Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 148  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Dajka Bernadett

Hozzászólás 2011 jan. 29, 8:38 
Kati, ez a Merlinke tündéri! :47: Kis pelyhes drágaság. De meg tudnám puszilgatni..... :)

Hozzászólás 2011 jan. 29, 8:33 
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jGXSfNU4KKs&feature=feedu[/youtube]

Merlin baba

Merlin - jákó tojó
Zebi -jákó hím

http://mizoblogja.blogspot.com/

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 29, 8:24 
africz írta:
Feleségem elkezdi mondani "itt valaki mindig lesz**ja a monitorom" Kakapo meg veszettül elkezdett bólógatni ... :lol:

:lol:

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 jan. 29, 0:24 
Érdekli a TV ? Kakapot sosem érdekelte. Szines ikonokat megnyalogatta a monitoron de ennyi...

Tegnap a feleségem morgolodva törölte le a kakát a monitorjáról :lol: Kakapo szokás szerint az én monitoromon ült mellette.

Feleségem elkezdi mondani "itt valaki mindig lesz**ja a monitorom" Kakapo meg veszettül elkezdett bólógatni ... :lol:

Valódi név: Molnár László Gábor

Hozzászólás 2011 jan. 27, 20:05 
Sziasztok!
Zénó is jól van ám..! Csak most sok dolgom volt az utóbbi időben azért nem írtam.
Hétfőn ki költöztettem a nappaliba, mert így többet lehet velem, és nézheti a tv-t is.
Szerintem zavarta a Totyi hangoskodása.
Most Totyival Picúr van és sokat tanul tőle.
Laci

"Az emberek elfelejtették ezt az igazságot-mondta a róka-Neked azonban nem szabad elfelejtened.Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelidítettél!" (Antoine de Saint-Exupéry-A Kis herceg)

Valódi név: Attila

Hozzászólás 2011 jan. 26, 17:13 
Warhawk írta:
Kakasos írta:
Most is kapott egy hatalmas faágakból összetákolt mászókát amit beraktak a szoba egyik sarkába és annyira fél tőle hogy meg se közelítette még. De minden új dologtól fél. Emberektől nem.

Ez is normális náluk - egy kerti röpdében tartott madárnál volt, hogy a csak alig méterrel odébb helyezett ülőrúdját napokig kerülgette utána. Idő kell még megszokja. Az embert pedig fajtársának veszi, így vele szemben sokkal kíváncsibb és közeledőbb. Örülök, hogy végül minden rendben "találtatott", remélem hamar elfelejti ezt a kialakuló rossz szokását a madár.

Jákonak az nem elég, hogy otthon vannak , ha vki kiválasztott attól 10cm körzeten belül érzi jól magát és gyakran van ötlete mit kellene csinálni. Kakapo pl. itt obégat a monitorom tetején, hogy ő ki szeretne menni a hóba, minden másodok szava gyere, gyere.... sajnos ez nem fog menni.

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2011 jan. 26, 17:01 
Kakasos írta:
Most is kapott egy hatalmas faágakból összetákolt mászókát amit beraktak a szoba egyik sarkába és annyira fél tőle hogy meg se közelítette még. De minden új dologtól fél. Emberektől nem.

Ez is normális náluk - egy kerti röpdében tartott madárnál volt, hogy a csak alig méterrel odébb helyezett ülőrúdját napokig kerülgette utána. Idő kell még megszokja. Az embert pedig fajtársának veszi, így vele szemben sokkal kíváncsibb és közeledőbb. Örülök, hogy végül minden rendben "találtatott", remélem hamar elfelejti ezt a kialakuló rossz szokását a madár.

Hozzászólás 2011 jan. 26, 16:54 
Nagyon sok játéka van, én is szoktam naki küldeni, de rengetg játéktól fél.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 26, 16:51 
Kakasos írta:
Ami elsőre azért érdekes mert a gazdája egész nap otthon van vele. De elmondták hogy a jákóknak sokkal több aktív gügyögős foglalkozás kell mint a többi madárnak. Azt is mondták hogy az ilyen tollrágást meg lehetne szüntetni egy párral is....

Ez totál igaz. Szvsz az összes papagáj közül a legtöbb "lelkizést" a jákó igényli. És igen, ha van egy párja, az sokat segít(het). Nem tudom "játékilag", hogy van ellátva, de érdemes lenne megduplázni a játékainak számát (esetleg időnként cserélgetve némelyiket), az is segít lefoglalnia magát.

Hozzászólás 2011 jan. 26, 16:36 
Sziasztok!

Köszi a sok választ, szerintem nagyon sok mindenben igazatok van.

Hétfőn elviték az egyetemre a Sátorhelyi doktothoz. Elgázosították, vért vettek tőle és megröntgenezték. Mindent rendben találtak, Ő is rágásra gondolt. Méghozzá foglalkozáshiány miatt...

Ami elsőre azért érdekes mert a gazdája egész nap otthon van vele. De elmondták hogy a jákóknak sokkal több aktív gügyögős foglalkozás kell mint a többi madárnak. Azt is mondták hogy az ilyen tollrágást meg lehetne szüntetni egy párral is....

Szerintem csak olyan embernek való két jákó (meg egy is) aki erre született, a gazdája is átlátja már jobban a helyzetet.

Szépen el lett magyarázva a srácak hogy mikkel szabad etetni. Mert eddig olyanokat is kapott amiket nagyon nem kéne pl sajtot meg párizsit is.(szegény kakasomnak se adtam volna ilyen ipari cuccokat)
A madár tavaly márciusi, még nincs egy éves. A gazdája nagyon megszerette, aggódik érte. Remélem ezentúl mindent jól fog csinálni, és renbejön a madár lelkibékéje.

Köszi a jótanácsokat.

Valódi név: Szilvi

Hozzászólás 2011 jan. 25, 21:43 
Én azt kérdezném meg Kakasostól hogy mennyi idős a madár. Nem értek a Jákóhoz, nem tudom megállapítani. Ha még fiatal és ezek az első tollai akkor az még gyenge és könnyen összetörik. Az is így szokott kinézni.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 24, 18:20 
Nem biztos, hogy sovány. Nálunk Kincső és Gyuri közt nagyon nagy az eltérés a súlyukat illetően. Gyuri hatalmas Kincsőhöz képest és a tollai is jóval "dúsabbak".
Lehet csak kisebb testű.

Valódi név: Tommy

Hozzászólás 2011 jan. 24, 18:11 
Sziasztok!

Szerintem ez a madár nem is elég jól táplált.
Kicsit mintha olyan sovány lenne.

Valódi név: K Zsuzsanna

Hozzászólás 2011 jan. 23, 18:08 
Warhawk írta:
Kakasos írta:
A a hátán és a farkán lévő tollakkal van valami. Nektek mi a véleményetek? Láttatok már ilyet? Jó lenne valami megnyugtatót olvasni.

Első tippre ez rágásnak tűnik. Ha kezdődő PBFD lenne, az szerintem nem így nézne ki, de persze a doki azt is biztos meg fogja vizsgálni. Addig annyit tehet, hogy figyeli a madár viselkedését, nem látszik-e amikor rágja ezeket a tollakat. Gondolom kap megfelelő mennyiségű ásványi kiegészítőt a madár...

Szerintem ez a madár sokat van egyedül. Bár a tollban van egy kis vér, ha hiánya van akkor is elkezdi rágni. Van egy ismerősöm annak az ő madara nézett igy ki. Én tudtam azt hogy panel lakásban kevés a levegőben lévő páratartalom,se virág se más nem volt csak a száraz levegő. Kértem hogy rakja tus alá hetente 2x. Ő rendbe jött.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 21, 17:28 
Én is rágásra gondolok. A tolltépős madarak először a nagyobb evezőtollakat, farktollat kezdik el rágni, aztán jönnek szépen sorba a fedő és pehelytollak.
Figyelni kell a madár viselkedését. Azt lehet tudni, hogy naponta mennyi figyelmet kap ez a madár? Sokszor unalmukban állnak neki a tollak rágásának-tépésének, illetve az ivarérés is okozhat ilyen problémát. Vizsgálatok alapján, ha egyedül van egy madár, az utódnemzés hiánya miatt is előfordulhat ilyen......persze ezt majd az orvos jobban fogja tudni.

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 21, 15:08 
Kakasos írta:
A a hátán és a farkán lévő tollakkal van valami. Nektek mi a véleményetek? Láttatok már ilyet? Jó lenne valami megnyugtatót olvasni.

Első tippre ez rágásnak tűnik. Ha kezdődő PBFD lenne, az szerintem nem így nézne ki, de persze a doki azt is biztos meg fogja vizsgálni. Addig annyit tehet, hogy figyeli a madár viselkedését, nem látszik-e amikor rágja ezeket a tollakat. Gondolom kap megfelelő mennyiségű ásványi kiegészítőt a madár...

Hozzászólás 2011 jan. 21, 14:00 
Sziasztok!

Egy ismerősöm kért meg, hogy rakjam be ezt a pár képet a jákójáról. Valami nem stimel a tollaival. Először azt hitte hogy vedlik, de most elkezdett aggódni.
Tegnap telefonált az egyetemre hogy a Sátorhelyi doktortól kérjen időpontot, de mára már nem volt hely, csak hétfőre kapott. A hangulatával nincs baj csak a tollai furcsák:

Kép

Kép

Kép

Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2011 jan. 21, 10:44 
Glowli írta:
Hello
Tehát minnél nagyobb annál jobb, de mi a minimum? Nem zsuzsanna, még csak tervezgetek...
Ezért is érdeklődtem.

Köszi
Glowli

Ha a későbbi teveid közt az szerepel, hogy költőpárt szeretnél elhelyezni, szerintem a minimum egy 3-4 m hosszú, 1m széles és 2m magas röpde a pár számára. Ha ettől több helyed van az csak plussz a madaraknak.
Saját tapasztalatból írom....a röpde szerkezete nagyon erős legyen, hisz a jákók nagyon szeretnek "rágni". Nálunk az ülőrudakat akácból készítettük, de ezt is lerágják. Ha kültéri röpdét csinálsz, akkor meg pláne figyelj majd az erős vázszerkezetre.

Valódi név: László

Hozzászólás 2011 jan. 20, 21:48 
szia

nekem ugyan nincs jákóm de a mérete után, 3m széles 4m hossz röpde + védőház 3m széles x 2m hosszú.

ennyi kell nekik szerintem.

Valódi név: Czeglédi Balázs

Hozzászólás 2011 jan. 20, 21:41 
Hello
Tehát minnél nagyobb annál jobb, de mi a minimum? Nem zsuzsanna, még csak tervezgetek...
Ezért is érdeklődtem.

Köszi
Glowli

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2958 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 148  Következő