Szervusz Lajos!
Először is köszönöm a gyors és részletes válaszod!
Örülök a Madárfesztivál születésének, remélem hagyománnyá "rögzül"!
Idézet:
Meg is tárgyaltuk a lehetőségeket, felajánlásokat, de a részletes költségvetés most készűl és ennek még nincs véglegesítve az összege.
Nos, épp ezért lenne (szerintem) sürgős az anyagi helyzetünk megerősítése. Az az út, hogy először a rendelkezésre álló keretből költségvetés készüljön, ami működik valahogy és ez után még plusz pénzt szerezni, szóval szerintem ez így nagyon nehézkes lesz...
A médiajavaslatom lényege konkrétan:
1. A MÉDIÁT nem csak a saját álláspontja, igénye és műsorideje szerint bevonni a reklámba, mert abba NINCS beleszólásunk!
A Duna TV, Magyar 1-2, TV2 és az RTL KLUB mint TV-s adók (az azonos kvalitású úsjágokkal együtt) a minimum
ÚGY, hogy MI szabjuk a műsoridőt, a tartalmat, a leközlések gyakoriságát havi szinten és a megjelenés időpontját: fő műsoridőben!!!
Nos, ezt MEG KELL FIZETNI, csak így működik. Szerintem ENNEK lenne értelme igazán!
2. Ilyen médiatámogatást GARANTÁLVA a szponzorok felé érjük el az anyagi támogatást, máshogy sehogy!
Idézet:
Tagjaink részéről ilyen írányú felajánlás nem érkezett.
Akkor most megerősítem még egyszer:
Felajánlom a médiatámogatás és a szponzori támogatás összeszervezését és lebonyolítását.Idézet:
Ez így van, de itt elsődleges szempont szerinted is a nagy pénz beinvesztálása, ez valahogy nem akar a madarászok ilyenirányú érdektelensége miatt kialakulni.
Hidd el Lajos, az eredménye viszont tetszene nekik!
Nem kergetek illúziókat, látom én is, hogy a madarászok madarászni szeretnek, egymással jókat beszélgetni, az állományukat sikeresen eladni-fejleszteni elsősorban. Szerintem ezzel semmi gond sincs.
HISZ EZ AZ ALAPJA A MADARÁSZATNAK, ezek nélkül nem lehetne semmilyen kiállítást szervezni sehogy, senkinek.
Szóval, én legalábbis nem várom el senkitől, hogy ebbe az irányba lépéseket tegyen bárki.
Én a részemről felajánlottam ennek a megszervezését, és hogy ha sikerülne akár 500 000.- Ft-ot szponzoroktól megkapnom (de szerintem többet is lehetne összeszednem), MÁR LENNE ALAPJA A KOMOLY MÉDIATÁMOGATÁSNAK! (az eddigi munkátok sem komolytalan, nem úgy értettem!)
Ne értsen félre senki, a szponzori pénzt a médiákba invesztálnánk elsődlegesen, vagy fordítva: a jelenlegi kasszából egy fillért sem vennénk ki az extra médiatámogatásra.
A kiállítás szakmai részébe a tapasztalatlanságom miatt nem tudok segíteni, de szerintem mindenki örülne annak, ha külön ráfordítás nélkül komoly (a fentebb leírt) médiás megjelenést szerveznék.
Remélem, most már érthetőbb az a munkám és a célja, amit felajánlottam.

Amennyiben "zöld utat kapok", az alábbi dolgokra lenne szükségem konkrét:
1.Idézet:
A felkérések visszaigazolása nyomán készűl a rendezvény sorozat kronológikus ütemterve, felelősök, megjelölésével, anyagi eszközök meghatározásával. Készűl a teljes költségvetési terv, felkértük a társ közreműködö szervezeteket, művészeket, szakmai előadókat...fizikai és szakmai közreműködöket, elintéztük a kiemelt vendégek szálláshelyeit, programjait, a kiállítók szállás és étkezési lehetőségeit, és még sok minden apró részletet, mint a rendezvény hatósági engedélyeztetése, eszköz szállítások menetrendje, eszközök megvásárlása, kölcsökérése... stb..
2.
Hivatalos írás, megbízatás az egyesület részéről, mely felhatalmaz engem a szponzorokkal és a médiákkal való tárgyalásra, a szerződések előkészítésére.
Ez a FELHATALMAZÁS természetesen tartalmazná:
- az egyesület adatait
- az én minőségemet és adataimat
- mennyi joggal ruháznak fel
- a támogatás célját (Madárfesztivál-rendezvényszervezés és bonyolítás részletesen)
- a támogatás eszközét (Forint vagy Euro)
- a támogatás módját (médiaszervezés)
- az elszámolás mértékét és módját
3.
Az egyesület számláján belül nyissanak egy alszámlaszámot, amin keveredés nélkül mozoghat az egyesület szponzori felajánlásokból kapott pénze és a médiákra ebből fordított összeg.
4.
Sikeres munkám esetén átlátható elszámolást kérek a felhasznált összegről (abban az esetben, ha több pénzt sikerül hoznom, mint amennyibe a média kerül). Én a magam részéről nem kérek juttatást.
Amit nyújtok:
- szponzorok felkeresése, felkérése egy kidolgozott
Szponzori Ajánlással, kampányolás a kiállítás támogatottságáért.
- leszerződöm konkrét tartalommal az egyes főbb médiákkal, persze a megfelelő kitételekkel, a felelősség pontos rögzítésével. Természetesen előzetesen egyeztetek Dobosapával, és ha gondoljátok, írja alá a végleges szerződéseket ő maga, mint a szervezés felelőse.

De én is aláírom, ha kapok rá felhatalmazást.
Természetesen minden kérdésben/döntésben előzetesen egyeztetek veletek itt.
Üdv,
Balance