzászólás 2011 jan. 31, 11:03 
africz írta:
mizo írta:

Komolyan , próbáld meg mit szól hozzá Kakapó!!!

Nálunk a Vizizene Hornpipe-jától sakál üvöltés van, de ha pl. az Egmont megy, akkor előbb-utóbb mindegyik a bajsza alatt elkezd énekelni. Pl. , Mózes egyik kedvence a Rigoletto quartett, ha meghallja egész izgalomba jön és azonnal énekli velük. :D

Mindenképpen megpróbálom , nagyon kedves alkalmazkodó madár, de ha rá jön a játszhatnék akkor mindig kell valami új. Ez remélem egy darabig kedvenc lesz majd.

Lehet, hogy most hülyének fogsz nézni, de én egy jó darabig terápiaként is használtam a zenét Mózesnél. Tudod, ő többszörösen sérült, púpos és sánta. Mikor hozzánk került örökös rémület ült a szemében, mintha ő ott sem lenne, bebújt volna a föld alá is, csak senki ne vegye őt észre, ne szóljon hozzá és ne is nyúljon feléje. Egyedül Sámsont nem marta el maga mellöl, ő meg szépen etetgette, gondozta. Abban az időben Mózes még néma csendben ült a kalitjában napokig. Akkor volt ez a zenehallgatás éppen. Van, hogy beteszek nekik (meg persze magamnak is) valami néznivalót, bár abból nem sok van, a Lebegyínoje Ozero is már jó régi, a Kijevi Balett adja elő, kicsit már ósdi de én szeretem, cd-m az már jóval több van és volt egy olyan verzió is, hogy Sámson felült a térgyemre, közben pedig a lepitopin keresgettünk kedvenceket a youtube-on és meghallgattuk/néztük. Egy ilyen esemény alkalmával fedeztük fel, hogy a kis néma megszólal, a fal felé fordulva, hogy ha ő nem lát minket akkor mi sem látjuk őt, szépen magában dünnyögve énekögetett. A quartett azóta is az egyik kedvence, csak közben egészségesebb lelkületű, bátor, kiváncsi és nagyon is szeretetreméltó kispasit faragtunk belőle. :D :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 jan. 31, 0:58 
mizo írta:

Nálunk a Vizizene Hornpipe-jától sakál üvöltés van, de ha pl. az Egmont megy, akkor előbb-utóbb mindegyik a bajsza alatt elkezd énekelni. Pl. , Mózes egyik kedvence a Rigoletto quartett, ha meghallja egész izgalomba jön és azonnal énekli velük. :D

Mindenképpen megpróbálom , nagyon kedves alkalmazkodó madár, de ha rá jön a játszhatnék akkor mindig kell valami új. Ez remélem egy darabig kedvenc lesz majd.

Hozzászólás 2011 jan. 30, 23:22 
africz írta:
mizo írta:
Viszont a fúvósokat utálják, arra olyan vonyítás a válasz, hogy a vakolat leesik.

:lol: :lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 jan. 30, 18:00 
mizo írta:
Viszont a fúvósokat utálják, arra olyan vonyítás a válasz, hogy a vakolat leesik.

:lol: :lol:

Hozzászólás 2011 jan. 30, 8:38 
africz írta:
Érdekli a TV ? Kakapot sosem érdekelte. Szines ikonokat megnyalogatta a monitoron de ennyi...

Tegnap a feleségem morgolodva törölte le a kakát a monitorjáról :lol: Kakapo szokás szerint az én monitoromon ült mellette.

Feleségem elkezdi mondani "itt valaki mindig lesz**ja a monitorom" Kakapo meg veszettül elkezdett bólógatni ... :lol:

Nálunk Sámson kifejezetten nézi, de csak a dvd-t ami zene. Nagyon szereti a vonósókat, a Hattyúk tavát szépen végig is nézi, az a kedvence. Szeretik még az operákat, az áriákat, pláne ha többen éneklik és több hangszínt hallanak. Viszont a fúvósokat utálják, arra olyan vonyítás a válasz, hogy a vakolat leesik.

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 jan. 30, 8:27 
africz írta:
Betty írta:
Kati, ez a Merlinke tündéri! :47: Kis pelyhes drágaság. De meg tudnám puszilgatni..... :)

+1 zöld vagyok az irigységtől :roll:

:lol:

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólás 2011 jan. 29, 23:18 
Betty írta:
Kati, ez a Merlinke tündéri! :47: Kis pelyhes drágaság. De meg tudnám puszilgatni..... :)

+1 zöld vagyok az irigységtől :roll:

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 29, 8:53 
A videó alapján Én is kislánynak nézem. Ilyenkor mikor egymás mellett vannak sokkal könyebb megállapítani a különbséget. Puszi neki! :)

Hozzászólás 2011 jan. 29, 8:44 
Betty írta:

Igen, annyira édes!!! Azt mondja a barátnőm, szerinte kislány. :oops: Gyönyörűen morog már, mint egy igazi jákó, mélyen mint a pitbull és hangosan mint egy bullmasztiff! :lol: :lol:
A jövő hétem már megetethetem. :D

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 148  Következő